Se Jens Bøyes spiltanker om denne midtuges kampe i den bedste franske fodboldliga. Kampanalyser med trupnyt, oddsforslag og løbende forumuddybning.

Årets franske rundeoptakter fik en god debut i sidste uge med overskud på både deciderede tip og løse spiltanker (se regnskab til højre). Nu kaster vi os frådende over en håndfuld udsatte kampe; de skulle have været spillet sidste år, men blev skubbet pga force majeure (Gilets Jaunes-demonstrationer).

Herunder leveres en gennemgang af hver kamp med kig på de væsentligste elementer, herunder trupnyt. Humlen er naturligvis: Er der værdi i oddsene?

Det vil jeg langt fra altid kunne svare på når optakten udlægges. Men hvis jeg ikke har et decideret tip, vil jeg typisk have nogle foreløbige idéer: løse spiltanker.

Tættere på kampene kan det være at jeg får nye tanker og måske endda skifter mening mht de oprindelige spiltanker, men det er fint nok. Jeg opdaterer så i forum. Det er netop meningen med disse optakter – at vi løbende skal analysere, opdatere og blive klogere.

Hjælp meget gerne med input i forum: Spørgsmål og spilforslag.


Angers – Bordeaux

Spilles tirsdag 15/01 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

X til odds 3,2 hos 

Det ser tæt ud mellem to hold der begge har fightmidtbane, solidt forsvar og halvimpotent offensiv (Bordeaux-topscorer Kamano næppe med). Hvis der scores, kan det andet hold så udligne? Tjah. Fight og dødboldsstyrke betyder at chancen bestemt er der.
Læs hele analysen

Monaco – Nice

Spilles onsdag 16/01 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

2tal med AH +0,25 til odds 2,03 hos 

Nice vandt lørdag (heldigt, men vigtigt efter død periode af det ellers solide hold), mål af Maximin der også gerne vil score mod ex-klub. Monaco så godt ud søndag, men må undvære de nytilgange der var årsagen til forbedringen hos ligaens nr 19.
Læs hele analysen

Nîmes – Nantes

Spilles onsdag 16/01 kl 19:00.  Se mere info i vores matchcenter.

2tal med AH +0 til odds 2,28 hos 

Nantes' direkte spil kan gøre det svært for Nîmes' usikre forsvar og kontrastærke offensiv. Bretonerne har uheldigt søndagstab i ben og hoveder, men kan omsætte frustration til fight mod et formsvagt hjemmehold.
Læs hele analysen

Toulouse – Lyon

Spilles onsdag 16/01 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

1X til odds 2,28 hos 

Toulouse har spillet godt siden systemskifte i december. Storklubben Lyon har vundet de seneste 7 indbyrdes kampe, men formen ser skidt ud, især hos kreatør Fekir (skadestvivl), og hjemmeholdets kvikke offensiv kan evt udnytte Lyon-forsvarets huller.
Læs hele analysen

Guingamp – Rennes

Spilles onsdag 16/01 kl 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

X til odds 3,25 hos 

Bretonsk lokalderby hvor lillebror Guingamp nok vil kæmpe benhårdt, for at drille storebror, og for at hente livsvigtige point. Agterlanternen sluttede 2018 godt af og åbnede 2019 på flot vis med ligacupsejr over PSG, men tabte så på frustrerende vis til Saint-Étienne i weekenden. Velorganiserede Rennes er 6-2-0 siden dec-trænerskifte, men var vældigt heldig med sejr i Nantes i weekenden og har dermed spillet to (ja, faktisk tre) halvdårlige kampe i træk.

Guingamp

Nr 20. Skidt efterår efter sommerens farvel til gode offensivfolk som Briand og Salibur (der er dog stadig stortalent Thuram). Startnovember-fyring af Kombouaré og hyring af klubbens tidligere succestræner Gourvennec hjalp på spillet, men ikke så meget på resultaterne (dog et par gode lige før jul). 

Forsvar har generelt været hullet. Kan julens indkøb gøre en forskel? Til er kommet den fysisk stærke BIF-højreback Larsson, sammen med to andre dygtige folk, midterforsvarer Djilibodji og def-midtbanemand Ndong. Desuden den farlige angriber Mendy.

2019-start: 4-2 over 8.-divklub i pokalen. Sidste onsdag: Ligacup-kvartfinale hos PSG. Flot 2-1-sejr. PSG foran ved Neymar, men Guingamp med to sene mål på straffe (brændte endda også et straffe). 

Lørdag: 0-1 mod Saint-Étienne. Spil var ikke så godt som mod PSG, men tab ret uheldigt: bl.a. frispark på træværket og flere store chancer.

Tvivl: Benezet (offensiv – ude siden juleferien), Ikoko (højreback – ditto)

Tilgang: Mendy (angriber – Bordeaux), Larsson (højreback – Brøndby), Djilibodji (midterforsvar - Dijon), Ndong (defensiv midtbane – Sunderland – ikke spillet siden marts), Merghem (offensiv midtbane – Chateauroux)

Regnskab

Sidste uge:

Tip:
Antal & indsats: 4
Overskud: 3,22
Tb%: 180,5
Odds/lukkeodds: samlet fald 0,47

Løse spiltanker:
Antal & indsats: 9
Overskud: 0,17
Tb%: 102
Odds/lukkeodds: samlet fald 0,72

Rennes

Nr 7. Klar fremgang efter trænerfyring af Lamouchi i start-dec. Unge Stéphan har taget over og trods liden erfaring sat struktur på holdet og givet det gejst. Gode dødboldsituationer. Og driblestærke Ben Arfa og hurtige Sarr kan bringe modstander-defensiv ud af balance.

Men efter 5 flotte sejre i træk før jul, har det set mindre godt ud i i år. 2019-start: Søndag: pokalkamp (med en del reserver) mod L2-klub Brest: 2-2. Bagud 0-2, kontrastød, men fint tilbage og straffesejr. Sidste onsdag: ligacup-kvartfinale hos Monaco. Nederlag efter 1-1 og straffesparkskonkurrence. Dårlig indsats af offensiven.

Søndag: 0-1-sejr i Nantes. Ret heldigt; hjemmeholdet havde mange forsøg.

Nok stadig ude: Baal (venstrebackafløser), Guitane (midtbane - reserve), Danze (højreback - reserve)
Tvivlsom: Diallo (førstemålmand – ude siden midt-dec)

Tilgang: Doumbia (venstrefløj – Zürich – når dog næppe med i denne kamp)

Saint-Étienne – Marseille

Spilles onsdag 16/01 kl 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Løse spiltanker:

1tal til odds 2,35 hos 

Saint-Étienne står for positiv fodbold, men kan også være kynisk, og holdet har selvtillid efter nogle gode måneder, en flot placering samt med driblestærke Cabella (ex-Marseille, så nok motiveret) og Khazri som foregangsmænd. Ettallet frister mod Marseille der er oppe på 8 kampe uden sejr og senest spillede skidt og var heldig med point mod Monaco. Hjemmesejr kan især friste hvis Marseille er uden midterforsvarer Rami. SE nok stadig uden et par forsvarere, men afløserne har gjort det glimrende. Men er der værdi i oddset (husk at Marseille stadig kan være farlig; Thauvin fx)? I december var oddset oppe i 2,87, i år er det faldet fra 2,4. Hmm. Måske en smule værdi tilbage?

Uløse spiltanker:

1tal til odds 2,5 hos Bethard

Se analysen

Saint-Étienne

Nr 4. Helgenklubben spiller gerne positiv, boldbesiddende fodbold under Gasset – med driblestærke Cabella og Khazri som iøjnefaldende offensivfolk. Og det går generelt godt (ind i mellem koster det mod gode kontrahold). Men Saint-Étienne KAN også være solid og forsigtig.

2018 lukket ned med solid 1-1 i Nice trods mange fravær og så 3-0 hjemme over Dijon. 2019-start: Pokalkamp hos amatørklub: 6-0-sejr. 

Lørdag: 1-0-sejr i Guingamp. Ret heldigt; hjemmeholdet havde flere store chancer og et frispark på stolpen.

Tvivl: Subotic (midterforsvar – skadet kort før jul), Debuchy (højreback - ditto)

Tilgang: Karamoko (midterforsvar - Haugesund)
Afgang: Nok: Mbengue (venstreback – reserve), Beric (angriber – indskifter)

Marseille

Nr 9. Det offensive topniveau er imponerende, men bundniveauet er lavt, både offensivt og defensivt.

2018 lukket ned med 6 kampe i træk uden sejr. 2019-start: Pokalkamp hos 8.-divklub. 0-2-tab trods stærk opstilling.

Søndag: 1-1 mod Monaco. God fight, men spil skidt og point heldigt (Monaco-målmandsdrop). 44.000 tilskuere, men piften, ikke støtte.

Fravær: Sakai (back – starter/indskifter)
Tvivlsom: Rami (midterforsvar)

Tilgang: Sari (højrefløj - Clermont)