Royal Arena lægger adresse til, når de europæiske mesterskaber i League of Legends (EU LCS) skal afgøres i weekenden. Fire danske spillere vil deltage - heraf tre i finalen. BetXperts LoL-ekspert, Sander Magnussen, har kigget på styrkeforholdet og oddsene på de to finalekampe.

Bemærk: Dette er en opdateret udgave af den optakt, der indeholdt information, odds og spilovervejelser til semifinalerne. For nemheds skyld er optakten til finalen placeret i toppen og kan læses herunder, mens optakten til semifinalen ligger til sidst.

  

For første gang nogensinde kommer EU LCS til Danmark - nærmere bestemt Royal Arena i København. I League of Legends-sammenhæng har Danmark flere store profiler i de vestlige turneringer, og det ligger fast, at vi får fire danskere at se, når det hele går løs i weekenden den 7. og 8. april - tre i finalen og én i kampen om 3.-pladsen.

I sidste weekend blev semifinalerne spillet, og her trak forhåndsfavoritterne G2 og Fnatic sig sejrrigt ud. Begge vandt 3-1 over henholdsvis Splyce og Vitality og er klar til finalen i København, som bookmakerne vurderer til at være meget lige. Finalen spilles søndag den 8. april, mens de to tabende semifinalister mødes dagen inden i en kamp om 3.-pladsen.

 

Der ventes langt flere tilskuere i Royal Copenhagen, end der var ved semifinalerne i Berlin. Spillerne skal rejse til Danmark og er dermed væk fra vante rammer. Personligt vurderer jeg denne faktor som meget lille i eSport, eftersom spillerne sidder og spiller med lydtætte headsets, så når først kampen er i gang, hører de ikke tilskuerne. Det øgede tilskuertal og rejsen til København kan give spillerne lidt ekstra nervøsitet før kampen, men det er heller ikke noget, der bør få større indflydelse i kampene 

  

Ser vi på de to kampe, så er det utrolig spændende matchups med fire hold, der bidrager med markant forskellige spillestile. Der er altså god chance for, at vi har to særdeles underholdende kampe i vente.

 

Jeg er en smule skuffet over, hvor lidt hype og omtale finalerne har fået i de danske medier, når især de bedste Counter Strike-hold får væsentlig mere opmærksomhed, når de besøger Danmark. Selvom der ikke er helt udsolgt, er der dog trods alt solgt pænt med billetter til finale-eventet, og det er glædeligt, at der er stor interesse fra tilskuerne. 

 

Kampen om 3.-pladsen: Splyce vs. Vitality

Splyce Vitality
1,53 2,50
Betfair Sportsbook
Betfair Sportsbook

Begge hold tabte 3-1 i semifinalerne - de nåede altså at spille fire kampe hver. For begge semfinaler gjaldt det, at det hold, der kom foran, også tog kampen hjem. I kampen om 3.-pladsen mødes to hold, som har haft forskellige formkurver. Vitality var bedst i starten af splittet, mens Splyce har været bedst i slutningen af splittet. Derfor kan et spil på Splyce -1,5 muligvis være interessant. Kampens danske islæt er Splyces Attack Damage, Kasper "Kobbe" Kobberup.

 

Splyce-Vitality: Kampen var under 36,5 minutter

Splyce spillede lange maps i semifinalen mod G2. Den korteste kamp var 33.57 minutter, mens de tre andre alle var over 37 minutter. Vitalitys kampe mod Fnatic var korte - den længste varede 33.11 min. I kvartfinalen slog Splyce sikkert Roccat 3-0, og her blev to ud af tre kampe afgjort hurtigt. Jeg forventer, at linjen på antal minutter kommer til at ligge omkring 36,5, og her kunne et interessant spil være at spille under linjen. 

Finalen: G2 vs Fnatic 

G2 Fnatic
2,1 1,9
Betfair
Bet365

Finalen kommer til at stå mellem G2 og Fnatic, og det betyder, at vi får tre danskere at se i dysten om titlen. G2s Top laner, Martin "Wunder" Hansen mod Fnatics Mid laner Rasmus "Caps" Winther og jungler Mads "Broxah" Brock-Pedersen.

 

Bookmakerne er uenige om favoritværdigheden. De fleste har Fnatic som favorit, mens en enkelt bookmaker har G2 som smal favorit. Uenigheden kan skyldes, at Fnatics Top laner, Soaz, har fået en skade i hånden og netop er blevet opereret tirsdag. Skaden holdt ham også ude af semifinalerne.

 

Fnatic har meldt ud, at det er Bwipo som tager over for Soaz i finalen. Alt ære og respekt for Bwipo, men Fnatic er bedre stillet med Soaz. Her er i øvrigt et spot, hvor man kan tjene lidt mønt på at følge Soaz på Twitter, da han højst sandsynlig selv vil meddele, hvornår han er klar igen, før nogen andre gør det: https://twitter.com/soazizgood?lang=da 

 

Det bliver højst sandsynligt Fnatic, som sætter sig på early/mid game, mens G2 gerne vil have kampene ud i late game. Det kan åbne nogle gode spots live, da kampene hurtigt kan ændre sig radikalt, og her kan man somme tider fange bookmakerne på det forkerte ben. 

 
-

  

League of Legends EU LCS semifinaler odds

Fnatic Vitality
1,31 4,00
NordicBet
Unibet
G2 Splyce
1,50 2,62
Betfair Sportsbook
Bet365

Fnatic – Vitality 

Fnatic endte den regulære sæson med 14 sejre og fire nederlag og indtog dermed førstepladsen, mens Vitality endte med 10 sejre og otte nederlag og fik fjerdepladsen. Hver kamp blev afgjort bedst af én, og alle hold mødte hinanden to gange undervejs.

Vitality kom flyvende fra land med en 7-1 score efter week 4, men siden er det blevet til tre sejre og syv nederlag. Omvendt startede Fnatic middelmådigt ud med en 3-3 score efter week 3. Siden har de dog vundet 11 og blot tabt et enkelt map. Undervejs vandt Fnatic og Vitality en sejr hver over hinanden. Det er værd, at bemærke, at begge hold sejrede i deres gode periode og tabte i deres dårlige. 

Statistisk set er de to hold ikke ret langt fra hinanden, selvom Fnatic altså har flest sejre og færrest nederlag. Der er dog to parametre, hvor Fnatic står væsentlig stærkere end Vitality: Antallet af first blood og first baron rates. De relativt få first baron rates har Vitalitys jungler fået mange hug for, da han har misset en masse smites.

For at kvalificere sig til semifinalen måtte Vitality ud i en playoff-kamp mod et formstærkt H2K-hold i et bedst af fem-format. Her endte Vitality med at vinde 3-2. På trods af sejren reagerede bookmakerne og spillerne skeptisk overfor Vitality i matchuppet med Fnatic. Oddset åbnede i 3,25 på Fnatic-sejr, men steg lynhurtigt til 3,4. 

Fnatic har flere fans end Vitality, så det er ikke utænkeligt, at oddset på Vitality fortsætter med at stige. I det tilfælde vil et handicapspil på +1 eller +2 på Vitality være interessant i dette matchup.

G2 – Splyce

Hvis jeg før week 7 blev spurgt, hvem der ville vinde en indbyrdes kamp mellem G2 og Splyce, ville jeg uden at tøve svare, at det ville G2 gøre langt de fleste gange. Med en flot slutspurt endte Splyce dog med at kæmpe sig op på samme score som G2 på en delt andenplads i den regulære sæson, og derfor måtte de to hold ud i en afgørende kamp om andenpladsen.

Bookmakernes odds på tiebreakeren var forholdsvis lige. G2 endte med at vinde kampen og snuppe andenpladsen. Siden har Splyce spillet playoff mod Roccat for at kvalificere sig til semifinalen. Her sejrede de sikkert 3-0. Man kan argumentere for, at G2 ovenpå den indbyrdes sejr har det psykologiske overtag. Bookmakerne har ændret en smule på oddset fra tiebreakeren, hvor de gav cirka 52% til G2 per map. Nu giver de cirka 55%, hvilket i et bedst af fem-format giver en overall CV på 60% på G2 og 40% på Splyce.

Oddset er dog allerede faldet på Splyce fra 2,75 til 2,62, og personligt forventer jeg ikke, at dette odds vil ændre sig særlig meget. Alligevel er kampen interessant fra et bettingperspektiv, eftersom G2 er det hold, som spiller de længste kampe. Splyce har også spillet lange kampe, men mod Roccat i playoffs var to ud af tre kampe under 33 minutter, så man kan måske forvente, at Splyce vil drafte for early game og prøve at lukke kampene hurtigt, mens G2 vil prøve at få kampene late kampe og vinde på det, de er bedst på.


Hvis man er til live betting, kunne et interessant spot være at spille på G2 i mid/late game, da det er sandsynligt, at Splyce har et lead. Hvis alt klapper, er der dermed fine muligheder for at fange et godt odds på G2, når spillet er på vej mod late game. Dette kræver dog indsigt i de forskellige champions og dynamikken i spillet.


Overordnet deler jeg bookmakernes vurdering af, at der er størst sandsynlighed for, at det ender med at blive Fnatic og G2 i finalen, mens Vitality og Splyce bør ende i kampen om 3.–4. pladsen.