32. spillerunde rykkede lidt rundt på magtbalancen i bunden og subtoppen. Sevilla hev sin anden sejr hjem i streg og strøg ind på den CL-givende fjerdeplads, da Getafe kun fik uafgjort ude mod Valladolid. Valencia og Bilbao meldte sig tilbage i kampen om de europæiske pladser efter sejre over henholdsvis Levante og Rayo Vallecano.

I den absolutte top blev Atlético Madrid den store vinder i weekenden, da man åd sig to point ind på Barcelona på førstepladsen og fik trukket sig to point væk fra Real Madrid, som lukkede runden med et skuffende 1-1-remis i lokalopgøret ude mod Leganés.

I den voldsomt spændende bundzone trak Villarreal sig klart mest succesfuldt ud af weekenden med den vigtige 1-0-sejr ude over Girona. Dermed fik man endda trukket Girona med ned i nedrykningskampen, præcist som også Levante nu er med i rodet efter nederlaget ude mod lokalrivalen Valencia.

Celta, Valladolid, Rayo Vallecano og Huesca formåede ikke at vinde sine kampe, og de fortsætter dermed en runde mere i nedrykningszonen.

Rent spillemæssigt var runden god ved os. Tre ud af fire spilovervejelser gik hjem, og på den fjerde tabte vi kun halv indsats, da Alavés sneg en scoring ind på Espanyol i vores +0,75 handicap-bet på gæsterne.

Til den kommende weekend er alt stadig helt åbent i både nedrykningszonen og i kampen om europæiske billetter. Nedrykningskampen er blot blevet endnu mere intens med indlemmelsen af Levante og Girona i gruppen over truede hold, så stort set alle kampe vil have en eller anden form for betydning i klassementet til weekenden. 

Vi kan således have helt nye hold i nedrykningszonen når weekenden er omme, ligesom CL- og EL-billetter kan have skiftet hænder.

I den absolutte top søger Barcelona at trække endegyldigt fra med en sejr over Sociedad, mens Real Madrid fortsætter sin til tider knapt så overbevisende slutspurt med "redningsmanden" Zidane ved roret.

Alavés - Real Valladolid

Kampen spilles fredag den 19. april klokken 21.00. Se mere info i vores matchcenter.

Stort set en must-win kamp for Alavés, hvis de fortsat ønsker at spille med om Europa League. Den seneste nedgang i spil og resultater har betydet, at man nu har fire point op til EL-zonen.

Valladolid har perspektivet på plads. Der skal helst tre point til i forsøget på at spille sig ud af nedrykningszonen. Taber man her, kan der meget vel være hele fire point op til stregen inden midtugerunden på tirsdag. Det skal for alt i verden undgås.

Alavés møder klart svækket op, da forsvarsgeneralen Laguardia og den faste back Duarte er i karantæne, mens kanten Burgui fortsat er skadet.

Valladolid må se bort fra sin faste midt Alcaraz, som dog er eneste nye fravær i stammen.

Celta Vigo - Girona

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 13.00. Se mere info i vores matchcenter

En af sæsonens vigtigste kampe for Celta, der får sin leder Iago Aspas tilbage fra karantæne. Når han er med, er holdet som forvandlet, og man håber og tror på, at den lille offensivspillers energi, gnist og mål er nok til at sænke den direkte rival Girona. Kun en sejr tæller her for galicierne.

Girona er i frit fald og SKAL have vendt skuden her. Katalanerne har tabt fire kampe i træk og har nu kun pludselig tre point ned til nedrykningszonen. Taber man her igen, så ser det for alvor sort ud. Man spiller netop igen på fremmed græs i midtugens runde, hvor man gæster endnu en direkte nedrykningsrival, Valladolid.

Celta får som nævnt sin ultra vigtige offensiv Iago Aspas tilbage fra karantæne, men må fortsat se bort fra den faste back Juncá og den faste offensive midt Brais Méndez, som stadig er skadet.

Girona har ingen nye skader eller karantæner, men styrkes, da de to faste midtbanespillere Granell og Douglas Luiz vender tilbage fra karantæne.

Celta Vigo-sejr til odds 2,01 hos bet365 (nu odds 2,02 hos Nordicbet)

En lille finale for Celta, der får sin vigtige offensiv Iago Aspas tilbage fra skade. Girona er snart ligeså presset som Celta, men alvoren virker ikke til helt at være gået op for gæsterne. Celta har fattet alvoren, og de er virkelig begyndt at levere varen med Iago Aspas som den helt store drivkraft.

Eibar - Atlético Madrid

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter.

Eibar fik 1-1 ude mod Sociedad i weekendens baskiske derby og cruiser nu stille og roligt igennem de sidste kampe i sæsonen. Træner Mendilibar har dog sagt, at man spiller for at slå sidste sæsons 9. plads, men spørgsmålet er, om truppen er med på idéen, eller om de bare er glade for, at endnu en sæson nu er sikret.

Atlético Madrids eneste motiv til kampen er at holde den direkte ærkerival Real Madrid under sig. Man klarede sidste weekends opgave fint med en 2-0-sejr hjemme over Celta og skal altså vinde på ny for selv fortsat at kunne afgøre sin egen skæbne.

Eibar har ingen nye karantæner til weekenden, men formodes stadig at have problemer defensivt, da Ramis, Arbilla, Peña, Calavera og Bigas stadig bør sidde over sammen med den centrale midt Diop.

Atlético er kraftigt svækket offensivt, da Diego Costa og topscorer Griezmann er i karantæne.

Atlético Madrid DNB til odds 1,80 hos bet365 (nu odds 1,75 hos Bethard)

Griezmann er ikke med for Atlético, men det betaler man også klart for på oddset. Men er Griezmann så meget værd ? Morata og Correa kan udgøre offensiven til weekenden, og ellers er Atlético formodentligt i stærkeste i alle øvrige kæder. Med pengene tilbage på uafgjort skal Atlético uden Griezmann prøves her. Eibar har selv fravær i forsvaret, så måske vejes det hele op i sidste ende.

Rayo Vallecano - Huesca

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter.

Rayo er stadig semilevende i nedrykningskampen, men kan ikke løbe fra, at de oplevede et moralsk setback med sidste weekends nederlag ude mod Bilbao. Der er nu fem point op til Celta over stregen, så der er kun en ting at gøre her: tre point over Huesca.

Huesca fik ikke den ventede sejr i sidste weekends hjemmekamp mod et reservespækket Barcelona-hold. Gæsterne var i perioder for stærke, og man kunne som sådan sagtens have tabt kampen. Det ene point battede ikke meget i tabellen. Der er fortsat hele syv point op til stregen med de sidste 18 point i spil. Det anslås, at redningsgrænsen i La Liga er på godt 42 point, så Huesca skal stort set vinde de resterende seks kampe i ligaen for at redde sig.

Rayo har et nyt fravær til weekendens brag mod Huesca. Den faste back Advíncula er ude med karantæne. Udover det forbliver forsvareren Elustondo og den faste defensive midt Imbula ude med skader.

Huesca har ingen nye skader eller karantæner og kan altså give genvalg til alle startere fra sidste weekends 0-0-kamp mod Barcelona.

Barcelona - Real Sociedad

Kampen spilles lørdag den 20. april klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter.

Barcelona sparede størstedelen af stammen i sidste weekends udekamp mod Huesca, men spillede stadig en ganske ok kamp og fik mere end fortjent et point. 

Det forventes stadig, at Barcelona kører en anelse i frigear i ligaen, da man har spillet returopgør i Champions League mod Manchester United i midtugen, og da man spiller ekstra runde i ligaen i midtugen. Så det vil ikke være usandsynligt, hvis træner Valverde på ny roterer lidt i startopstillingen. Dog formodentligt ikke så meget som mod Huesca. Der er tale om en balancegang, for Barca ønsker heller ikke at få for meget kontakt med Atlético Madrid inden de sidste og afgørende runder.

Sociedad fik 1-1 hjemme mod Eibar i weekendens baskiske derby, hvor den kun 17-årige offensiv Barrenetxea fik debut på bekostning af den karantæneramte topscorer Willian José. Sæsonen er så småt ved at være slut for baskerne, der ikke rigtigt kan nå hverken Europa League eller risikere nedrykning, så det vil ikke være mærkeligt at se træner Imanol rotere lidt på ny i startopstillingen her mod Barcelona. 

Barcelona har ingen nye skader eller karantæner set i forhold til sidste weekends nulløsning i Huesca.

Real Sociedad får sin vigtige topscorer Willian José tilbage fra karantæne. Midtbanespillerne Illarra og Zurutuza er fortsat eneste nævneværdige fravær grundet skader.

Levante - Espanyol

Kampen spilles søndag den 21. april klokken 12.00. Se mere info i vores matchcenter

Levante tabte endnu engang terræn i ligaen og nu også lokal stolthed med sidste weekends nederlag ude mod lokalrivalen Valencia. Alle alarmklokker bør ringe i Levante nu, for man er i frit fald, og man har ikke vundet i otte runder i træk siden, sejren over Celta i februar måned. Kun to point skiller nu Levante fra den direkte afgrund i nedrykningszonen, og reaktionen udebliver fortsat. Kun en sejr tæller mod Espanyol, især fordi det foregår hjemme, og fordi man spiller mod et hold, der stort intet har at spille for længere.

Espanyol møder op med frisk 2-1-sejr hjemme over Alavés i sidste weekend og har nu definitivt reddet sig teoretisk fra nedrykning. Der virker til at være en anelse for langt op til Europa-zonen til, at Espanyol skulle kunne have realistiske drømme om at nå det, så det er ikke utænkeligt, at træner Rubi så småt begynder at dosere lidt for at se nye spillere an til næste sæson. Motivationen bør kunne ligge på et meget lille sted her i det her opgør.

Levante har ingen nye skader eller karantæner set i forhold til sidste weekend. Den faste centerforsvarer Postigo og den centrale midt Doukouré forventes at sidde over med skader på ny.

Espanyol ser ud til at have fået et nyt fravær. Den faste højre back Rosales er skadet. Er han også ude, når man når frem til weekenden, så vil den tidligere faste back Javi López genvinde sin gamle stamplads. Den vigtige forsvarsgeneral David López er fortsat ude med skade sammen med kanten Piatti.

Levante DNB til odds 1,75 hos Bwin (nu odds 1,72 hos bet365)

Levante er presset til sejr for at undgå yderligere problemer med nedrykningen. Espanyol møder op med selvtillid efter sejren over Alavés i sidste weekend, men har ikke mere at spille for. Det skal kunne ses i spillet på banen, og prisen på Levante virker i den forbindelse flot hos Bwin.

Getafe - Sevilla

Kampen spilles søndag den 21. april klokken 14.00. Se mere info i vores matchcenter.

Enormt vigtigt brag i Madrid-forstaden. Getafe får sin direkte rival om CL-pladsen på besøg. Sevilla har netop lige overhalet Getafe indenom via sejren i sidste weekend over lokalrivalerne fra Betis. Alt imens jokkede Getafe i spinaten på udebane mod Valladolid, hvor man kun lige med nød og næppe reddede et point til sidst. Champions League-pladsen er altså i spil her, men Getafe kan selv afgøre det indtil videre. Slår de Sevilla her, så vil de overtage den CL-givende fierdeplads på ny. Men taber de, så ser det efterhånden svært ud. Da vil der være fire point op inden de sidste fem spillerunder. Der ventes en seriøs fin kulisse på Coliseum Alfonso Pérez.

Getafe er svækket kraftigt i defensiven til weekenden. Den faste venstre back Antunes blev så alvorligt skadet i sidste weekend, at han er ude for resten af sæsonen, mens den stærke højre back Damián Suárez er ude med karantæne sammen med den semifaste midt Olivera. Udover det er den faste kant Amath fortsat ude med langtidsskade. Træner Bordalás skal for alvor lægge hovedet i blød for at få kabalen i forsvaret til at gå op til weekenden.

Sevilla har et nyt fravær set i forhold til sejren over Betis. Den faste centerforsvarer Carrico er ude med karantæne. Det bør betyde, at enten Simon Kjær eller Sergi Gómez træder ind i startopstillingen efter at have været bænket i sidste weekend. Der bør ellers blive genvalg til alle øvrige startere.

Real Madrid - Athletic Bilbao

Kampen spilles søndag den 21. april klokken 16.15. Se mere info i vores matchcenter.

Real Madrids største opgave under træner Zidane er fortsat at slutte af med maner og med en god smag i munden, mens man forsøger en sidste gang på at indhente lokalrivalen Atlético Madrid på andenpladsen.

Kampen mod Bilbao bør batte lidt på motivationskontoen. Det er altid lidt mere spændende at møde de mere traditionsrige mandskaber, og Bilbao er et af de hold, der altid kommer med en vis portion gnist og gejst. Og med noget historie.

Bilbao hev en hårdt tilkæmpet 3-2-sejr i hus hjemme over Rayo Vallecano i sidste weekend og lever dermed fortsat i kampen om Europa League-pladser. Der er tre point op til Valencia på den EL-givende sjetteplads, så der er stadig håb. Det kræver dog, at man kommer fra Bernabéu med point og gerne en sejr. 

Real Madrid har ingen nye skader eller karantæner til weekenden og afventer især Kroos og Sergio Ramos, som blev skadet op til sidste rundes lokalopgør i Leganés.

Bilbao har ingen nye skader eller karantæner til weekendens brag på Bernabéu.

Villarreal - Leganés

Kampen spilles søndag den 21. april klokken 18.30. Se mere info i vores matchcenter.

Villarreal kan igen trække vejret efter sidste weekends ekstremt vigtige og forløsende 1-0-sejr ude over Girona. Med den sejr spillede Villarreal sig over stregen, men har stadig kun to point ned til nedrykningszonen inden weekendens runde. Der skal derfor en sejr på bordet mod Leganés. Det er netop en af de kampe, hvor man skal sætte alt ind på at vinde, for forude venter udekampe mod Sociedad og Real Madrid. Et opgør hjemme mod Leganés, der ikke har mere at spille for, er selve kampen, hvor alt skal sættes ind.

Villarreal spiller returopgør i Europa League mod Valencia torsdag, men vægter i den grad ligaen højere end den europæiske turnering. Så der bør blive roteret i midtugens Europa League-kamp for, at de mest bærende stamspillere klar til weekendens vigtige liga-kamp.

Leganés frygter hverken nedrykning eller drømmer om Europa League. Man ligger lunt i tabellen og har stort set sikret sig endnu en sæson i rækken, men kan ikke nære realistiske håb om at nå Europa League indenfor de sidste seks resterende runder. Det er ikke umuligt, at træner Pellegrino så småt begynder at eksperimentere lidt i startopstillingen. Leganes hev et flot remis hjem i mandagens brag hjemme på Butarque mod den store lokalrival Atlético Madrid.

Villarreal møder op til weekendens vigtige kamp uden nye skader eller karantæner. Den faste centerforsvarer Victor Ruiz vender tilbage fra karantæne. Dog kan der måske tikke nye skader ind efter torsdagens Europa League-kvartfinale mod Valencia.

Leganés har ingen nye skader eller karantæner set i forhold til lokalopgøret mod Real Madrid.

Villarreal-sejr til odds 1,85 hos Unibet (nu odds 1,87 hos Bethard)

Villarreal spiller for livet og Leganés møder op uden nogen form for tilbageværende åbenlys ambition i ligaen. Gæsterne har lige hevet et flot remis hjem mod Real Madrid, men måske er det resultat lidt af en sovepude for Leganés i weekenden. 

Real Betis - Valencia

Kampen spilles søndag den 21. april klokken 20.45. Se mere info i vores matchcenter.

Real Betis møder op med smerteligt 2-3-nederlag ude mod den absolutte ærkerival Sevilla i sidste weekend. Netop den eneste kamp, som ingen Betis-supporter ønsker at tabe. Der er derfor noget at råde bod på til weekendens brag hjemme mod Valencia, som samtidig kan fungere som en revanche for Betis, der netop blev ekspederet ud af Copa del Rey-semifinalerne af Valencia.

Presset vil være stort på spillerne og på træner Setién, hvis man ikke får en god start her. Betis har seks point op til Europa League-zonen, hvor netop dagens modstander Valencia befinder sig. Der er derfor tale om en sekspoints
kamp, som skal vindes.

Valencia møder op med frisk sejr over lokalrivalen Levante og holder sig dermed levende i kampen om Champions League-billetter. Der er inden weekendens runde tre point op til Sevilla på den CL-givende fjerdeplads, så det er klart at kun tre point tæller her mod Betis. Valencia har også inden weekenden været i aktion i Europa League, hvor man utvivlsomt har sendt flere stamspillere i aktion. Så der kan være lidt træthed i Valencias startopstilling til weekenden. Der bør dog næppe herske tvivl om, at træner Marcelino og Valencia vægter ligaen enormt højt. Man vil så gerne vinde den Champions League-billet.

Real Betis har ingen nye skader eller karantæner til weekendens hjemmekamp.

Valencia må se bort fra den centrale midt Kondogbia, som er skadet, men de kan løbe ind i yderligere skader, når de torsdag spiller Europa League kvartfinale-retur hjemme mod Villarreal.

Sidste rundes regnskab  

Spiltip i sidste uge:                      
Antal og indsats: 0                                       
Overskud:  0
Tb%: 0

Spilovervejelser i sidste uge:
Antal og indsats: 4
Overskud: +2,02
Tb%: 150,5

Samlet regnskab

Spiltip i alt:  
Antal og indsats: 4
Overskud: -2,10
Tb%: 52,5

Spilovervejelser i alt:
Antal og indsats: 56
Overskud: +4,38
Tb%: 107,8