Wimbledon er traditionelt ikke præget af store danske præstationer. Frederik Løchte Nielsen vandt godt nok i double med makkeren Jonathan Marray tilbage i 2012, men herudover er det sparsomt med store resultater på seniorniveau.

Caroline Wozniackis bedste resultat i en ellers meget flot karriere var 4. runde; en præstation, hun opnåede hele seks gange. Kenneth Carlsen nåede 3.runde tre gange og slog Stefan Edberg som karrierens største sejr.

Hvis vi skruer tiden langt tilbage skal Kurt Nielsens to finalepladser i hhv. 1953 og 1955 nævnes.

Danskere ved Wimbledon - herresiden

Til Wimbledon 2023 har vi på herresiden Holger Rune med. Vi har fokus på Holger Rune til årets tredje Grand Slam, og jeg vil se på hans chancer på det grønne græs.

Holger er helt oppe på sjettepladsen på verdensranglisten, hvilket gør ham, med afstand, til den bedste danske herrespiller nogensinde. Indtil nu har karrierens højdepunkt været finalesejren over Novak Djokovic i Paris Masters tilbage i november 2022.

Holger Rune under en kamp
Foto: JULIAN FINNEY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Markedet er generelt blevet så begejstret for Holger Rune, at jeg ofte kigger modsat, når danskeren spiller. Det gælder formentlig også ved Wimbledon 2023. Han er ikke helt akklimatiseret til græs endnu, og hans spil har bedre betingelser på andre underlag. I den forgangne uge viste Rune dog, hvorfor han er nummer seks i verden, og et drilsk underlag ikke stopper ham. Her nåede han til semifinalen i Queens med sejre over Cressy, Peniston og Musetti.

Holger tabte sidste år mod Marcos Giron fra USA i tre sæt ved Wimbledon. Det her helt indiskutabelt, at selvom Rune ikke elsker græs, så skal den præstation forbedres markant i dette års Grand Slam. Det positive for Holger er, at der modsat French Open, ikke er forventninger i samme grad ved Wimbledon.

I min optik er succeskriteriet for Holger Rune at nå uge 2 (4.runde). Derfra er alt en bonus. Efter lodtrækningen er foretaget kan man ikke være optimistisk på danskerens vegne. De to første runder er menneskelige, men derfra bliver det voldsomt for Holger Rune.

Danskere ved Wimbledon - Kvinderne

Clara Tauson tabte den tredje og afgørende kvalifikationskamp mod Viktoria Hruncakova (Kuzmova tidligere). Dermed bliver der ingen dansk deltagelse på kvindesiden ved dette års Wimbledon.

Clara Tauson har haft en svær sæson. Danskeren har ikke virket 100% skadesfri over en længere periode. Det har resulteret i en rangering, der medfører, at hun ligesom ved French Open skal spille kvalifikation til Wimbledon. 

Clara Tauson i bevægelse under en kamp
Foto: HARRY HOW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Clara har tre kampe i karrieren på græs og tre nederlag. Det har dog primært skyldtes lodtrækningsuheld og skader. I Wimbledon 2021 tabte hun til Barbora Krejcikova, der lige havde vundet French Open nogle uger før. I Wimbledon 2022 blev hun skadet i kampen mod Hontama i første runde. 

Tauson har et powerspil, der sagtens kan gøre sig gældende på græs. Det viste den hårdtslående dansker også i de to første kampe i kvalifikationen til Wimbledon 2023. Desværre var det ikke nok i kampen mod Hruncakova, der tog billetten til årets tredje Grand Slam.