BetXperts nye ekspert udi spansk fodbold, Andros, leverer igen i denne uge en optakt med blik på alle rundens kampe fra den bedste spanske række samt spilovervejelser og spilforslag. Læs blandt andet hans tanker om rundens helt store opgør mellem Real Madrid og Sevilla og byd endelig ind med tanker og spilideer.

Vi fik afviklet 19. spillerunde i La Liga med lige dele skidt og kanel i forhold til rundens spilovervejelser i sidste artikel. Bilbao nappede en stærk sejr over Sevilla på blandt andet  et flot mål af Iñaki Williams. Her var markedet med os i DNB-spillet, som faldt pænt. Under 3,50 overvejelsen i Real Betis - Real Madrid endte også med at holde vand, da Real viste en mere afventende side af sig selv.

Det glippede dog helt fortjent med overspils-overvejelserne i Barcelona, da Eibar i den grad fik forstyrret Barcelonas ro og opspil i hele første halvleg. Selvom Barca accelerede i anden halvleg, så var overspillene aldrig tæt på, især fordi Eibars offensive pres endte med at virke som det bedste forsvar, fordi de dels holdt Barca fra at komme igang, men heller ikke selv kom på tavlen, fordi man så til gengæld selv savnede skarphed i feltet.

Ugens store idé, tippet på +0,50 på Espanyol ude mod Real Sociedad så ud til at fordufte allerede efter 8 minutter da Sociedad her bragte sig foran 2-0. Markedet var ellers kraftigt med os i et pænt oddsfald fra 1,94 til en slutpris på ca 1,74. Trods den skidte start spillede Espanyol sig flot tilbage i kampen og pludselig lignede spillet på banen det, vi havde forventet, da +0,50 bettet blev placeret. Det kunne meget nemt være endt i både et remis, såvel som i Espanyol-sejr, men skarpheden manglede i feltet og Sociedad nappede istedet sejren på endnu et forsvarskoks i Espanyols felt.

Getafe - Alavés

Spilles fredag d. 18/01 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

20. spillerunde åbner med noget, der kunne ligne et tæt og stramt opgør mellem Getafe og Alavés. To hold, der i den grad ikke giver ved dørene, og som begge især specialiserer sig i at straffe modstandernes fejl.

Getafe mister halvdelen af midtbanen, da kanten, Foulquier, og den centrale midtbaneslider, Arambarri, begge glider ud med karantæne. Alavés møder svækket op i defensiven, da generalen, Laguardia, ligeledes må sidde over med karantæne.

Getafe spilledede returopgør i Copa del Rey ude mod Valladolid, hvor man kun stillede med de stamspillere, der har karantæne til weekenden, og dem, der sad over i sidste weekends sejr ude over Villarreal. Men det er her værd at skrive sig bag øret, at Getafe skal i ilden igen i cuppens kvartfinaler allerede i den kommende midtuge, da de kvalificerede sig videre. Usikkerheden omkring den kommende kvartfinale i Copa del Rey gør, at det bliver et pas herfra.

Real Madrid - Sevilla

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 16:15. Se mere info i vores matchcenter.

Lørdagens runde starter først om eftermiddagen da man har flyttet den normale klokken 13.00 kamp til søndag. Men man starter så til gengæld ud med en klassiker. Sevilla gæster Real MadridBernabéu i noget, der ligner topbraget mellem ‘the best of the rest’. Men det er ikke desto mindre fuld af intensitet og ekstreme forventninger.

Real Madrid møder op med fornyet selvtillid i ligaen efter at have slået svære Betis på Benito Villamarin på et sent mål af Ceballos. I skrivende stund står Real Madrid foran at skulle afvikle 1/18-finale-returen i cuppen ude mod Leganés, hvor alt tyder på, at man stiller med adskillige reserver efter en sikker 3-0-sejr i første opgør på Bernabéu. 

Sevilla må se bort fra sin centrale midtbaneslider, Roque Mesa, der har karantæne, men får så til gengæld både centerforsvarer, Carrico, og den offensive midt, Franco Vazquez, tilbage fra karantæne. Det betyder, at Sevilla så alligevel er tæt på stærkeste opstilling, hvis man undgår skader til de få stamspillere, der ventes at spille fra start i cup-opgøret onsdag hjemme mod Bilbao.

Hvis Real påny holder fast i sin mere afventende og resultatorienterede stil, så ligner det ikke nødvendgivis et opgør med forfærdeligt mange mål. Ingen ved reelt endnu, om de mange offensive skader vender tilbage hos Real Madrid. Selv Benzema sad træningen over tirsdag grundet en fingerskade. Lucas Vazquez vender dog tilbage fra karantæne, og Vinicius er på alles læber, efter at han har grebet sin chance med succes i de seneste kampe under Solari.

Spilovervejelse: Under 3,50 til odds 1,66 hos Bet365

Huesca - Atlético Madrid

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Huesca skal tage kampen op mod overmagten hjemme på El Alcoraz, hvor der forventes fuldt hus og stor stemning og intensitet. Huesca kæmper fortsat en svær kamp for overlevelse, og drømmen led endnu et knæk i sidste weekend efter et smalt men fortjent 0-1 nederlag i Leganés.

Selvom Huesca snart ligner en nedrykker på ren statistik og form, så vil vi utvivlsomt få et tændt og motiveret Huesca-hold at se, som ikke lægger sig uden en dødskamp. De har leveret mange fine præstationer på Alcoraz under træner Franciscos styre på det seneste, og Atletico-kampen bør ikke være en undtagelse. Men om det lille kollektive Huesca-hold har styrken til at vælte Simeones tropper er en anden sag.

Trods Atletico ikke har leveret overbevisende spil, så bør kampen ligge fint til gæsterne, der kan afvente hjemmeholdets desperation derigennem få muligheden for at slå nogle dødbringende kontrastød. Selvom Atlético spiller cup-kamp onsdag hjemme mod Girona (og formodentligt igen i næste uge i kvartfinalen), så har Atletico ligaen som absolut førsteprioritet. Huesca SKAL besejres.

Spilovervejelse: Atlético Madrid-sejr til odds 1,70 hos Betsafe

Celta Vigo - Valencia

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

I Vigo støder to hårdt ramte mandskaber sammen. Celta med to nederlag i træk uden topscorer og leder Iago Aspas, og Valencia, der spiller for at redde træner Marcelino fra fyring. Kampen vil utvivlsomt få enormt fokus fra begge lejre, men især fra Valencia, der i den grad hungrer efter en sejr.

At man ikke vinder mere skyldes især en ting: mangel på skarphed. Man producerer et hav af chancer, men brænder ganske enkelt alt. 1-1 kampen hjemme mod Valladolid i weekenden var et pragteksemplar på dette. Valencia brændte på alle tænkelige måder og faconer.

På direktører lige foran mål og uden keeper, ja, selv på straffespark. Der var chancer nok til at kunne have vundet 5-1, men ind ville bolden endnu en gang ikke for det chanceskabende, men ekstremt uskarpe Valencia-hold. Istedet straffede Valladolid valencianerne med en udligning direkte på frispark via et projektil af Alcaraz. Kampen endte med at blive et studie i effektivitet, hvor Valencias problemer i den grad blev udstillet.

For mig bliver det et pas i opgøret i Vigo, men meld endelig ind, hvis I har nogen idéer eller tanker om kampen.

Real Betis - Girona

Spilles søndag d. 20/01 kl. 12:00. Se mere info i vores matchcenter.

Real Betis åbner søndagen med middagskampen hjemme  mod Girona. Betis møder op med et smalt nederlag mod Real Madrid i sidste weekend, mens Girona kun formåede at hive 1-1 hjem mod Alavés i sidste weekends hjemmekamp.

Det ligner i mine øjne et opgør, der taler en del i Betis' favør. Girona giver en del i defensiven og møder selv svækket op i offensiven uden den karantæneramte topscorer Stuani. Betis har vist, at de sagtens kan spille stramt hjemme på Benito Villamarin, og de kan lægge et godt og intenst pres.

De er her i nød for point efter nederlaget mod Real Madrid, men møder friske op efter en uges restitution, mens Girona har været i ilden i midtugens cup-kamp ude mod Atlético Madrid, hvor det pt ser ud til, at man trods flere reserver også mønstrer et par stamspillere.
Betis har et nyt fravær i form af den defensive midt William Carvalho.

Spilovervejelse: Real Betis-sejr til odds 1,65 hos Unibet

Villarreal - Athletic Bilbao

Spilles søndag d. 20/01 kl. 16:15. Se mere info i vores matchcenter.

Villarreal er påny i gulvet efter nederlaget i sidste weekends hjemmekamp mod Getafe. Bilbao møder op struttende af selvtillid efter at have hentet 11 af de seneste 15 mulige point, hvilket placerer dem i top 3 på La Liga-formkurven over de seneste fem runder.

En svær kamp i betting-øjemed, fordi Villarreal kommer topmotiveret og ekstremt fokuseret, mens Bilbao også byder ind med power i form af sin suveræne stime pt og store selvtillid. Det er en svær kamp at skulle kloge sig på, og som jeg har for svært ved at spå om.

Levante - Valladolid

Spilles søndag d. 20/01 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Endnu et for mig at se tæt opgør, hvor Levante møder op med æren i behold efter det smalle 0-1 nederlag ude mod Atletico Madrid i sidste weekend, og hvor Valladolid på skarp men heldig vis fik hevet 1-1 i land ude mod ValenciaMestalla.

Valladolid har tilmed været i aktion i midtugens cup-runde, hvor man blev ekspederet ud af turneringen efter 1-1 og samlet nederlag mod Getafe. Her spillede kun to stamspillere; de to karantæneramte til weekenden, backen Nacho og sidste weekends helt, midtbanemand Alcaraz.

Jeg tør ikke melde nogle overvejelser eller tip op her, men jeg synes, det kunne ligne et tæt opgør, hvor Valladolid vanen tro bør afvente i defensiven og slå kontraer. De står klart bedre defensivt på udebane, hvor de har det bedst i kontrafasen. Faktisk har de kun lukket ni mål ind på fremmed græs, hvilket matcher selveste Atletico Madrid. 

Levante taler dog imod et spil på en målfattig kamp, da de især hjemme på Ciutat Valencia får spillet meget direkte nogle gange, hvilket ofte giver underholdning i begge ender.

Rayo Vallecano - Real Sociedad

Spilles søndag d. 20/01 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Det ligner underholdning, og det ligner mål. Rayo er født påny og har hevet tre sejre hjem i streg. De er nu kun to sølle point fra at hive sig over stregen, så endnu en sejr kan i teorien bringe Rayo ud af nedrykningszonen. En del af Rayos succes skyldes især, at man tager fat og tør spille godt til i offensiven.

I den forbindelse har det været alfa og omega, at sidste sæsons suveræne topscorer, Real Madrid-lejsesvenden Raúl de Tomás, er kommet i gang igen. Hjemme på Vallecas giver Rayo den ekstra gas, og man har i de seneste fem hjemmekampe givet fin underholdning i form af følgende resultater: 2-3, 2-2, 1-0, 2-1 og en 4-2-sejr senest hjemme over Celta. Intet lader til at være ændret til weekenden, hvad angår spilestil og filosofi.

Sociedad leverer også masser af underholdning. De møder op med en frisk 3-2 sejr hjemme over Espanyol, hvor de dog ligeså godt kunne have tabt 3-4. Sociedad viste her adskillige fejl og mangler i defensiven, og med en ny træner i form af Imanol, som gerne vil spille direkte og frem over fløjene, så bør Sociedad igen kunne levere en underholdende kamp. Meget taler for et målrigt opgør på Vallecas.

Over 2,5 mål til odds 1,90 hos Bet365

Rayo Vallecano har for alvor fået gang i både point og mål hjemme på Vallecas. Gæsterne fra Sociedad skal have styr på sin defensiv efter flere fejl senest mod Espanyol, men baskerne virker lige nu langt fra at have løst problemet. Læs hele analysen her.

Barcelona - Leganés

Spilles søndag d. 20/01 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Barcelona står igen foran noget, der ligner en overkommelig opgave som i sidste weekend hjemme mod Eibar. I hvert fald på papiret. Første halvleg mod Eibar blev dog alt andet end en walk over, og hvis Leganés formår at stille den defensiv, som man ved, de kan, så kan Barcelona løbe ind i vanskeligheder.

Men overordnet set ligner det et opgør, som Barcelona ikke bør få problemer i. Barcelona og Leganés spiller begge cup-kamp i midtugen mod henholdsvis Levante og Real Madrid, og begge forventes at rotere i netop de kampe. De parametre bør derfor ophæve hinanden.

Meget tyder på, at Leganés må se bort fra sin førsteangriber Carillo, som blev skadet i sidste weekend, mens man i defensiven må se bort fra sin faste centerforsvarer Bustinza. Leganés er dog om noget et hold, som formår at rotere uden mærkbar nedgang i spil og præstation.

Pellegrino roterer en del selv i ligaen, så der er en god rytme i hele truppen. En-Nesyri ligner den enlige spydspids for Leganés på Camp Nou. Med En-Nesyri i angrebet satses der mest på hurtige bolde fremad banen, hvor man netop kan udnytte marokkanerens hurtighed.

Med Carrillo har man mere en angriber at spille bolden op på og en angriber, der især er stærk, når man selv bygger angreb op og kommer over fløjene. Her har Carillo styrken i hovedspillet. Så det passer måske fint nok, at Carillo netop sidder over, og at En-Nesyri kommer ind, da det må formodes, at Leganés kommer til at spille meget uden bold og skal forsøge at stikke En-Nesyri afsted med dybe afleveringer.

Eibar - Espanyol

Spilles mandag d. 21/01 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Eibar og Espanyol slutter 20. spillerunde af på det lille Ipurua i Baskerlandet. Som i sidste runde hælder jeg her klart til Espanyol-siden og synes, det er flot betalt med det asiatiske +0,50 handicap på Espanyol til odds 1,81 hos Bet365*.

Der er altså fuld gevinst på alt, hvad der ikke hedder Eibar-sejr, og det er altså et Eibar-hold, der ikke har vundet i de seneste tre hjemmekampe i træk, og som ikke har hentet en sejr i ligaen i seks runder i træk. Seneste sejr var ironisk nok den flotte 3-0 sejr hjemme over Real Madrid i slutningen af november sidste år. Siden den enorme bedrift har det lille baskiske fighter-hold ikke leveret en eneste triumf.

Espanyol møder op med et frisk nederlag i mandagens udekamp mod Sociedad, hvor man leverede for mange defensive fejl, men hvor indstillingen ikke fejlede noget, og hvor man på de sidste 2/3 af banen virkede bedst.

Espanyol kunne sagtens have fået et point med fra San Sebastian. Nu gælder det endnu en udekamp i Guipúzcoa-provinsen, men på det langt mindre Ipurua i Eibar. Stadig en svær opgave, men dog med stor mulighed for point.

Den største bekymring til spilovervejelsen på Espanyol er dog, at Espanyol afvikler Copa del Rey-returopgør i 1/8-finalerne hjemme mod Betis torsdag aften. Ligaen har dog klar førsteprioritet for katalanerne, så man vil med stor sandsynlighed spare flere stamspillere i cuppen.

Eibar styrkes da man forventes at få topscorer Charles tilbage sammen med den faste centerforsvarer Ramis.
Espanyol må fortsat se bort fra den garvede offensiv Sergio García, som er skadet.

Man  har sin faste centerforsvarer Hermoso tilbage fra skade, men spørgsmålet er, om subben Naldo ikke får genvalg efter sin ganske udmærkede præstation mod Sociedad, hvor han blandt andet reducerede til 1-2 og var tæt på at score til 3-3. Hans hovedstødsstyrke i eget såvel som modstanderens felt kan være point værd.

Spilovervejelse Espanyol +0,50 til odds 1,81 hos Bet365

Regnskab

Spiltip i sidste uge:  

Antal og indsats: 1
Overskud:  - 1
Tb%: 0

Spiltanker i sidste uge:

Antal og indsats: 4
Overskud: - 0,39
Tb%: 90,25