Kevin Magnussen er at finde i Formel 1-feltet, når 2018-sæsonen indledes med Australiens Grand Prix d. 25. marts. Han må dog overlade kampen om mesterskabet til Mercedes, Red Bull og Ferrari, der igen i år er favoritterne til VM-titlen. Bliv klogere på 2018-sæsonen og se odds på de hurtigste Formel 1-kørere og på Kevin Magnussen i denne Formel 1-optakt.

Bemærk at optakten er skrevet i februar inden de forskellige pre-season test, og ikke er blevet opdateret siden da, men vær velkommen til at debattere optakten og Formel 1. 

21 Formel 1-løb er på kalenderen til 2018-sæsonen, hvor man blandt andet kommer til at se Circuit Paul Ricard (Frankrig) og Hockenheim (Tyskland) returnere til Formel 1-kalenderen. Som sidste år ventes det, at flere banerekorder står for skud, da det formentlig vil være historiens hurtigste Formel 1-racere, vi vil få at se. Siden sidste år er der ikke sket de helt store regelændringer, der er ingen kørere, der er skiftet mellem to hold, og der er næppe et fjerde hold, der kommer til at drille den etablerede top 3. Så hvad er der i grunden at se frem til?

Umiddelbart en hel del.

Det faktum, at der er indført meget få regelændringer, kan være en fordel for både Ferrari og Red Bull i forhold til at indhente Mercedes. Og selvom man nok stadig skal forvente, at der er lysår mellem de tre hurtigste hold og de øvrige, så vil de fleste kørere som minimum have en hel sæsons erfaring på deres respektive hold, hvilket bør gøre den heftige kamp i midten af feltet endnu tættere.

Så til trods for en usædvanligt udramatisk sæsonoptakt, så kan det faktisk være lige netop fraværet af action i en Formel 1-optakt, der sandsynliggør en fed sæson. 

Formel 1 odds 2018

Formel 1 odds 2018 vinder - Kørere

Bedste odds Bookmaker
Lewis Hamilton (Mercedes) 1,72
Betfair Sportsbook
Max Verstappen (Red Bull) 7,36
Betfair
Sebastian Vetttel (Ferrari) 6,50 Bet365
Valtteri Bottas (Mercedes) 14,09
Betfair
Daniel Ricciardo (Red Bull) 19,70 Betfair
Kimi Raikkonen (Ferrari) 70,19
Betfair
Fernando Alonso (McLaren) 151,00
Betfair Sportsbook
Kevin Magnussen (Haas) 1001,00
NordicBet

Formel 1 odds 2018 vinder - Teams

Bedste odds Bookmaker
Mercedes 1,44
Betfair Sportsbook
Red Bull 4,74
Betfair
Ferrari 6,50
Bwin
McLaren 126,00
Betfair Sportsbook

Vinderodds er opdateret 23. marts klokken 21:00. Bemærk: Ved de angivne odds hos Betfairs Spillebørs i ovenstående tabeller er 6,5 % kommission blevet fraregnet. Det er således det effektive odds, der er angivet i tabellerne.

 

Kevin Magnussen - usikker sæson i vente?

Kevin Magnussen sikrede sig et sæde hos Haas i 2018 til trods for en lunken 2017-sæson. Hans holdkammerat, Grosjean, har lige dét ekstra, der gør ham i stand til at sikre topplaceringer en smule oftere end danskeren. Også selvom det ikke er stabilt og ikke altid er lige pænt.

Det er enormt svært at gennemskue, hvad man skal forvente af Haas i 2018-sæsonen. De kører stadig med et hav af Ferrari-komponenter - herunder en splinterny motor fra italienerne - og bør dermed være i stand til at kunne bide skeer med de øvrige hold i midten af feltet. De startede 2017 enormt flot, men sluttede af med en skidt sidste halvdel af sæsonen, hvilket er en smule alarmerende.

I sidste sæson blev Haas nummer 8 i konstruktørmesterskabet og slog dermed McLaren og Sauber. Det er usandsynligt, at de atter slår McLaren i 2018, hvorfor de kommer til at kæmpe med Sauber og Toro Rosso om de nederste tre pladser, hvor det bør anses som mest sandsynligt, at de enten bliver 8 eller 9.

Formel 1 2018-reglement

Halo

I år er der indført en krans af kulfiber omkring køreren, som har været meget omtalt og udskældt. Den er introduceret for at undgå, at køreren bliver ramt i hovedet af større vragdele og andet løst materiale fra banen. Mange fans og kørere har dog kritiseret Halo-systemet, da de synes, at den er grim og ikke fuldstændig udelukker skader. Visse kørere (heriblandt Magnussen) synes sågar, at det er unødvendigt, da der bør være en risiko ved at køre F1.

At den er grim, kan der være reelle meninger om, men det kan ikke afvises, at den forbedrer sikkerheden for kørerne. I den forbindelse kan det fremstå en smule vildt og kontroversielt at have et romantisk forhold til livsfaren ved at dyrke sport. Desuden kommer den formentlig ikke til at påvirke bilernes køreegenskaber nævneværdigt.

Motorer

Reglerne for de tekniske specifikationer for motorerne kommer til at være nogenlunde de samme for 2018-sæsonen. Vigtigst af alt kommer man kun til at have tre motorer til rådighed til hele sæsonen, hvor det sidste år var fire. Dermed kommer vi formentlig til at se flere kørere, der er nødt til at tage en straf for at skifte motor i 2018.


Dette kan særligt ramme et hold som Toro Rosso, der kører med Honda-motorer i 2018. Honda havde nemlig ualmindeligt store problemer med holdbarhed i 2017. Renault-motorerne havde også anseelige udfordringer med pålideligheden, hvorfor vi nok også kan forvente, at Red Bull, Renault og McLaren kan få en sig en hovedpine i 2018.

I alt har tre hold skiftet motorer til den nye sæson; McLaren skal køre med Renault-motorer, Toro Rosso skal køre med Honda-motorer, og Sauber får som noget nyt en fuldt opdateret 2018-udgave af Ferrari-motoren stillet til rådighed.

Dæk

I 2018 vil der være hele syv dæktyper. Tre af disse vil blive udvalgt til hver weekend, og de kan være af meget varierende hårdhed. Dermed kan vi teknisk set have en weekend med ultrasoft, supersoft og medium, hvor soft-dækket bliver sprunget over. Jeg tror dog ikke, at det kommer til at have afgørende betydning for selve løbene.

Formel 1 2018 - De tre titelkandidater

Mercedes – Hamilton (ENG)/Bottas (FIN)

Lewis Hamilton vandt verdensmesterskabet for fjerde gang i 2017 og er favorit igen i 2018. Han er sammen med en 3-4 kørere i feltet et niveau over de andre. Bottas kom til Mercedes i sidste sæson, hvor han i grunden gjorde fin figur, men uden at true Hamilton for alvor.

Det må forventes, at Bottas finder sig bedre til rette hos Mercedes i denne sæson, men det er svært at forestille sig, at han skal kunne slå Hamilton af tronen. Hamilton viste i sidste sæson, at han har et noget højere niveau end Bottas, og det vil vi formentlig komme til at se igen i år.

Umiddelbart CV: 80/20-75/25 i Hamiltons favør.

Ferrari – Vettel(TYS)/Raikkonen (FIN)

Vettel har haft nogle sæsoner, hvor han ubesværet har slået finske Raikkonen, der ligner en skygge af sig selv. Vettel er ubestridt holdets førstekører, og Raikkonen må finde sig i at vige pladsen, når Vettel skal forbi. Det ville være spændende med mere intern konkurrence, men det må betegnes som højst usandsynligt i 2018. Vettel er bedre i kvalifikationen, hurtigere under selve løbet og en enormt fokuseret kører.

Vettel ser ud til at blive hovedudfordreren til Hamilton i næste sæson. De to er på niveau baseret på kørertalent, men Hamilton må forventes at have den hurtigste bil.

CV på Vettel-Raikkonen: Cirka 80/20.

Red Bull – Ricciardo (AUS)/Verstappen(HOL)

Feltets tætteste holdduel bliver spændende at følge igen i år. Ricciardo er den erfarne, stabile kører, mens Verstappen er et ungt kæmpetalent, der allerede har givet en forsmag på sine kvaliteter. 2018 kan blive sæsonen, hvor Verstappen for alvor bider sig fast i Formel 1 og slår sin stærke holdkammerat.

2017 endte med en overbevisende intern sejr til Ricciardo, men Verstappen var plaget af mekaniske problemer. Derfor må det forventes, at duellen kommer til at være lidt tættere i 2018. De to kørere har forskellige kvaliteter. På den perfekte dag er Verstappen afgjort hurtigst, men han har problemer med at levere topniveauet konsistent. Ricciardo er derimod stabil, kølig og stadig enormt hurtig.

Det ligner en ren 50/50 mellem de to. Måske med en lille fordel til Ricciardo, men det er dog svært at argumentere for dette med mere end en mavefornemmelse.

Red Bull vil desuden håbe på at udfordre Mercedes og Ferrari om titlen i år. De har tradition for at bygget feltets bedste bil, men har haft et betydeligt kraftunderskud må motoren sammenlignet med Ferrari og Mercedes. Man kan derfor håbe på, at de derfor får bygget en endnu stærkere og mere stabil motor i samarbejde med Renault til 2018-sæsonen.