Direktør og stifter af Bet365, Denise Coates, er kommet under beskydning, efter at hun har givet sig selv en årsløn på over 2 milliarder kroner for 2017. 

Sidste år udbetalte Bet365s direktør Denise Coates 1,8 milliarder kroner til sig selv og slog dermed rekorden for den højeste årsløn for en administrerende direktør i en britisk virksomhed. Det fik hun en del kritik for, men det forhindrer hende ikke i at slå rekorden igen i år.

Coates, der i begyndelsen af dette årtusind stiftede Bet365, har udbetalt £220,004,000 til sig selv for år 2017. Det svarer til 1,8 milliarder kroner. Dertil kommer yderligere  45 mio. pund (svarende til 376 millioner kroner) i aktieudbytte, da hun ejer mere end halvdelen af selskabet.

Igen i år har det kastet kritik af sig fra politisk hold, ligesom direktør i tænketanken "High Pay Centre", Luke Hildyard, ifølge The Guardian kalder det "grådigt" og "anstødeligt."

26 gange mere end branchens bidrag til kampen mod spilafhængighed

Sidste år blev Denise Coates specifikt af kritiseret for at have betalt så stort et beløb til sig selv, når den samlede branche betaler en brøkdel til ofrene for spilafhængighed. Kritikken kom fra administrerende direktør i velgørenhedsorganisationen Addaction, Mike Dixon, og han er igen i år ude med riven.

"Det er forbløffende, at en direktør for et gamblingfirma får en løn, der er 26 gange større end hele branchens bidrag til behandling mod afhængighed. Vi ved, at problemspil påvirker mere end to millioner mennesker. Der er brug for større afgifter på overskud i gamblingbranchen, så flere folk kan få hjælp og støtte," siger han ifølge The Guardian.

Bet 365 har doneret over 600 millioner kroner til velgørenhedsorganisationen Denise Coates Foundation, men den beskæftiger sig ikke med gambling og afhængighed.

Flot år for Bet365

Den store udbetaling kommer efter et år, hvor omsætningen steg med 26 % fra året forinden til næsten 23 milliarder kroner. I samme periode steg overskuddet med 33 % til lidt under seks milliarder kroner ifølge EGR.

77 % af den samlede omsætning kom fra livespil, mens omsætningen på spil fra mobiltelefonen steg med 29 %. EBITDA  (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization, indtjening før renter, skat, afskrivninger og nedskrivninger) steg med 30 %.

Denise Coates, der sjældent udtaler sig til pressen, har indtil videre hverken kommenteret på de positive tal, sin store lønudbetaling eller den kritik, hun har fået.