Den tidligere spanske landsholdsspiller, Raúl Bravo, er angiveligt en nøgleperson i en matchfixingring, som spansk politi er i gang med at optrevle. Et tocifret antal personer er ifølge spansk tv blevet anholdt. Både nuværende og tidligere spillere skulle være involveret.

Det er ikke kun dansk fodbold, der har en aktuel potentiel matchfixingsag. Flere steder i Europa undersøger lokale myndigheder i disse uge sportskampe og -personligheder, og især en spansk sag har fået stor omtale på tværs af kontinentet.

Den tidligere Real Madrid- og spanske landsholdsspiller, Raúl Bravo, er angiveligt en af de vigtigste personer i en matchfixing-ring i spansk fodbold, der involverer både tidligere og nuværende spillere. Ifølge spansk TV er  mindst 11 personer anholdt herunder præsidenten for netop nedrykkede Huesca.

Spansk politi oplyser, at mindst tre kampe i de tre bedste rækker i Spanien er blevet fixet. Derudover oplyser det spanske fodboldforbund, at yderligere otte kampe bliver undersøgt, og at 18 kampe fra lavere rækker bliver undersøgt for, om spillere har spillet på egne kampe.

Læs mere 
Læs mere

Andre nyheder fra spillebranchen
 

27/05 NBA kræver betaling for bookmakere for spildata

NBA tager drastiske midler i brug for at få en del af kagen i det voksende sportsbettingmarked i USA. Basketforbundet vil lukke for bookmakeres mulighed for at bruge dets data til at udbyde livespil på kampen, hvis ikke bookmakerne betaler for servicen.
Læs mere

28/05 EGBA opfordrer portugisisk regering til at ændre skatteregler for spiludbydere

75 % af spillere på det portugisiske marked spiller hos udbydere uden licens i landet, og det vil sammenslutningen af spiludbydere i EU, EGBA, have ændret på. Den opfordrer derfor regeringen til at lempe skattereglerne for spilubydere, der dermed vil kunne hæve tilbagebetalingsprocenten.
Læs mere

28/05 Vietnamesisk politi anholder ni for at drive ulovlig online bettingring

En ulovlig vietnamesisk bettingring, der har modtaget transaktioner for over en milliard kroner, er blevet lukket af lokalt politi. Ni er blevet anholdt.
Læs mere

29/05 113 arresteret i kæmpe tyrkisk politiaktion mod ulovlig gambling

Det er ulovligt at gamble i Tyrkiet, og i en enorm politiaktion har 28.000 tyrkiske politibetjente ransaget 20.000 lokationer og anholdt 113 for udbyde eller deltage i de ulovlige spil.
Læs mere 

29/05 Belgisk reklameforbud træder i kraft pr. 1. juni

Belgiske myndigheder har bekræftet, at ny lovgivning, der totalt forbyder kasinoreklamer og sætter voldsomme begrænsninger for bettingreklamer, er trådt i kraft fra 1. juni. 
Læs mere

29/05 Cashpoint åbner bettingshop i Aalborg

Cashpoint åbner en ny bettingshop på Vesterbro i Aalborg lørdag den 1. juni, og ifølge den østrigske bookmaker, vil den nye bettingshop have et nyt koncept. 
Læs mere

31/05 Ny bookmaker på vej til Danmark: Coolbet har ansøgt om licens

Endnu en bookmaker kan være på vej ind på det danske marked. Coolbet forventer at tilbyde deres produkt til danskerne til efteråret, når bookmakerens licensansøgning er færdigbehandlet hos Spillemyndigheden.
Læs mere

31/05 Kæmpesejr ved U20 VM undersøges for matchfixing

Da Norge slog Honduras 12-0 ved U20 VM, kan der have været tale om matchfixing. I hvert fald bekræfter præsidenten for Honduras' fodboldforbund, at FIFA undersøger kampen.
Læs mere

31/05 Især unge svenskere benytter sig af selvudelukkelse

Næsten halvdelen af selvudelukkede spillere på det svenske marked er mænd og kvinder mellem 25 og 34 år. Det oplyser den svenske spillemyndighed, Spelinspektionen. I alt mere end 35.000 svenskere har valgt at benytte sig af den svenske pendant til ROFUS.
Læs mere

01/06 Allsvenskankamp undersøges for matchfixing

Det svenske fodboldforbund bekræfter, at en nylig kamp i den bedste svenske række, Allsvenskan, undersøges for matchfixing. Det er ikke præciseret, hvilken kamp der er tale om.
Læs mere