Ishockeyekspert Mike Larsen er vendt tilbage til BetXpert, og han er klar med en stor optakt til den kommende sæson i Metal Ligaen. I denne første del analyserer han de fem hold, som han vurderer vil slutte i bunden af tabellen. Læs om de vigtigste nøglespillere, transfers og de bedste odds.

Sidste sæson blev det en stor triumf for Aalborg Pirates, der først sejrede i pokalfinalen ved Final 4 over Rungsted Seier Capital og siden vandt finaleserien med 4-2 i over Herning Blue Fox.

Det var en stor forløsning i Aalborg, der blev mestre for første gang siden 1981, og det var et brud af den dominans Herning Blue Fox, SønderjyskE og Esbjerg Energy har haft gennem de seneste 15 sæsoner.

De første syv TV-kampe i den kommende sæson er blevet fastlagt, hvor TV2 Sport med Jimmy Bøjgaard i spidsen  frem mod november kommer rundt om i landet cirka en gang om ugen. Det har trukket en del negativ omtale, at der ikke vises flere kampe på TV, da Danmark lige har været værter for VM med meget stor succes.

Kritikken kan godt være berettiget, men det skal også være noget, der kan løbe rundt for TV, og selvom man som ishockeyfan gerne så en masse kampe på TV, når man ikke selv kan være i hallen, må man bare erkende, at ishockey stadig ligger efter fodbold, håndbold og Caroline Wozniacki, når det kommer til seertal.

Læs anden halvdel af Mike Larsens optakt til Metal Ligaen 2018/2019 her.

Tilbage til 10 hold

I sidste sæson var der 11 hold i Metal Ligaen, hvilket var med til at give et skævt antal kampe for holdene, og det var ikke alle hold, der kom i kamp i de forskellige runder.

Mod slutningen af sæsonen var der store problemer i Gentofte, hvor der var spillere, der ikke havde fået løn, men klubben og sæsonen blev reddet i allersidste øjeblik.

Henover sommeren blev klubben gået igennem, og de sponsorer, der havde reddet klubben i sidste øjeblik, blev overrasket over, hvor slemt det egentligt stod til i klubben. Det har betydet, at klubben har været nødt til at trække sig fra den bedste række.

I den kommende sæson får vi altså kun 10 hold at se i ligaen, hvilket lader til at være det maksimale, som ligaen kan holde til, så ligaen stadig har et vist niveau i forhold til de andre europæiske ligaer.

Play-in

Pokalturneringen findes heller ikke i den traditionelle form denne sæson, da også 1. divisionsholdene er med i turneringen. Sidste sæson tog man top 4 holdene efter de første 20 runder (hvor holdene havde spillet mod hinanden hjemme og ude), og det bliver det samme i år, men dog efter 18 runder, da der kun er 10 hold med i ligaen.

De fire hold spiller så semifinaler og finale over en weekend, men spillestedet er ikke sat endnu, da det bliver hos et af de fire hold, der skal deltage.

Play-in blev introduceret i sidste sæson. Det var meget omdiskuteret, og jeg m indrømme, at jeg godt kunne lide det, da det gjorde, at holdene placeret som nummer 9-11 ikke solgte ud. Det betød, at der ikke kom en skævvridning af ligaen.

Selvom der er 10 hold i Metal Ligaen, har man besluttet at beholde play-in, men denne sæson er top 7 klar til kvartfinalerne, mens nummer 8 og 9 mødes om den sidste plads.

Forventet slutstilling i grundspillet 2018/19

1. Herning Blue Fox
2. Aalborg Pirates
3. Esbjerg Energy
4. SønderjyskE
5. Rungsted Seier Capital
6. Frederikshavn White Hawks
7. Rødovre Mighty Bulls
8. Hvidovre Ishockey Fighters
9. Herlev Eagles
10. Odense Bulldogs

Det er ikke nemt at give et bud på slutstillingen, når sæsonen ikke er gået i gang, for der kan være spillere, der ikke rammer det forventede niveau, eller spillere, der gør det meget bedre end forventet. Ligeledes kan der være hold, der overrasker over sæsonen, som man så med Gentofte forrige sæson.

Jeg forventer en finale mellem Herning Blue Fox og de forsvarende mestre, Aalborg Pirates. De virker til at have lidt ekstra bredde og ligner de bedste hold.

Derefter er det en næsten umulig opgave at rangere holdene 3-7, da det for mig er de små marginaler, der kommer til at afgøre det. Dog synes jeg, at Esbjerg og SønderjyskeE har en lille fordel, mens Rungsted og Frederikshavn kommer lige efter.

Kampen om de sidste slutspilspladser kommer til at være en kamp mellem Hvidovre og Herlev, der har oprustet godt til denne sæson samt Odense Bulldogs, der kommer med et meget foryngret hold til denne sæson med et par enkelte profiler, der kommer til at trække en del af læsset.

Metal Ligaen 2018/2019 odds

Der er ikke mange bookmakere, der er ude med odds i øjeblikket udover første runde. Jeg spår, at det bliver meget tæt i midterfeltet, og det bliver små marginaler, der afgør kampene. Derfor har jeg fundet et spil, hvor jeg mener, der er værdi.

Metal Ligaen 2018/2019 vinder

Bedste odds Chancevurdering Bookmaker
Herning Blue Fox 3,00 28 %
Aalborg Pirates 4,50 20 %
SønderjyskE 5,00 15 %
Esbjerg Energy 6,00 16 %
Frederikshavn White Hawks 10,00 6 %
Rungsted Seier Capital 12,00 9 %
Rødovre Mighty Bulls 35,00 3 %
Hvidovre Ishockey Fighters 250,00 1 %
Herlev Eagles 250,00 1 %
Odense Bulldogs 250,00 1 %

Rungsted vinder Metal Ligaen til odds 12 hos Danske Spil

Rungsted mangler lidt defensivt, og Thomas Lillie er ikke min kop te som førstemålmand, men får de offensiven til at fungere, kommer de til at gå rimelig langt denne sæson. Jeg spår, at det bliver meget tæt i midterfeltet, og det bliver små marginaler, der afgør kampene, men til odds 12 ved både Danske Spil og Unibet* synes jeg, at det skal have et lille spil.

10. Kan Odense snige sig med i slutspillet?

Odense har været igennem en stor ændring i løbet af sommeren, da de har været meget tæt på at gå konkurs. De har hængt med på med det yderste af neglene for at komme med i den kommende sæson.

Det har også betydet, at der ikke har været midler til at hente de samme store profiler som de seneste sæsoner. Odense har dog et par gode spillere, og de skal håbe på, at de rammer jackpot med de udenlandske spillere, der er kommet til.

Reelt set ser jeg en stærk kæde fra Odense, mens bredden ikke kommer til at bidrage med mange mål. Odense skal nok samle nogle point med Teemu Seppänen i målet, da han har vist sig som den store mirakelmager for Gentofte.

Odense kommer i min optik til at gå en svær sæson i møde, og de kommer til at kæmpe med Hvidovre og Herlev om at komme i play-in.

Sidste sæson

Odense endte på 7. pladsen i grundspillet, og skulle derfor ud at spille play-in mod Herlev, der endte på 10. pladsen med 41 point færre. Odense var dog i krise op til play-in, hvor man ikke havde vundet mange kampe, og Herlev øjnede en mulighed for en overraskelse.

Odense skuffede gevaldigt og røg ud til Herlev i play-in.

Odense spillede faktisk med i Final 4 tidligere på sæsonen, men uro på de interne linier kostede på isen, og man faldt stille og roligt ned gennem tabellen.

Vigtigste transfers

Dale Mitchell, canadisk forward, har spillet i Odense gennem fire sæsoner, og han er en stor personlighed i Metal Ligaen. Der var ikke penge til ham i det nye Odense, og han er derfor taget til Frederikshavn. De mange mål og assists, som han laver i løbet af sæsonen, bliver svære at erstatte.

Esbjerg-drengen, der tog til Odense for at få noget erfaring, Andreas B. Pedersen, er taget hjem til Esbjerg igen. Odenses defensiv virkede meget stærkere og bredere i sidste sæson. Andreas B. Pedersen spillede stærkt i egen zone, hvor han var god til at lukke ned for modstanderne.

Teemu Seppänen er kommet til fra Gentofte, hvor han har spillet nogle rigtig flotte sæsoner i målet. Han sikrede i flere omgange point til Gentofte, og det skaffede dem sølvmedaljer forrige sæson. Han kommer til at stå sin prøve i Odense, hvor defensiven ikke har helt den samme kvalitet som i Gentofte.

Nøglespillere

Den danske back, Mads Schaarup, skal i gang med sin 9. sæson i Odense. Han kommer til at blive en vigtig spiller i defensiven, og han har masser erfaring. Defensiven er meget ung hos Odense, og Schaarup kommer til at få ekstra spilletid i løbet af sæsonen i både powerplay og boxplay.

Ned Lukacevic kom til mod slutningen af sidste sæson, og han havde rimelig god succes i Odense. Dog er han ikke en spiller, der bliver længere tid i samme klub. Han bliver hurtigt træt og rejser videre til den næste klub. Bliver han i Odense hele sæsonen, så bliver han en meget vigtig spiller, der skal producere en del point.

Yannick Vedel kom til Odense før sidste sæson, og han havde en rigtig god sæson. I denne sæson kommer han til at få en del mere spilletid i alle spilsituationer. Sidste sæson blev det til 13 mål i Odense, men denne sæson skal han gerne over min. 20 mål, hvis han skal have en afgørende betydning for Odense denne sæson.

Oddstanker

I løbet af sæsonen ser jeg ikke Odense komme til at score en masse mål i kampene, mens man defensivt også kommer til at lukke færre mål ind med Seppänen i målet. Det er derfor værd at holde øje med nogle spot på målfattige kampe, når Odense er involveret.

I starten af sæsonen kunne det være godt at spille mod Odense, da bookmakerne sandsynligvis kigger på sidste sæson og ikke er opmærksom på, at Odense ikke har samme klasse som sidste sæson.

Aalborg Pirates - Odense Bulldogs over 5,5 mål til odds 2,10 hos Danske Spil

Mesterne fra Aalborg har en bred offensiv. Begge hold har en stærk målmand, men fynboerne ser lidt svage ud i defensiven, og nordjyderne har giver nogle chancer væk i egen zone.
Læs eksperttippet her

Chancer for mesterskab

Jeg ser ikke de store chancer for et mesterskab til Odense. Bredden er ikke til stede – hverken defensivt eller offensivt. De har nogle gode spillere, der sagtens kan afgøre kampe til Odenses fordel. Over en hel sæson forventer jeg ikke, at der er nogen chance for, at Odense kommer til at gøre en forskel.

Odds 250 hos Danske Spil er det bedste odds i øjeblikket. Jeg vil jo normalt sige min. 1%, men selvom værdien er stor med den ene procent, så kan jeg alligevel ikke se den store værdi.

9. Forstærkede Herlev med gode muligheder for play-in

Herlev ser ud til at have hentet spillere på en lidt højere hylde til den kommende sæson end vanligt. Deres resultater i opstarten har også været rigtig gode, og de kommer med en god gejst til den kommende sæson, efter at de kom i kvartfinalen sidste sæson.

Der ser ud til at være større bredde på holdet, og topspillerne ser ud til at være stærkere i den kommende sæson. Derudover har en del af spillerne fået et år mere på isen, så man kommer ikke med det samme uerfarne hold som sidste år. Det bliver sandsynligvis en kamp om play-in igen, da holdene omkring dem også ser ud til at have forstærket sig godt. Det bliver sandsynligvis en kamp mellem Hvidovre, Herlev og Odense om at undgå sidstepladsen i ligaen. Jeg regner dog med, at Herlev kommer i play-in.

Sidste sæson

HErlev endte på 10. pladsen i grundspillet af Metal Ligaen, men da Hvidovre var kommet med i ligaen, blev der oprettet et playin, så man undgik, at nogle hold bare sendte spillere videre, inden sæsonen var slut for at spare nogle lønkroner.

I play-in skulle Herlev op imod Odense Bulldogs, der var inde i en større krise, og Herlev havde også kort forinden besejret Odense på hjemmebane. Herlev tog tre sejre på stribe og kom i kvartfinalen, hvor grundspillets vindere, Herning Blue Fox, slog dem. Herlev chokstartede med en sejr i første kamp, men siden tog Herning fire sejre på stribe og sendte Herlev ud.

I min optik var det en meget godkendt sæson, der gav en plads i kvartfinalen, hvilket mange eksperter ikke havde regnet med, at de ville. Det giver et godt grundlag at bygge videre fra.

Vigtigste transfers

Frederik Bjerrum kom til Herlev for et par sæsoner siden i jagten på mere spilletid og større ansvar. Det fik han også i Herlev, og i sidste sæson endte han med at lave 48 point i 47 kampe i grundspillet samt 13 point i 8 slutspilskampe. Det er ganske imponerende på et hold, der endte som nummer 10 i ligaen. Nu er han kommet videre, og Herlev har været ude at finde spillere, der skal erstatte de tal.

Mike Daugulis har været rundt omkring i den danske liga efterhånden, og han har fået rigtig stor kredit for sin arbejdsindsats på isen. Han er ikke en spiller, der smider 40-50 point ind i løbet af en sæson, men skal man have en spiller, der arbejder 100% i 60 minutter, så er det ham.

Canadiske Remy Giftopoulos med det meget græsk-lydende navn er kommet til Herlev fra den nordamerikanske universitetsliga, hvor flere danske hold har haft stor succes med at hente spillere. Remy spiller sin første sæson i Europa, og Herlev kan være springbrættet videre ud i Europa. Han er en fysisk stærk spiller, der kommer til en del chancer, og han har et rigtig godt skud.

Nøglespillere

Kim Staal aka. Staalmanden er efterhånden blevet 40 år gammel, men han spiller stadig med på holdet i barndomsklubben. Han kommer selvsagt med en masse erfaring til de unge drenge, og det er med til at udvikle dem til bedre hockeyspillere. Han holder ikke til at spille stort set hele kampen, men vil være en vigtig brik i specielt powerplay, hvor hans store overblik bliver meget vigtigt.

Jeff Terminesi er kommet til Herlev fra Gentofte, der har valgt at trække holdet denne sæson. Han har spillet de seneste tre sæsoner i Gentofte, så han kommer med en del kendskab til den danske liga og den danske mentalitet. Især i powerplay kommer til han til sende pucken afsted fra blueline en del gange.

Jesper Thörnberg ligner et mindre scoop for Herlev. En svensk forward med erfaring fra SHL og masser af kampe i AllSvenskan kunne bestemt blive en spiller, der kommer til at lave en del point i Metal Ligaen. Han har et naturligt blik for spillet og holdkammeraterne og kan sætte dem op til større chancer.

Oddstanker

Herlev kan blive undervurderet af bookmakerne i starten af sæsonen, men jeg synes, at de ligner et hold, der kan komme til at tage nogle sejre tidligt. Hold øje med nogle odds på handicap Herlevs vej især i sæsonens indledning.

Chancer for mesterskab:

Ligesom for Odense så ser jeg ikke de store chancer for at mesterskabet kommer til Herlev denne sæson. Det bliver meget svært, men jeg tror, at de kommer i playin, og så kan der ske meget i slutspillet. Man kan bare kigge på Gentofte forrige sæson, hvor en stærk defensiv og perfekt målmand trak dem helt til finalen.

Realistisk, så ser det noget sort ud, og selvom man kan få odds 250 ved Danske Spil på Herlev som danske mestre, så frister det ikke.

8. Hvidovre kan gå videre til kvartfinalerne

Hvidovre skal i gang med deres anden sæson i Metal Ligaen, og de ligner et hold, der har arbejdet godt i kulissen på at forstærke sig til den kommende sæson. Der er hentet spillere ind, der tidligere har præsteret godt i Metal Ligaen, og især på målmandsposten har man hentet en lille mirakelmager.

Springet fra de syv øverste til de tre nederste er dog lidt for stort, til at jeg forventer, at Hvidovre kommer til at kæmpe om play-in pladserne med Herlev og Odense. Det bliver tæt i bunden, og de point, som man kan tage indbyrdes, bliver vigtige. Men Hvidovre vil sandsynligvis også tage nogle point mod de andre hold.

Sidste sæson

Hvidovre vendte tilbage sidste sæson til Metal Ligaen, og mange eksperter havde dem til at få nogle store lussinger i løbet af sæsonen. Det gjorde de også i nogle kampe, men de fik også hentet nogle gode point mod topholdene, der måske undervurderede Hvidovre i nogle kampe.

Helt forventet endte Hvidovre på 11. og sidstepladsen i Metal Ligaens grundspil, men der var til tider flot ishockey, hvilket underligt nok flere gange kom på udebane, hvor man ikke havde samme pres på sig.

I Hvidovre var der nogle bekymringer omkring økonomien, og man måtte ud at spørge efter et forskud på støtten fra Hvidovre Kommune. 

Vigtigste transfers

Victor Björkung var en af ligaens bedste offensive backs, og han endte også som holdets topscorer – både på mål og point. Han var farlig i powerplay, hvor han havde et godt skud fra blueline, der gav store problemer for modstanderne. Hans mål og point fra blueline bliver svære at erstatte, men man virker til at være blevet bredere på backsiden.

Anders Schultz har skiftet lidt rundt på Sjælland de seneste sæsoner. Han tog en sæson i 1. division, hvor han viste, at han har niveau til Metal Ligaen. Det gav muligheden i barndomsklubben, Rødovre, selvom han er fra Hvidovre. Nu er han tilbage i Hvidovre, hvor hans erfaring kommer til at gøre holdet godt i bestræbelserne på at komme med i slutspillet. Han har været en stabil målscorer gennem sæsonerne.

Emil Jidskog, kom forbi Danmark og Metal Ligaen på det helt rigtige tidspunkt, da Rødovre i en kort periode kæmpede med skader på målmandsposten. Han tog videre til Sverige, men denne sæson er han tilbage i Danmark. Nu er det Hvidovre, der kommer til at få gavn af hans færdigheder.

Nøglespillere

Den finske back, Christian Silfver, er kommet til fra Herning, hvor han var en god spiller. Han lavede masser af point fra blueline, og han var et plus for Hernings defensiv. I Hvidovre kommer han til at få mere ansvar i alle situationer. Der kommer til at blive en del spilletid i en defensiv, der har nogle gode spillere, men også flere unge spillere, der skal have erfaring.

Gentofte hentede Joonas Riekkinen til  anden sæson tilbage i Metal Ligaen, og han var der også sidste sæson. Han er en stærk center, der arbejder rigtig godt i begge ender. Han scorede en del mål for Gentofte, men det var hans defensive arbejde, der var i særklasse. Han lukkede godt ned for modstanderen, hvilket Hvidovre kommer til at få brug for.

Kim Johansson er tidligere kendt af dansk ishockey, da han har spillet et par sæsoner i Herlev nogle år tilbage. Han er tidligere draftet af New York Islanders, men han har aldrig spillet i Nordamerika.

Stort set hele karrieren er blevet tilbragt i Malmö og IK Pantern. Sidstnævnte har han været kaptajn for de seneste fire sæsoner, så det er en spiller med stor erfaring og gode lederegenskaber, der kommer til Hvidovre.

Oddstanker

Hvidovre skal nok tage nogle sejre i løbet af sæsonen. Med Jidskog på mål så forventer jeg ikke, at der bliver lukket mange mål ind i kampene, men offensivt kunne man umiddelbart godt mangle den spiller, der scorer 20+ mål på en sæson. Under 5,5 mål kunne sagtens blive et godt spil på Hvidovres kampe.

Rungsted - Hvidovre over 5,5 mål til odds 1,85 hos Bet365*

Rungsted ser stærke ud i offensiven til den nye sæson, mens defensiven er til at tale med. Hvidovre har også forstærket deres trup, men Rungsted vandt et målrigt møde i opstarten.
Læs eksperttippet her.

Chancer for mesterskab

Hvidovre spår jeg ikke de store chancer for mesterskab i denne sæson. De har fået bygget yderligere på i forhold til sidste sæson, hvor mange havde spået dem til at være prygelknabe, hvilket de ikke blev på nogen måde.

Odds 250 hos Danske Spil giver jeg ikke den store fidus.

7. Rødovre - holdet med den store danske stamme

Rødovre er rigtig gode til at producere talenter og til at give dem spilletid og tillid på førsteholdet. Rødovre har også meget af den samme stamme fra sidste sæson, og det giver en del stabilitet til holdet, som de tidligere er kommet langt med. Holdet har ikke hentet mange nye spillere ind, og reelt set er det kun tre udenlandske spillere, der er skiftet ud, da man har beholdt Ridderwall i målet fra sidste sæson.

Om det bringer dem videre fra en kvartfinale, som jeg forventer, at de når til i denne sæson, er uvist. Det bliver en tæt liga fra 3. pladsen og til 7. pladsen, hvor jeg har placeret Rødovre, men det er mest, fordi jeg ser ikke deres topkæder helt så stærke som de andre holds.

Sidste sæson

Rødovre kom i kvartfinalen sidste sæson til trods for en del skader i løbet af sæsonen, hvor man især på målmandsposten var udsat i store dele af sæsonen. En erstatning blev hentet ind, og han var med til at sikre en masse point til Rødovre i den periode, hvor han var der.

I kvartfinalen valgte man Rungsted i en serie, der var meget underlig på den måde, at de første to kampe endte med de forventede hjemmesejre, men de sidste fem endte med udesejre. En 7. kamp endte med et nederlag, og dermed exit for Rødovre i kvartfinalen.

Vigtigste transfers

Kevin Montgomery havde været en del omkring i Europa, inden han kom til Rødovre før forrige sæson, som han fik ødelagt grundet skade. Han blev i Rødovre sidste sæson, og han leverede ganske godt for Rødovre. En vigtig spiller i powerplay, der har leveret godt i sidste sæson, og han kan blive svær at erstatte.

Backen David Suvanto ser ud til at være hentet ind i stedet for netop Montgomery. Suvanto har tidligere spillet i Metal Ligaen, da han var i Rungsted forrige sæson, hvor han satte godt med point på kontoen. En god spiller i powerplay.

Finske Julius Nyqvist kom til Gentofte i starten af sidste sæson, hvor han vidste sig som en god gevinst til holdet. Han spillede ganske solidt defensivt i Gentofte, men han var også god til at levere point på kontoen i løbet af sæsonen. Han bliver en god forstærkning af holdet som en god all-round spiller.

Nøglespillere

Stefan Ridderwall tager sin 3. sæson i Rødovre, og han er en ganske solid målmand. Han lukker godt ned for modstanderne, og han har et godt bundniveau, så han falder sjældent igennem i kampene. En af Metal Ligaens bedste målmænd, der tidligere er draftet i NHL af New York Islanders.

Jannik Karvinen er indbegrebet af Rødovre Mighty Bulls. Han har spillet stort set hele seniorkarrieren i Rødovre med undtagelse af en enkelt sæson, hvor han var i Sverige. Han er en fast bestanddel af powerplay, hvor han sætter en del point. Han har et præcist skud og arbejder rigtig godt for holdet.

Matthias Asperup har bygget på de seneste sæsoner og er scoring- og pointmæssigt kommet op på et højere niveau. Han var forrige sæson omkring Gentofte til slutspillet, hvor han bidrog i stor stil til sølvmedaljerne, som de fik det år. Han arbejder godt offensivt, men der mangler lidt i hans bidrag på den defensive side af pucken.

Oddstanker

Rødovre er som regel et hold, der er stærke på egen is, hvilket man skal have for øje, hvis man skal ud på noget i deres kampe. Rødovre er ikke et hold, der scorer mange mål, men man arbejder rigtig hårdt for hinanden, og man står også rigtig godt for hinanden defensivt, så spil på få mål i deres kampe kan blive et godt spil i flere kampe i sæsonen.

Chancer for mesterskab

Rødovre skal nok komme i kvartfinalen, og meget kan ske derfra. Men jeg synes ikke, at de er stærke nok, til at de over syv kampe kan sende f.eks. Aalborg eller Herning ud. Der kan selvfølgelig ske meget i løbet af sæsonen med skader og nye spillere.

Odds 35 ved Danske Spil på et dansk mesterskab til Rødovre kunne der nok lige være lidt værdi i, da jeg ligger på 3%, men det er begrænset. Rødovre kan nok drille nogle hold og måske ende i en semifinale, men jeg tvivler på, at de går hele vejen.

6. Nordjyder med smal bredde

En af ligaens mest markante profiler i Metal Ligaen de seneste sæsoner, Dale Mitchell, er taget fra Odense til Frederikshavn. Generelt virker Frederikshavns trup dog en smule smal og en del sårbar overfor skader. I opstarten har de fået nogle større lussinger, der må vække noget bekymring i det nordjyske.

Frederikshavn har dog været uden Tadeas Galansky i de første kampe, hvor man lukkede en del mål ind. Frederikshavn kommer til at blive en del af det meget tætte midterfelt, hvor jeg mener, at det bliver de små marginaler, der kommer til at afgøre placeringerne.

Frederikshavn ser jeg dog en smule svækket i bredden i forhold til sidste år, men på målmandsposten er man forstærket med guldvinder, Tadeas Galansky.

Sidste sæson

Frederikshavn havde ikke just den perfekte sæson. De ramte en større krise og kunne ikke vinde kampe på især hjemmebane. Fra midt januar og resten af sæsonen formåede Frederikshavn ikke at vinde en eneste kamp på egen is. Det blev også udstillet i kvartfinalen, hvor Aalborg Pirates havde valgt lokalopgørene og endte med at sende Frederikshavn ud i fire kampe.

Ikke overraskende var det resultat ikke tilfredsstillende i det nordjyske, og det endte med at koste Mario Simioni jobbet. Ind som erstatning har man hentet finske Jari Pasanen som cheftræner med Frederik Åkesson som assistenttræner.

Vigtigste transfers

Nick Olesen, forward, blev sidste sæsons topscorer, hvis man måler på antallet af mål. Han var en evig trussel for Frederikshavn, og hans gode spil, skud og arbejdsiver bliver i den grad savnet i Frederikshavn i den kommende sæson. Han har taget turen til Sverige, hvor IK Pantern fra AllSvenskan får gavn.

Mark Hurtubise kom til Frederikshavn og havde pænt med succes. Satte en masse point på kontoen og var vigtig for den nordjyske offensiv. Han kom med masser af mål og var især i powerplay en meget vigtig spiller. Hans store overblik for holdkammeraterne bliver svært at undvære, og spørgsmålet er, om andre spillere kan tage over.

Dale Mitchell er kommet til Frederikshavn fra Odense, hvor han var den store profil med masser point og opmærksomhed. Mitchell er en spiller, som man hader at spille imod, men til tider også kan være en håndfuld på eget hold. Hvis det ikke går efter hans hoved, og han er ved at falde ud af kampen, eller der lurer et klart nederlag, så kan han tage nogle tossede udvisninger.

Nøglespillere

Amerikanske Cam Spiro, der kom til Frederikshavn forud for sidste sæson, kommer til at blive en af de målfarlige spillere på holdet. Han har gennem hele karrieren været en målscorer, og han har en hammer af et godt skud. Han bliver en vigtig del af powerplay, hvor han kommer til at stå for en del af Frederikshavns skud på mål.

Rasmus Søndergaard er frederikshavner hele vejen igennem. Hele karrieren er blevet spillet i Frederikshavn. Det er ikke mange mål eller point, han leverer, men han får en masse spilletid mod modstandernes stærkeste kæde, hvor han er fremragende til at lukke ned for dem, så de ikke kommer til de store muligheder.

Rutinerede Simon Grønvaldt tager endnu en sæson i Frederikshavn, hvor han igen kommer til at få en del ansvar i powerplay som en af spillerne på blueline. 27 år og en af dem, der skal træde i karakter i en forholdsvis ung backlinie. Han kommer med et stærkt skud fra blueline, der skal bruges en del i powerplay.

Oddstanker

Puha, Frederikshavn bliver sandsynligvis et hold, der kommer til at drille mig en del i løbet af sæsonen. Normalt er de stærke på hjemmebane mod især sjællandske hold, der kommer til at have en meget lang bustur til det nordligste af Jylland. De har dog haft nogle problemer med Aalborg de seneste sæsoner, hvor det ikke er blevet til mange sejre.

Spiller Galansky op til det niveau, som man nogle gange så i sidste sæson, så kan et underspil også blive aktuelt, men det kommer også noget an på modstanderen.

Chancer for mesterskab

Joh, jeg er Aalborg-fan, så jeg ville gerne sige 0%, men det holder ikke helt vand, når man skal se objektivt på det. De har en mulighed, men jeg vil mene, at de skal ud at forstærke offensiven med en stærk målscorer, hvis de skal have chancen.

Odds 10 ved Danske Spil er ikke noget, der umiddelbart frister mig i denne sæson. Der er andre hold i midterfeltet, som jeg synes har bedre muligheder for mesterskab. Frederikshavn er sandsynligvis oddssat, som de er, fordi de har hentet Dale Mitchell, men bredden er ikke den samme som hos de andre tophold.