Hos Zweeler* kan du nu deltage i deres store cykelkonkurrence Fantasy Cycling 2021. Her er der en præmiepulje på over 74.000 kroner.  Du skal tilmelde dit hold inden torsdag. 

Fantasy Sportsudbyderen Zweeler* er efterhånden kendt for deres store præmiepuljer i cykelkonkurrencerne. Den seneste af slagsen er ingen undtagelse, hvorfor du nu kan bruge din viden om cykling til at vinde store præmier. Præmiepuljen lyder på 74.406 kroner, og der er minimum lidt over 11.000 kroner til vinderen. Spillet hedder "Fantasy Cycling 2021 (groups)". 

Helt kort fortalt går konkurrencen ud på, at du skal udvælge 35 ryttere, som du tror vil gøre det godt i 55 udvalgte cykelløb i den kommende cykelsæson. 

Sådan kommer du med i Zweelers Fantasy Cycling 2021-konkurrence

  • Gå til Zweelers hjemmeside, og log ind eller opret en konto – det tager under 5 minutter.
  • Som ny spiller får ud op til 1.900 kroner i velkomstbonus
  • Tilmeld dig turneringen ”Fantasy Cycling 2021 (groups)”
  • Prisen er 74,41 kroner per tilmeldte hold (du må tilmelde helt op til 25 hold)
  • Fristen for tilmelding er torsdag den 11. februar klokken 12.00
  • Bemærk, at du skal være logget ind, før du kan begynde at udvælge dine ryttere

Sådan finder du konkurrencen: Når du er på hovedsiden (lobbyen), kan du se nogle søge- og filtreringsmuligheder ovre til venstre under den blå boks. Under menuen ”All sports” vælger du ”Cycling”.

Herefter scroller du ned og vælger turneringen "Fantasy Cycling 2021 (groups)". Bemærk, at der også er en turnering, der hedder "Fantasy Cycling 2021 (budget)". Den kommer ind på senere i denne artikel. 

Koncept – udvælg 35 ryttere fra otte grupper

Spillet går ud på, at du skal vælge 35 ryttere, der er inddelt i otte forskellige grupper. Der er ryttere i gruppe A, B, C, D, E, F, G og H. Herfra må du "næsten" selv bestemme, hvordan du blander dine kort. Der er dog lidt begrænsninger.

Du må således maksimalt vælge tre A-ryttere, tre B-ryttere, tre C-ryttere og tre D-ryttere. Ved E og F er det højst fem, mens det ved G er seks. Af H-ryttere skal du vælge minimum syv. Du kan se listen og kategoriseringen af ryttere ovre til højre, hvor du også udvælger dine ryttere til dit hold. 

Det gælder om, at du skal udvælge dig 35 ryttere, som du tror vil klare sig godt i det kommende cykelår. Vinderen er ham/hende, hvis ryttere har skrabet flest point sammen i de i alt 55 udvalgte cykelløb. 

Den højst rangerede dansker i spillet er Jakob Fuglsang. Han er blandt B-rytterne. 

Sådan scorer du point til dit hold

Det hele handler selvsagt om at score så mange point som muligt, så du kan stå øverst på skamlen, når støvet har lagt sig. Zweeler* skelner mellem to cykelløb-kategorier, når det kommer til uddeling af point: Tour-løb og klassikere (Tour og Classics). 

Der skelnes ligeledes imellem løbene i de to kategorier. Dette har betydning for, hvor mange point rytterne kan få i de enkelte løb. For eksempel er Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia i kategori 1. Andre etapeløb som Tirreno-Adriático, Critérium du Dauphiné med flere er i kategori 2. Blandt andet Tyskland Rundt er i kategori 3. 

Du kan læse endnu mere om point og kategorier inde under "All about the game" --> Game rules --> The points, når du er inde på konkurrencesiden. 

Her får du et overblik over pointsystemet:

Billedet er et screenshot fra Zweeler*.coms hjemmeside. 

Ovenstående kan muligvis virke lidt forvirrende. Derfor tager vi lige et par eksempler. Du har valgt Nairo Quintana til dit hold. Han skal køre Tour de France, og han ender på 5.-pladsen i det samlede klassement. Dermed får du 90 point for ham.

Det kan du se ved at gå hen til "Tour Cat. 1", som Tour de France som nævnt hører under, under Category øverst til venstre. Herefter skal du se, hvad der står under "5", som jo var Quintanas placering i klassementet. Her står der 90. Havde colombianeren vundet løbet, ville du have fået 180 point for ham. 

På samme måde kan du også se, at han vil indbringe dig 40 point for hver etape, han måtte vinde under løbet. Ligeledes 30 point for andenpladser og 25 point for tredjepladser og så videre. 

Samme princip og fremgangsmåde gælder ved løbene under kategori 1.

Find listen over løbene og kategoriseringerne

Du kan se den fulde liste over de 55 løb og kategoriseringerne af dem inde på Zweelers hjemmeside. Når du er inde på konkurrencesiden, følger du blot denne sti: "All about the game" --> Game rules --> Calendar --> calendar. 

Minimum 11.000 kroner til vinderen

Når du har registreret dig og betalt de 74,41 kroner, har du chancen for at vinde intet mindre end 11.160 kroner. Det er mange penge, og der er helt sikkert flere end dig, der gerne vil have fingrene i dem.

Når man sammenligner med de mange deltagere, der er i andre lignende managerspil, er der imidlertid håb for, at du ikke skal vinde over særlig mange modstandere for at stå øverst på skamlen hos Zweeler*. Per 7. januar er der 31 betalende, tilmeldte hold. Der skal helt sikkert nok nå at komme en del flere, men det er langtfra sikkert, at det er nogen uoverskuelig mængde af modstandere, du skal op imod. 

På den front virker 74 kroner ikke som den store indsats, når du har muligheden for at vinde over 11.000 kroner. Hertil kommer, at der er mange andre store præmier end førstepræmien. Er du rigtig god, kan du løbe af sted med over 21.000 kroner. Læs mere om det i næste afsnit. 

Præmier

Den samlede præmiepulje er i øjeblikket på 74.406 kroner. Som nævnt er der 11.160 kroner til vinderen af Zweelers Fantasy Cycling 2021 (groups)-konkurrence. Det er dog slet ikke den eneste præmie, der er værd at gå efter. Her får du en oversigt over top-5-præmierne. 

1.-præmie: 11.160 kroner
2.-præmie: 5.285 kroner
3.-præmie: 3.633 kroner
4.-præmie: 2.972 kroner
5.-præmie: 2.477 kroner

Der er pengepræmier helt ned til og med nummer 161, som får 89 kroner. 

Ovenstående præmier er dog kun dem, som hører til den samlede stilling. Herudover er der også præmier til de spillere, som skraber flest point sammen særskilt i Tour- og klassikerklassementerne. Altså to "underkategorikonkurrencer", som kører samtidig med den samlede stilling. 

Her er der 5.096 kroner til hver af vinderne. Det vil sige, at hvis du både vinder den samlede stilling og én af de to underkategorier, løber du af sted med 16.256 kroner. Er du slet ikke til at skyde igennem og vinder alle tre kategorier, kan du stoppe 21.352 kroner i lommen. Ikke dumt for en indsats af 74,41 kroner. 

Slutteligt har du også muligheden for spille Sub League med dine venner. Her kan I vinde 744 kroner. Det kan du læse mere om inde på konkurrencesiden. 

Fantasy Cycling 2021 (budget)

Zweeler* har også en alternativ konkurrence, som hedder Fantasy Cycling 2021 (budget). Det er langt hen ad vejen en konkurrence magen til. Den store forskel ligger i, at her har du et budget på 420 millioner euro, som du skal købe ryttere for. Dette i stedet for at vælge ryttere fra de otte forskellige grupper. 

På den måde er du en smule mere herre over, hvilke ryttere du vil vælge. Dog kun så længe budgettet varer. Der er trods alt ikke penge nok til at købe lutter topryttere.

I stedet for 35 ryttere skal du i dette spil kun udvælge dig 25. 

Indskuddet på de 74,41 kroner er det samme. Det er præmierne næsten også. Her får du et overblik over top-5-præmierne:

1.-præmie: 11.160 kroner
2.-præmie: 5.963 kroner
3.-præmie: 4.100 kroner
4.-præmie: 3.354 kroner
5.-præmie: 2.795 kroner

Førstepræmien er dermed magen til førstepræmien i det andet spil. De øvrige præmier ligger imidlertid en smule over. Til gengæld er der ingen præmier i dette spil for henholdsvis bedste Tour- og klassiker-manager. 

Øvrige konkurrencer hos Zweeler*

Zweeler* har massevis af Fantasy Sports-konkurrencer. Der er nogle næsten hver eneste dag. Både store og små. Og det er selvfølgelig ikke kun indenfor cykling, hvor de ellers er kendte for deres kæmpepræmiepuljer. Nogle af dem på over 100.000 kroner. 

Du kan også finde store og små konkurrencer indenfor fodbold, håndbold, NBA, dart, biatlon/skiskydning, golf, basketball, Formel 1, tennis, snooker, rugby, skihop og meget andet. 

Indenfor fodbold er der daglige og ugentlige turneringer i ligaer såsom Superligaen, Premier League, Serie A, La Liga, Champions League, Europa League, Æresdivision med flere. Du kan blandt andet være helt sikker på, at Zweeler* vil være værter for en stor EM-konkurrence, når den enorme begivenhed løber af stablen til sommer.