Den britiske bookmaker, Ladbrokes, gav rejser, eksklusive billetter til sportsevents og store bonusser til en storspiller, der placerede væddemål for stjålne penge. Da fem af storspillerens ofre klagede til bookmakeren, blev de betalt med over otte millioner kroner tilsammen for ikke at gå til myndighederne. Det skriver The Guardian.

Den engelske spillemyndighed, UKGC, har ifølge den engelske avis, The Guardian, indledt en undersøgelse af den britiske bookmaker, Ladbrokes. 

Det sker, skriver avisen, efter at en forretningsmand fik lov at omsætte for store beløber op til en halv million kroner om dagen - penge, som han havde stjålet fra sine klienter.

Da fem af de klienter klagede til Ladbrokes, betalte bookmakeren dem tilsammen otte millioner kroner for ikke at gå til den engelske spillemyndighed.

Know Your Customer

I lovgivningen i Danmark såvel som i England stilles der krav til, at bookmakerne sikrer sig, at de penge, de eksempelvis modtager på væddemål og casino, ikke er stjålne eller kommet spillerne i hænde på ulovlig vis. I England kaldes det Know Your Customer (KYC) og i Danmark hører det under hvidvaskloven.

I sagen fra England har Ladbrokes antageligvis svigtet det ansvar, idet bookmakeren ikke har undersøgt, hvordan spilleren kunne spille for så store beløber ad gangen. The Guardian hævder at have fået adgang til en SMS-udveksling mellem spilleren og hans personlige account manager hos bookmakeren. 

Her anmodes der om dokumentation for, hvor spillerens penge kommer fra, men den anmodningen trækkes tilbage, da spilleren ignorerer den.

Fik stor bonus under pause

Spilleren hævder at have mistet sit arbejde, sit hjem og sin familie som følge af sin spilafhængighed. Undervejs i forløbet, der varede to år, har han blandt andet modtaget billetter til topkampe i Premier League og en titelkamp med Floyd Mayweather i Las Vegas og gavekurve til en værdi af knap 30.000 kroner.

Da spilleren angiveligt tilkendegav, at han måske havde et gamblingproblem og tog en pause på fem måneder, blev han ved med at modtage gaver fra Ladbrokes - herunder end bonus på over 40.000 kroner.

Der findes dog ingen dokumentation for, at spilleren skulle have oplyst Ladbrokes, at han måske havde et gamblingproblem.

Bookmaker: Det er almindelig procedure

Ifølge igamingbusiness.com forsvarer GVC Holding, som er firmaet bag Ladbrokes, sin ageren i sagen. Selskabet ønsker ikke at kommentere på den konkrete sag, men oplyser, at det er standard procedure, at parterne i den type forlig bliver enige om at holde forligets indhold hemmeligt.

GVC Holding tilføjer, at selskabet har overholdt den engelske spillemyndigheds regler og notificeret dem rettidigt. Spillemyndigheden har uden at gå i detaljer bekræftet, at sagen i øjeblikket undersøges.

Ifølge Daily Mail er sagen ikke enestående, da flere bookmakere benytter sig af at betale kunder, der føler sig forurettet, til tavshed. Det kan du læse mere om her.