Liverpool formåede at fastholde sin føring i spidsen af ligaen, i samme runde som Ole Gunnar Solskjær sikrede sig den bedste start en manager nogensinde har fået i Manchester United med sejs sejre i træk. Den kommende runde er igen fyldt med en masse spændende opgør, hvor der blandt andet er London-derby i vente på Emirates. Premier League-eksperten Thomas Schyth har taget kampene under lup.

Liverpool begynder for alvor at ligne et mesterhold i sæsonen. Man sprudlede ganske vist ikke i seneste runde mod Brighton, men i modsætning til sidste sæson vinder man alligevel de kampe, hvor man spiller dårligt og langsomt, og det er ofte noget, der kendetegner de hold, der ender øverst på skamlen ved sæsonafslutningen.

Derudover fik Solskjær sin sjette sejr ud af seks mulige som United-manager, hvilket giver ham den bedste managerstart i klubbens historie, mens transferrygterne nu også tager til hos nogle af ligaens dyre drenge - blandt andet Arnautovic og Morata.

Wolverhampton - Leicester

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

Wolverhampton kan måske se frem til dette opgør med en forventning om et godt matchup. Leicester-manageren ønsker nemlig, at hans hold spiller offensivt og med en god portion boldbesiddelse, men det ser ud til at holdet ikke helt har omstillet sig til denne spillestil, da de under tidligere managers satsede meget mere på omstillinger. Wolverhampton er til gengæld rigtig stærke, når modstanderne tager initiativet, og de så kan satse på omstillinger. Det bør altså passe Wolverhampton fint, at Leicester vil have bolden.

Leicester kan til gengæld glæde sig over, at de vandt det omvendte opgør - omend Wolves havde fortjent mere i den kamp.

Senest var Leicester ikke for alvor i stand til at presse Southampton, på trods af man i en halvleg var en mand i overtal, og skaber man ikke bedre spil her, kan man få det rigtig svært. Wolverhampton mangler dog at spille en mandagskamp, der kan skabe nye fravær på holdet, så det skal man selvfølgelig holde øje med.

Wolverhampton - Leicester: 1 til odds 2,31 hos Nordicbet (nu odds 2,25 hos Bethard)

Wolverhampton ser ud til at have overhånden her ift. matchup, medmindre Leicester skifter stil og prøver at lokke dem frem. Wolverhampton har stor kontinuitet på holdet, er gode på hjemmebane, og de kan straffe et Leicester-hold, der er pressede grundet svage resultater på det seneste.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Bournemouth - West Ham

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Bournemouth leverede senest en rigtig fin indsats mod Everton i et opgør, hvor de også burde have været foran - men som de endte med at tabe 2-0. Bournemouth kan glæde sig over, at deres presspil fungerede rigtig godt, og de formåede blandt andet at lukke helt ned for Sigurdsson på Evertons offensive midtbane. Netop det kan blive afgørende mod West Ham, der har fundet deres egen playmaker i Nasri, og nøglen til sejr kan meget vel blive at lukke ham ned.

En anden spiller, Bournemouth måske kan kigge mod hos West Ham, er topscorer og stjerneangriber Arnautovic. Den store østriger så ikke specielt motiveret ud i seneste kamp, og der tolkes meget i, at han vinkede ud til fansene, da han gik fra banen, fordi der er ankommet et kæmpe tilbud på ham fra Kina. Arnautovics holdkammerat Antonio fik desuden fortalt i et ærligt interview, at alle spillerne i truppen godt ved, at Arnautovic ønsker at skifte til Kina med det samme, og at han blot venter på, at klubben vil acceptere et bud på ham. Hvis han smutter inden kampen her, vil det være et enormt boost for Bournemouth.

Ift. teamnews var det senest positivt for Bournemouth, at backen Smith var blevet klar før tid efter en langvarig skade, mens man også kan forvente at have topscorer Wilson tilbage, der ellers måtte sidde over i opgøret mod Everton.

West Ham kommer til dette opgør med klart plus på formbarometeret ift. Bournemouth. Hammers hentede senest en flot sejr over stærke Arsenal, mens Bournemouth blot har en enkelt sejr i de seneste fem opgør i ligaen.

For West Ham var det i særdeleshed opløftende at se Nasri gå ind på den kreative, offensive midtbaneplads, hvor man har manglet en mand hele sæsonen. Hans sammenspil med Arnautovic og Anderson kan sagtens gøre ondt på Bournemouths forsvar, der ofte har svært ved at dæmme op for modstanderne.

Bournemouth - West Ham: 2 til odds 2,90 hos Bet365

West Ham ser markant stærkere ud nu hvor de har en regulær playmaker på den offensive midt, og i rummet foran Bournemouth's forsvar bør han kunne boltre sig. Forsvaret ser desuden solidt ud, og holdet vil glæde sig over at Bournemouth formentlig står højt i banen som de plejer hjemme på Vitality. Det betyder nemlig at Anderson og co. kan angribe i farlige omstillinger, og det er de normalt gode til.

Liverpool - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Liverpool må have god selvtillid inden dette opgør. Man vendte to nederlag i træk til en fin sejr mod Brighton. Det interessante for Liverpool er, at man i denne sæson er meget mere "modne" - som Klopp kaldte det efter kampen - da man nu kan kontrollere og vinde denne her type kampe, hvor man egentlig ikke spiller godt og ikke spiller hurtigt nok. Efter et presset program har Liverpool fået lidt luft til restitution, og med fuld fitness er holdet altid farlige.

Liverpool var meget dominerende i det omvendte opgør i starten af sæsonen, som de vandt yderst sikkert.

For Palace er det interessant, at den stærke forward Benteke i seneste runde lavede comeback efter at have været ude med skade siden september sidste år. Den store mand har ikke været målfarlig de seneste sæsoner, men han er stærk at spille op på, og med ham på banen får Zaha og Townsend ofte mere plads til at boltre sig på. Det kan give Palace nogle gode kontramuligheder mod et forhåbentligt offensivt indstillet Liverpool-hold.

Liverpool - Crystal Palace: Under 3,25 til odds 1,94 hos Unibet (nu odds 1,92 hos Bethard)

Liverpool fik slet ikke flow i deres spil senest, og de skulle bruge et straffespark fra Salah til at sikre sejren. Holdet var i stand til at kontrollere kampen hjem via en stærk defensiv, og det samme kan man forvente her.

Manchester United - Brighton

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Manchester United er flyvende under Solskjær med hele seks sejre i træk nu. Det er den bedste start en manager nogensinde har fået i Manchester Uniteds historie, og sammenholdt med spilleglæden, der lyser ud af spillerne på grønsværen, er det svært at se, hvem der i øjeblikket skal kunne stoppe dem.

Brighton har leveret flere gode præstationer i ligaen nu, men er fortsat markant bedre på hjemmebane end på udebane. Manager Hughton ved dog, hvordan man sætter en defensiv op, der er svær at bryde igennem, og kan han gøre det igen her, kan udeholdet bestemt gøre tingene besværlige for The Red Devils.

Manchester United - Brighton: Man U -1,5 til odds 1,97 hos Unibet

Manchester United ser virkelig sprudlende ud i øjeblikket, og de kan endda blive forstærket af Smalling og Alexis tilbage fra skader. Brighton er klart bedst på hjemmebane, mens man på udebane ofte kommer i problemer. 

Newcastle - Cardiff

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Newcastle formåede at holde topholdet Chelsea til få chancer senest, og selvom man nu møder en oprykker, kan man igen forvente, at holdet vil gå efter en defensiv solid base. Holdet kan glæde sig over at skulle møde netop Cardiff på hjemmebanen, da Cardiff er langt bedre, når de spiller i Wales.

Det tæller dog som plus for Newcastle, at Cardiffs offensive Camarasa og Paterson led under småskader i seneste kamp, og hvis de ikke bliver klar til opgøret her, er holdet svækkede i offensiven.

Cardiff vil til gengæld glæde sig over, at Newcastle har en del vigtige spillere fraværende - herunder Diame, Shelvey og Dummett. I det omvendte opgør tidligere på sæsonen trivedes Cardiff desuden fint med, at kampen blev spillet på deres præmisser med meget direkte spil begge veje. Det var de gode til at udnytte til at være farligst, selvom kampen endte målløst. Cardiff vil håbe på, at Newcastle er med på at spille med samme mentalitet denne gang, for så kan det blive et yderst jævnbyrdigt opgør.

Newcastle - Cardiff: Cardiff +0,5 til odds 2,04 hos Bet365 (nu odds 1,97 hos Bethard)

To ganske jævnbyrdige hold mødes her i en kamp ,der sagtens kan blive ligeså tæt, som da de mødtes i starten. Newcastle er med rette favoritter på hjemmebanen, men niveauforskellen og spillestilene er tættere, end oddset umiddelbart indikerer.

Southampton - Everton

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Problemerne hobede sig op for Southampton i seneste runde, hvor man havde en masse spillere i karantæne og ude med skader, og det blev ikke bedre lige inden pausen i kampen, hvor unge Valery fik rødt kort, så man skulle spille over en halvleg i undertal. Alligevel formåede man at øge den føring, man havde skabt forinden og vinde kampen 1-2. En sådan sejr giver selvfølgelig hele holdet et kæmpe løft - et hold, der helt generelt har set bedre og bedre ud under Hasenhüttl, efterhånden som hans ideer indprenter sig hos spillerne.

Southampton kan desuden glæde sig over, at Højbjerg og Austin vender tilbage fra karantæne til denne kamp, samtidig med at Valerys karantæne afsones i FA Cuppen, og topscorer Ings forventeligt er tilbage fra skade.

Everton formåede slet ikke at komme ud af starthullerne i første halvleg i seneste runde, men da de fik justeret tingene i pausen, så det bedre ud, og de kom fra kampen med en tiltrængt sejr over Bournemouth. Holdet kan trøste sig med, at de til opgøret her har den stærkeste og bredeste trup, men er de ikke bedre til at håndtere det pres, Southampton kommer med, end de var mod Cherries, så kan de få det svært.

De har dog mange offensive kort at spille ud, og eksempelvis kan man stille en særdeles hurtig offensiv, og det kan være en fordel for holdet, når de skal op mod langsomme folk i Saints-forsvaret som Bednarek og Vestergaard.

Southampton - Everton: 1 til odds 2,75 hos Bwin (nu odds 2,70 hos Nordicbet)

Southampton kan under Hasenhüttl levere et solidt og højt pres, og Everton viste senest, at de kan have svært ved at håndtere det. Derudover får Saints flere vigtige spillere klar igen efter skader og karantæner, og sammen med Evertons normalt svage udebaneindsatser kan det være nøglen til, at hjemmeholdet skal være svage favoritter.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Watford - Burnley

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Watford er generelt godt kørende for tiden, og senest vandt man en tæt og jævnbyrdig kamp mod Palace, som i store dele af kampen blev et fysisk opgør i de to felter. At Watford trak sig sejrrigt ud af den duel, taler godt for dem inden opgøret her mod Burnley, der forventeligt også vil forsøge at skabe en tæt affære.

Watford kan desuden glæde sig over at få Kabasele tilbage i midterforsvaret til kampen her, efter han har været ude med skade siden nytår.

Burnley deltog i en meget fysisk bundkamp senest mod Fulham, hvor man vandt 2-1 på trods af, at man ikke havde et eneste skud på mål (to selvmål sikrede dem sejren). Det var karakteristisk for opgøret, at man lignede Burnley fra sidste sæson. Man fightede stærkt, man blokerede utallige skud, Heaton var stærk i målet, og man var selv farlige, hver gang man slog bolde ind i Fulhams felt. Kan man lykkes med at få Watford til at falde en smule for langt tilbage i banen, kan man bestemt også true dem i luftspillet her.

Watford dominerede og vandt det omvendte opgør i starten af sæsonen, men det var også i en kamp, hvor Burnley var skadesplagede og havde fokus på Europa League. Burnley vil forvente, at man kan skabe en tættere affære her.

Watford - Burnley: Under 2,5 mål til odds 2,02 hos Nordicbet (nu odds 1,97)

Burnley vil forventeligt stille sig dybt og komptakt, og det er normalt ikke en spillestil, der er positiv for Watfords offensiv, som hellere vil have kampe med meget direkte spil og åbninger i forsvaret ved omstillinger.
Burnley er dog også selv farligst offensivt, når modstanderne stiller sig dybt i eget felt, så de kan skabe en fysisk affære med mange luftdueller, men Watford kan forvente at presse spillet frem på midten af banen og dermed eliminere Burnleys chancer.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Arsenal - Chelsea

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

De neutrale tilskuere og måske også Arsenal-fans kan se frem til dette opgør med stor forventning. Ganske vist tabte Arsenal det omvendte opgør, men det var en kamp, hvor der kom en masse chancer i begge ender, og hvor Arsenal var uheldige med at tabe.

Det kan tale til Arsenals fordel, at de har hurtige og skarpe angribere, men sjældent bruger nok kreative folk til at kunne åbne kompakte forsvar. Det giver dem til gengæld en fordel, når de som her møder et hold, der gerne vil presse højt, have bolden meget og generelt tillader modstanderne meget plads i omstillinger.

Det, der til gengæld taler til Chelseas fordel i dette matchup, er, at West Ham i seneste runde viste, hvordan med relativt få folk faktisk kan ødelægge hele Arsenals opspil ved et pres med de 3-4 forreste spillere. Chelsea er gode til at skade denne form for pres, og det kan give dem et stort overtag i kampen.

Chelseas problem kommer ofte ved, at de ikke får nok - og dygtige nok - folk ind i nærheden af feltet, så deres offensive muligheder ofte begrænser sig til enkeltmandspræstationer - ofte via Hazard, men senest gennem Willian. I denne kamp møder de dog forventeligt et Arsenal-mandskab, der gerne vil stå længere fremme på banen, end de bundhold Chelsea møder, og det kan give The Blues gode muligheder med deres hurtige offensiv.

Sarri kom desuden med interessant udtalelse efter seneste kamp. Journalisten, der interviewede ham, spurgte, om det var svært at få nok folk i boksen, fordi Morata var skadet, hvortil Sarri svarede, at Morata ikke var skadet, han var bare valgt fra. At Morata slet ikke var med i truppen er derfor interessant og måske et signal om, at det ikke er en mand, der har meget fremtid på broen.

Arsenal - Chelsea: Over 3,0 mål til odds 2,13 hos Bethard (nu odds 2,04)

Matchuppet her med to offensive hold, masser individuel, offensiv kvalitet og til tider tvivlsomt defensivt fokus kan give en ganske underholdene affære. Det omvendte opgør blev da også et brag af en forestilling med hele fem mål, og vi kan håbe på en gentagelse her.

Huddersfield - Manchester City

Spilles søndag d. 20/01 kl. 14:30. Se mere info i vores matchcenter.

Intet ser rigtig ud til at fungere for Huddersfield i tiden, men holdet vil til gengæld også føle, at de har været uheldige - specielt i forhold til dommerkendelser. I seneste runde fik man tilkendt et straffespark - som dommeren efter at have konfereret med sin assistent så lavede om af uforklarlige årsager. Holdet snakkede efterfølgende meget om kendelsen, der dog blot overskyggede endnu en forholdsvis svag præstation fra holdet. Man var ikke i stand til at åbne et solidt Cardiff-mandskab, og endnu engang måtte man gå fra banen uden scoringer.

På den positive side for Huddersfield så blev kampen mod Cardiff et opgør, hvor man endelig fik point efter en periode med hele ni nederlag i træk. Det kan man måske tage lidt positivt ud af og bruge som et selvtillidsboost, inden man skal op mod sultne Manchester City.

Udeholdet skal desuden spille kamp mandag aften mod Wolverhampton, og her kan der nå at opstå nye fravær, som måske kan hjælpe Huddersfield en smule.

City har ikke råd til at tabe nogle points i den resterende del af sæsonen, hvis de vil hente Liverpool på førstepladsen, og holdet vil nok glæde sig over at skulle møde Huddersfield her, efter man tidligere på sæsonen skilte Terriers ad i en imponerende 6-1-sejr. Derudover lysner det endelig for holdet på skadesfronten, hvor man nu har alle offensive kræfter tilbage i spil og blot mangler at få den langtidsskadede Mendy tilbage på holdet for at være fuldt mandskab.

Huddersfield - Manchester City: City over 2,5 mål til odds 1,73 hos Unibet

Det er svært at se, hvordan Huddersfield skal lykkes med at begrænse Manchester Citys stjerner, der endelig kommer med en skadesfri og frisk trup. Det omvendte opgør blev Huddersfield skudt helt i sænk, og det samme kan sagtens ske i kampen her.

Fulham - Tottenham

Spilles søndag d. 20/01 kl. 14:30. Se mere info i vores matchcenter.

Hvis Fulham skal have en chance for at slå Tottenham, er det måske netop opgøret her, de skal sætte deres lid til. Spurs har nemlig tvivl om vigtige spillere som Kane, Son, Lucas og Sissoko, og det er immervæk en markant svækkelse af holdets offensiv. Samtidig ser Ranieri ud til at have fået sine defensive ideer nogenlunde slået fast på holdet, hvilket måske kan bringe dem til points her.

Tottenham vil hænge deres hat på, at Kane og Sissoko kun er tvivlsomme og måske kan nå at komme sig inden opgøret, og ellers har man en ganske stærk og bred trup. Er alle de nævnte dog skadede, så bliver det svært at dække ind. Omvendt kan det måske netop være i et opgør mod Fulham, at stærke Llorente vil kunne gribe sin chance for Tottenham. Han er ganske dygtig i feltet, og Cottagers har ofte tendens til at falde lige rigeligt dybt, så det bliver muligt at sende mange bolde ind i feltet.

Fulham - Tottenham: Under 2,5 mål til odds 2,10 hos Betfair Sportsbook

Tottenham kan i opgøret her være uden holdets to farligste offensivspillere i sæsonen Kane og Son. Son er til Asian Cup, og topscorer Kane blev skadet mod slutningen af opgøret mod Manchester United. At man også har tvivl om Lucas og Sissoko gør det ikke bedre mod et forventeligt defensivt indstillet Fulham-mandskab.
Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
West Ham - Arsenal Over 3,0 mål 1,94 Tabt
Brighton - Liverpool Liverpool vinder til 0 2,25 Vundet
Burnley - Fulham Begge hold scorer: Nej 1,87 Tabt
Cardiff - Huddersfield 1 2,25 Tabt
Crystal Palace - Watford Watford +0 2,49 Vundet
Leicester - Southampton 1 2,00 Tabt
Chelsea - Newcastle Newcastle -1,0 kort 2,00 Tabt
Everton - Bournemouth Under 3,0 mål 1,725 Vundet
Tottenham - Manchester United Over 3,0 mål 2,12 Tabt
Manchester City - Wolverhampton Man City vinder begge halvlege 2,20 Vundet


Samlet for ugen: -1,33 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 125 af 243
Units: +6,14
Tbp: 103 %