Næstsidste spillerunde satte flere ting på plads, men ikke alt. Kampen om den sidste CL-billet antog ny form, da Valencia besejrede Alavés, mens Getafe tabte i Barcelona. Det betød, at Valencia overtog CL-pladsen fra Getafe på reglen om bedre indbyrdes opgør. I den kamp er Sevilla nu næsten siet fra efter 1-1 ude mod Atlético Madrid.

Europa League-slagsmålet er fortsat helt åbent, da Espanyol, Bilbao og Real Sociedad alle vandt deres
kampe i runden. Det efterlader fortsat Bilbao med billetten i hånden, omend det kan ændres i sidste spillerunde.

I bundzonen fandt ligaen endnu ikke sin sidste tredje nedrykker, men det er tæt på. Girona formåede ikke at slå den direkte rival Levante på et næsten fyldt Montilivi og er nu snublende tæt på at rykke ned. 

Sidst men ikke mindst skulle runden også fungere som en lakmusprøve på hele stemningen i Barcelona efter den vilde, men overordnet set velfortjente, exit fra Champions League i midtugen. Modstanderen Getafe havde alt at spille for og har altid haft for vane at tirre og presse Barca på Camp Nou. Men katalanerne skabte alligevel en form for oprejsning med en 2-0-sejr, omend der var utilfredshed på tribunerne kampen igennem.

Bettingmæssigt gik runden fint. Weekendens eneste spiltip gav halv gevinst i kraft af Villarrreals etmålssejr hjemme over Eibar. Rundens tre spilovervejelser skabte også et plus, men dog et mikroskopisk et af slagsen.

Sidste spillerunde plejer ofte at være lettere blottet for spænding, men i år er der stadig noget at spille for i adskillige kampe. Nedrykningsspørgsmålet er måske næsten besvaret, da Celta næppe taber hjemme mod allerede nedrykkede Rayo Vallecano. Girona skal altså håbe på total fiasko for Celta i hjemmekampen mod Rayo, mens de selv skal besejre Alavés på udebane for at redde sig.

Spændingen er mere intakt og omfattende i spørgsmålet om fordelingen af de europæiske billetter. Her kæmper hele seks hold fortsat med reelle drømme om at nappe en Champions League- eller Europa League-billet. Valencia, Getafe og Sevilla slås indædt for CL-billetten og Bilbao, Real Sociedad og Espanyol kæmper for den sidste Europa League-plads. I alt betyder det, at der er noget på spil i seks af den sidste spilllerundes 10 kampe.

Levante - Atlético Madrid

Kampen spilles lørdag den 18. maj klokken 13.00. Se mere info i vores matchcenter

Levante klarede frisag fra nedrykningen med sidste weekendens sejr ude over Girona, og de skal nu blot sige ordentligt farvel til hjemmesupporterne her mod Atlético. Det bliver dog med en svækket stamme, eftersom Levante løb ind i flere skader i sidste weekends hårde kamp. Den faste venstre back Toño og den faste centerforsvarer Rober blev begge skadet mod Girona, og den naturlige centrale forsvarsafløser Postigo er ligeledes røget ned med skade. Udover det er den offensive højreback Jason ude med karantæne. Det bliver altså et defensivt svækket Levante-hold, som stiller op til sidste rundes kamp. Men heldigvis en kamp uden betydning for Levante.

Los Colchoneros  har også sit på plads. Sølvet er sikret, og man spiller kun for æren her mod Levante. Det bliver uden de to offensiver Morata og Diego Costa, som begge har karantæne og uden den faste midt Saúl, som ligeledes har karantæne. Udover det er forsvaret fortsat svækket en anelse med fraværet af den skadede center Giménez og subben Savic.

Med to svækkede defensiver og en kamp, hvor ingen reel har brug for at holde på tøjlerne, så kunne der måske lure en underholdende kamp, hvis humøret er til stede. Levante forstår under alle omstændigheder ikke at stå en solid defensiv, så der bør næsten være grobund for mål. Også selvom Diego Costa og Morata sidder over hos Atletico. Griezmann og Correa bør udgøre en fin offensiv duo.

Over 2,50 mål til odds 1,78 hos Unibet

Begge hold kan slippe tøjlerne, da der ikke er mere at spille for. Normalt er Atlético hårde defensivt, men både Levante og Atlético Madrid er svækket  i forsvaret, og især hjemmeholdet har det bare generelt svært med at lukke af defensivt ude såvel som hjemme. Femaf de seneste syv indbyrdes opgør mellem Levante og Atlético Madrid er gået over 2,50 mål.

Espanyol - Real Sociedad

Kampen spilles lørdag den 18. maj klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

Et af rundens absolut mest attraktive opgør baseret på stillingen i ligaen. Et direkte clash mellem to Europa League-rivaler, som begge kun kan bruge sejren i håbet om, at Bilbao taber i Sevilla. Både Espanyol og Real Sociedad har vundet de respektive indbyrdes opgør mod Bilbao, så hvis Bilbao taber, vil enten Sociedad eller Espanyol nappe den sidste Europa League-billet med en sejr her.

Hverken Espanyol eller Real Sociedad har nye skader eller karantæner, så der kan meget vel blive tale om genvalg eller tæt på genvalg til alle 22 startere fra sidste weekends succesfulde runde, hvor Espanyol slog Leganés 2-0, og Real Sociedad tævede selveste Real Madrid 3-1 på Anoeta.

Getafe - Villarreal

Kampen spilles lørdag den 18. maj klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

Absolut must win-kamp for Getafe, der udover de tre point samtidig skal håbe på, at Valencia lægger point til i Valladolid, for at de kan generobre Champions League-pladsen. Getafe er nok det hold, der har gjort mest krav på netop den billet, men Valencia har altså formået at overhale Bordalás’ tropper indenom lige inden sidste spillerunde. Getafe kan derfor ikke selv bestemme sin egen skæbne, men man må forvente, at madrilenerne gør sin del af arbejdet i form af en sejr her.

Villarreal har intet at spille for. Callejas tropper sikrede overlevelsen med sidste weekends sejr over Eibar og kan nu slippe pedalen. Der kan dels blive roteret en del i startopstillingen, og der kan formodentligt også forekomme en del afslapning. Det har været højintenst for Villarreal i de seneste par måneder, så det ville ikke være mærkeligt at se holdet slappe af og give lidt slip nu.

Getafe har et nyt fravær i forhold til sidste weekends nederlag på Camp Nou mod Barcelona. Forsvarsgeneralen Djené er ude med karantæne.

Villarreal-træner Calleja må se bort fra sin faste højre back Mário Gaspar, som har karantæne, men han kan introducere flere ændringer i startopstillingen. 

Getafe til odds 1,68 hos Unibet (nu odds 1,71 hos Bethard)

Getafe SKAL vinde for at holde liv i håbet om at nappe Champions League-billetten. Overordnet set ligner det en svær opgave, da Valencia forventes at besejre Valladolid i sidste runde, men Getafe vil utvivlsomt spille sin chance her mod et Villarreal, der nu kan ånde lettet op og ikke har mere at spille for.
Læs hele analysen her 

Sevilla - Athletic Bilbao

Kampen spilles lørdag den 18. maj klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

Sevillas chance for at nå den sidste CL-billet forduftede mere eller mindre med det uafgjorte resultat ude mod Atlético Madrid i sidste weekend. Med det pointtab har Sevilla nu to point op til den CL-givende fjerdeplads og skal overhale både Valencia og Getafe på sin vej frem mod fjerdepladsen i sidste spillerunde. Det betyder, at hverken Getafe eller Valencia må få point i sidste spillerunde, da ikke engang remiser vil kunne hjælpe Sevilla, eftersom Sevilla har tabt begge indbyrdes regnskaber med de to rivaler. Pointlighed med Getafe og Valencia vil stille Sevilla i dårligste lys. Så Sevilla skal jagte sejren og samtidig håbe på, at både Valencia og Getafe taber sine kampe i sidste runde. Lettere usandsynligt.

Bilbao går ind til sidste spillerunde som det bedst stillede hold af alle Europa League-kandidater.  Et sølle point skal der til her mod Sevilla for at sikre EL-billetten og for at slutte en helt igennem eminent sæson af under træner Garitano. Garitano overtog et Bilbao-hold i krise, som var truet af nedrykning og forvandlede det baskiske hold til en solid og organiseret enhed med enorm kollektiv holdånd. Prikken over i’et vil utvivlsomt være en Europa League-billet, og det vil være fortjent. Men først skal pointet hentes på Sanchez Pizjuan. Et nederlag vil formodentligt koste den europæiske billet, da Sociedad eller Espanyol så med en sejr vil overtage den EL-givende 7. plads.

Sevilla-træner Caparrós må fortsat se bort fra sin stærke centrale midt Banega, som stadig har karantæne, men nu er makkeren Roque Mesa også ude med karantæne. Forsvarerne Mercado og Wöber samt offensiven Promes forventes at sidde over med skader.

Bilbao-træner Garitano har ingen nye skader eller karantæner og kan give genvalg til alle startere fra sidste weekends 3-1-sejr hjemme over Celta. 

Under 3,50 mål til odds 1,50

Kampen har stor betydning for begge, og det er frem for alt forbudt at tabe - især for Bilbao. Sevilla er oftest implicerede i mange mål hjemme på Sanchez Pizjuan, men møder lørdag et Bilbao-hold, der har udviklet sig kraftigt i sin defensive linje siden træner Garitano tog over.

Real Valladolid - Valencia

Kampen spilles lørdag den 18. maj klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

Valladolid og træner Sergio Gonzalez går ind til sidste spillerunde med rolig puls efter at have sikret sig overlevelse i sidste spillerunde med sejr ude over Rayo Vallecano. Hjemmekampen mod Valencia skal derfor kun fungere som en tak til de fine hjemmesupportere, som især i de sidste afgørende kampe har leveret en ekstrem fin kulisse på det gamle VM 82-stadion Zorilla i Valladolid.

Kampen er anderledes vigtig for Valencia. Kun en sejr tæller, og den sejr vil i givet fald være millioner af euro værd. En sejr vil netop sikre Valencia den sidste Champions League-billet foran Getafe, mens alt andet end en sejr formodentligt vil betyde, at man mister billetten, da alle formoder, at Getafe sikrer sig en hjemmesejr over Villarreal i sidste spillerunde. Valencia røg ud af Europa League-semifinalen mod Arsenal i sidste uge, så man har kun det her sidste opgør at koncentrere sig fuldt ud om, inden der tages hul på Copa del Rey-finalen mod Barcelona i den kommende weekend.

Hos Valladolid er der ingen nye skader eller karantæner, men det ville ikke være mærkeligt, hvis træner Sergio Gonzalez giver lidt spilletid til et par af reserverne.

Hos Valencia skal der forventes stærkest mulige opstilling, da opgøret selvfølgelig er af vital betydning. Træner Marcelino har ingen nye skader eller karantæner set i forhold til sidste weekends sejr hjemme over Alavés.

Alavés - Girona

Kampen spilles lørdag den 18. maj klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Girona spiller her for sit mikroskopiske håb om overlevelse. Kun en sejr tæller, men udover det skal man så håbe på, at Celta taber sin hjemmekamp mod Rayo Vallecano. Kun på den måde vil man redde sig. Der er ingen tvivl om, at Girona vil forsøge at færdiggøre sin del af opgaven og afvente miraklet i Vigo.

Alavés har intet at spille for og kan kun takke sig selv for, at det hele endte i en ren depression. De er uden sejr i ni runder i træk, bedst som der skulle sættes en slutspurt ind for europæiske billetter. Man lå endda på et tidspunkt til Champions League-billetter, men det virkede i sidste ende måske også en kende for urealistisk. Alt gik i sort, da træner Abelardo annoncerede, at han ikke ville forlænge, da han ikke kunne finde en passende aftale med ledelsen. 

Alavés må se bort fra den centrale midt Brasanac, som dog formodentligt bliver erstattet af den normalt faste centrale midt Manu García. Udover det forventes defensiven Maripán og kanterne Inui og Burgui fortsat at sidde ude med skader.

Girona har et nyt fravær, da den faste centrale midt Borja García er ude med karantæne.

Girona DNB  til odds 2,11 hos Betsafe (nu odds 2,15 hos Unibet)

Girona søger miraklet og skal frem for alt vinde her. Det ligner en næsten umulig opgave at redde sig fra nedrykningen, men man må forvente, at Girona vil gøre sin del af arbejdet mod et Alavés-hold, som er uden sejr i de seneste ni runder i ligaen.
Læs hele analysen her

Celta Vigo - Rayo Vallecano

Kampen spilles lørdag den 18. maj klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Sagen er enkel for Celta og træner Escribá: et enkelt point skal der til for at redde sæsonen. Det ligner en overkommelig opgave for Celta mod et allerede nedrykket Rayo-mandskab.

Netop Rayo har absolut intet andet end æren at spille for, og spørgsmålet er så, hvor langt det rækker. Det er en traditionsrig klub med en stor lokal opbakning i Madrid og et hold med en fin integritet, så Rayo vil næppe lægge sig ned fra start, omend motivationen bør være næsten ikke-eksisterende. 

Celta har ingen nye skader eller karantæner. Eneste fravær er de fortsat skadede Emre Mor og den faste back Juncá.

Rayo Vallecano-træner Paco Jemez må se bort fra den faste venstre back Alex Moreno, som har karantæne. Udover det forventer man fortsat at skulle se bort fra de skadede defensiver Elustondo og Gálvez.

Huesca - Leganés

Kampen spilles lørdag den 18. maj klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Huecsa er for længst rykket ned, men der kan ikke ændres på det faktum, at Aragón-holdet døde med støvlerne på. Næsten til det sidste har Franciscos tropper opretholdt en fin standard, og der er blevet kæmpet forbilledligt. Man sidder tilbage med en fornemmelse af, at Huesca næsten ville være reddet, hvis sæsonen havde yderligere 10 runder. Hjemmekampen mod Leganés fungerer som et sidste farvel til det lille men ekstremt opbakkende Huesca-publikum, som har stået bag holdet i tykt og tyndt igennem hele sæsonen.

Den sidste kamp i La Liga for denne gang bliver uden den garvede centerforsvarer Pulido, som har karantæne, mens makkeren Insúa og højrebacken Miramón fortsat forventes ude med skader.

Leganés møder op uden nogen form for ambition, da der ikke er mere at spille for i tabellen. Pellegrinos tropper tabte sidste weekendens hjemmekamp mod Espanyol og mistede her den faste defensiv Bustinza, som fik rødt. Bustinza sidder altså dermed over til weekenden, og det bliver spændende at se, om træner Pellegrino for en gang skyld vil lade flere af reserverne få spilletid. Det er endnu ikke sket endnu.

Real Madrid - Real Betis

Kampen spilles søndag den 19. maj klokken 12.00. Se mere info i vores matchcenter

Zidane og Real Madrid takker af for sæsonen med den ligegyldige hjemmekamp mod Real Betis søndag middag. Der bør dog formodentligt være lidt motivation for at slutte godt af, eftersom sæsonen som helhed har været en komplet fiasko. End ikke træner Zidanes genansættelse kunne redde æren i de døende momenter af sæsonen. Spillerne bør være motivierede for at slutte af med en god kamp og sejr over for de hårdt prøvede supportere på Bernabéu.

Real Betis er mindst lige så ramte som Real Madrid. Sæsonen startede formidabelt med god placering i ligaen, langt streak i Copa del Rey og Europa League for til sidst at ebbe ud i ren jammer. Først røg man ud af cuppen, siden af Europa League og alt imens dykkede man støt i klassementet i ligaen. Betis har ikke formået at rejse sig fra de døde, og de slutter sæsonen af med en klart bitter smag i munden. End ikke et flot resultat på Bernabéu her i sidste spillerunde vil kunne redde sæsonen. Der skal ryddes op i sommerpausen, og træner Setién ligner en arbejdsløs mand fra og med sommerpausen. Han har et år tilbage af kontrakten, men forholdet til supporterne har lidt uoprettelig skade, så selvom dele af ledelsen fortsat kunne have tiltro til Setién, så bliver han næppe i næste sæson alene på grund af supporternes krav om fyring.

Real Madrid må se bort fra den unge forsvarssub Vallejo og midten Casemiro, som begge har karantæne, mens Odriozola, Reguilón og Sergio Ramos alle forventes at forsat sidde over med skader.

Hos Betis er den stærke leder Joaquín ude med karantæne, mens den faste offensive midt Canales og højrebacken Barragán fortsat forventes at sidde over med skader.

Eibar - Barcelona

Kampen spilles søndag den 19. maj klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

Eibar takker af med hjemmekamp mod Barcelona, hvor intet andet end æren er på spil. Man vil utvivlsomt gøre sit til at slutte fint af, og der er altid en god motivation i den lille baskerklub, når storhold som Barcelona kommer på besøg.

Træner Mendilibar forventes at holde fast i sin stamme fra de seneste mange kampe, men måske vender topscorer Charles nu endelig tilbage til startopstillingen efter at have startet på bænken i de seneste kampe.

Mendilibar må fortsat se bort fra de skadede defensiver Bigas, Rubén Peña og Arbilla samt offensiven Cardona. Der er ingen nye skader eller karantæner set i forhold til sidste weekends 0-1-nederlag ude mod Villarreal.

Barcelona har heller ikke noget at spille for og forventes her at rotere en del i startopstillingen for at have friske ben til næste weekends pokalfinale mod Valencia. Barcelona hev en 2-0-sejr hjem over Getafe i sidste weekend, men det stod klart, at supporterne i den grad fortsat er utilfredse med spillernes indsats i Liverpool ugen forinden, hvor man røg ud af Champions League-semifinalen med et 0-4-smash, der har rippet op i de gamle traumer fra nederlaget i sidste sæson i Roma.

Kampen i Eibar er lidt i vejen, for Barca virker mest af alt til at ville dvæle lidt over hele situationen. Der er utvivlsomt en vis depression at spore og visse steder en regulær bekymring over, om fremtiden overhovedet er lys. Et så klart nederlag mod Liverpool og en fortjent exit fra CL har givet katalanerne og resten af verden noget at tænke over. 

Barca-træner Valverde må se bort fra Luis Suarez, Arthur, Dembele og Coutinho som alle er skadede, og der forventes altså yderligere rotationer i startopstillingen.

Sidste rundes regnskab  

Spiltip i sidste uge:                      
Antal og indsats: 1                                       
Overskud:  0,47
Tb%: 147 %

Spilovervejelser i sidste uge:
Antal og indsats: 3
Overskud: +0,11
Tb%: 103,66

Samlet regnskab

Spiltip i alt:  
Antal og indsats: 6
Overskud: -1,18
Tb%: 80,33

Spilovervejelser i alt:
Antal og indsats: 73
Overskud: +6,89
Tb%: 109,43