Så fik Barcelona endelig, og som ventet, hevet mesterskabet i land efter en møjsom kamp mod et hæderligt kæmpende Levante-mandskab, som tilmed havde en stor chance til sidst for helt at forpurre den store mesterskabsfest på stadion efter kampen. Men Messis mål rakte og katalanerne hev dermed sit ottende mesterskab hjem ud af de seneste 11 sæsoner. Imponerende. Og en helt igennem imponerende sæson af træner Valverde, som defintivt må have overbevist selv de mest hardcore tvivlere nu.

Real Madrid formåede ikke at følge trop med Barcelona og Atletico i topzonen, da de skuffende tabte 0-1 i Madrid-derbyet mod Rayo Vallecano. En opgørelse over Zidanes kampe placerer Real Madrid på en femteplads for de otte kampe, han nu har stået i spidsen af holdet. De samme tunge spillere fortsætter med at skuffe selv med tanke på, at de meget vel kan blive vraget fra klubben inden næste sæson. 

Kampen om den sidste CL-plads forblev intens og intakt, da samtlige rivaler jokkede simultant i spinaten. Hverken Getafe, Sevilla eller Valencia formåede at vinde, og da Bilbao så her havde en gylden mulighed for at æde sig tre point ind på CL-pladsen, så jokkede de også i spinaten hjemme mod Alavés. Dermed er hele EL-feltet og sub-CL-feltet nærmest uændret til den kommende weekend.

Bettingmæssigt bød runden for første gang i flere uger på et lille tab, da to ud af de fire spilovervejelser røg, mens kun halvanden gik hjem. Det ændrer dog ikke ved, at der fortsat er et ganske flot overskud på de indtil videre 67 spilovervejelser henover de seneste 17 spillerunder.

Nedrykningszonen antog også nyt udseende efter weekendens runde, da Eusebios Girona endelig hev sig op og fik sejret efter seks nederlag i træk, da man besejrede Sevilla på Portus enlige mål i anden halvleg. Sejren var nok til at spille sig ud af nedrykningszonen, da Valladolid tabte 0-1 ude mod Atlético Madrid. Det første nederlag i tre runder til Sergio Gonzalez’ hårdt kæmpende tropper. Med sejren over Real holder Rayo Vallecano også liv i et spinket håb om overlevelse, mens Huesca nok er færdige nu efter 1-1-kampen ude mod Villarreal, hvor man på ny viste fine takter, men igen måtte nøjes med remis.

36. spillerunde ser mindst ligeså spændende ud som den foregående. EL og CL-pladser er fortsat i spil, og alt er nærmest helt intakt. Valencia, Sevilla og Getafe slås indædt og tæt om CL-billetten på fjerdepladsen, mens Bilbao og Alavés slås om EL-pladserne.

Mesterskabet er afgjort, men det gør ikke ligaen mindre interessant og intens. Bundzonen leverer al dramatikken i den kommende runde, hvor seks hold stadig spiller for livet lige fra Villarreal på 14. pladsen og hele vejen ned til Rayo på 19. pladsen, som lever eller dør med clashet mod den direkte rival Levante lørdag eftermiddag.

Sevilla - Leganés

Kampen spilles fredag den 3. maj klokken 21.00. Se mere info i vores matchcenter

Kun Sevilla har noget i spil her i form af den Champions League-givende 4. plads. Kun sejren har interesse, da pointtab formodentligt betyder, at målet blot flytter sig længere væk. Man ligger á point med Getafe, som pt indtager 4. pladsen på reglen om bedre indbyrdes regnskab.

Leganés kan spille helt frit og eventuelt rotere, hvis man ønsker at give lidt spilletid til dem, som ikke har fået så meget fodbold i benene gennem sæsonen. Med sidste weekends point hjemme mod Celta nåede man netop den matematiske redningsgrænse på 42 point og er reddet.

Sevilla har et nyt større fravær til weekenden, da den centrale midt Ever Banega må sidde over med karantæne.

Leganés har ingen nye skader eller karantæner i stammen.

Levante - Rayo Vallecano

Kampen spilles lørdag den 4. maj klokken 13.00. Se mere info i vores matchcenter

En ekstrem gyser venter på Ciutat Valencia, da begge er involveret i nedrykningskampen. Levante står bedst i regnskabet, da valencianerne har to point ned til Valladolid under stregen, mens Rayo har hele seks point op til Girona, som ligger lige over stregen.

Sagen er enkel for Rayo. Kun en sejr tæller. Pointtab her er definitivt lig med nedrykning. Men kan man så vinde kampen, så vil man netop kun have tre point op til dagens modstander Levante lige over stregen. Rayo møder op med fornyet selvtillid efter at have besejret selveste Real Madrid hjemme på Vallecas og endda ganske fortjent. Levante kan leve med uafgjort, men vil utvivlsomt gå efter alle tre point uanset hvad. Det foregår hjemme i egen hule med opbakning fra egne supportere og mod et af ligaens mere tilgængelige hold, så der bør ikke være tvivl om Levantes intention her: en sejr.

Levante har ingen nye setbacks i stammen til weekenden. 

Rayo styrkes, da topscorer Raul de Tomás vender tilbage. Han var låst mod Real Madrid og i karantæne mod Sevilla. Der er ingen nye fravær.

Espanyol - Atlético Madrid

Kampen spilles lørdag den 4. maj klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

En kamp uden det store i spil. Espanyol kan ikke nå mere i år, og Atletico kan hverken nå Barcelona eller indhentes af Real Madrid, medmindre de taber de resterende tre kampe, og Real vinder sine tre. Atletico skal nok nå at få det ene point, som vil sikre dem sølvet foran ærkerivalen Real.

Espanyol sled sig til et fint point ude mod Betis i sidste runde og har, trods de svage udsigter for resten af sæsonen, leveret et ok bundniveau på det seneste. Espanyol er ubesejret i de seneste seks runder i træk og kan måske finde lidt motivation i det faktum, at det trods alt er en af 'de store', som kommer på besøg. Træner Rubi roterede på fire pladser mod Betis, men uden ligefrem at skabe en revolution. Samme stamme kan forventes her mod Atlético.

Espanyol har ingen nye fravær set i forhold til det uafgjorte resultet ude mod Betis i sidste runde. Forsvarerne, Naldo, David López og Rosales sidder stadig ude med skader sammen med midtbanesubben Piatti.

Atlético Madrid er fortsat uden Diego Costa, som har karantæne og centerforsvareren Giménez, som er skadet.

Alavés - Real Sociedad

Kampen spilles lørdag den 4. maj klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter

Baskisk derby, hvor kun Abelardos Alavés har noget at spille for sådan for alvor. Alavés kan stadig nå Europa League. Hvis Valencia ender i top 6 vil 7. pladsen give Europa League. Går man ud fra det scenarie, så har Alavés tre point op til Bilbao på 7. pladsen. Det så ellers så smukt ud for Alavés for blot et par måneder siden. Man sad på den CL-givende 4. plads, men syv runder i træk uden sejr har sendt Abelardos tropper helt ud af den europæiske zone. Om Abelardo får sat proppen i tids nok til at kunne indlede en slutspurt mod EL-pladsen er svært at sige. Alavés virker en anelse metaltrætte nu, og reaktionen udebliver. 

Sociedad hev en efterhånden sjælden sejr i hus i sidste rundes hjemmekamp mod Getafe, og måske nærer Imanols tropper et spinkelt håb om at nå Europa League. Det virker dog lettere usandsynligt. Der er seks point op, hvis vi antager, at 7. pladsen giver EL, og der er sølle 9 point tilbage at spille om. Sociedad har dog vundet det indbyrdes opgør med Bilbao, så en pointlighed mellem de to på en delt 7. plads vil give Sociedad pladsen, men det kræver stadig, at man skal hente seks point ind på Bilbao i de sidste tre runder. Og her møder man blandt andet Real Madrid og Espanyol. Det ligner i stedet et opgør, hvor træner Imanol igen roterer lidt. I sidste weekend gav han spilletid fra start til den unge offensiv Barrenetxea, mens den unge back Aihen fortsatte i startopstillingen. De unge ses an for tiden, og det kan ske igen mod Alavés.

Alavés kan måske stille i stærkeste. Der er ingen nye skader eller karantæner i stammen set i forhold til sidste weekend.

Real Sociedad har ingen nye skader eller karantæner til weekenden, og de kan snart indlemme den vigtige centrale midt Illarramendi i truppen, da han er ved at finde formen ovenpå en længere skadespause. Det samme er tilfældet med forsvarsgeneralen Diego Llorente, som også er tilbage i træning, og som også kan komme på tale til spilletid i weekenden.

Celta Vigo - Barcelona

Kampen spilles lørdag den 4. maj klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Celta fik 0-0 ude mod Leganés og hev et vitalt point ind til kampen om overlevelse. Holdet fortsætter fremgangen og den gode gnist, og har to point ned til nedrykningsstregen. Intet er dog afgjort, og Celta kommer ikke udenom at skulle levere alt på ny her mod Barcelona. Der skal flere point på bordet. Det kan her være Celtas held, at Barcelona blev mestre i sidste weekend og derfor ikke har den store drivkraft i ligaen længere.

Celta har især løftet sig, efter at topscorer Iago Aspas vendte tilbage fra skade, men lige nu holder man vejret i Vigo, da Iago Aspas er skulderskadet og skal igennem prøver og tests op igennem ugen for at blive klar.

Barcelona blev mestre i sidste weekend og har forud for det her ligaopgør afviklet første semifinale i Champions League mod Liverpool. I den kamp bør alle stamspillere have været i aktion, så der skal forventes store rotationer i startopstillingen lørdag aften mod Celta. 

Celta er nok et af de hold, som Barcelona sjovt nok har haft det sværest med henover de seneste sæsoner. Især på Balaídos. Her har Barcelona ikke vundet i de sidste fire sæsoner i træk. 

Som nævnt skal topscorer Iago Aspas testes hos Celta grundet sin skulderskade, men der er ellers ingen nye skader eller karantæner. Man forventer, at den tyrkiske midt Okay vender tilbage efter at have overstået karantæne.

Barcelona må med sikkerhed se bort fra sin centrale midtbane i weekenden, da både Rakitic og Busquets er ude med karantæne. Der kan komme yderligere ændringer i startopstillingen, nu hvor man koncentrerer sig fuldt ud om Champions League.

Getafe - Girona

Kampen spilles søndag den 5. maj klokken 12.00. Se mere info i vores matchcenter

Et brag af en kamp om Champions League-pladser på den ene side og en kamp for at undgå nedrykning på den anden. Alt er i spil, så motivationen er enorm hos både madrilenerne og katalanerne.

Getafe møder op med dumt 1-2-nederlag ude mod Real Sociedad, i en kamp hvor holdet netop kendte til Sevillas nederlag i Girona og Valencias nederlag til Eibar. Men bedst som Getafe kunne sætte fra i kampen om CL-pladsen, så tabte man selv. Getafe er derfor fortsat á point med Sevilla men med bedre indbyrdes regnskab. Kampen mod Girona skal vindes.

Girona rejste sig fra de døde i weekendens ligakamp hjemme mod Sevilla, som man vandt 1-0. Det var et kærkomment brud med seks nederlag i streg, og med sejren er man igen over stregen og har to point ned. Derfor skal der helst point på bordet igen her mod Getafe. Eusebios tropper kan ikke slappe af et sekund.

Getafe har ingen nye skader eller karantæner i stammen. Den faste kant Amath, den faste venstreback Antunes og den centrale midt Arrambarri sidder fortsat udenfor med skade.

Girona må se bort fra defensiven Muniesa, som har karantæne. Udover det er der ingen nye setbacks set i forhold til sidste weekends forløsende hjemmesejr.

Getafe-sejr til odds 1,81 hos Betsafe (nu odds 1,80 hos Bethard)

Getafe er tvunget til sejr for at holde fast i sin CL-plads, men møder her et Girona-hold, der har lige så meget brug for sejren til nedrykningskampen. Gæsterne har dog kun præsteret en sejr i de seneste syv runder og virker især på fremmed græs til at have mistet pusten. 

Eibar - Real Betis

Kampen spilles søndag den 5. maj klokken 14.00. Se mere info i vores matchcenter

Eibar hev en flot skalp hjem fra sidste weekends tur til Valencia, da man med et sent mål slog Valencia med 1-0 på Mestalla. Eibar manglede netop lige præcist to point i at være endegyldigt reddet fra nedrykning, og det lå i kortene, at Eibar ikke ville lægge sig ned uden kamp. Det var også en af spilovervejelserne i sidste weekend til et flot +1,25 handicap. Nu er Eibar helt fri af nedrykning, og spørgsmålet er, om Mendilibars tropper nu slipper pedalen igen.

Betis spillede sit sidste håb for Europa League i mandagens hjemmekamp mod Espanyol. Setiens tropper dominerede spillemæssigt, men var ualmindeligt impotente og fantasiløse på den sidste meter. Det blev dog til et point, ironisk nok på grund af forsvareren Feddals mål, nu hvor ingen offensiver formåede at spille sig igennem og vise noget på dagen. Betis er nu uden sejr i fire runder i træk, og presset på træner Setién er blot endnu større, omend man forventer, at han får lov at blive frem til sommerpausen.

Eibar har ingen nye skader eller karantæner set i forhold til 1-0-sejren over Valencia i sidste weekend.

Betis må se bort fra sin faste centerforsvarer Mandi, som er ude med karantæne. Der er dog alternativer nok for træner Setién i defensiven. Udover Mandi er den faste defensive midt Carvalho fortsat skadet.

Real Betis +0,50 til odds 1,80 hos Unibet

Real Betis skylder stadig en del og bør fortsat have en vis motivation for at slutte af på den bedst tænkelige måde. Eibar er en altid svær størrelse hjemme på Ipurúa, men baskerne har intet at spille for efter sejren over Valencia i sidste weekend. Det ser mere jævnbyrdigt ud, end hvad bookmakerne har gjort det til.

Real Madrid - Villarreal

Kampen spilles søndag den 5. maj klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter

Real Madrid har en hel del at råde bod på her mod Villarreal. Sidste weekends nederlag i derbyet ude mod Rayo Vallecano var overraskende, men fortjent. Efter kampen slog Zidane fast, at han denne gang ikke havde i sinde at forsvare sine spillere - han mente istedet, at de burde undskylde overfor supporterne for deres ringe præstation. Så hvis spillerne overhovedet ønsker en plads i næste sæsons trup og stamme, så er det nok nu, at man for alvor skal vise sig frem. Zidane virkede for første gang i lang tid ekstremt fortørnet over sine egne spillere. Benzema har igennem flere runder reddet Real med sine mål, og ironisk nok var han netop ikke med mod Rayo Vallecano. 

Der bør komme en reaktion mod Villarreal. Sker det ikke, ligner det en lille minikrise i sidste time inden lukketid. Og det er netop præcist det, man skulle undgå. Zidanes ønske for den resterende del af sæsonen var, at slutte den på bedst tænkelig måde og med den bedste smag i munden. Det er slet ikke det billede, som er ved at tegne sig nu. Der virker faktisk til at være et pres på Real inden weekendens kamp mod Villarreal.

Villarrral møder op med remis hjemme mod Huesca og har nu fem point ned til stregen. Callejas tropper mangler lige de sidste to point i at være matematisk reddet, og der er altså tre kampe tilbage at finde dem i. Der er næppe nogen tvivl om, at Villarreal forsøger at hive point hjem allerede i weekenden mod Real Madrid. Man vil forsøge at udnytte minikrisen i Real Madrid, og Villarreal kan spille forholdsvist frit, da de ikke er direkte presset med kniven for struben. Det ligner et åbent opgør, hvor begge hold vil forsøge at levere varen for at komme på tavlen. 

Real Madrid ser ud til igen at skulle se bort fra Sergio Ramos og Benzema. Udover det er backen Odriozola også skadet.

Villarreal har midten Cáseres og den formstærke offensiv Ekambi i karantæne, men der er alternativer nok på bænken. Gerard Moreno tripper for at komme ind og slutte godt af i offensiven i fraværet af Ekambi.

Real Valladolid - Athletic Bilbao

Kampen spilles søndag den 5. maj klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter

Endnu et intenst brag med noget på spil for begge. Valladolid spiller i den grad for livet, og Bilbao spiller sin chance for at nå Europa League og sit spinkle håb om at nå Champions League-pladsen.

Valladolid led et knæk i sidste weekend, da man fightede, det bedste man kunne for at få point med hjem fra mægtige Wanda Metropolitano. Valladolid døde med ære i kampen og kunne med lidt held have fået udlignet til sidst. Med nederlaget røg Valladolid ned under stregen, da den direkte rival Girona slog Sevilla. Så kun en sejr tæller for Valladolid her. Der er to point op til stregen, og forude venter Rayo på udebane og Valencia hjemme på Zorilla i sidste runde.

Bilbao lever fortsat i håbet om at nå Europa League. Hvis sæsonen sluttede lige nu, ville man nappe EL-pladsen i kraft af, at Valencia slutter i top 6, hvormed 7. pladsen giver Europa League-billet. Det er dog endnu ikke sikkert, at Bilbao overhovedet napper 7. pladsen, for Alavés er fortsat lige under. Et fejltrin her mod Valladolid krydret med en Alavés-sejr vil sende Bilbao ud af top 7. Så der skal point på bordet mod Valladolid. 

Valladolid har ingen nye skader eller karantæner i stammen set i forhold til sidste weekend. Ude med skade sidder fortsat Keko, Stiven, Verde, Anuar, Luismi og Hervías - præcis som i de seneste runder.

Bilbao har ingen nye skader eller karantæner til weekenden, og de forventes at kunne råde over den centrale midt Dani García og fløjen Ibai Gómez igen ovenpå skadespauser.

Huesca - Valencia

Kampen spilles søndag den 5. maj klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter

Huesca viste igen godt spil, fight og intensitet i sidste weekends udekamp mod Villarreal. Men det  blev kun ved det ene point, selvom man kunne have vundet til sidst. Med pointtabet ligner det efterhånden en nedrykning, da der nu er syv point op med kun ni point tilbage at spille om. Men ser man tilbage på bare de seneste seks runder, hvor Huesca slet ikke har tabt, så gemmer der sig fem uafgjorte resultater, hvor man i hvert fald i to havde fortjent sejrene. Hypotetisk set ville det have givet fire point mere på kontoen, og med dette ville Huesca have haft sølle tre point op til redningen med de sidste tre runder tilbage. Huesca dør med ære uanset hvad, men der må gemme sig en enorm ærgrelse i den lille ydmyge Aragón-klub.

Valencia møder op med 0-1-nederlag hjemme mod Eibar i weekenden og skal i ilden torsdag i Europa League-semifinalen mod Arsenal forud for det her opgør mod Huesca. Udover det skal man igen på opgave allerede torsdagen efter Huesca-kampen, hvor returopgøret mod Arsenal skal afvikles. Så Marcelinos Valencia har mere end nok om ørerne før og efter det her opgør mod Huesca. 

Der er ingen tvivl om, at træner Marcelino og ledelsen stadig gerne vil vinde det her opgør, for den store ambition er at spille Champions League næste sæson. Der er tre point op til den CL-givende 4. plads, hvor Getafe og Sevilla ligger side om side med 55 point mod Valencias 52. Fordelen for Valencia er, at de har vundet det indbyrdes opgør mod begge rivaler, så enhver pointlighed vil komme Valencia til gode. Der er derfor stadig alt at spille for for Valencia i ligaen, selvom kampen her ligger dumt presset ind mellem to Europa League-semifinaler. 

Det bliver en balancegang for træner Marcelino at dosere helt perfekt uden at sjofle ligakampen eller Europa League-kampene for meget.

Huesca er svækket til weekenden, da den rutinerede centerforsvarer Pulido og den faste midt Yangel Herrera begge må sidde over med karantæne. Udover det blev den faste højre back Miramón skadet på ny mod Villarreal og forventes ude. Så der er godt med især defensive problemer i Huesca til weekenden.

Valencia har som udgangspunkt ingen nye skader eller karantæner i truppen. Kondogbia og Cheryshev sidder fortsat over med skader. Man kan dog også nå at løbe ind i skader i torsdagens Europa League-semifinale mod Arsenal.

Valencia DNB til odds 1,78 hos Unibet (nu odds 1,74)

Valencia vil meget gerne have 4. pladsen i ligaen og nappe CL-billetten, men det kræver først og fremmest sejr her mod Huesca. Hjemmeholdet vil fighte for sit sidste spinkle håb om overlevelse, men er hårdt ramt defensivt til weekenden og kan blive straffet i jagten på sejren.

Sidste rundes regnskab  

Spiltip i sidste uge:                      
Antal og indsats: 0                                       
Overskud:  0,00
Tb%: 0

Spilovervejelser i sidste uge:
Antal og indsats: 4
Overskud: -0,72
Tb%: 82

Samlet regnskab

Spiltip i alt:  
Antal og indsats: 5
Overskud: -1,65
Tb%: 67

Spilovervejelser i alt:
Antal og indsats: 67
Overskud: +6,19
Tb%: 109,23