Granada bliver ved med at overraske og har sat sig på førstepladsen efter 10. spillerunde i La Liga. Længere nede i tabellen er der også rigeligt på spil, og efter 11. runde kan der meget vel være mindst én nuværende La Liga-træner, der må en tur på arbejdsformidlingen. Bliv klædt på til midtugerunden i La Liga her.

Weekendens 10. spillerunde blev afviklet i en mere eller mindre koffein-fri udgave, da el Clásico mellem Barcelona og Real Madrid blev udsat. Granada greb chancen og nappede førstepladsen ved at slå kriseramte Real Betis 1-0 hjemme. Sevilla, Atlético Madrid og Real Sociedad sørgede også for at lægge maksimalt pres på Barca og Real med sejre i sine kampe. 

Rundens største brøl i bunden kom i Leganés, der med ny træner ved roret hev en smal 1-0-sejr hjem mod Mallorca. Fra samme dynd reagerede Espanyol også, da katalanerne sled sig til en sjælden 1-0 sejr ude over Levante i træner Machíns anden kamp. Der blev dermed skabt en vis forbindelse mellem den absolutte bund og holdene lige over stregen, eftersom Eibar, Mallorca, Celta og Betis igen tabte. Ligaen er dermed igen blevet fortættet i alle zoner af tabellen forud for den kommende runde.

Den kommende midtuge-runde byder på interessant madrilensk derby mellem Real Madrid og Leganés og et klassisk brag onsdag mellem Valencia og Sevilla. Bilbao, der lader til at være gået i stå, tager imod Espanyol, som er vågnet op til dåd med to sejre i træk i Europa League og liga. I Palma er der torsdag vigtigt oprykker-brag mellem sidste års kombattanter i Segunda División, Mallorca og Osasuna. I Sevilla tager Betis imod Celta Vigo i noget, der ligner en finale for begge trænere, da både Rubi i Betis og Escribá i Celta er pressede mænd. Den kommende runde kan skabe yderligere tæthed i top og bund, men der kan i den grad også lure træner-fyringer.

Alavés - Atlético Madrid

Kampen spilles tirsdag den 29. oktober klokken 19.00. Se mere info i vores matchcenter

Alavés blev trynet 1-4 ude mod Villarreal fredag aften, men vender tirsdag hjem til Mendizorroza, hvor de har klart bedre fat. Defensivt og offensivt er der bedre kobling, og de har således vundet de to seneste hjemmekampe i træk. Et besøg af Simeone og Atlético Madrid giver altid lidt ekstra på motivations-kontoen, så det bliver ikke et Vitória-hold, der lægger sig ned.


Atlético hev en fin sejr hjem i weekenden over Bilbao og mærkede intet til den unge offensiv João Felix' skade. Correa trådte ind i offensiven og var arkitekten bag de to mål, og Atlético virkede generelt godt tilpas.

Alavés har ingen nye skader eller karantæner set i forhold til weekenden, mens Atlético indtil videre ligeledes er status quo. Her forventer man fortsat at mangle blandt andre defensiverne Giménez, Savic og Vrsaljko samt João Felix.

Barcelona - Valladolid

Kampen spilles tirsdag den 29. oktober klokken 21.15. Se mere info i vores matchcenter

Barcelona sad weekenden over, men nåede i forrige weekend at vise klar fremgang i spillet med 3-0-sejren ude over Eibar. For en gang skyld en mere eller mindre overbevisende indsats på fremmed græs.
Tirsdag vender man hjem til Camp Nou, hvor man indtil videre ikke har haft problemer med at lægge al modstand ned, og selvom Valladolid er en klart mere solid enhed i år end sidste år, så bør det ikke være en kamp, som katalanerne får problemer i. Det bør komme til at handle om tålmodighed med at få åbnet Valladolids defensiv op, men hvis Barca stiller med alt skytset som mod Eibar senest, så bør der gå hul på bylden før eller senere. Om der ligefrem er værdi i det enorme -2,50 handicap er en helt anden sag. 

Hos Barca sidder Dembele over med karantæne, mens Valladolid fortsat forventes at være uden Sandro, Alcaraz, San Emeterio og Javi Sánchez.

Over 1,5 mål i første halvleg til odds 1,95 hos Bethard

Alle Barcelonas hjemmekampe i denne ligassæson er gået over 1,5 mål ved pausen. Gæsterne fra Valladolid udmærker sig ikke ved at være et synderligt offensivt hold, men er mindre dygtigt til at lukke af på udebane.
Læs hele ekspertippet her.

Real Sociedad - Levante

Kampen spilles onsdag den 30. oktober klokken 19.00. Se mere info i vores matchcenter

Real Sociedad er indtil videre en af sæsonens helt store positive overraskelser. Inden sæsonstarten blev de ikke spået voldsomme chancer for at nå top 6, da der især så ud til at mangle offensiv slagkraft, men mål er der nok af, og det vigtigste er, at holdet i år ser ud til at have fået bedre styr på defensiven. Sociedad møder op med to friske sejre i træk og en 3. plads i ligaen og er altså klar favorit til at nappe sejren her. Det bliver dog ikke uden kamp. Levantes fokus er skærpet efter 0-1-nederlaget søndag hjemme mod bundholdet Espanyol. Det var Levantes andet nederlag i træk, så der er maksimalt fokus til midtugens udekamp i San Sebastián.

Sociedad har pt. ingen nye skader eller karantæner, præcist som det er tilfældet i Levante. Genvalg bliver det næppe i nogen af lejrene, men stam-materialet er stort set det samme hos begge mandskaber.

Valencia - Sevilla

Kampen spilles onsdag den 30. oktober klokken 19.00. Se mere info i vores matchcenter

Valencia møder op med fortsat slingrende kurs under den nye træner Celades. De tabte 1-3 i weekendens udekamp i Osasuna og har dermed fortsat svært ved at bide sig fast i den bedste halvdel. Nu vender holdet onsdag hjem til Mestalla, og her går det faktisk næsten endnu dårligere end ude, da de hjemme på Mestalla virker forkrampede. Spillet er her for uorganiseret, og der spilles med for stor risiko i defensiven. Det virker, som om Valencia bare har det skidt med at skulle administrere sine kampe med bolden ved fødderne. 

Sevilla dukker op med frisk 2-0-sejr over Getafe og ligner alt andet end en ønske-modstander for Valencia. Sevilla formår til tider at spille stramt og organiseret, og det kan Valencia ikke lide. Det så man mod andre hold med stramme organisationer såsom Getafe og Leganés, der begge fik point med fra Mestalla. 

Valencia er svækket til midtugen, da kanten Cheryshev og førsteangriberen Rodrigo begge er ude med karantæne. Ude med skade sidder fortsat backen Piccini og kanten Guedes.
Hos Sevilla er der pt ingen meldinger om nye skader eller karantæner ovenpå 2-0sejren over Getafe søndag aften.

Valencia - Sevilla: Sevilla DNB til odds 1,90 hos Unibet (nu 1,83 hos Bet365 som Asian 0)

Sevilla virker stabile og møder op med en frisk og fortjent 2-0-sejr over altid svære Getafe. Mestalla har alle dage været en heksekeddel for gæstende mandskaber, men det nuværende Valencia-hold under træner Celades har det svært på hjemmebane. Læs hele analysen her

Athletic Bilbao - Espanyol

Kampen spilles onsdag den 30. oktober klokken 20.00. Se mere info i vores matchcenter

Bilbao er gået i stå, bedst som de skulle til at indlede et angreb mod toppen af tabellen. Garitano, der fik vendt hele stimen i Bilbao i sidste sæson, og som har fået skabt flow og kollektiv gejst på holdet, oplever nu et Bilbao-hold med mangel på intensitet. Flere spillere har sagt til pressen, at der hersker en lettere deprim tilstand i omklædningsrummet, som smitter af på banen. Bilbao har ikke vundet i fem kampe i træk, og det er dermed den værste stime siden træner Garitano tog over sidste år. Stimen minder til forveksling om den periode, man ramte med den forhenværende træner i sidste sæson, så det er helt sikkert gamle spøgelser, der spøger i hovederne på Bilbao-spillerne. Ingen medicin er bedre end en sejr her over Espanyol. Men spørgsmålet er, om de rent mentalt kan få mandet sig op i tide.

Det bliver ikke nemt for Bilbao, eftersom Espanyol vil slås for pointene og for den kontinuitet, som de så småt har fået bygget op under den nye træner Machín. Espanyol slog Ludogorets 1-0 ude i Europa League i sidste uge og kronede triumfen med endnu en sejr søndag ude over Levante i ligaen. Så det er et Espanyol-hold med ny tro på tingene, som gæster San Mamés. Espanyol er blevet tilført noget af træner Machíns kompakte stil, og det har hjulpet gevaldigt. Det ligner et stramt opgør, hvor Espanyol ikke vil give sig en meter, og hvor Bilbao formodentlig igen vil have problemer med at få skabt chancer og kreativitet på den sidste 1/3 af banen.

Hverken Bilbao eller Espanyol har meldinger om nye skader eller karantæner set i forhold til weekenden.

Real Betis - Celta Vigo

Kampen spilles onsdag den 30. oktober klokken 21.00. Se mere info i vores matchcenter

Der venter et sandt drama på Benito Villamarín onsdag aften. Betis-træner Rubis kvote er snart opbrugt, men man forventer, at han når levende frem til onsdagens kamp. Men herfra er alt åbent. Taber Betis, så ligner det en fyreseddel. Så der er meget på spil, ikke blot for Rubi, men også for spillerne, der ikke kan leve med en placering i bunden, når de ud fra budget og størrelse er udset til at skulle kæmpe med om en plads i top 6.

Celta er næsten lige så pressede, da de møder op med tre nederlag i de seneste fire runder. De holder sig kun lige akkurat over stregen. Celta burde, ligesom Betis, ligge ængere oppe i tabellen, så det er utvivlsomt to underpræsterende mandskaber, som støder sammen. Det kunne som udgangspunkt ligne en stillingskrig, men hverken Betis eller Celta har sine styrker i defensiven, så der bør komme chancer trods den ekstreme vigtighed af point. Celta har før vist, at de mestrer en ret hurtig kontrafase, så der kan måske falde noget af, hvis Betis' offensiv bliver for overilet. Jeg tror ikke, at det behøver blive en kedelig kamp - tværtimod. 

Celta har et nyt fravær, de den centrale midt Pape Cheikh har karantæne. Han har dog været indskifter indtil videre og vil ikke være synderlig savnet. Betis har ingen meldinger om nye skader og ingen nye karantæner set i forhold til det smalle 0-1-nederlag i Granada i weekenden. 

Real Madrid - Leganés

Kampen spilles onsdag den 30. oktober klokken 21.15. Se mere info i vores matchcenter

Real Madrid sad som nævnt over i weekenden, da klassikeren mod Barcelona blev udsat. Så Zidanes tropper har friske ben og bør gå ind til lokalopgøret mod Leganés med stort fokus. Selvom Real fik skabt lidt goodwill med sejren i CL ude over Galatasaray, så er der stadig et par hængepartier i ligaen ikke mindst ovenpå det seneste 0-1-nederlag ude mod oprykkerne fra Mallorca. Så der kan ikke hviles på laurbærene her.

Leganés møder op med frisk sejr hjemme over Mallorca i træner Cembranos debut ovenpå fyringen af Pellegrino i sidste uge. Leganés fik et godt rygstød i det opgør og er ekstra opsatte på at bygge på den sejr med endnu en positiv kamp her mod Real. Ingen tvivl om at Leganés ved, at de er oppe imod overmagten, men de lægger sig ikke ned, og de har faktisk indenfor de seneste par år vist ret fine takter mod netop Real. Ikke mindst i Copa del Rey-regi, hvor Leganés slog dem ud i forrige sæson og slog dem i returen i Copa del Rey i sidste sæson. I liga-regi har Leganés dog sit første point til gode på Bernabéu, men der bør næppe være tvivl om, at de vil gøre alt for at hente det her. De sælger næppe den her kamp, selvom der venter en nemmere kamp på papiret i weekenden hjemme mod Eibar.

Hos Real Madrid er Odriozola i karantæne m,ens Nacho og Asensio stadig sidder udenfor med skader. Resten af lazarettet er tømt, men Bale træner dog stadig for lavt blus og vil være tvivlsom til sidste time. Lokale medier spår en ret stærk Real Madrid-opstilling, hvor Varane og Ramos figurerer i defensiven, Casemiro, Modric og måske Kroos på midten og med Hazard, James og Benzema i angrebet.

Hos Leganés er der ingen nye skader eller karantæner set i forhold til weekendens forløsende hjemmesejr. Den centrale midt Ruben Pérez og kanten Szymanowski forventes at være eneste fravær på ny.

Eibar - Villarreal

Kampen spilles torsdag den 31. oktober klokken 19.00. Se mere info i vores matchcenter

Eibar har igen ramt en bølgedal, som det lille baskiske hold efterhånden har for vane. Det slingrer lidt mellem høj- og lavkonjunktur for Mendilibars tropper, men Mendilibar plejer dog at få pisket spillerne op på ny hver gang, og det kunne meget vel blive her mod Villarreal. Det foregår tilmed hjemme på Ipurúa, hvor reaktionen altid startes. Der kan næppe være tvivl om, at Eibar i hvert fald kommer med 150 kilometer i timen og med fuldt fokus og koncentration.
Mendilibar ændrede en del i især offensiven i 0-2-nederlaget ude mod Valladolid i weekenden, og det forventes, at Quique droppes til fordel for den mere normale duo Charles og Sergi Enrich.

Villarreal møder op med en klar 4-1-sejr over Alavés i ryggen og har nu høstet tre sejre i de seneste fire runder. Offensiven virker velsmurt, men de giver dog stadig en del væk i defensiven. Det så man især i den misvisende 5-1-sejr over Betis. På Ipurúa vil forsvaret blive sat under pres på den lille bane, og der vil næsten konstant være uro. Det bliver en prøve for Villarreals forsvar, der i mine øjne overpræsterer en anelse på baggrund af lidt for stor skarphed og lidt for meget held.

Hverken Eibar eller Villarreal har meldinger om nye skader set i forhold til sidste weekend.  

Eibar - Villarreal: Eibar DNB til odds 1,99 hos Bet365 (nu 2,00 hos Bethard)

Eibar virker opsatte på at få sat en stopper for den seneste nedtur. Det er hjemme på Ipurúa, at holdet har remedierne til at igangsætte redningsplanen, men der bliver modstand fra et formstærkt Villarreal-hold. Dog har gæsternes forsvar overpræsteret i indeværende sæson, og det vil blive sat under gevaldigt pres her.

Mallorca - Osasuna

Kampen spilles torsdag den 31. oktober klokken 19.00. Se mere info i vores matchcenter

Der venter et brag i den nederste del af tabellen, når de to oprykkerhold Mallorca og Osasuna støder sammen i Palma. Mallorca har to sejre i de seneste tre runder og har altså oplevet et lille formsving opad siden den lange seje tørke på seks runder uden sejr. Det er hjemme på Son Moix, at magien foregår, det er her, Mallorca fortsat henter samtlige point. Der er næsten tale om et Dr. Jekyll & Mr. Hyde-syndrom, eftersom Mallorca er som forvandlet, når de træder ind på fremmed territorium. Så mangler de ikke blot offensiv skarphed, men også sin stabilitet i defensiven. Mod Osasuna forventes alt dette at være genvundet, nu hvor de spiller hjemme.

Osasuna træder ind til runden med frisk og fortjent 3-1-sejr hjemme over Valencia. Pamplona-holdet har kun tabt en kamp i de seneste fire runder og går altså ind til opgøret på Mallorca med forholdsvis ro. De går dog næppe på kompromis med sin stramme stil, så alt i alt ligner det unægteligt et meget lige og ekstremt stramt opgør mellem to organiserede mandskaber, der måske fremfor alt vil sørge for ikke at give for meget væk bagtil. Det kunne godt ligne et målfattigt opgør.

Der er ingen meldinger om nye skader i de to lejre set i forhold til weekendens runde, og der er ingen nye karantæner.

Getafe - Granada

Kampen spilles torsdag den 31. oktober klokken 21.15. Se mere info i vores matchcenter

Getafe er kommet ned på jorden igen ovenpå sin seneste gode periode. De røg først ned med 0-1 i midtugens Europa League-kamp hjemme mod Basel og tabte så sidenhen fortjent 0-2 ude mod Sevilla. Der skal derfor reageres nu, og hvis man kender træner Bordalás ret, så bliver spillerne pisket op til midtugens kamp mod Granada. Normalt ville et opgør mod en oprykker som Granada ikke skabe de store overskrifter, men det faktum, at Getafe har tabt to kampe i træk, og at Granada er tophold, krydrer utvivlsomt lidt mere motivation i Getafe-gryden. 

Granada fortsatte de overraskende positive resultater ved at slå Betis 1-0 hjemme i weekenden. Granada spiller stramt men overpræsterer dog klart i offensiven, hvor xG dataen over flere kampe vidner om en større overpræstation i offensiven. Mod et formodet sultent Getafe-hold kommer offensiven på sin prøve overfor Getafes stærke defensiv, og i den anden ende vil et aggressivt Getafe-angreb med enten Angel, Mata eller Molina presse hårdt på for at komme på tavlen igen. Det ligner et svært opgør for oprykkerne, og jeg tror, de knækker netop her mod et Getafe-hold, som har fundet ud af, at de skal tage opgaverne seriøst igen og have arbejdshandskerne på. Når Getafe har det, så er de sindssygt svære at have med at gøre.

Getafe bør blive styrket defensivt, da generalen Djené og den faste back Damián Suarez forventes tilbage fra småskaderne, som holdt dem ude af weekendens opgør. Granada får den offensive midt Puertas tilbage fra karantæne, men må sende den faste centrale midt Yangel Herrera ud den anden vej grundet karantæne. 

Getafe - Granada: Getafe til odds 1,92 hos Nordicbet

Getafe styrkes til midtugens hjemmekamp mod Granada. Gæsterne er overraskende tophold, men har leveret over evne og støder torsdag på et Getafe-hold, der vil gøre alt for at vende tilbage til vindersporet og knække førerholdet. Læs hele analysen her

Det komplette kampprogram for 11. spillerunde:

Tirsdag
Alavés - Atlético Madrid (19.00)

Barcelona - Valladolid (21.15)

Onsdag
Real Sociedad - Levante (19.00)
Valencia - Sevilla (19.00)
Athletic Bilbao - Espanyol (20.00)
Real Betis - Celta Vigo (21.00)
Real Madrid - Leganés (21.15)

Torsdag
Eibar - Villarreal (19.00)
Mallorca - Osasuna (19.00)

Getafe - Granada (21.15)

Regnskab for spiltip og spilovervejelser La Liga 2019/2020

Tip
Antal & indsats: 23
Netto-overskud: +1,75
Tilbagebetalingsprocent: 107,61 %

Se hele regnskabet for alle Andros' eksperttip her

Spilovervejelser:
Antal & indsats: 7
Netto-overskud: +1,03
Tilbagebetalingsprocent: 114,71 %