Det bliver tæt i toppen af Metal Ligaen 2018/2019. Et enkelt hold skiller sig dog ud med en tilpas bred trup til at distancere forfølgerne. Læs anden halvdel af Mike Larsens optakt her og få spilinput og oddsovervejelser til den kommende sæson af den bedste danske ishockeyrække.

Aalborg løb med guldet i den seneste sæson, men lad det være sagt med det samme. Det bliver ikke til to mesterskaber i træk, for Pirates, som ifølge BetXperts ishockey-ekspert, Mike Larsen, må sig overhalet af konkurrenter sydfra.

I det hele taget bliver det tæt i top og subtop, hvor ikke mange procenter adskiller de forskellige hold, og det kan nemt vise sig, at dagsformen bliver afgørende.

Læs anden halvdel af Mike Larsens optakt til den kommende sæson af Metal Ligaen, hvor topholdene er i fokus - og fik du ikke læst den første halvdel om holdene nederst i tabellen, kan den findes her.

Gå ikke glip af Champions league kampene - Se kampprogram her

Metal Ligaen 2018/2019 vinder odds

Bookmakerne har heller ikke tiltro til, at Aalborg genvinder mesterskabet, omend de ham dem som bedste bud på en vinder, hvis Herning skuffer. SønderjyskE og Esbjerg er dog ikke langt bagefter.

Metal Ligaen 2018/2019 vinder

Bedste odds Chancevurdering Bookmaker
Herning Blue Fox 3,00 28 %
Aalborg Pirates 4,50 20 %
SønderjyskE 5,00 15 %
Esbjerg Energy 6,00 16 %
Frederikshavn White Hawks 10,00 6 %
Rungsted Seier Capital 12,00 9 %
Rødovre Mighty Bulls 35,00 3 %
Hvidovre Ishockey Fighters 250,00 1 %
Herlev Eagles 250,00 1 %
Odense Bulldogs 250,00 1 %

Odds er senest opdateret den 10. september klokken 13:20

Læs eksperternes spilforslag på årets Champions league

5. Kan offensive Rungsted gå hele vejen?

Rungsted er det bedste bud på en mester på Sjælland i den kommende sæson, som jeg ser ligaen. Jeg har dem placeret på 5. pladsen, men det kan lige så let blive top 3 i grundspillet. Det bliver de små marginaler, der kommer til at afgøre de sidste placeringer i toppen.

Rungsted er et stærkt, offensivt hold, og de kommer helt sikkert til at score en del mål i sæsonen. Defensivt synes jeg, at der mangler en lille smule for at bryde helt ind i top 4. Thomas Lillie i målet har jeg ikke den store fidus til, og jeg synes, at det er noget af et sats, som man har taget i Whiskybæltet denne sæson ved at hente ham fra det nordjyske.

Sidste sæson

Rungsted havde en godkendt sæson, hvor man kom i pokalfinalen for anden sæson i træk, men endte med at tabe den til Aalborg Pirates. I grundspillet endte det med at blive til en 6. plads i grundspillet og det gav en plads i kvartfinalen på det yderste direkte mandat.

Her hed modstanderen Rødovre Mighty Bulls, og efter syv drabelige kampe spillede Rungsted sig i semifinalen, hvor Herning blev stopklods. Her havde Rungsted ikke de store muligheder for at gå videre, da Herning ganske enkelt var for stærke. I kampen om bronzemedaljer mod Esbjerg fik Rungsted en afgørende sejr med hjem fra vestkysten, og dermed røg bronzemedaljer til Whiskybæltet.

Vigtigste transfers

Jake Hansen havde ikke den bedste start i Rungsted, hvor formen ikke var den bedste i starten af sæsonen, men han tog hurtigt revanche, og han endte med at lave over et point pr. kamp i gennemsnit. Det var han den eneste spiller, der endte med at gøre i Rungsted sidste sæson.

Landsholdslegenden Morten Green, der stoppede på landsholdet sidste år i Köln, endte med at tage endnu en sæson i Rungsted, hvor han endte med at få bronzemedaljer og en pokalfinale. Hans store lederegenskaber bliver savnet, og han var en stærk spiller på faceoff, hvor han ofte tog en del af presset af holdet.

Charlie Sarault er kommet til klubben som den klare 1. center på holdet. Han bliver en spændende spiller at følge i Metal Ligaen. En spiller, der kommer til at ligge højt på pointlisten i den kommende sæson. Han har spillet en del kampe i AHL, hvor han har produceret meget godt, men aldrig fået chancen i NHL.

Odds på champions league vinderen - Få din bonus nu

Nøglespillere

Robin Bergman, svensk forward, der har været en del rundt i Danmark, hvor han har haft pæn succes. Han er hurtig på skøjterne, og han arbejder godt, så han kan komme afsted alene mod mål. Han har et lavt bundniveau, men det er sjældent, at han rammer det. Han snitter ca. ét point pr. kamp i Metal Ligaen i mere end 200 kampe.

Joachim Holten Møller kommer til at tage en del minutter på isen, hvor han er den mest rutinerede back i truppen. Hans store rutine kommer de unge backs til stor gavn, og han bliver en spiller, som de kan læne sig op ad i løbet af sæsonen. Han bliver en vigtig brik i defensiven for Rungsted den kommende sæson.

Mikael T. Christensen fik store dele af sidste sæson ødelagt grundet skader, og han var inde i en rigtig god periode, hvor han satte en masse point på kontoen. Kan han komme tilbage til den samme form som sidste sæson, så bliver han en spændende spiller at følge for Rungsted.

Oddstanker

Rungsted har jeg vurderet til at komme til at score en del mål, men jeg forventer også, at der kommer til at gå en del mål ind bagude. Jeg har ikke den store fidus til Lillie i buret, der kan spille en brandkamp, men hans bundniveau er for lavt. Han kommer til at lukke en del mål ind, og  reservemålmand Jon Lee-Olsen må forventes at få nogle kampe også i løbet af sæsonen.

Rungsted - Hvidovre over 5,5 mål til odds 1,85 hos Bet365

Rungsted ser stærke ud i offensiven til den nye sæson, mens defensiven er til at tale med. Hvidovre har også forstærket deres trup, men Rungsted vandt et målrigt møde i opstarten.
Læs eksperttippet her.

Chancer for mesterskab

Danske Spil er ude med odds 12 på Rungsted, og det kunne ligne en smule omend begrænset værdi. Den store akilleshæl for et spil på Rungsted bliver Lillie og defensiven, som jeg synes ser en smule tynd ud.

Offensivt skal de nok score en del mål i grundspillet, men spørgsmålet er, om de kan overføre det til slutspillet, hvor det som regel er en solid defensiv, der vinder mesterskabet.

Jeg ligger umiddelbart på omkring 9% på Rungsted som danske mestre, så jeg synes, at der er noget værdi i et spil på Rungsted som danske mestre.

Rungsted vinder Metal Ligaen til odds 12 hos Danske Spil

Rungsted mangler lidt defensivt, og Thomas Lillie er ikke min kop te som førstemålmand, men får de offensiven til at fungere, kommer de til at gå rimelig langt denne sæson. Jeg spår, at det bliver meget tæt i midterfeltet, og det bliver små marginaler, der afgør kampene, men til odds 12 ved både Danske Spil og Unibet synes jeg, at det skal have et lille spil.

4. SønderjyskE med Simioni tilbage på trænerbænken

SønderjyskE ser stærke ud denne sæson, men det gjorde de også sidste sæson, der udviklede sig til en katastrofe og endte med at koste Dan Ceman jobbet. Patrick Galbraith er kommet hjem i målet efter et ophold i England, og holdet ser rigtig stærke ud i defensiven, men også i offensiven hvor der er kommet spændende nye spillere til.

Mario Simioni er tilbage i SønderjyskE, hvor han har fejret sine største triumfer. SønderjyskE ved, hvad de får med ham, og han ved, hvad han får i SønderjyskE. Derudover er der nyt blod at spore, så langt øjet rækker. Der er skiftet ud i stort set hele den udenlandske del af truppen, men også et par danske profiler er væk fra SønderjyskE til den kommende sæson. Samlet set har jeg placeret SønderjyskE på 4. pladsen, men det bliver meget tæt med Esbjerg om 3. pladsen. Det bliver de små marginaler og skader, der kan afgøre det for begge hold.

Sidste sæson

SønderjyskE kom i kvartfinalen, men det var ikke uden store problemer i løbet af sæsonen. De endte på en skuffende 9. plads i grundspillet, og derfor skulle de spille play-in kampe mod Gentofte. SønderjyskE kom ind i play-in i forrygende form, og de endte også med at sende Gentofte ud af slutspillet efter tre sejre på tre kampe.

I kvartfinalen havde Esbjerg ikke mulighed for at vælge modstander, men Aalborg og Rødovre havde valgt deres lokalbrag, og derfor endte det med endnu et lokalbrag. Esbjerg var dog for stærke til SønderjyskE, der endte med at tabe kvartfinalerne med 4-1 i kampe.

Vigtigste transfers

Patrick Galbraith er vendt tilbage til Vojens for at vogte målet i den klub, hvor han startede sin karriere. Galbraith kommer med erfaring fra store ligaer i hele Europa. Han har ligeledes spillet flere kampe ved VM for Danmark. En klar forstærkning af målmandsposten i forhold til sidste sæson, hvor Joni Myllykoski havde pladsen.

Greg Gibson var en af de bedste forwards, som SønderjyskE havde på holdkortet sidste sæson. Masser af mål gik gennem ham; både med sidste eller næstsidste stav på pucken i sidste sæson. Når Gibson ikke var med, så havde SønderjyskE problemer med at få scoret nok mål til at vinde kampene.

Matt Prapavessis er en stor, stærk og fysisk back, der ligeledes også har et godt skud fra blueline, hvor han tidligere har været en rimelig producerende back i ECHL. Han har også været omkring AHL, hvilket viser, at der er noget klasse i ham. Han har erfaring fra at spille i Europa, da han startede sidste sæson i Slovakiet.

Nøglespillere

Phil Marinaccio kommer til fra norske Storhamar, som han var med til at gøre til mestre sidste sæson, så han har noget kendskab til at vinde titler. Han har ikke spillet meget i opstarten, da han har været lidt småskadet, men når han har spillet, har han vist store prøver på sit talent og sit stærke skøjteløb.

Rod Pelley er en fantastisk defensiv center, og han kommer med erfaring fra 256 kampe i NHL samt 556 kampe i AHL. Han er ikke den store målscorer, men han er fantastisk til at lukke ned for modstanderne, og han bliver en vigtig brik i det sønderjyske boxplay. Han er den naturlige leder og kommer direkte fra AHL, hvor han har været kaptajn de seneste fem sæsoner for Albany Devils og Stockton Heat.

Kyle Wharton kender til Metal Ligaen, da han tidligere har været i Esbjerg, hvor han var en vigtig brik af det mandskab, der vandt sølv i 2014/15. Her fik han styr på den vestjyske defensiv, der lukkede alt for mange mål ind. Kyle kom til SønderjyskE i slutningen af sidste sæson, og også her havde han en afgørende finger med i, at SønderjyskE blev mere solide bagtil og kom til kvartfinalerne.

Oddstanker

Jeg tænker, at SønderjyskE bliver undervurderet en smule i starten af sæsonen, hvor bookmakerne nok kommer til at kigge noget på sidste sæsons pauvre resultater. Kig efter gode odds på SønderjyskE især på hjemmebane, hvor bookmakerne sandsynligvis vil ligge for højt.  

Chancer for mesterskab

SønderjyskE har store mesterskabstraditioner. I de seneste ti sæsoner er det blevet til fem mesterskaber, så de skal regnes blandt favoritterne igen i år.

SønderjyskE har jeg til omkring 15% for et mesterskab, så odds 5 ved Danske Spil på et mesterskab er ikke meget værd. Dog kan det ændre sig med forstærkninger. En stærk back kan bestemt give nogle ekstra procents chance for mesterskabet.

3. Stabilitet frem for alt i Esbjerg

Esbjerg ser ud til at komme med et stærk hold til denne sæson, hvor det bliver meget tæt fra 3. pladsen og ned til 6. pladsen. Det bliver de små marginaler, der kommer til at afgøre det. Esbjerg har holdt store dele af den trup, der trak de kommende mestre, Aalborg Pirates, ud i syv kampe.

Det vidner om stabilitet. Esbjerg satser på Nicolaj Henriksen i målet endnu en sæson med Seldrup som backup. De kunne godt bruge en solid forstærkning til defensiven, hvor de bliver udsatte, hvis de får en skade eller to til de bærende profiler. Offensivt ser de stærke ud i denne sæson, og der skal nok komme en del mål fra den vestjyske offensiv.

Sidste sæson

Esbjerg endte på 4. pladsen i grundspillet, efter at de havde erobret pladsen i sidste spillerunde, da Frederikshavn satte point til på hjemmebane mod Hvidovre, der havde udspillet deres chance. I kvartfinalen fik Esbjerg fornøjelsen af SønderjyskE, som de gjorde kort proces med i bare fem kampe. Semifinalen blev meget mere hård, da serien kom ud i syv kampe, hvor alle kampene endte med hjemmesejre. Det var Aalborg, der havde fordelen af hjemmebane i den afgørende kamp, og som dermed gik i finalen.

I kampen om bronzemedaljer mod Rungsted kunne Esbjerg ikke afgøre det på hjemmebane efter 3-3 på udebane i den første kamp. Dermed blev det til en 4. plads i slutspillet for Esbjerg.

Vigtigste transfers

Carson McMillan, nordamerikansk forward, der kom til Esbjerg i forrige sæson, hvor han ydede en stor arbejdsindsats for holdet, og blev belønnet med en etårig forlængelse. Sidste sæson var det ikke arbejdsindsatsen, der var i fokus, men derimod et sublimt spil i powerplay og boxplay, hvor McMillan producerede store dele af sine point. Point, der bliver savnet en smule på Vestkysten i den kommende sæson, efter McMillan er taget til Tyskland.

Phillip Bruggisser, dansk landsholdsback, der var den Esbjerg-back, der spillede mest i løbet af sæsonen. Leveringsdygtig af masser af istid og en solid arbejdsindsats, der altid var værdsat i Esbjerg. Han tog sig også af powerplay, hvor han fordelte puckene som en quarterback fra blueline i det vestjyske powerplay. Derudover havde han også selv et stærkt skud.

Esben Nielsen, en ganske solid arbejdsspiller, der har indstillet karrieren. Han var aldrig den, der gik forrest med point på tavlen, men skulle man have en spiller, der udførte alt det irriterende arbejde på isen i undertal, så var det ham, som man gik til. Stort set hele karrieren spillede han i Esbjerg, og det blev til knap 500 grundspilskampe og næsten 100 slutspilskampe i Metal Ligaen.

Nøglespillere

Victor Bjorkung, svensk back, der kom til Danmark sidste sæson, hvor han spillede i Hvidovre. Han var en af de mest scorende backs i den danske liga, og han dominerede i stor stil for Hvidovre, hvor han blev topscorer, selvom han var back. En god skudtrussel fra blueline i powerplay, men også en back der kan tage pucken med frem af isen.

Mark Derlago er kommet tilbage til dansk ishockey efter et par sæsoners fravær. Sidst han var i Danmark og Esbjerg, sendte han point på kontoen i stor stil. Han kommer dog tilbage til Danmark med en karantæne på fem spilledage i kufferten efter en matchstraf til sidst i seneste sæson.

Han kommer til at nette en masse point igen denne sæson, og han bliver en stor del af den vestjyske offensiv.

Amerikanske Colin Vock har spillet i Danmark de seneste fem sæsoner, og han har fundet sig en dansk kone og snakker godt dansk. På isen sætter han godt med point ind på kontoen, og et samspil med Derlago skal nok blive farligt for Esbjerg. De to kommer sammen til at lave en masse point i løbet af sæsonen.

Oddstanker

Esbjerg er stærke offensivt, men kunne godt bruge en stærk back mere på holdkortet. De har satset stort på spillere, der laver mange point, og med Henriksen i målet satser de også dansk på nøglepositioner. Esbjerg vil med deres skarpe offensiv være favoritter i en del kampe, hvilket også er grunden til, at man kan kigge efter målrige kampe med Esbjerg som deltager.

Chancer for mesterskab

Danske Spil er ude med odds 6,00 på et nyt vesstjysk mesterskab, der har været i flere finaler de seneste sæsoner, så de forventes ganske logisk at ligge med i toppen. Jeg ligger på 16% på et vestjysk mesterskab, hvilket er på grænsen til værdi. Jeg har dem meget tæt på SønderjyskE på 4. pladsen. Det bliver dagsformen, der kan afgøre, om det er det ene eller andet hold, der tager sejren, hvis de skulle stå i finalen.

2. Den svære sæson to i Aalborg

Aalborg er regerende mestre efter en helt fantastisk sæson, hvor det hele bare klikkede for holdet på alle de rigtige tidspunkter.

I denne sæson står den på Champions Hockey League, og Aalborg har allerede spillet flere kampe i Champions Hockey League mod europæiske storhold, hvor man har haft sine problemer.

Ud fra en samlet vurdering ser holdet ud til at være ca. på samme niveau som sidste sæson, hvor man har mistet en lille smule på bredden, men man fik også et par profiler ind på holdet i løbet af sæsonen, der fik en afgørende betydning.

Aalborg ligner et hold, der kan gå hele vejen igen, men man skal have marginalerne på sin side. Nu har de prøvet at vinde et mesterskab, så de ved, hvad der skal til for at gå hele vejen igen.

Sidste sæson

Seneste sæson sluttede altså med den helt store triumf i Aalborg, og det kan de leve højt på længe. Først blev det til en sejr ved Final 4, hvor Herning blev besejret i semifinalen og Rungsted i finalen. Det var startskuddet på et godt run, og Aalborg tog 2. pladsen i grundspillet, inden det blev til sejre i kvartfinalen over Frederikshavn (4-0 i kampe), i semifinalen over Esbjerg (4-3) samt i i finalen over Herning (4-2). Faktisk var der ikke den store tvivl gennem slutspillet om, at Aalborg ville gå langt, og at de havde en reel mulighed for at vinde første mesterskab siden 1981.

Aalborg Pirates - Odense Bulldogs over 5,5 mål til odds 2,10 hos Danske Spil

Mesterne fra Aalborg har en bred offensiv. Begge hold har en stærk målmand, men fynboerne ser lidt svage ud i defensiven, og nordjyderne har giver nogle chancer væk i egen zone.
Læs eksperttippet her

Vigtigste transfers

Den canadiske back, Martin Lefebvre, kom til Aalborg før sæsonen, og han viste sig som en spiller, der uden tvivl var alt for god til den danske liga. Et meget stort scoop, som Aalborg havde gjort sig. En offensiv stærk back med mange point og mål, men også defensivt var han et skridt foran sine modstandere. Han er taget til Krefeld i DEL sammen med cheftræner Brandon Reid og forward Kirill Kabanov.

Den canadiske forward, Oliver Hinse, kom ligeledes til Aalborg før sæsonen, og ser man bare på mål, blev han topscorer for Pirates i grundspillet. Især i powerplay lavede han en masse mål, hvilket Aalborg kommer til at savne lidt. Som Lefebvre er han taget til Tyskland, men dog den næstbedste række, DEL2.

Der er også kommet nyt blod ind på holdet, og det er blandt andet lykkedes at lokke Thomas Spelling til. Muligheden for Champions Hockey League lokkede herningenseren til det nordjyske, men han har længe været på vej til Aalborg. Han trængte til noget ny luft, og det vil han få denne sæson i Aalborg.

Nøglespillere

Man har mistet Peter Quenneville, der kom tilbage til Aalborg midtvejs i sæsonen, da han havde nogle ”unfinished business”, som han udtalte det. I stedet har Aalborg hentet Jack Walker ind på holdet. Udfra det, jeg har set, har han potentiale til at blive topscorer i ligaen. Han har næsten hele pakken med stærkt skøjteløb og et stærkt og præcist skud. Han har vist sig som en spiller, der er svær at tage pucken fra.

Tidligere på sommeren blev det annonceret, at Højbjerg-tvillingerne havde forlænget deres kontrakter med endnu et år, så Aalborg har papir på dem i denne sæson, men også i 2019/20 sæsonen. Det giver en del stabilitet på holdet, og tvillingerne nyder det. De har haft et fantastisk samspil med Julian Jakobsen, men det ser ud til at blive med Mike McNamee i denne sæson. Tvillingerne ved altid, hvad den anden gør eller skal til at gøre, og det gør dem rigtig farlige. De finder hinanden med gode pasninger, og de arbejder rigtig godt for hinanden, hvor de også får en del spilletid i undertal sammen.

Den store, stærke svenske back, Victor Panelin-Borg, bliver en sæson mere i Aalborg. Han elsker Aalborgs fans, og  Aalborg elsker ham, og hvad er der ikke at elske, når man ikke skal spille mod ham. Han står solidt i egen zone, hvor han ikke tillader mange chancer til modstanderne. Han har arbejdet noget med det offensive spil, hvor han kommer til gode muligheder, men han er hurtigt tilbage på plads.

Oddstanker

Aalborg vil sandsynligvis være favoritter til de fleste kampe som forsvarende mestre. Det kan være en mulighed for at kigge den anden vej i nogle af deres kampe, mens der vil være kampe, hvor det kan være en god idé at gå med Aalborg.

Over/under kommer sandsynligvis til at ligge en del omkring 50/50 alt efter modstanderen. Aalborg vil have kampe, hvor de kommer til at score en del mål, men med Ronan Quemener tilbage i målet har de en solid målmand, der lukker godt af bagude.

Chancer for mesterskab:

Jeg har rangeret Aalborg som næstbedst i denne sæson. At vinde det andet mesterskab i træk er altid det sværeste, da alle hold vil give det ekstra mod Aalborg. Jeg føler, at Herning lige har det ekstra på bredden og en større sult.

Jeg tror dog på, at Aalborg kommer til at stå i finalen, da de har et stærkt hold sammen med Herning, men odds 4,50 ved Danske Spil er dog ikke noget, som jeg vil binde mine penge op på over en hel sæson.

1. Den bredeste trup sender guldet til Herning

Herning ser ud til at have hele pakken i denne sæson. De er mine klare favoritter til guldet, og kan de holde sig skadesfri, bliver de rigig spændende at følge. At de ikke har fået de store resultater i opstarten, skal man ikke lægge det store i. De har masser af rutine på holdet, og de har samlet en stærk trup, der har erfaring med tophockey.

Jeg vil vurdere dem som ligaens bedste hold, og de kommer med en stærk bredde, hvor de kan stille med fire stærke kæder. Bredden sikrede Aalborg mesterskabet sidste sæson, hvor Herning også tæt på, og der er kommet stærke spillere ind på holdet til denne sæson.

Sidste sæson

Herning havde en sæson med en masse lige-ved-og-næsten situationer. Man kom i Final 4 i pokalturneringen, hvor man var arrangør i Jyske Bank Boxen, men blev slået ud i semifinalen af de senere vindere, Aalborg Pirates. Herning vandt grundspillet foran Aalborg Pirates og gik let forbi Herlev Eagles i kvartfinalen og Rungsted Seier Capital i semifinalen. Dog kom de i for store problemer i finalen, hvor Aalborg vandt de første tre kampe i serien og havde muligheden for at vinde i bare fire kampe.

Herning kom dog tilbage med et par sejre, men Aalborg endte med at vinde i kamp 6 på hjemmebane og serien med 4-2 i kampe.

Vigtigste transfers

Toni Kallela, finsk forward, der kom til Herning før forrige sæson og havde et par gode sæsoner for Herning, hvor især sidste sæson var rigtig god for ham. Masser af mål og point fra hans side, og det har givet ham kontrakt i den bedste finske række. En spiller, som man dog ikke så meget til i finalerne mod Aalborg.

Branden Gracel kom til Herning før sidste sæson, og han præsterede rigtig godt. Han leverede masser af point, og han havde et godt samspil med Kallela og Lasse Lassen. Han bidrog med masser af rutine, hvilket man nu skal forsøge at erstatte, da Grecel har taget turen tilbage til den næstbedste tyske række, hvor han kom fra.

Zack Torquato er kommet til Herning denne sæson, og han ligner en spiller, der kommer til at lave en masse point. Han er draftet til NHL, men dog aldrig spillet i den bedste amerikanske række. Det er blevet til 76 kampe i AHL, og han er kommet til Herning fra Italien, hvor han har lavet en del point de seneste sæsoner. Ligaen er ikke lige så stærk i Italien, men han har god erfaring fra Nordamerika.

Nøglespillere

Den danske landsholdsmålmand, Simon Nielsen, der har fået nogle VM-turneringer dog uden den store spilletid. Han har høj klasse, og han har gennem de seneste tre sæsoner holdt et højt niveau i grundspillet, men ikke altid haft det gennem slutspillet. Bestemt en af de bedste danske målmænd i ligaen.

Kaptajn og quarterback i powerplayet, Daniel Nielsen, spiller som regel min, 25 minutter pr. kamp. Han tager masser af istid, og han har et rigtig godt blik for spillet. Han har masser af erfaring i en alder af 37 år, og han er stadig en god spiller i den danske liga. Han leverer en god portion point i løbet af en sæson, så han er stadig en vigtig spiller for Herning.

Riley Brace er kommet til fra Italien, hvor han sidste sæson spillede sammen med en anden ny Herning-spiller, Zack Torquato. De to lavede masser af point sammen i samme kæde, og det gavner Herning, at de kender hinanden. Riley har også været omkring AHL, hvor han dog ikke slog igennem.

Oddstanker

Herning er selvsagt favoritter i stort set alle kampene, da de har det stærkeste hold på papiret. De er rigtige stærke i defensiven og ligner ikke et hold, der kommer til at lukke mange mål ind. Med landsholdsmålmand Simon Nielsen som en sikker sidste skanse skal de nok få lukket ned for modstanderne.

Herning har et hold, der i offensiven kan gøre ondt på modstandernes bagkæder, og det kan sagtens ende med en målfest.

Chancer for mesterskab

Jeg har Herning som favoritter til mesterskabet, og det har bookmakerne også. Danske Spil er bedst med odds 3,00 på Herning som mestre, hvilket jeg dog ikke finder noget værdi i. Jeg giver Herning omkring 28% som mester, og derved er der ingen vædi.

Det var den samlede optakt for den kommende sæson i Metal Ligaen. Jeg håber, at I kunne lide den, og at I er klar på en masse spil fra min side i løbet af sæsonen. Om resulatet bliver det samme med omkring 120% i TBP må tiden vise. Det er dog meget fantastisk resulater, som jeg har haft herinde de seneste år.