Danske Spil har gennem de seneste tre uger oplevet, at der sendes falske emails ud på deres vegne. Hold øje med afsenderen og kontakt kundecenteret ved tvivl, lyder meldingen fra det statsejede spilleselskab.

"Danske Spil fejrer fødselsdag! Vi har derfor smidt 500 kuponer ud til vanvittige priser. Først til mølle princippet!"

Sådan lyder det glædelige budskab i en phishing-mail, der udgiver sig for at være sendt af Danske Spil. Problemet er bare, at den ikke er afsendt af Danske Spil, men har til hensigt at narre brugerne til at afgive oplysninger, som sidenhen kan bruges til svindel. 

"Der er nogle, der har lavet en vellignende kopi af vores Lotto-kampagne. Den har kørt i tre uger, hvilket er ret voldsomt. Vores logo og farver bliver brugt, og den ligger tæt op af det, vi selv gør. Der er endda tilføjet klagemuligheder, tekst om ludomani og vores tilladelse i bunden af mailen," siger Marie Grabow Westergaard, pressechef hos Danske Spil. 

Danske Spil har politianmeldt de falske phishing-mails, oplyser pressechefen. 

Hold øje med afsenderen

Danske Spil har siden de falske mails kom i omløb modtaget omkring 500 henvendelser fra kunder, der er i tvivl om, hvorvidt det er en mail fra Danske Spil eller ej. 

"Vi kan desværre ikke gøre ret meget. Afsender-adressen skiftes hele tiden. Den seneste, der er blevet brugt, er [email protected] Vi bruger ikke .com-adresser men .dk-adresser. Hvis mailen handler om, at vi har sat prisen på et Lotto-produkt ned, eller at man er særligt udvalgt blandt Lotto-kunderne, så er det ikke os, der har sendt mailen ud. Den type markedsføring må vi ikke lave," siger Marie Grabow Westergaard og tilføjer:

"Det vigtigste er at holde øje med afsenderen. Er man i tvivl, om det er os, så skal man kontakte vores kundecenter."