33. spillerunde skar flere nye linjer op i ligaen. I toppen er det nu næsten blot et spørgsmål om timer, før Barcelona kan krone sig som mestre. Atlético formåede at holde holde ærkerivalen Real Madrid på afstand med sejr over Eibar, selvom Zidanes tropper selv vandt hjemmekampen over Bilbao.

I kampen om Europa fik Getafe endelig bidt fra sig på ny på den bedst tænkelige måde via en sejr over den direkte rival Sevilla, og det var endda med et halvt stamforsvar ude med karantæner. Valencia fulgte også trop med den vigtige sejr ude over Betis. De resterende rivaler tabte terræn, da både Alavés og Bilbao tabte point, hvilket betyder, at kampen om Europa League- og Champions League-billetter nu indsnævres.

Bundzonen mærkede også markante ændringer. Villarreal og Celta satte fra med sejre over henholdsivs Leganés og Girona, mens de øvrige rivaler Rayo Vallecano og Huesca begik noget, der kan ende med at blive kollektivt selvmord ved at spille 0-0 på Vallecas i den direkte bundgyser.

Bettingmæssigt blev det igen en fin runde med et godt plus. Vi vandt på tre af de fire spilovervejelser (Celta, Villarrral og Atlético Madrid) og røg kun ned på Levante, der fik 2-2 hjemme mod Espanyol.

34. spillerunde er ikke blevet mindre spændende af sidste weekends resultater. Midtugerunden byder på voldsomt interessante opgør, hvor mange fortsat har alt at spille for. Spændende bliver det nu at se både Girona og Levante, der på baggrund af sine dårlige stimer nu begge er trukket helt ned i sovsen i bundkampen, hvor de har overtaget Villarreal og Celtas tidligere desperate pladser lige over nedrykningsstregen.

Det kan også blive runden, hvor Barcelona spiller mesterskabet i hus, hvis de slår Alavés på Mendizorroza og Atlético Madrid samtidig taber hjemme i det klassiske brag mod Valencia. Sidst men ikke mindst skal Getafe forsvare sin flotte CL-givende 4. plads mod selveste lokalrivalen Real Madrid hjemme på Coliseum.

Huesca - Eibar

Kampen spilles tirsdag den 23. april klokken 19.30. Se mere info i vores matchcenter

Kun et mirakel redder Huesca efter 0-0-kampen mod Rayo i weekenden. Med otte point op til redningen og kun 15 point tilbage at spille om, så er det næsten afgjort. I La Liga anslår man, at den pointmæssige redningsgrænse for overlevelse ligger på cirka 42 point. Huesca kan kun nå 41, såfremt man vinder samtlige resterende kampe, og det virker utopisk. Det er svært at sige, hvordan spillerne reagerer nu, men der har altid været enorm lokal stolthed på holdet, så man bør forvente, at de slås, så længe der bare hersker den mindste matematiske chance.

Eibar møder op uden ambitioner som sådan. Man forsøger at glæde træner Mendilibar ved at kæmpe for hans ønske om at slå sidste sæsons 9. plads, men det er blevet til et eneste point i de seneste tre runder, så det er så som så med viljen. Kender man træner Mendilibar ret, så vil han dog piske spillerne til en sidste triumf før eller siden, eftersom Eibar stadig mangler to point i at være matematisk sikret. Måske kommer de her mod et desperat Huesca-hold, der eventuelt kan ryge i Eibars kontrafælde.

Eibar-træner Mendilíbar har to nye tvungne fravær. Den faste back Cote og den faste midt Joan Jordan er begge i karantæne. Det betyder dermed, at Eibars defensiv er yderligere ramt. Man må netop fortsat se bort fra defensiverne Arbilla, Bigas, Peña og Ramis.

Real Valladolid - Girona

Kampen spilles tirsdag den 23. april klokken 20.30. Se mere info i vores matchcenter

Valladolid kæmpede bravt og vendte 0-2 til 2-2 ude mod Alavés i wekenden og nægter at give op. Valladolid har ikke vundet i fem runder i træk, men der fornemmes både motivation og viljestyrke, så Los Pucelanos kan på ingen måde afskrives. De ser forholdsvis sunde ud rent indstillingsmæssigt i nedrykningskampen. 

Valladolid-træner Sergio Gonzalez får sin faste midt Ruben Alcaraz tilbage fra karantæne, men må afhænde den faste offensive back Antoñito den anden vej.

Man finder næppe noget større sekspointsbrag lige nu i bundzonen. Gæsterne fra Girona er i frit fald og har tabt ikke færre end fem kampe i træk. Bedst som man netop skulle sætte de sidste point ind på kontoen og cruise en sikker sæson hjem, har Girona ikke hentet et eneste point af de seneste 15. 

Træner Eusebio sagde selv til lokale medier mandag, at man står i en situation, som man på ingen måde havde regnet med. Problematisk for Girona, da de netop på ingen måde har mobiliseret sig til den her nervekamp i bundzonen som de andre bundhold, der efterhånden er hærdet grundigt igennem de seneste mange desperate runder. Girona skal i den grad omstille sig på rekordtid og få hevet motivation, gnist og vilje ind i truppen. Måske var nederlaget i Vigo det afgørende wake up call for katalanerne. 

Træner Eusebio har ingen nye skader eller karantæner i truppen. 

Alavés - Barcelona

Kampen spilles tirsdag den 23. april klokken 21.30. Se mere info i vores matchcenter

Alavés fik kun 2-2 hjemme mod Valladolid i sidste weekend og har dermed smidt to sejre i de sidste to kampe, da man også førte i forrige hjemmekamp mod Leganés for blot at smide det til sidst. Pointtabene har betydet, at Alavés snart har udspillet sin rolle i kampen om europæiske billetter. Vil man fortsat have bare et spinkelt håb, så skal Barcelona besejres tirsdag aften.

Alavés-træner Bordalás må se bort fra sin faste angriber og topscorer Calleri, som har karantæne. Dog styrkes defensiven, da generalen Laguardia vender tilbage fra karantæne.

Barcelona er taget til Vitória-Gasteiz uden Rakitic, som får pause. Der ventes flere rotationer i startopstillingen, da træner Valverde tydeligvis gik hårdt efter sejren over Sociedad i weekenden med næsten stærkeste opstilling. Barcelona mangler nu kun det sidste skridt ind over målstregen, og det behøver ikke nødvendigivs komme på Mendizorroza mod Alavés. 

Der skal spares kræfter, da der er dobbeltrunde, og da Barcelona også har Champions League-semifinale og Copa del Rey-finale forude at se til. Så der skal forventes en alternativ startopstilling mod Alavés, men sandsynligvis ikke en så alternativ startopstilling, som den man benyttede i den seneste udekamp mod Huesca, hvor man spillede 0-0.

Atlético Madrid - Valencia

Kampen spilles onsdag den 24. april klokken 19.30. Se mere info i vores matchcenter

Atlético bevarede sit forspring på fire point ned til Real Madrid med weekendens sejr over Eibar. Der er ingen tvivl om, at man definitivt har droppet tanken om overhovedet at nå Barcelona, så alle kræfter sættes ind på at slutte foran hadeobjektet Real Madrid. Og det er en fin drivkraft i sig selv for et hold som Atlético Madrid. Udover det er der tale om et klassisk opgør i La Liga. Kampene mod Valencia batter altid lidt mere på motivationskontoen. 

Største positive nyhed i Atlético-truppen er, at Griezmann vender tilbage fra karantæne. Ugens negative er, at man formodentligt må se bort fra den faste centerforsvarer Giménez, som er røget ned med ny skade. Diego Costa sidder fortsat over med karantæne.

Valencia holder stædigt fast i kampen om Champions League-pladsen, da man slog Betis 2-1 ude i weekenden. Der er fortsat kun to point op til Getafe på 4. pladsen, og Valencias helt store mål er netop at ramme CL-billetten i ligaen, så kampen mod Atlético har enorm betydning. Også selvom man både spiller Europa League-semifinale og Copa del Rey-finale forude.

Der er et større fravær i Valencia til weekenden. Topscorer Rodrigo er i karantæne. Kanten Guedes har dog med enorm succes spillet angriber i de seneste kampe og har været afgørende med flere scoringer. Cheryshev røg dog ud med skade mod Betis, så der skal findes en ny fløj til midtugen.

Under 2,5 mål til odds 1,67 hos Betsafe

Det kan sagtens blive en stram affære. Begge hold opprioriterer organisation fremfor noget andet, og selvom topscorer Griezmann er tilbage fra karantæne ,og defensive Gimenez er ude med skade, så er Atlético stadig forholdsvis low-scoring i sine hjemmekampe, og de har kun lukket mål ind i en ud af de ni seneste hjemmekampe i ligaen.

Leganés - Athletic Bilbao

Kampen spilles onsdag den 24. april klokken 20.30. Se mere info i vores matchcenter

Leganés har ikke meget tilbage at spille for og tabte weekendens udekamp mod nedrykningstruede Villarreal. Seneste hjemmekamp var dog en succes med 1-1-remiset mod Real Madrid, men det er svært at se Pellegrinos tropper diske samme motivation frem mod Bilbao. 

Leganés mangler muligvis lige et point i at have reddet sig helt teknisk, men de nuværende 41 point kan også være tilstrækkeligt til at redde sig.

Leganés har ingen nye skader eller karantæner i truppen.

Bilbao møder op med et frisk 0-3-nederlag ude mod Real Madrid, og de har nu seks point op til Europa League-zonen. Skal drømmen fortsat leve, så skal der en sejr til mod Leganés. Motivationen bør stadig være tilstede, og baskerne bør give den en sidste skalle her mod madrilenerne.

Eneste nye tvungne fravær er den faste offensive midt Raul García, som har karantæne.

Athletic Bilbao DNB til odds 2,06 hos Bet365 (nu odds 2,04)

Bilbao har fortsat det spinkle håb om Europa League at forfølge. Leganés er en hård nød at knække hjemme på Butarque og fik her senest 1-1 mod Real Madrid. Men hjemmeholdet bør mangle den intensitet og vilje, som Bilbao lægger for dagen. Motivationen skal være afgørende her, og prisen er flot, alt taget i betragtning.

Espanyol - Celta Vigo

Kampen spilles onsdag den 24. april klokken 20.30. Se mere info i vores matchcenter

Espanyol hev 2-2 hjem fra Ciutat Valencia i weekenden mod Levante og er nu definitivt fri af enhver trussel fra nedrykningszonen, mens man dog heller ikke kan aspirere mod europæiske billetter, da der er hele 10 point op til Europa League-zonen. Så sæsonen er teknisk set slut for katalanerne, der bør køre i frigear i de sidste kampe. 

Måske vil der blive givet minutter til flere yngre Espanyol-reserver i de kommende kampe. Puado fik chancen fra start mod Levante istedet for den faste kinesiske kant Wu Lei. Måske kan yderligere ændringer forekomme mod Celta.

Celta hev en enorm vigtig 2-1-sejr i hus hjemme mod Girona i weekenden og skal fortsat høste point til nedrykningskampen. Galicierne har dog nu skabt en buffer på tre point ned til Valladolid under stregen, så det begynder så småt at se mindre desperat ud end for blot få uger siden. At have fået lederen Iago Aspas tilbage fra skade har betydet alt for Celta. Han er også på plads i startopstillingen mod Espanyol, medmindre han løber ind i uheldigheder på de sidste træningspas op til onsdagens kamp.

Eneste nye tvungne fravær i Celta er den faste midt Boufal, som har karantæne. Man må fortsat se bort fra den anden faste offensive midt Brais Mendez, som stadig er skadet sammen med den faste venstre back Juncá.

Celta Vigo +0,25 til odds 1,91 hos Bet365 (nu odds 1,93)

Celta kæmper fortsat for livet, når de onsdag gæster Espanyol i Barcelona. Hjemmeholdet er altid svære at knække hjemme på Cornellá-Prat, men Rubis tropper har mere eller mindre udspillet sin rolle i ligaen, mens Celta slås for livsvigtige point.
Læs hele analysen her

Levante - Real Betis

Kampen spilles onsdag den 24. april klokken 21.30. Se mere info i vores matchcenter

Must win-kamp for Levante, der jokkede i spinaten i weekendens vigtige hjemmekamp mod Espanyol. Her fik valencianerne kun 2-2, og der blev derfor ikke trukket ordentligt fra i bundzonen, som man ellers havde forventet. Levante er derfor nu trukket helt ned i dyndet og har kun to point ned til Valladolid under stregen. Kun en sejr tæller for Paco López’ tropper, især fordi det foregår hjemme på Ciutat Valencia, hvor man må formode, at sæsonen skal reddes. Og især også, fordi Levante på ny møder et hold, som reelt ikke har mere at spille for.

Den centrale midt Rochina er ude med karantæne, men hans fravær bør på ingen måde betyde noget i det store billede. Levante skal bære sig selv frem til sejr via en kollektiv fighterindsats mere end noget andet mod Betis.

Real Betis tabte 1-2 hjemme til Valencia i weekenden og har nu stort set udspillet sin rolle i kampen om europæiske billetter. Der blev igen buhet af både ledelsen og træner Setién fra tribunerne, og presset er ikke blevet mindre af weekendens nederlag. Teknisk set har Betis ikke meget tilbage at spille for, men stoltheden har fået et hak, og der kan derfor meget vel forekomme noget gnist og fandenivoldskhed på holdet. 

Om træner Setién laver en revolution i startopstillingen er svært at sige. Indtil videre har han holdt hårdt fast i sin stamme. Sikkert er det dog, at den formstærke centrale midt Lo Celso må sidde over grundet karantæne sammen med den faste centerforsvarer Feddal.

Sevilla - Rayo Vallecano

Kampen spilles torsdag den 25. april klokken 19.30. Se mere info i vores matchcenter

Sevilla led et måske afgørende knæk i kampen om den CL-givende 4. plads, da man tabte sekspointsopgøret mod Getafe i Madrid i weekenden. Der er stadig kun to point op til 4. pladsen, men man har nu tabt den indbyrdes kamp mod Getafe, så ikke engang en pointlighed med Getafe vil redde Sevilla nu.

Torsdagens hjemmekamp skal for alt i verden vindes for som minimum at holde snor i Getafe, men det bliver uden den stærke venstreback Escudero, som glider ud med karantæne. Dog vender den faste centerforsvarer Carrico tilbage efter karantæne.

Rayo Vallecano skulle for alt i verden vinde opgøret hjemme mod den direkte bundrival Huesca i weekenden, men endte med at spille uafgjort 0-0 og savede dermed en del af den gren, man sidder på. Pointtabet blev kostbart, da de direkte rivaler Celta og Villarreal begge vandt deres kampe. Rayo har nu seks point op til stregen og må til midtugens brag på Sanchez Pizjuan se bort fra sin suveræne topscorer Raúl de Tomás, som har karantæne sammen med den faste midt Medrán. 

Svære betingelser for Rayo, der netop lever højt på Raúl de Tomás’ målnæse. Man har ikke hans lige på holdet eller på bænken, så Rayos offensiv er kraftigt svækket til midtugens vitale opgør.

Real Sociedad - Villarreal

Kampen spilles torsdag den 25. april klokken 20.30. Se mere info i vores matchcenter

Sociedad faldt med ære på Camp Nou i weekenden og har altså fortsat skindet på næsen forud for midtugens hjemmekamp mod Villarreal. Der er dog ikke meget tilbage at spille om for Imanols tropper. Der er ingen reel risiko for nedrykning og ingen reel chance for europæiske billetter. Sæsonen skal bare sluttes på den bedst tænkelige måde, og det smalle nederlag på Camp Nou mod Barcelona var et fint eksempel på dette.

Sociedad har ingen nye skader eller karantæner i stammen til midtugen. Måske vender den vigtige centrale midt Illarramendi tilbage. Han har nu forladt lazarettet.

Hvis kampen stort set ikke har betydning for Sociedad, så er den en mindre finale for Villarreal. Callejas mandskab slås stadig indædt for overlevelse, og de tog et vigtigt skridt med weekendens 2-1-sejr hjemme over Leganés. Det var anden ligasejr i træk, og Villarreal har nu fire point ned til stregen. Der skal nu hentes de sidste vigtige point, og ingen bør betvivle, at Villarreal stadig holder ilden i gang. Intet er sikkert endnu, bare fordi der nu er et forspring på fire point ned. Girona og Levante er tydelige aktuelle eksempler på dette.

Villarral har ingen nye skader eller karantæner set i forhold til weekendens sejr over Leganés.

Villarreal +0,25 til odds 1,81 hos Betsafe

Flotte odds på Villarreal, der fortsat skal høste de sidste livsvigtige point for at redde livet i rækken. Sociedad leverede en hæderlig indsats mod Barcelona i weekenden, men har udspillet sin rolle i ligaen nu og bør mangle den intensitet og motivation, som gæsterne møder op med. 

Getafe - Real Madrid

Kampen spilles torsdag den 25. april klokken 21.30. Se mere info i vores matchcenter

Getafe hev sig op ved hårrødderne i weekenden og viste, at de på ingen måde er ude af CL-kampen. Efter fem runder med kun en sejr i bagagen, hev man den velsagtens vigtigste sejr i hus i weekenden hjemme over den direkte rival Sevilla. Getafe vandt ikke blot en vigtig kamp mod en direkte rival, man generobrede tilmed den CL-givende 4. plads fra netop Sevilla. 

Nu kan Getafe afgøre sin egen skæbne. Sejre i de resterende runder vil kaste en ekstremt overraskende, men fuld fortjent Champions League-billet af sig, og man starter i weekenden mod ingen ringere end lokalrivalen Real Madrid.

Getafes defensiv er desværre fortsat svækket til weekenden. Den stærke back Damian Suarez vender tilbage fra karantæne, men generalen i det centrale forsvar, Djené, er ude med karantæne. Ude sidder også fortsat den stærke venstreback Antunes grundet skade. Getafe klarede sig dog flot trods de mange fravær i weekendens sejr over Sevilla, så måske betyder et par fravær ikke det store, hvis man formår at løfte i flok igen, og hvis skarpheden hos Molina, Mata og Angel fortsat er intakt i det andet felt. 

Real Madrid møder op med frisk 3-0-sejr hjemme over Bilbao, men man vinder fortsat uden at imponere eller overbevise. For gud ved hvilken gang, var Benzema på ny den store redningsmand. Han alene løftede holdet, præcist som han har gjort det med sine mål og sin energi utallige gange tidligere i denne sæson. Som hold virker Real Madrid til tider stadig middelmådige, og det bliver næppe meget bedre i de resterende kampe. 

Zidane ser ud til fortsat at må se bort fra Sergio Ramos, der stadig er skadet, men har dog ingen større problemer ellers til midtugens lokalopgør på Coliseum. Jesus Vallejo blev valgt som erstatning for Ramos i weekendens sejr over Bilbao. Han kan få genvalg, medmindre der roteres igen, således at Nacho får chancen ved siden af Varane. Bale blev også vraget i startopstillingen i weekenden og ligner en mand, der har halvandet ben ude af Real Madrid allerede før sommerens transfervindue åbner. Det ville dog ikke være usandsynligt at se ham i startopstillingen mod Getafe.

Sidste rundes regnskab  

Spiltip i sidste uge:                      
Antal og indsats: 0                                       
Overskud:  0
Tb%: 0

Spilovervejelser i sidste uge:
Antal og indsats: 4
Overskud: +1,66
Tb%: 141,5

Samlet regnskab

Spiltip i alt:  
Antal og indsats: 4
Overskud: -2,10
Tb%: 52,5

Spilovervejelser i alt:
Antal og indsats: 60
Overskud: +6,04
Tb%: 110,66