Her er anden halvdel af den omfattende optakt til den kommende sæson i den bedste spanske række af BetXperts La Liga-ekspert, Andros. Læs alt om de ti nederste hold og bliv klædt på til, hvad der kan ende med at blive en uhyggelig tæt bundkamp.

Den nye sæson i La Liga bliver et gensyn med gamle traditionsrige hold som Osasuna, Mallorca og Granada, der træder til fra den næstbedste række. Der er i år tale om nogle klart mere klassiske oprykkere i den nye sæson, men det er på ingen måde en garanti for overlevelse. Bundfeltet ser større og mere åbent ud end nogensinde før, og selv de formodede midterhold går ikke nødvendigvis fri af nedrykningstruslen. Sidste sæson viste os netop, at selv formodede etablerede hold som Celta, Villarreal og Levante kan løbe inde i voldsomme problemer, hvis blot få ting ikke spiller, som de skal.

Nedrykningskandidaterne regnes næsten per automatik altid at omfatte de nytilkomne oprykkere, men med sidste sæsons store problemer til netop hold som Celta, Villarreal og Levante er det på ingen måde sikkert, at nyoprykkede Mallorca, Granada og Osasuna nødvendigvis ender med at måtte tage turen ned igen. 

Og hvor placerer man hold som Alavés, Eibar og Leganés, der helt objektivt set burde regnes med i suppen af nedrykningstruede mandskaber, men som alle leverede fantastiske prætationer i sidste sæson? Førstnævnte kan løbe ind i problemer i år (læs mere om det i sæsonoptakten), mens Leganés ligner et hold, der meget vel vil kunne byde ind med endnu mere i den kommende sæson. Hvilket kunne gøre dem til en af sæsonens positive overraskelser. 

Alt er som udgangspunkt helt åbent i La Liga til den kommende sæson. Man kan pege på kandidater til flere positioner, men intet virker givet på forhånd. Der er så mange åbne spørgsmål omkring flere af klubberne, at der kan forekomme store udsving mellem felterne.

Odds på La Liga 2019/2020: Hvem må rykke ud af den bedste række?

Hvem rykker ud af La Liga 2019/2020

Bedste odds Bookmaker
Mallorca 1,83
Valladolid 2,50
Osasuna 2,87
Alavés 3,50
Levante 4,00
Leganés 5,00
Celta Vigo 9,00
Espanyol 11,00
Eibar 17,00

Odds på La Liga er opdateret 15. august klokken 14:00. Bemærk, at der på enkelte hold vil kunne findes højere odds på Betfairs Spillebørs.

Eibar crest

Eibar

Placering i sidste sæson: 12. plads
Træner:
José Luis Mendilibar Etxebarria (siden juni 2015)

Lille Eibar går ind til sin femte sæson i træk i La Liga siden oprykningen i 2014. Man har trodset alle odds hvert år og har ikke blot overlevet rækken, men stort set forbedret sig hvert år for til sidst at konsolidere sig som et midterhold i rækken. 

Det strider næsten mod narturloven, at det lille baskiske hold fra Eibar overlever hvert år, men der er oparbejdet en solid arbejdsmoral i klubben, og man har hvert år formået at sammensætte en sulten, ydmyg og arbejdsom trup, der har ligget i tråd med klubbens værdier og idéer. Den helt store arkitekt igennem de seneste fire sæsoner har heddet José Luís Mendilíbar. En mandskabsbehandler af de helt store, som er helt igennem skræddersyet til et ydmygt mandskab som Eibar. Han har formet holdet og hele grund-DNAen igennem adskillige år og bærer en stor del af æren for de enorme præstationer. 

Til den kommende sæson er Mendilibar fortsat ved roret trods stigende snak om en mulig afgang. Allerede i sidste sæson svirrede rygterne om, at Mendilibar snart ville prøve nye græsgange, men han har valgt at blive, så på det taktiske plan er Eibar fortsat status quo.

Trupmæssigt har Eibar for første gang i mange år formået at bevare næsten hele stammen. Man har kun mistet den centrale midt Joan Jordán og den offensive back og kant Ruben Peña, mens tilgangssiden tæller interessante spillere som Deportivos topscorer Quique Gonzalez og den centrale midt Expósito, som ligeledes kommer fra Depor, der netop glippede oprykningen til La Liga i sidste sæson. Fra Segundaen har man også hentet ydmyge Alcorcons forsvarsgeneral Esteban Burgos og Albacetes faste højreback Tejero. Sidst men ikke mindst er det lykkedes at få den japanske fløj Inui tilbage fra Betis. Et scoop for Eibar, som især tilskrives træner Mendilibar, der netop altid har haft et fantastisk forhold til japaneren.

Eibar vil igen spille sin traditonelle, offensive direkte presfodbold på hjemmebane, og man får nu især godt flow og speed i venstreflanken med Inuis entré på holdet. Man har igennem de seneste år forvandlet sig en anelse fra fysisk stærkt til mere teknisk betonet fodbold med stærke elementer som kanterne Pedro León og Orellana på holdet. Det har givet Eibar flere facetter at spille på, omend det samlede kollektiv fortsat er Eibars største styrke samt Mendilibars taktiske oplæg.

Alt i alt ser Eibar styrket ud til den kommende sæson, men at forvente, at Eibar ligefrem slår sin kulbrekord fra forrige sæson (9. plads), virker urimeligt. Men hvis Mendilibar fortsat kan motivere spillerne, hvilket alt tyder på, så bør man kunne holde sig over nedrykningsstregen og nå frem til de sidste spillerunder uden panik.

Styrkeændring: Styrket

Formodet idealopstilling: Dmitrovic; Cote, Paulo Oliveira, Ramis eller Esteban Burgos, Arbilla eller Rober Correa; Pape Diop, Expósito, Inui, Orellana; Charles og Sergi Enrich

Nøglespillere: Den garvede centrale midt Pape Diop er stadig holdets akse og dynamo i maskinrummet. Men topscorer Charles bør også igen få en nøglerolle.

Hold øje med: Den centrale midt Edu Expósito er købt ind for 4 millioner euro og er ment som en direkte erstatning for tabet af Joán Jordán.

Transfers ind:
Tejero, højre back (Albacete), Esteban Burgos, centerforsvarer (Alcorcón), Rober Correa, højre back (Cádiz), Edu Expósito, central midt (Deportivo), Quique González, angriber (Deportivo), Inui, venstre fløj (Betis

Transfers ud:
Pere Milla, venstre fløj (Elche), Marc Cardona, offensiv (Osasuna), Jordán, midt (Sevilla), Rubén Peña, højre back og kant (Villarreal)

Træningskampe: 
Eibar - Leioa 2-0
Eibar - Amorebieta 3-1
Eibar - Bayer Leverkusen 2-2
Eibar - Besiktas 2-0
Eibar -  Kayserispor 5-2
Eibar - Werder Bremen 0-4
Eibar - Fortuna Düsseldorf 2-3
Eibar - Fortuna Düsseldorf 2-1
Eibar - Osasuna 0-0
Eibar - Real Sociedad 2-1

Espanyol crest

Espanyol

Placering i sidste sæson: 7. plads
Træner: David Gallego (siden juni 2019)

Espanyol møder op med en del ændringer i truppen og ledelsen set i forhold til sidste sæson.

Først og fremmest er træner Rubi som ventet strøget afsted til Betis, bedst som han netop på en sølle sæson havde fået sat mere skub i Espanyol og givet holdet et mere solidt offensivt udtryk. Ny i sædet er David Gallego, som trækker holdet fra Rubis 4-3-3 henimod en mere klassisk 4-4-2. Gallego er en mand af klubben og har været træner for B-holdet. Han er en billig og uprøvet løsning, men stadig den træner, der pt. ville kunne tage tråden op efter Rubi, hvad angår stil. Gallego vil holde fast i Rubis offensive stil, det ved man, fordi man kender Gallego indgående for hans arbejde med B-holdet.

Trupmæssigt er der også sket en del. Man har solgt forsvarsgeneralen Mario Hermoso for 25 millioner euro til Atletico Madrid og har hentet Valladolids faste centerforsvarer Calero og Gironas forsvarsgeneral Bernardo som kompensation for tabet af Hermoso. Til den offensive venstreflanke har man hentet den unge argentinske venstrefløj Matías Vargas for 10,5 mio, og det er Espanyols største signing til dato. Midtbanen er altså godt dækket ind nu, da man også har kinesiske Wu Lei i ærmet på flanken, mens den centrale midtbane er overbefolket af alternativer lige fra Marc Roca, Sergi Darder, David Lopez, Granero og Victor Sanchez. Angrebet er pt. det store samtaleemne, efter at topscorer Borja Iglesias er taget til Betis. Der skal handles hurtigt, hvis der skal findes en erstatning. Indtil videre har Facundo Ferreyra dog vist fine takter i angrebet i de første indlededende Europa League-kvalkampe, men der skal ekstra blod til udover ham.

Espanyol har en kæmpe sæson foran sig med deltagelse i liga, Copa del Rey og Europa League. Truppen er styrket i alle kæder, og man virker forholdsvist rustet til opgaven. Ligamæssigt skal Espanyol dog næppe sætte næsen op efter at slå eller tangere sidste sæsons 7. plads. De ligner ikke et top 7-hold. Snarere et godt midterhold. 

Styrkeændring: Lettere styrket

Stil: Offensiv og seværdig fodbold, der samtidig er kompakt, som træner Gallego selv udtrykker det.

Formodet idealopstilling: Diego Lopez; Javi Lopez, Caleri eller Naldo, Bernardo, Pedrosa; Marc Roca, Sergi Darder, Melendo, Vargas, Facundo Ferreyra og Borja Iglesias. 

Nøglespillere: Forholdsvis unge Sergi Darder slog for alvor igennem i sidste sæson og ligner en klar nøglespiller nu som dynamo og spilfordeler på den centrale midtbane. En eventuel afløser for topscorer Borja Igleasia vil sandsynligvis skulle have en bærende rolle for hele holdets offensiv.

Hold øje med: Den nye kæmpe signing, 22-årige Matías Vargas, bliver enormt spændende at følge på fløjen. Et åbenlyst talent, som nu skal prøve sig af på topplan i Europa. Hold også øje med hjemavlede Marc Roca. Den centrale midt har igennem de sidste par sæsoner ædt sig ind på startopstillingen og endte med at være en næsten bærende spiller i sidste sæson, blot 21 år gammel.

Transfers ind:
David Gallego, træner, Adriá Pedrosa, venstre back Lluís López, Pol Lozano, central midt (Espanyol B), Bernardo, centerforsvarer (Girona), Iturraspe, central midt (Athletic), Matías Vargas, venstre fløj (Vélez), Andrés Prieto, målmand (fri transfer), Calero, centerforsvarer (Valladolid)

Transfers ud:
Rubi, træner (Betis), Roberto (West Ham), Óscar Duarte (Levante), Sergio García, offensiv (kontraktudløb), Rosales, højreback (Málaga, retur efter endt lejeophold), Alfa Semedo (Benfica), Álvaro Vázquez, Hernán Pérez, fløj (Al Ahli), Aaron, venstre back (Mainz), Mario Hermoso, centerforsvarer (Atlético Madrid)

Træningskampe:
Espanyol - Peralada 6-0
Espanol - Lens 3-1
Espanyol - Stjarnan 4-0
Espanyol - Sheffield Wednesday FC 2-2
Espanyol - Stjarnan 3-1
Espanyol - Luzern 3-0

Celta Vigo crest

Celta Vigo

Placering i sidste sæson: 17. plads
Træner: Fran Escribá (siden marts 2019)

Det blev aldrig Celtas sæson sidste år. Ufattelige trænervalg gjorde sit til, at holdet allerede fra start faldt sammen og virkede modløse og idéløse. Mexicanske Mohamed skulle som udgangspunkt aldrig have haft chancen, og afløseren, portugisiske Miguel Cardoso, var lige så uerfaren udi spansk topfodbold. De helt og aldeles amatøragtige valg af trænere kombineret med skaden til den altoverskyggende leder Iago Aspas havde nær sendt den galiciske klub til nedrykning. 

Men tilgangen af træner Fran Escribá gav Celta en frontfigur med forholdsvis stor indsigt i ligaen, og med Iago Aspas' tilbagevenden skete miraklet i de sidste runder. Iago Aspas' skræmmende styrke og vigtighed for holdet stod klart, da sæsonen var slut. Han nettede stort set samtlige mål og lagde op til resten og trak altså Celta ud af dyndet til sidst.

I den kommende sæson har man valgt at fortsætte med Escribá, og troldmanden Iago Aspas er blevet i klubben, selvom han allerede før sæsonafslutningen i sidste sæson afviste en kæmpe handel med en kinesisk klub. 

Truppen ser generelt fin ud. Man har mistet sin tankcenterforward Maxi Gomez til Valencia, men har tilbagererobret den tidligere stjerne Santi Mina. Han passer perfekt ind i Celtas stil, så det ligner en varm velkomst til den lille offensiv-spiller. Også signingen af den tidligere Barcelona-midt Denis Suarez ser fornuftig ud. Denis Suarez’ vævre stil passer også solidt ind i Celtas tekniske spil.

Det halter dog formodentligt fortsat i defensiven, som alle dage har været Celtas akillessene. Tabet af Roncaglia og Cabral er kompenseret for med tilgangen af Aidoo og Jorge Saenz, men det ligner stadig et gavmildt forsvar, og alt i alt bør Celta igen skulle overleve på sin offensive styrke fremfor alt. Med tilgangen af Suarez og Santi Mina får Celta mere teknik og bevægelighed frem ad banen - det var ikke altid Maxi Gomez' spidskompetence, omend han stod, hvor han skulle i feltet i sidste sæson. Det ligner et semi-styrket Celta-hold, der helt klart skal kunne forbedre sidste sæsons miserable indsats, så længe den voldsomt vigtige Iago Aspas forbliver nogenlunde skadesfri. 

Styrkeændring: Lettere styrket

Stil: Offensiv pasningsfodbold, men i lige så høj grad også et naturlig skifte til effektiv og hurtigt kontrafodbold, når det passer ind. Med tabet af Maxi Gomez og signingen af den hurtigere Santi Mina er der for alvor grobund for hurtigere omstillinger.

Formodet idealopstilling: Ruben; Olaza, Aidoo, Araujo, Hugo Mallo; Lobotka, Okay, Brais Mendez, Denis Suarez; Santi Mina og Iago Aspas.

Nøglespillere: Højrebacken Hugo Mallo og offensiven Iago Aspas

Hold øje med: Denis Suarez. Den tidligere Barcelona-spiller ligner et perfekt valg og kan formodentligt kickstarte karrieren på ny ved at få en nøglerolle på Celtas midtbane. Hans talent er åbenlyst. Santi Mina bliver ligeledes et fokuspunkt. Han kan meget vel ende med at få en nøglerolle på holdet.

Transfers ind:
Gabriel Fernández (Peñarol), Denis Suárez, offensiv midt (Barcelona), Aidoo, centerforsvarer (Genk), Santi Mina, angriber (Valencia), Jorge Sáenz, centerforsvarer (Valencia)

Transfers ud:
Radoja, central midt Cabral, centerforsvarer (Pachuca), Eckert, Jensen, midt (Brentford), Hjulsager, midt (Oostende), Maxi Gómez, angriber (Valencia), Robert Mazan (Tenerife), Emre Mor, offensiv midt (Galatasaray), Roncaglia, centerforsvarer (Osasuna)

Træningskampe:
Celta - Lugo 3-0
Celta - Lille 1-0
Celta - Unión Berlín 1-1
Celta - Unión Berlín 3-0
Celta - Tenerife 0-1
Celta - Lazio 1-2

Leganés crest

Leganés

Placering i sidste sæson: 13. plads
Træner: Mauricio Pellegrino (siden juni 2018)

Den madrilenske forstadsklub Leganés fortsatte sine overraskende fine takter i sidste sæson under træner Pellegrino og sluttede af på en super flot 13. plads. Budget og klubstørrelse taget i betragtning er det næsten Eibar'ske underværker, der foregår i den forholdsvis ydmyge sydmadrilenske klub. Hårdt kollektivt arbejde, en stram organisation og skarphed i felterne var på ny Leganés opskrift på succes, og skiftet fra den enormt succesfulde træner Garitano til Pellegrino henover sommeren 2018 foregik nærmest gnidningsfrit. Pellegrino byggede blot videre på den DNA, som Garitano havde plantet igennem fire år i Leganés.

Til den kommende sæson har Pellegrino underskrevet en ny to årig aftale, så trænerstaben er fortsat den samme, og det taktiske oplæg forbliver dermed også status quo. Det har ligget Pellegrino og ledelsen meget på sinde at få fornyet med tre grundpiller i stammen: venstrebacken Silva, midten Oscar og danske Braithwaite, som man nu har ejerskab af efter den flotte halvsæson som lejesvend. Stammen er næsten intakt, da man kun har mistet højrebacken Nyom og offensiven Carillo. 

Tilgangssiden ser ganske fornuftig ud, og man virker til at have dækket tabene godt ind. Signingen af Braithwaite har skabt ro, da man nu har både ham og den hurtige En Nesyri i stalden. Tabet af den fysisk stærke højre back Nyom er der kompenseret for med signingen af den mere bevægelige og offensivt stærke højre back Rosales fra Málaga. 

Alt i alt virker Leganés som minimum status quo og med lidt god vilje som lettere styrket til den nye sæson. Det taler yderligere til Leganés' fordel, at størstedelen af stammen er bevaret, og at træner Pellegrino har forlænget, således at man kan fortsætte, hvor man slap i sidste sæson med et stadigt mere sammentømret hold.

Leganés' største styrke vil på ny være den skarpe kontrafase og de hurtige omstillinger. De har vist fine takter i den forbindelse, og med indlemmelsen af Braithwaite har man fået en glimrende station at spille bolden op på. Han har allerede oparbejdet et fantastisk samarbejde med topscorer En Nesyri, så der ventes meget af den offensive duo i den kommende sæson. 

Defensiven styres fortsat af den solide general Siovas. Midtbanen garderes af oprydderen Ruben Perez defensivt og styres fremad banen af den offensive Oscar. Det ligner endnu en sæson, hvor det fortsat ydmyge Leganés-mandskab vil kunne overraske mange, og hvor man ikke bør få problemer med at undgå nedrykning, såfremt holdet rammer det niveau, som blev vist igennem stort set hele sidste sæson. 

Styrkeændring: Status quo

Stil: Kontrafodbold og generelt spil uden bold især på udebane. Hjemme på Butarque presser man højt og spiller direkte, men slår gerne over i kontrastil, hvis man kommer foran. 

Formodet idealopstilling: Cuellar; Siovas, Tarín, Bustinza, Silva, Marc Navarro; Recio, Ruben Perez, Oscar Rodriguez; En Nesyru og Braithwaite.

Nøglespillere: Forsvarsgeneralen Siovas, den offensive midt Oscar og sidste sæsons topscorer En Nesyri.

Hold øje med: Martin Braithwaite leverede større passager med sublimt spil i sidste sæson og kan træde ind i en større hovedrolle i den kommende sæson. Han indgik ret hurtigt i spillet og havde stor indbyrdes forståelse med En Nesyri. Hold også øje med den 23-årige Juan Muñoz, som blev topscorer for Alcorcon i sidste sæson. Han er avlet i Sevilla FC og er for alvor begyndt at røre på sig.

Transfers ind:
Juan Muñoz, angriber (Alcorcón), Óscar Rodríguez, midt (Real Madrid), Jonathan Silva, venstre back (Sporting Lissabon), André Grandi, målmand (Internacional de Madrid), Aitor Ruibal, angriber (Betis), Fede Varela, offensiv midt (Rayo Majadahonda/Porto), Juan Soriano, målmand (Sevilla), Álex Martín, centerforsvarer (Real Madrid), Martin Braithwaite, angriber (Middlesbrough), Rosales, højre back (Málaga), Marc Navarro (Watford), Sabin Merino, angriber (Athletic Bilbao), Kenneth Omeuro forsvarer (lejeaftale fra Chelsea gjort permanent)

Transfers ud:
Lunin, målmand (Real Madrid), Andrés Prieto, målmand Juanfran, back (Deportivo) Nyom, højre back (West Bromwich Albion), Reyes (Fenerbahçe), Vesga, central midt (Athletic), Michael Santos, angriber (Málaga), Carrillo, angriber (Southampton), El Zhar, fløj (Al Ahly SC), Fede Vico, højre fløj (Granada), Ezequiel Muñoz, centerforsvarer (Lanús)

Træningskampe: 
Leganés - Rayo Vallecano 2-2  
Leganés - Fuenlabrada 2-0)
Leganés - Raja Casablanca 0-0 
Leganés - Al Ittihad 2-0
Leganés - Alcorcón 3-0
Leganés - Amiens 1-0
Leganés - Albacete 3-1

Levante - crest

Levante

Placering i sidste sæson: 15. plads
Træner: Paco López (siden marts 2018)

Levante flirtede på ny med nedrykningsspøgelset i sidste sæson og kunne lige så godt være røget til tælling. Paco López’ tropper fik dog hevet sig op til allersidst og klarede frisag i nærmest sidste spillerunde. Det sejlede især i forsvaret, og man havde alt for mange lange perioder med sejrstørke, som nær blev fatalt.

Til den kommende sæson er træner Paco López mirakuløst overlevet og sidder dermed ved roret påny. Det har været en kæmpe prioritet for klubben at få styrket bænken og visse elementer i stammen. Selvom transfervinduet er åbent i over 14 dage endnu, så har både ledelse og trænerstab været tilfredse med udskiftningerne indtil videre. Eneste sted, man fortsat føler, at der mangler back up, er på højrefløjen efter tabet af Jason til Valencia. 

Overordnet set virker Levante styrket sammenlignet med sidste sæson. Især offensiven ser klart stærkere ud med indlemmelsen af Sergio León fra Betis og forlængelsen med Borja Mayoral fra Real Madrid. Topscorer Roger får altså konkurrence i offensiven og det bør samlet set styrke Levante i det lange løb. Defensiven, og især backerne er styrket med indlemmelsen af Osasunas faste venstre back Clerc. I højresiden har man garderet sig med Miramón fra nu nedrykkede Huesca, så det er første gang i lang tid, at Levante har fuldbyrdede back ups på begge back-pladser. 

Levantes største udfordring bliver at få genetableret en defensiv orden. Der kan være håb i kraft af de nye signings, hvor også Espanyols Oscar Duarte banker på til en plads i startopstillingen centralt i forsvaret. De sidste par træningskampe har givet positive udfald, og man har fået lukket af bagtil, men det store spørgsmål er, om det nu også holder i ligaen, eller om de åbenlyse defensive problemer igen springer ud i lys lue. 

Taktisk set ligner det en 4-3-3 fra starten af sæsonen. Det var den, man spillede med i de sidste afgørende runder i sidste sæson, hvor man reddede livet, og det er den, man hovedsageligt har benyttet i træningskampene. Der er også blevet benyttet en klassisk 4-4-2, med succes, så man føler, at der er flere strenge at spille på i den nye sæson grundet det nye spillermateriale. 

Styrkeændring: Styrket

Stil: Levantes stil har været ekstremt flydende igennem hele sidste sæson. Den offensive kamikaze-stil kostede flere mål og point i sidste sæson, fordi hele den defensive linje blev ofret, og der arbejdes på at få lukket hullet og skabt mere balance i defensiven. Men Levante går næppe på kompromis med sin offensive stil under Paco López.

Formodet idealopstilling: Aitor; Clerc eller Toño, Vezo, Cabaco eller Duarte, Coke; Campaña, Vukcevic eller Doukouré, Melero, Morales, Bardhi eller Rochina og Sergio León eller Roger.

Nøglespillere: Venstrekanten Morales er og bliver den altoverskyggende styrmand og drivkraft i Levante. I den kommende sæson bør han igen få en altafgørende rolle.

Hold øje med: Den 25-årige offensive midt Gonzalo Melero hentet i Huesca er en spændende spiller, som  grundet skader slet ikke nåede at få vist sit værd i den ene sæson, hvor Huesca var oppe at vende i La Liga sidste år. Melero får alligevel chancen nu med skiftet til Levante, og der er altså tale om en stærk offensiv midt, som i forrige sæson viste ekstremt stort overblik, lederevner og målnæse i oprykningssæsonen med Huesca. Han er sulten, og han er dygtig, så får han chancen i Levante, bliver han super interessant at følge.

Transfers ind:
Sergio León, angriber (Betis), Clerc, venstre back (Osasuna), Miramón, højre back (Huesca), Vezo, centerforsvarer (Valencia), Hernâni, højre fløj (Porto), Gonzalo Melero, offensiv midt (Huesca), Mayoral, angriber (Real Madrid), Óscar Duarte, centerforsvarer (Espanyol)

Transfers ud:
Jason, højre fløj (Valencia), Róber Pier, centerforsvarer (Dépor), Pedro López, højre back (fri transfer), Rubén García, offensiv midt (Levante), Koke Vegas (Deportivo), Dwamena, angriber (Zaragoza), Shaq Moore, højre back (Tenerife), Saveljich, centerforsvarer (Rayo Vallecano), Chema, centerforsvarer (Nottingham Forest)

Træningskampe: 
Levante - Villarreal 1-2
Levante - Real Murcia 1-0 
Levante - Almería 2-0
Levante - Cartagena 0-1
Levante - Huesca 1-1 
Levante - Brest 1-1 
Levante - Mallorca 2-1

Alavés crest

Alavés

Placering i sidste sæson: 11. plads
Træner: Asier Garitano (siden maj 2019)

Alavés går ind til den nye sæson med flere spørgsmål end svar. Det eneste, der er bevaret fra sidste sæson, er forsvarskæden. Midtbane og angrebet er væk, og værst af alt har træner Abelardo også takket af efter en formidabel indsats i sidste sæson. Abelardo er en svær mand at erstatte, selvom afløseren Asier Garitano er en hæderlig mandskabs-behandler. Hvis nogen skulle overtage Alavés, så skulle det være en træner-type som Garitano, der har stor erfaring med de ydmyge mandskaber. Han gjorde det fortræffeligt i sine fire år i Leganés, hvor han rykkede op og bevarede Leganés i den bedste række. Det var Garitano, der lagde grundstenen til det, Leganés er idag.  Overordnet set er det dog et kæmpe slag for Alavés at se den taktisk stærke Abelardo forsvinde. Han forvandlede Alavés øjeblikkeligt ved sin indtræden.

Alavés levede i sidste sæson højt på super effektiv fodbold i felterne og en enorm kollektiv holdånd, som helt klart blev næret af træner Abelardo. Om Garitano overhovedet kan opildne den nye trup på samme måde er et åbent spørgsmål, men det bliver næppe det samme. 

Forsvaret bør kunne levere samme fine niveau som i sidste sæson, men det store spørgsmål er, om den nye midtbane får koblet angrebet sammen med forsvaret på samme måde som i sidste sæson. Mange nye spillere skal indkøres, og der bør fra start mangle noget kontinuitet og flow dels grundet de mange nye spillere fra midten op efter og dels grundet den nye træner, som dog selv slår fast, at han vil forsøge at bygge videre på den DNA, som Abelardo har efterladt i klubben.
Overordnet set ser det dog ud, som om Alavés i år har større angrebsprofiler med signingen af Lucas Perez og Joselu, så hvis den nye midtbane får koblet angrebet til, så er det ikke umuligt, at Alavés vil kunne holde sig fra nedrykningen og måske endda placere sig et sted lige under midten.

Styrkeændring: Svækket

Stil: Kollektivt løbearbejde og meget spil uden bold. Kontrabaseret og med vægten lagt på skarphed i felterne.

Formodet idealopstilling: Pacheco; Duarte, Maripán, Laguardia, Martín; Pina, Pere Pons, Aleix Vidal; Luis Rioja, Lucas Pérez og Joselu.

Nøglespillere: Forsvarsgeneralen Laguardia og den garvede centrale midt Tomás Pina

Hold øje med: Hvis der stadig er motivation i den tidligere Sevilla og Barcelona-kant Aleix Vidal, så ligner han en seriøs fin signing for Alavés, der netop har mistet styrke på flankerne med tabet af Jony og Inui. Udover det bør man også kunne forvente en del af angriberen Lucas Pérez, der er vendt hjem til Spanien efter et ophold i West Ham. Han leverede tidligere fine takter for Deportivo og er en fysisk stærk og målsøgende angriber.

Transfers ind:
Asier Garitano, træner, Lucas Pérez, angriber (West Ham), Olivier Verdon, centerforsvarer (Sochaux), Jeando Fuchs, defensiv midt (Sochaux), Saúl García, venstre back (Deportivo), Luis Rioja, fløj (Almería), Pere Pons, central midt (Girona), Joselu, angriber (Newcastle), Alberto Rodríguez (Atlético B), Aleix Vidal, højre back og kant (Sevilla)

Transfers ud:
Abelardo, træner, Álex Blanco (Valencia), Inui, fløj (Betis), Darko Brasanac, central midt (Betis), Jony, fløj (Málaga), Diego Rolan, offensiv (Deportivo), Calleri, angriber (Deportivo Maldonado), Borja Bastón, angriber (Swansea), Antonio Glauder (Fuenlabrada), Vigaray, back (Zaragoza), Anderson Manuel (Fuenlabrada), Diéguez, centerforsvarer (Alcorcón), Miérez (Tenerife, lejeophold)

Træningskampe: 
Alavés - Leoia 3-2 
Alavés - Fuenlabrada 0-1 
Alavés - Albacete 2-1 
Alavés - Real Sociedad 0-1 
Alavés - Racing de Santander 1-0 
Alavés - Zaragoza 0-0

Osasuna crest

Osasuna

Placering i sidste sæson: 1. plads i Segunda
Træner: Jagoba Arrasate (siden juni 2018)

Osasuna vender tilbage til La Liga efter to sæsoner i den næstbedste række. Man er nu tilbage, hvor man moralsk set føler sig hjemme, og hvor man har opholdt sig i næsten 30 sæsoner siden 1980. 

Oprykningen blev skabt på baggrund af solidt spil med forholdsvis god boldføling, stor skarphed i felterne og et fantastisk presspil. Den tidligere træner Diego Martinez prøvede at indføre pasningsbold, men med træner Arrasates entré vendte man tilbage til den mere old school, velkendte Osasuna-stil med stor bevægelighed, direkte fodbold og højt pres. Der var ingen større slagsider i Osasuna efter oprykningen, så bundniveauet var relativt højt, og det rakte ikke blot til oprykning, men til selve titlen i ligaen. En suveræn sæson af Pamplona-mandskabet.

Til den kommende sæson er alt status quo i Osasuna i forhold til oprykningssæsonen. Ingen stamspillere er mistet andet end det forventede tab af venstrebacken Clerc, som man allerede var klar over længe før sæsonafslutningen. Den succesfulde træner Arasate er også fortsat ved roret, så der kan bygges videre på rytmen fra sidste sæson. Det er altid en klar fordel med en gennemspillet stamme, fremfor alt for mange nye signings. Og der er netop ingen voldsomme transfers. Kun enkelte indkøb af spillere, som dels skal styrke bænken dels skal ind i startopstillingen. Det mest presserende var at finde en erstatning for Clerc på venstrebacken. Her har man hevet Mallorcas faste back Estupiñán ind på en lejeaftale fra moderklubben Watford. Et scoop, da Estupiñán for alvor slog igennem i sidste sæson og leverede stærke præstationer hos Mallorca.

Den centrale midtbane er styrket med Brasanac fra Betis og Ruben Garcia fra Levante. Sidstnævnte er Osasunas største indkøb og skal uden tvivl ind fra start og agere ny offensiv midtbanemotor. 

Offensiven er blevet styrket med Adrian Lopez fra Porto, som vender tilbage til Spanien, hvor han senest spillede for Deportivo. En rutineret angriber, som stadig bør have et niveau, der kan hjælpe Osasuna på vej. Netop offensiven er den kæde, som er blevet styrket mest, da Osasuna også har købt Barcelonas Marc Cardona, der senest var udlejet til Eibar, samt Chimy Ávila, som spillede som lejesvend i Huesca i sidste sæson. Det ligner kloge indkøb i Osasuna. Der er ikke tale om fallerede stjerner med et stort CV, men uden gnist. Der er snarere tale om spillere, som virker tilpas ydmyge og tilpas sultne, og netop dette passer fint ind i hele Osasunas arbejds-etik. 

Osasuna møder ikke blot op som den bedste oprykker, men ligner også den af oprykkerne, som har ageret klogest på transfermarkedet. Hvis man opretholder den fine balance på holdet fra sidste sæson og får indkorporeret de nye spillere hurtigt, så bør baskerne kunne overleve rækken. 

Hjemmebanen Reyno de Navarro (eller El Sadar som det hedder nu) er et mytisk sted, hvor mange hold er løbet ind i overraskende store problemer. Der er intens stemning til de større kampe, og Osasuna har her for vane at oparbejde en fantastisk fighter-ånd til de mere betydningsfulde kampe.

Styrkeændring: Styrket

Stil: Direkte fodbold med relativt få spilstationer og med god bevægelighed. Stor betoning af presspil. Gerne højt oppe på banen.

Formodet idealopstilling: Ruben; Estupiñán, David García, Unai García eller Roncaglia, Nacho Vidal; Brasanac, Oier, Roberto Torres, Ruben García, Chimy Ávila og Brandon.

Nøglespillere: Den offensive midt Roberto Torres. Nøglespiller i sidste sæson med assists og mål og selve indbegrebet af Osasunas DNA. ‘Født og opvokset’ i klubben og påbegynder sin 12. sæson i Osasuna.

Hold øje med: Kaptajnen Oier. Ikke en spiller, der gør meget væsen af sig, men en uvurderlig brik på den defensive midtbane. Karrieren synger på sidste vers, men Oier er fortsat kaptajn og bør stå i spidsen igen.

Transfers ind:
Chimy Ávila, offensiv (San Lorenzo), Marc Cardona, offensiv (Barcelona), Rubén García, offensiv midt (Levante), Rober Ibáñez, fløj (Getafe, opkøbt), Estupiñan (Watford, lejeaftale), Brasanac, central midt (Betis), Adrián López (Porto), Roncaglia (Celta)

Transfers ud:
Clerc, venstre back (Levante), David Rodríguez, angriber, Imanol García, midt

Træningskampe: 
Osasuna - Osasuna Promesas 3-0
Osasuna - Amorebieta 5-2
Osasuna - Numancia 1-3
Osasuna - NEC 1-0
Osasuna - De Graafschap 2-1
Osasuna - Eibar 0-0
Osasuna - Real Sociedad 0-2

Real Valladolid crest

Valladolid

Placering i sidste sæson: 16. plads
Træner: Sergio Gonzáles (siden april 2018)

Valladolid overlevede med nød og næppe sin første sæson i La Liga efter oprykningen forrige sæson. Det holdt hårdt næsten hele vejen, og selv i de døende runder var der tvivl om den fortsatte eksistens i rækken.

Valladolid oplevede tidligt på sæsonen en ekstrem mediebevågenhed, da selveste Ronaldo valgte at kaste sin kærlighed (og penge) på klubben. Han købte aktiemajoriteten og blev galionsfiguren udadtil. 

Ronaldo er stadig galionsfiguren, træner Sergio er stadig ved roret på sidelinjen, og stammen er stort set den samme som i sidste sæson, så alt i alt går Valladolid ind til den nye sæson med hele strukturen fra 2018/2019 sæsonen. Der er dog hentet en håndfuld forstærkninger ind, hvoraf et par bør stryge direkte ind i startopstillingen. Især angriberen Sandro ligner en ny target man i angrebet, da han er trådt til på en lejeaftale fra Everton. Valladolid manglede i hele sidste sæson en seriøs angriber med bare snerten af mål i støvlerne, og Sandro ligner allerede nu et førstevalg til angrebet. I Manchester City har man lejet den unge højreback Pedro Porro, som for alvor slog igennem for Girona i sidste sæson. Også Porro ligner et nyt førstevalg på højrebacken. 

Det største og eneste tab i startopstillingen set i forhold til sidste sæson er centerforsvareren Calero, som blev hentet af Espanyol for 8 mio euro. Subben Joaquin ligner pt. det klare førstevalg som afløser for Calero ved siden af generalen Kiko Olivas i centerforsvaret. Forsvaret er altså som udgangsunkt en anelse svækket centralt, men ser styrket ud på backen med indlemmelsen af Porro. Offensiven ligner en sundere kæde i den kommende sæson med Sandro i startopstillingen, så overordnet set virker Valladolid en anelse styrket set i forhold til sidste sæson.

Valladolids absolut største problem i fjor var netop at få scoret mål, og man håber, at Sandro bliver løsningen her. Sker det, så står man med gode kort på hånden til at overleve rækken, for organisationen på holdet var til sidst ganske udmærket i sidste sæson, og man leverede i perioder noget super effektivt kontrafodbold på udebane. Hvorom alt er, ligner det stadig en placering i den tungeste ende af tabellen, men Valladolid har relle chancer for at overleve, hvis man formår at bygge bro fra de trods alt gode momenter, der også var i sidste sæson.

Styrkeændring: Lettere styrket

Stil: Direkte stil og så snart muligheden byder sig, slår man over i kontra både ude og hjemme. 

Formodet idealopstilling: Masip; Nacho, Joaquín Fernandez, Kiko Olivas, Pedro Porro; Ruben Alcaraz, Michel, Toni Villa, Oscar Plano, Sandro og Sergi Guardiola eller Enes Ünal.

Nøglespillere: Forsvarsgeneralen Kiko Olivas, men ualmindeligt svært at pege på en decideret nøglespiller på et hold, hvor alle er lige undværlige og uundværlige. Det er kollektivet, der bærer Valladolid mere end noget andet.

Hold øje med: Højrebacken Pedro Porro. Han er kun 19 år og blev hentet af Girona i tredje divisions klubben Peralada for blot et år siden. Han greb chancen i Girona, da der opstod skader på højrebacken og slap aldrig igen. Spillede en fantastisk sæson og blev fisket op af Manchester City for 10 mio euro, da Girona rykkede ned i sommer, og vender nu tilbage til La Liga som lejesvend for Valladolid. Et ekstremt interessant bekendtskab og spændende at følge udviklingen i Valladolid.

Transfers ind:
Jorge de Frutos, højre fløj (Castilla), Pablo Hervías, højre fløj (Eibar), Sandro (Everton), Enes Ünal (Villarreal, lejeaftale), Marcos André, angriber (Guaratinguetá), Javi Sánchez, centerforsvarer (Real Madrid, lejeaftale), Pedro Porro, højre back (Manchester City, lejeaftale), Sandro, angriber (Everton, lejeaftale), Lunin, målmand (Real Madrid, lejeaftale)

Transfers ud:
Borja, defensiv midt, Antoñito, højre back, Yoel, målmand (Eibar), Keko, fløj (Málaga), Duje Cop, angriber (Standard Liege), Daniele Verde, fløj (Roma), Moisés Delgado, venstre back (Racing de Santander), Javi Hernández (Unionistas), Antonio Domínguez, Calero, centerforsvarer (Espanyol)

Træningskampe: 
Valladolid - San José Earthquakes 1-1
Valladolid - Cardiff 1-1
Valladolid - Racing 1-0  
Valladolid - Granada 1-2 
Valladolid - Mallorca 2-2 
Valladolid - Sporting 2-0 
Valladolid - Brescia 1-2

Granada crest

Granada

Placering i sidste sæson: 2. plads i Segunda
Træner: Diego Martínez (siden juni 2018)

Granada er tilbage i den bedste række efter to år i skyggen i La Segunda. Man rykkede ned i 2017 efter seks sæsoner i træk i la liga. Hjemkomsten er ganske fortjent, da Granada uden sammenligning var et af de stærkeste og bedst spillende mandskaber i den næstbedste række i sidste sæson. En solid organisation, en stærk defensiv linje og en generelt god kombinationsstil lagde grundstenen til den direkte oprykning.

Den nye sæson byder allerede fra start på på problemer, da Granada har fået cuttet sin øvre grænse for spillerhandel grundet rod med økonomien. Man er blevet cuttet med over 4 millioner euro i tilladt spillerlønsbudget og står altså dermed som det lavest rangerede hold på den konto til den kommende sæson.

Granada har af naturlige årsager ikke haft de store checks fremme i sommertransfer-vinduet. Vigtigst har været at bevare oprykningsstammen og efter bedste evne få tilføjet et par elementer, som har kunnet træde ind i startopstillingen, som forstærkninger. Af disse træder især Deportivos stærke centerforsvarer Domingos Duarte op, samt den venezuelanske offensive kant Darwin Machis, som man tilbageerobrer efter et år i Udinese, hvor han i det sidste halve år var udlejet til Cadiz i den spanske anden division. Sidst men ikke mindst springer signingen af den tidligere Real Madrid-angriber Roberto Soldado i øjnene. Soldado er 34 år og vender hjem til noget, der ligner sidste sæson i Spanien. Han er blevet benyttet i træningskampene og har scoret, og ligner en spiller, der banker på til en plads i startopstillingen. 

Trods de økonomiske problemer og den lidt pressede trup har Granada leveret flotte resultater i træningskampene. Man er ubesejret og har vundet alle syv kampe i træk og kun lukket sølle to mål ind i 630 minutters træningskampe. Og det har trods alt været hold som Las Palmas, Valladolid, Sevilla og Almería, man har mødt.

En god generalprøve i træningskampene er dog langt fra garanti på en god sæson, og alt i alt ligner Granada et hold, der vil få det svært. Dels på grund af den stramme økonomi, og dels fordi truppen ikke er synderligt bred. Man skal leve højt på sin sammentømrede stamme og efter bedste evne få bygget videre på spillet fra sidste sæson. Den unge, succesfulde træner, Diego Martínez, er stadig ved roret, så der er kontinuitet i projektet.

Styrkeændring: Lettere styrket

Stil: Kombinationsfodbold men med vægten lagt på en solid organisation og fokus på en stærk defensiv.

Formodet idealopstilling: Rui Silva; Victor Díaz, Domingos Duarte, Germán Sánchez, Quini; Montoró, Yangel Herrera eller Yan Eteki, Puertas, Fede Vico, Vadillo; Soldado eller Rodri

Nøglespillere: Forsvarsgeneralen Germán Sánchez og den rutinerede centrale midtbaneslider Montoró var krumtapper i sidste sæson og bør igen få nøgleroller. 

Hold øje med: Den nye 24-årige centerforsvarer Domingos Duarte spillede en formidabel sæson for Deportivo i sidste sæson. En glimrende forsvarer, der meget vel kan få en nøglerolle før eller siden for Granada. 

Transfers ind:
Fede Vico, højre fløj (Leganés), Neyder Lozano, centerforsvarer (Elche), Domingos Duarte, centerforsvarer (Deportivo), Roberto Soldado, angriber (Fenerbahce), Eteki, central midt (Sevilla), Yangel Herrera, defensiv midt (Manchester City), Darwin Machís, offensiv midt/venstre fløj (Udinese)

Transfers ud:
Pozo, offensiv midt (Sevilla), San Emeterio, central midt (Valladolid), Alex Martínez, back (Eibar), Dani Ojeda, angriber (Leganés), Adri Castellano, venstre back (Numancia), Baena, central midt Fran Rico, central midt Pablo Vázquez, midt, Sergio Peña (Emmen)

Træningskampe: 
Granada - Reading FC 1-0
Granada - Real Jaén 2-0
Granada - Alcorcón 1-0
Granada - Almería 1-0
Granada - Valladolid 2-1
Granada - Las Palmas 2-0
Granada - Sevilla 2-1

Mallorca crest

Mallorca

Placering i sidste sæson: 5. plads i Segunda - rykkede op via playoff
Træner: Vicente Moreno (siden juni 2017)

Mallorca er sæsonens helt store overraskelse. Ingen havde forventet at se øboerne tilbage i La Liga så tidligt, selvom det klare mål fra ledelsens side var at få genetableret de stolte traditioner med en oprykning til den bedste række indenfor tre til fire år. Det skete så i første hug, bedst som man netop var rykket op fra Segunda B året før. To oprykninger i træk har altså sendt Mallorca tilbage i det gode selskab på rekordtid, og spørgsmålet er så, om hele processen har været for flygtig, og om man overhovedet er parate til at mobilisere sig i La Liga.

Oprykningen blev skabt på baggrund af en uhyre stærk hjemmebaneform, hvor man fejede al modstand af banen, og hvor nærmest ingen formåede overhovedet at score. Problemet igennem hele sæsonen var så udebaneformen, hvor man slet ikke kunne mobilisere samme styrke, spil eller skarphed som hjemme på Son Moix. Tendensen har forfulgt Mallorca on/off igennem årtier. De har bare tradition for at være solide hjemme på øen og skrøbelige, så snart de forlader Palma.

Problemet i den kommende sæson bliver, at man nu støder på helt andre kalibre, som teknisk set vil udfordre holdet på en helt anden måde end i La Segunda. Det store fort hjemme på Son Moix bliver næppe så uindtageligt som i den forgangne sæson, så de åbenlyse farer lurer klart forude. Formår Mallorca ikke at få skabt respekt hjemme på Son Moix, så er man halvvejs ude af ligaen.

Men har Mallorca så handlet så godt og kraftigt ind, at man både kan bevare fortet hjemme i Mallorca og sågar skabe positive resultater på udebane i den kommende sæson ? Nej. Stammen er bevaret og er blevet styrket en anelse på enkelte pladser, men Mallorca kommer overordnet set ud med et hold, der ligger meget tæt op af det, man spillede sæsonen med sidste år. Der er klare fordele i og med, at der kan bygges videre på systemet og skabes endnu mere kontinuitet, men samlet set bør der mangle noget teknisk kvalitet, som i sidste ende kan give bagslag.

Succestræneren Vicente Moreno er fortsat ved roret og bør holde fast i næsten hele stammen fra sidste sæson. Det taktiske oplæg er stadig det samme, og nøglerollerne fra i fjor bør også fortsat være nogenlunde de samme. Valjent skal styre forsvaret, og man fæster igen al sin lid til Lago Juniors eksplosive raids op ad flanken og offensiv-spillerens målnæse. Mallorcas styrke beror på de samme grundpiller som i sidste sæson i segundaen, og det kan i længden vise sig at være for svagt et grundlag til at overleve.

Styrkeændring: Styrket

Stil: Super kontrolleret offensivt fodbold hjemme på Son Moix med enorm skarphed i felterne. Tendens til kontrafodbold og slaphed i organisationen på udebane.

Formodet idealopstilling: Reina; Lumor, Raíllo eller Zlatanovic, Valjent, Joan Sastre; Dani Rodríguez, Marc Pedraza, Salva Sevilla, Lago Junior, Aridai og Ante Budimir

Nøglespillere: Den offensive kant Lago Junior rager op som Mallorcas mest i øjnefaldende og klart mest afgørende spiller. Formodentlig også i den kommende sæson. Hans speed og mål har været uvurderlige for Mallorca.

Hold øje med: Den 23-årige centrale midt Aleix Febas er hentet ind fra Real Madrid. Trods sin unge alder leverede Febas en sublim sæson som lejesvend for Albacete i sidste sæson og var tæt på at rykke op i La Liga. Et spændende prospekt, som tør tage ansvar trods sin unge alder.

Transfers ind:
Ante Budimir, angriber (Crotone), Valjent, centerforsvarer (Chievo Verona), Álex Alegría, angriber (Betis), Pablo Chavarría, angriber (Stade Reims), Señé, offensiv midt (Cultural), Febas, central midt (Real Madrid), Aleksandar Sedlar, centerforsvarer (Piast Gliwice), Igor Zlatanovic, centerforsvarer (Radnik Surdulica), Lumor Agbenyenu, venstre back (Sporting Lissabon), Trajkovski, angriber (Palermo)

Transfers ud:
Salva Ruiz, venstre back (Valencia), Buenacasa, angriber, Russo (Ponferradina), Carlos Castro, offensiv midt (Lugo), Stoichkov, offensiv midt (udlejet til Alcorcón), Bryan Reyna, venstre fløj (Barakaldo), Álex López, angriber (Extremadura)

Træningskampe: 
Mallorca - Felanitx 4-0
Mallorca - Platges de Calvià 3-0
Mallorca - Constancia 9-0
Mallorca - Poblense 1-1
Mallorca - Málaga 3-0
Mallorca - Valladolid 2-2
Mallorca - Getafe 0-0
Mallorca - Levante 1-2