Hvad skete der i uge 5? Læs BetXperts ugentlige opsamling af interessante nyheder fra bettingbranchen...

30/1: Dansk håndboldtriumf koster Danske Spil* 1 million kroner

Den danske håndboldtriumf ved EM i Serbien endte med at koste Danske Spil* omkring 1 million kroner. Oddset på dansk EM-guld var oppe i odds 35 før mellemrunden gik i gang, og det var der altså flere spillere der lukrerede på.

Læs mere

30/1: Spillemyndigheden indgår samarbejde med kanalø

Den danske spillemyndighed har indgået en samarbejdsaftale med Jersey Gambling Commision der hører til på Jersey, en af de selvstyrende britiske kanaløer. Samarbejdets mål er at opnå en fælles forståelse og standarder for de regulerede markeder. Dermed har Spillemyndigheden indgået samarbejdaftaler med fire regulerede spillemarkeder. Ud over Jersey er det kanalø-kollegaerne Alderney, og Isle og Man, samt Gibraltat.

Læs mere her og her

30/1: Impotent klage-karrusel

Klage over lovbrud hos bookmaker med dansk licens havnede i impotent karrusel hvor Spillemyndigheden og Forbrugerombudsmanden simpelthen henviste til hinanden og undlod at handle.

Læs mere

31/1: Sportingbet gennemfører køb af Danbook og Scandic

Efter godt tre måneders ventetid har Sportingbet bekræftet købet af to danske bookmakere, Danbook og Scandic.

Læs mere her og her

31/1: 8 ud af 15 bookmakere nu med NemID-login

NemID-login skal være på plads inden 1. marts. Mange bookmakere har dog allerede indført login-systemet der øger sikkerheden (men også besværet) for kunderne.

Læs mere

31/1: Hårde græske skattekrav skræmmer spilleselskaber

31. januar var deadline for ansøgning om licens til det græske spillemarked, men meget få firmaer har søgt. Årsag: en skat på 30%, ikke bare fremover, men også af 2010- og 2011-indtægterne.

Læs mere hos eGaming Review (betalingssite)

31/1: Græske fodboldspillere strejker

Den græske spilleforening der repræsenterer fodboldspillerne i landets bedste og næstbedste række, har erklæret strejke i utilfredshed med at klubberne ikke har penge til at betale for spillernes forsikringer. Meningen var at disse penge skulle komme fra det statslige industriselskab OPAP, men sponsoren har smækket kassen i efter tilskueruroligheder på græske stadions.

Læs mere

1/2: Gibraltar appellerer til engelske lovgivere

Den engelske regering ønsker at ændre landets spillelovgivning så det kræver licens og skattebetaling at udbyde internetspil til engelske kunder. I den nuværende spillelov, vedtaget i 2005, gælder licenskravet (og en skat på 15%) kun selskaber med fysiske spillebutikker i landet. Den lov fik mange selskaber til at flytte fra England for i stedet at blive registreret i fx Malta eller Gibraltar, og netop sidstnævnte britiske kronkoloni forsøger nu at få de engelske lovgivere til at overveje konsekvenserne af en lovændring.

Læs mere

1/2: Ladbrokes køber amerikansk spillefirma

Ladbrokes har, for $3 millioner, købt 65% af Las Vegas-firmaet Stadium Technology Group der leverer betting-software til sportsbetting-operatører. Ladbrokes-opkøbet sker i forventning om at det amerikanske spillemarked før eller siden vil blive liberaliseret.

Læs mere

2/2: Spillemyndigheden i samarbejde med Forbrugerombudsmand

Indtil videre er det vist mest ord, men hensigten er at Spillemyndigheden og Forbrugerombudsmanden skal samarbejde med henblik på at øge beskyttelsen af de danske forbrugere.

Læs mere

2/2: Spillefirma-lobby stiftet i Spanien

Spanien har indført et licenssystem, og nu har firmaerne med interesse i det spanske internet-spillemarked - spiludbydere, software-udviklere og medier - fået deres egen lobbyorganisation: La Asociación Española de Juego Digital (Jdigital).

Læs mere hos eGaming Review (betalingssite)

2/2: Tapie-køb af Full Tilt forsinket

Bernard Tapie Groupes køb af Full Tilt forsinkes, hævder det franske firma, af Phil Ivey og andre pro-pokerspillere der skulle skylde Full Tilt $10-20 millioner.

Læs mere

3/2: Betfair* lancerer ny iPad-app

Spillebørsen Betfair* har lanceret en ny tablet-applikation. Den nye app er kreeret af Betfairs udviklingsafdeling i San Francisco (hvor 60 mand har været afsat til projektet) og er i højere grad end den gamle app skræddersyet til iPad. Applikationen kan fås i Apples App Store.

Læs mere her og her

3/2: Unibet* søger licens i Belgien

Efter at have fået licens i Frankrig, Italien og Danmark, har Unibet* nu også søgt spillelicens i Belgien. Ligesom bwin* der søgte i sidste uge, drejer det sig kun om sportsbetting, ikke casino/poker.

Læs mere hos eGaming Review (betalingssite)

3/2: Fix-skandale i Zimbabwe

Politiet i Zimbabwe er i færd med at undersøge en korruptionssag der muligvis omfatter aftalt spil i kampe Zimbabwes mandlige fodboldlandshold spillede i Vietnam, Thailand og Malaysia mellem 2007 og 2010. Ledere, trænere og spillere skal være blevet bestukket til at tabe. Tidligere direktør for Zimbabwes fodboldforbund, Henrietta Rushwaya, blevet anholdt, og flere arrestationer er på vej. Fodboldforbundet har indtil videre suspenderet 82 spillere og ledere.

Læs mere

3/2: Funktionalitet vigtigere end høje odds

Flertallet af de britiske internet-tippere prioriterer velfungerende websider højere end gode odds. Det viser en ny meningsmåling.

Læs mere

4/2: bwin* er stædig i Tyskland

Den tyske regering og tyske domstole har brændemærket bwins tilstedeværelse i Tyskland som ulovlig, men bwin* agter at blive ved med at tilbyde sine produkter til tyske kunder. Selskabet insisterer på at den restriktive tyske spillelovgivning overtræder EUs regler.

Læs mere

4/2: Flere anholdte i italiensk fix-sag

Piacenza-målmand Mario Cassano er blevet anholdt som del i "Calcio scomesse" - den store italienske sag om aftalte fodboldkampe der i juni sidste år udløste anholdelser af blandt andre den tidligere Atalanta-anfører Cristiano Doni og den gamle Lazio-målræv Guiseppe Signorini. Antallet af anholdelser er nu oppe på 33.

Læs mere

5/2: Fix udløser karantæner i Malaysia

Fodboldforbundet i Malaysia har udelukket en træner for livtsid og givet 18 spillere karantæne i 2-5 år som straf for at have fixet en række U20-kampe sidste år.

Læs mere