Efter god start på 2019 se Jens Bøyes spiltanker om den nye runde i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Årets franske rundeoptakter har fået en god begyndelse med overskud både i forårets første runde og i den forgangne midtuge der bød på en række udsatte kampe fra 2018. Se regnskabet for neden.

Nu gælder det weekendens runde (samt den enkelte fredagskamp). Inkl Marseille der søndag skal til Normandiet. Bliver det 10. kamp i træk uden sejr for det sydfranske galehus, eller bliver det endelig til gevinst for Thauvin & Co? Det sidste, tror jeg, mod yndlingsmodstander Caen.

I følgende optakt leveres en gennemgang af hvert opgør i denne runde, med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene?

Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg typisk have nogle foreløbige idéer; løse spiltanker. Tættere på kampene kan det være at jeg får nye tanker og måske endda skifter mening mht de oprindelige idéer, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Kom gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.

Lille - Amiens

Spilles fredag 19/01 kl 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Uløse spiltanker:

Ettal med asian handicap -1 til odds 2,06 hos 

Velkørende Lille tilbage lader sig næppe stoppe i lokalderby trods højreback Celik i karantæne. Lillebror Amiens er generelt solid defensivt, men blev udspillet i 1. møde og må bl.a. undvære vigtig forsvarer Adenon (nyt fravær) og angrebses Konaté.
Læs hele analysen

PSG – Guingamp

Spilles lørdag 20/01 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

Begge hold scorer til odds 2,5 hos 

Den suveræne ligaetter PSG er naturligvis kæmpefavorit, men for halvanden uge siden, i ligacup-kvartfinalen, chokvandt Guingamp 2-1 i Paris. Fortjent i en kamp hvor Neymar var eneste pariser der gjorde det godt. Nu har bretonerne - ligaens nr sjok, men i klar fremgang - også en sejr (dog ret heldig) over lokalrival Rennes at læne sig opad. Dén onsdagskamp kan sidde i benene, og PSG, der efter sidste weekends sejr i Amiens har ladet batterierne op i Qatar, har nok målmand Buffon og midterforsvarer Kimpembé (skadede i sidste uge) klar. Desuden er angriber Cavani (indskifter i ligacuppen) nok med fra start. Men sidst fik Guingamps kvikke offensiv tilkendt 3 straffe i Paris; de kan meget vel true igen. Bemærk at begge klubber skal spille midtugekamp i pokalturneringen.

Monaco – Strasbourg

Spilles lørdag 20/01 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

X til odds 3,65 hos 

Underholdning eller skyttegravskrig? Det kan blive tungt og tæt. Monaco har stadig mange skader (inkl angriber Jovetic der ellers lige var vendt tilbage), men efterhånden er der ingen oplagte idealstartere iblandt, og efter en række stærke januartilgange er holdet igen slagkraftigt og bør snart nå væk fra den pinlige andensidsteplads. God spillemæssig start på året. Uheldig uafgjort både i Marseille og hjemme mod Nice; mod sidstnævnte (udsat kamp, spillet onsdag) endda uden Fabregas, Naldo og de andre tilgange; de kan være med igen nu. Og angrebsræv Falcao (dog formtvivlsom) er evt med fra start. Men defensiv styrket markant i år, og det varer nok lidt før det for alvor klikker offensivt. Solide Strasbourg er flot nr 7 og vandt senest i sidste weekend i Toulouse. Dog heldig sejr. Ligesom Monaco har alsacianerne en onsdagskamp i benene; pokalsejr via straffesparkskonk mod en L2-klub. Topscorer Mothiba, ude siden juleferien, er nok stadig skadet. Venstre wingback Carole muligvis tilbage. Begge hold har pokalkamp i kommende midtuge; Strasbourg mod PSG.

Nîmes – Toulouse

Spilles lørdag 20/01 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

X til odds 3,55 hos 

Kan blive en dreng eller en pige, men kan også sagtens blive noget midt imellem. Oprykker Nîmes (nr 11) lukkede 2018 og åbnede 2019 på skidt vis (efter ellers glimrende efterår), men viste solidt spil i onsdagens 1-0-hjemmesejr over Nantes. Holdet er ellers bedre offensivt end defensivt. Mens Toulouse har pokalkamp i kommende midtuge, har Nïmes en uge til næste opgør. Toulouse (nr 14) ser spillemæssigt klart bedre ud efter december-systemskifte til 3 midterforsvarere. Flot pokalsejr over Nice åbnede 2019. Tabte uheldigt til Strasbourg i sidste weeekend, men fik 2-2 hjemme mod Lyon onsdag; var endda tæt på at vinde (men 2-0 til 2-2-udviklingen kan nage). Nu er topscorer Gradel og venstreback Sylla klar efter karantæne.

Uløse spiltanker:

Begge Hold Scorer til odds 1,8 hos 

To hold der gerne vil frem på banen (nok regnvåd, men det kan også give chancer). Nîmes-forsvaret var usædvanligt solidt onsdag, men mod impotente Nantes. Toulouse har scoret (og indkasseret) flittigt, har topscorer Gradel tilbage og svækket forsvar.
Læs hele analysen

Reims – Nice

Spilles lørdag 12/01 kl 20:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

Under 2 mål til odds 2,0 hos 

To hold der er bedre defensivt end offensivt. Hvis hjemmeholdet (nr 10) kan holde styr på den lynhurtige Nice-angriber Saint-Maxmin, er det småt med offensive trusler fra Riviera-drengene (nr 6) der onsdag ret heldigt fik 1-1 hos lokalrival Monaco, og som kun har scoret 3 mål i seneste 6 kampe. Men Reims – blandt ligaens dårligste til at producere chancer – bør også få det svært mod det solide Nice-forsvar der har Hérelle klar efter karantæne. Imen må Riviera-drengene fortsat undvære midtbanemand Lees-Melou, og angriber Sacko er nyt fravær. Kollega Balotelli fortsat sat af. Hjemmeholdet har ikke en onsdagskamp i benene, men har – i modsætning til udeholdet – pokalkamp på tirsdag. Reims må i øvrigt undvære træner Guion; karantæne.

Rennes – Montpellier

Spilles søndag 21/01 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

X til odds 3,4 hos 

Pointdeling kunne godt lure mellem to hold der begge har fået en tung start på det nye år. Rennes fik en saltvandsindsprøjtning med ansættelsen af den unge, men dygtige, træner Stéphan i december, og hans statistik er stadig imponerende. Men 2019 har været spillemæssigt sløv, i hvert fald offensivt, og efter 8 kampe i træk (5 sejre i 2018) uden tab, 6-2-0, blev det i onsdags til (ret uheldigt, dog) nederlag hos lokalrival Guingamp. Førstekeeper Diallo stadig ude, men afløser Koubek generelt ganske god. Nyt fravær er venstreback Bensebaini; til gengæld er den nytilkomne venstrefløj Doumbia med for første gang. Montpellier med det flotte efterår har også fået en ret skidt start på det nye år med 2 tab og 1 uafgjort. Udeholdet har angriber Laborde tilbage fra karantæne, men har nyt fravær i klassekeeper Lacomte. Det kan give hjemmeholdets offensiv nogle muligheder, men så skal Ben Arfa, Sarr & Co være mere i hopla end de har været i seneste kampe. Rennes har midugekamp i benene og skal spille pokal på onsdag, mens Montpellier senest spillede i sidste weekend og efter denne har en uge til næste kamp.

Angers – Nantes

Spilles søndag 21/01 kl 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

Under 2 mål til odds 2,07 hos 

To fysisk stærke vestfranske hold der godt kunne tænkes at brage hovederne impotent mod hinanden i en chance- og målfattig forestilling. Efter en sløv start på året, var Angers-offensiven overraskende i spillemæssig hopla tirsdag mod Bordeaux, men brændte mange chancer (notorisk akilleshæl), og samtidig begik det ellers solide forsvar nogle usædvanlige fejl, oversatsede og tillod kontramål. 1-2-tab. Skadestvivl om midterforsvarer Traoré der missede Bordeaux, og kantspiller Capelle. Nantes tabte onsdag 0-1 i Nîmes i en kamp hvor der ikke skete ret meget i front. Især ikke i Nantes-angrebet hvor topscorer Sala er på vej væk og derfor kun var indskifter, og hvor afløser Coulibaly blev udvist halvvejs (karantæne nu). Nantes har pokalkamp på onsdag.

Caen – Marseille

Spilles søndag 21/01 kl 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Uløse spiltanker:

2tal til odds 1,9 hos 

Marseille spillede godt i onsdagens uheldige tab i Saint-Étienne og bør endelig få en sejr nu, i Normandiet hvor Thauvin & Co elsker at spille. Caen (nr 16) kan forsøge at udnytte storklubbens sejrskrise, men må undvære to vigtige folk.
Læs hele analysen

Bordeaux – Dijon

Spilles søndag 21/01 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

Under 2,5 mål til odds 1,8 hos 

Det kan blive en forsigtig affære mellem to hold der helst vil spille på kontra (det gælder for Dijon efter januartilgang af den forsigtige træner Kombouaré). Danskerklubben Bordeaux har åbnet 2019 på svingende vis. Uheldig med tab i Nice, heldig (stærkt spil af målmand Costil, ret bleg offensiv) med 2-1-sejr i Angers i tirsdags. Topscorer Kamano vil væk og har været sat på sidelinjen, men afløser Karamoh har gjort det godt. Midterforsvarer Pablo og midtbanemand Sankharé er stadig ude. Den nye Dijon-træner Kombouaré fik pæn start med 1-1 hjemme mod stærke Montpellier.

Saint-Étienne – Lyon

Spilles søndag  21/01 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter. ​​​​​​

Løse spiltanker:

X til odds 3,7 hos 

Ingen har lyst til at tabe dette lokalderby til arvefjenden; begge hold vil nok kæmpet til sidste blodsdråbe. Saint-Étienne med knalddygtige Khazri i front er bedst kørende – har endda netop snuppet tredjepladsen fra Lyon – og vandt onsdag (dog ret heldigt) over Marseille. 1X til 1,65 hos Bet365* kunne evt godt holde værdi. Også fordi det lokale politi har forment adgang på stadion for Lyon-fans. Men X frister måske endnu mere. Lyon har trods svagt spil været svær at slå. Onsdag var Les Gones bagud med to i Toulouse, men fik 2-2; lækker udligning ved kreatør Fekir der efter nogle dårlige indsatser kun var indskifter, men som valgte et godt tidspunkt til at demonstrere sin udsøgte teknik. Kun to af de seneste 10 indbyrdes kampe er endt med kryds, men en del af opgørene har været tætte, og det kan dette også blive.

Uløse spiltanker:

Ettal med asian handicap +0,25 til odds 1,98 hos 

Hjemmestærke Saint-Étienne har snuppet tredjepladsen fra formsvage Lyon og kan nu sætte lokalrivalen endnu mere på plads, på et stadion med adgang forbudt for Lyon-fans. Det holdt ikke Lyon fra at vinde 5-0 i 2017, men SE virker meget stærkere nu.
Se hele analysen

Regnskab

Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 5
Netto-overskud: 1,30
Tilbagebetalings%: 126
Tipodds/lukkeodds: stigning 0,26

Løse spiltanker
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: 1,35
Tilbagebetalings%: 117,5
Tipodds/lukkeodds: stigning 0,13

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 9
Netto-overskud: 4,52
Tilbagebetalings%: 150
Tipodds/lukkeodds: fald 0,21

Løse spiltanker
Antal & indsats: 11
Netto-overskud: 1,52
Tilbagebetalings%: 114
Tipodds/lukkeodds: fald 0,59