Tennisfans kan ikke få nok af kometen Holger Rune, og det har man i den grad oplevet hos Ekstra Bladet, hvor Ludvig Wacker har fået ansvaret for at guide læserne igennem Holger Runes kampe med liveblog. I dette interview kan du læse mere om at styre Holger Rune-livebloggen hos Ekstra Bladet og den store interesse for det unge danske tennishåb.

Se Holger Rune og Wimbledon-specials her

Holger Rune er klar til årets Wimbledon, der afvikles fra den 3. til den 16. juli. Her kan det blive til karrierens første Grand Slam-titel for den unge dansker.

Dækningen af Holger Runes kampe er massiv, og hos Ekstra Bladet kan man følge med i hvert point, da sportsjournalist Ludvig Wacker dækker alle Holger Runes kampe og undervejs kommer med opdateringer, nyheder, observationer og livestilling.

Og interessen for at følge med i Ekstra Bladets liveblogs har været helt ekstrem fra start. For Ludvig Wacker var det lidt tilfældigt, at han fik til opgave at stå for livebloggen. Første opgave var at følge Holger Runes kampe ved ATP-turneringen Paris Masters 2022.

Her gik Holger Rune sensationelt hele vejen og vandt finalen over Novak Djokovic. Ludvig Wacker forklarer, hvordan det hele gik amok:

- Pludselig står Holger Rune overfor Djokovic, og jeg er selv på randen af at kunne forstå, hvad der lige foregår! Der var virkelig mange læsere, der fulgte med i livebloggen fra den ekstremt spændende finalekamp, så det var super fedt.

Foto: DANIEL LEAL / AFP

Der skulle lige en Holger Rune til. Og så eksploderede det!

Ludvig Wacker kan desuden afsløre, at interessen for Holger Rune kun har været stigende siden triumfen i Paris, og der kommer flere og flere læsere med ombord på livebloggen, hvor der er kommet godt gang i den og der er enorm opbakning til Holger.

- Det er som om, at danskerne har manglet at have en stor tennisstjerne i mange år.

- Da jeg gik ind til opgaven med at styre livebloggen, så havde jeg selv et lidt særligt billede af Holger, fordi jeg havde hørt historierne, og set videoer, hvor han ikke opførte sig helt diplomatisk. Så ser jeg den fantastiske finalekamp mod Djokovic, og han er virkelig bare... Holger Rune er bare seværdig, og så er han fed at følge!

- Ikke kun Holger Runes spil er medrivende, men også den måde, han er på. Så jeg blev virkelig hooket lige fra start.

- Det har været super-sjovt at skrive liveopdateringerne fra kampene. Det har også været lærerigt. Det er let at komme til at skrive noget forkert. F.eks lige at kalde et slag for et skud eller andet, da det går så stærkt.

- Man skal hele tiden være opmærksom på, hvad der egentlig foregår i kampen, og samtidig komme med opdateringer og svare på spørgsmålene fra læserne. 

- Det er jo heller ikke sjovt bare at sidde og skrive det, som kommentatoren kommer med. Så er man efter min mening ikke en specielt dygtig live-blogger, hvis det er den måde, man gør det på. Så jeg vil jo godt prøve at skrive mit eget, men man ved bare, der sidder...

- Jeg har bemærket at læserne især godt kan li´ at finder fejl; både i Holger Runes spil og opførelse, men selvfølgelig også omkring det, som jeg sidder og skriver i live-bloggen. Det kan være lidt hårdt nogle gange, men der er fart på og sådan er det.

Regn-udsættelse tester kreativiteten

- Det er dog altid sjovt at stå for livebloggen. Jeg tror, mit eget højdepunkt var nok, da en af Holger Runes kampe blev udskudt på grund af regn. Der blev bare ved med at komme regn, og arrangørerne rykkede hele tiden starttidspunkt.

- Men jeg skulle ligesom holde gang i livebloggen. Vi prøvede så at komme frem til et kælenavn til Holger og én foreslog Holger TobleRune. Men det var læserne nu ikke så glade for. Jeg skulle prøve at fylde knap to timers pause ud, så det var en ret speciel oplevelse.

Holger spiller sammen med Clara Tauson ved Hopman Cup

Udover Wimbledon-turneringen, så bliver et andet højdepunkt denne sommer også, når Holger Rune og Clara Tauson skal spille Hopman Cup (19. juli til den 23. juli) Det bliver noget særligt at se dem repræsenterer Danmark og spille sammen i mixed double.

Hvad er dine forventninger til Holger Rune og Clara Tauson ved Hopman Cup?

- Det makkerpar med Rune-Tauson blive megasvært at slå. De er begge dygtige og Clara Tauson fik vist sig frem ved French Open. Jeg tror også, hun har mere, end det, hun har vist indtil videre. Hun kan virkelig give spillerne kamp til strengen, når hun får spillet sig tilbage i form efter den skade.

- Hun udstråler sådan en vindermentalitet. Og jeg kan virkelig godt li´, at hun hele tiden er så fokuseret, selv hvis hun er bagud, eller endda når hun er langt foran i kampene.

- Jeg har fuld respekt for, hvordan Holger Rundt er på, men hans spil er meget svingende fra point til point. Her kan jeg godt li´, at Clara er så iskold og ikke lader noget påvirke spillet.

Tror du Holger Rune vinder en Grand Slam eller endda bliver nr. 1 på verdensranglisten?

- Ja, der er en stor sandsynlighed for en Grand Slam-titel. Og det kunne sagtens blive til noget stort ved næste års French Open humen næste år. Holger har virkelig imponeret i grus-turneringer, og han bliver nok kun bedre.

- Så må vi lige se, hvor langt vi det holder i forhold til verdensranglisten. Carlos Alcaraz viser også storspil, men hvis han ikke rammer niveau, så kan Holger Rune slå til. Hvis han bygger på med mentalitet, så tror jeg faktisk ikke, at der går så længe før Holger stiger yderligere på ranglisten.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Du kan følge Holger Runes kampe her