Hvad skete der i uge 2? Læs BetXperts ugentlige opsamling af interessante nyheder fra bettingbranchen...

9/1: Fransk regering blokerer for ikke-licenserede spillefirmaer

Den franske regering annoncerede den 1. januar, at man ville blokere for alle spillefirmaer der ikke har licens hos de franske myndigheder. Denne blokering er nu sat i effekt, men ikke nok med, at spillerne ikke kan besøge de ikke-licenserede sider; i stedet for at blive nægtet adgang sendes de automatisk videre til licenserede firmaer.

Læs mere

9/1: Ladbrokes forhører sig hos spillebørs

Den britiske bookmaker skulle angiveligt have kontaktet Betdaq med henblik på at købe noget af spillebørsens teknologi.

Ender det med at Ladbrokes kan tilbyde en spillebørs, dækkes dette i øvrigt af firmaets nyerhvervede danske licens.

Læs mere

9/1: NemID koster dyrt hos spillefirmaerne

NemID skulle oprindeligt have trådt i kraft som login-metode fra 1/1, men udvikleren DanID er endnu ikke klar med den krævede løsning. Det koster hos spillefirmaerne, der af Skat er blevet pålagt at indføre alternative løsninger såsom at opkræve indscannede pas og kørekort af brugerne.

Læs mere

9/1: Winamax overhaler PokerStars på det franske marked

På det regulerede franske marked har Winamax netop overhalet PokerStars som det pokerfirma med flest cash-spillere online. Winamax havde et syv-dages gennemsnit på 1980 online spillere på hvilket som helst tidspunkt, mens tallet hos PokerStars lød på 1680.

Læs mere

11/1: Licensbookmakere bryder dansk lov

Efter små to uger med den nye danske spillelov har BetXpert opsamlet flere eksempler på lovbrud, men hvem er de egentlige syndere? Udbyderne eller Spillemyndigheden?

Læs mere

11/1: FIFA vil stoppe match-fixing i år

For nylig meldte man fra engelsk side ud, at man ville gøre en stor indsats for at undgå match-fixing ved OL i London til sommer. FIFA holder sig ikke tilbage og vil, bl.a. i samarbejde med Interpol og ved at give amnesti til folk der selv melder ind, gøre en indsats for at sætte en stopper for match-fixing i løbet af 2012.

Læs mere

11/1: Betfair* udbetaler efter teknisk nedbrud

Tekniske problemer på Betfair* den 28. december tillod, at spillere kunne satse på vinderen Voler La Vedette til to-cifrede odds, selv efter løbet - Leopardstown's Christmas Hurdle - var afgjort. Som konsekvens heraf valgte Betfair* at annullere alle spil på begivenheden - spil, til en værdi af flere millioner pund. Efter en undersøgelse af det tekniske nedbrud har Betfair* nu valgt at udbetale gevinster på spil, der blev placeret inden det tekniske nedbrud eller ikke gik på vinder-markedet.

Læs mere

11/1: Bookmaker lyver om licens

Bookmakeren 21KBet skriver på sin hjemmeside, at de har hovedkvarter på Malta og har licens under LGA (Lotteries and Gaming Authority), men LGA har ifølge bookmakervagthunden SBR udsendt en meddelelse, hvor de slår fast at dette ikke er tilfældet. SBR er yderligere i besiddelse af flere emails fra 21KBet, der indeholder et falsk LGA-registreringsnummer.

Læs mere

11/1: Bwin* mister sponsorat i portugisisk liga

En retskendelse i Portugal har frakendt Bwin* - og andre udenlanske bookmakere, der ikke er beskattet i landet - retten til at sponsorere på portugisiske sportsbegivenheder. Bwin* har investeret over 4 mio. euro i den portugisiske liga (LPFP), og LPFP der er ikke klar til at give slip på det sponsorat uden kamp, argumenterer for at portugisisk fodbold kan være i fare uden aftalen.

Læs mere

11/1: PokerStars lancerer real money-app i Italien - Danmark følger

Det store pokersite har gjort det muligt for iPhone- og iPad-brugere i Italien at spille om rigtige penge på de mobile tjenester. En version er også på vej til Android-telefonerne, og det forventes at applikationen rammer de regulerede markeder i England, Frankrig, Danmark og Spanien i 2012.

Læs mere

11/1: Rusland kriminaliserer matchfixere

Det russiske parlament er blevet forelagt et lovforslag der skal gøre det muligt at retsforfølge matchfixere i landet. Den russiske sportsminister vurderer, at loven kan træde i kraft i løbet af 2012.

Læs mere

12/1: Unibet* indgår sponsoraftale med FCM og FCK

Åbningen af det danske spillemarked ved nytår har åbnet op for muligheden for at bookmakere kan indgå sponsoraftaler og reklamere for fodboldklubber. Unibet* blev i den forgangne uge den første bookmaker til at udnytte sig af dette, da bookmakeren indgik en aftale om tribunesponsorat med såvel FC Midtjylland som FC København.

Læs mere

12/1: Hundredevis af irske jobs i fare ifølge Ladbrokes

Den finansielle krise har ramt det irske folk over de seneste tre år, og det har medført et fald i omsætningen hos Ladbrokes' butikker i Irland, der kan stå foran lukninger. Ifølge EGR Magazine er op til 600 jobs i disse butikker i fare, medmindre Irland liberaliserer reglerne for hvilke produkter udbydere må tilbyde til deres kunder.

12/1: Franske pokerspillere boycotter PokerStars

Det nye år medførte ændringer i PokerStars' VIP program og rakestruktur, og det blev ikke modtaget lige godt alle steder. I Frankrig organiserede de franske spillere en "sit out"-protest hvor de simpelthen åbnede så mange borde som tilladt og derefter sad ude af spillet.

Læs mere

12/1: Belgien byder velkommen til nye spillefirmaer

Fra februar vil Belgien officielt byde velkommen til ni nye spillefirmaer der alle har erhvervet sig den belgiske licens. Unibet* tænkes at være én af ansøgerne, men skulle bemærkelsesværdigt nok have ansøgt om en offline licens til landbaseret spil.

Læs mere

12/1: Betfair* indgår aftale med IOC forud for OL

Som led imod aftalt spil har Betfair* indgået en aftale med IOC om at udlevere kundeinformation og transaktionsdetaljer på spillere hvis væddemålsmønstre ser mistænkelige ud. En lignende aftale havde man under OL i Beijing i 2008.

Læs mere

12/1: UEFA samarbejder med Interpol

UEFA er trådt i FIFA's fodspor og indgår nu et samarbejde med Interpol forud for  EM i Polen og Ukraine. Samarbejdet skal hjælpe med at tackle problemer som aftalt spil og stadionvold.

Læs mere

12/1: Cricket-spiller kan ende i fængsel for match-fixing

Den engelske cricket-spiller, Mervyn Westfield, har indrømmet at have modtaget 6000 pund fra et betting syndikat for at være med til at fixe en kamp. Han nægter dog at have udført ordren fra syndikatet, men det kan alligevel ende i en fængselsdom, vurderer advokaterne.

Læs mere

12/1: Danske Spil* og Ladbrokes spiller uafgjort i gammel retssag

Ladbrokes brød dansk lov i 2008 med en reklamekampagne der fokuserede på at den engelske bookmaker havde bedre odds end den danske spiludbyder Danske Spil*. Det blev slået fast onsdag af Højesteret der vurderede at Ladbrokes-kampagnen overtrådte Danske Spils navne-copyright. Ladbrokes skal dog ikke betale en bod eftersom Danske Spil* selv overtrådte reklamereglerne i 2008.

Læs mere

13/1: Ny engelsk spillelov på vej: skat på 5, 10 eller 15%?

Den engelske regering er på vej med en ny spillelov der skal beskatte alle spilleselskaber der udbyder spil i landet, også firmaer der kun gør det via internettet. Spørgsmålet er hvor høj skatten skal være. Det har gambling-avisen eGaming Review spurgt sine læsere om, baseret på en undersøgelse af konsulentfirmaet Deloitte der kortlagde de økonomiske scenarier for en skat på henholdsvis 5, 10 og 15%. Ikke overraskende var flest tilhængere af den laveste skatteprocent.

Læs mere hos eGaming Review (betalingssite)

14/1: Høring i London om ny engelsk spillelov

Den engelske regering der planlægger at lancere en ny spillelov for at få flere skatteindtægter, havde torsdag inviteret repræsentanter for myndighederne i Gibraltar, Alderney og Jersey til at fortælle om deres erfaringer.

Læs mere

15/1: Mistanke om aftalt spil ved dart-VM

Ladbrokes og William Hill har suspenderet gevinstudbetaling til tippere der havde spillet på det korrekte resultat af førsterunde-kampen mellem Brit Davey Prins og Willy van de Wiel ved dart-VM der blev afviklet i England i sidste uge. Kampen endte 0-3, og netop dét resultat modtog tunge indskud i timerne op til kampen. Det mistænkelige spillemønster har fået bookmakerne til at smække kassen i, og den britiske Gambling Commission vil indlede en undersøgelse.

Læs mere