Copenhagen Games er større end nogensinde og får deltagelse af blandt andre Heroic og North. Presset synes især at være på sidstnævnte. Læs vores lille optakt til Copenhagen Games 2018 her.

Copenhagen Games 2018 satser større end før med deres CS:GO-turnering. Turneringen, der i 2017 blev vundet af danske Team Singularity, har skåret deltagerantallet ned fra 16 til 8 hold, samtidigt med at de har øget præmiepuljen til $100.000 dollars.

Det har betydet, at nogle af de større hold har været interesseret i at deltage i turneringen, og man har således uddelt invitationer til blandt andre North og Heroic. Turneringen er altså noget større, end den var for et år tilbage.

Det har også betydet, at DR3 har sikret sig tv-rettighederne til turneringen, hvorfor de afgørende kampe vil blive tv-transmitteret. Det må man ikke undervurdere betydningen af, og det er herligt, at dansk tv er begyndt at investere i CS:GO. 

En turnering på dansk jord vil naturligvis sætte et pres på de danske hold, og særligt vil der være meget pres på skulderne hos North-spillerne. De skabte overskrifter, da de signerede Kjarebye, men spillet har ikke været prangende indtil videre, og deres omrokering har ikke givet pote endnu.

Til deres forsvar skal det siges, at både cs_summit og IEM Katowice kom relativt tidligt i forløbet, og forventningerne til dem har ikke været store. Nu begynder de dog at have spillet sammen i et stykke tid, hvorfor man med rette kan begynde at forvente mere af det danske hold. Det skal blive spændende at se, hvad de kan drive det til i København.

Copenhagen Games 2018 odds

Hold øje med tips fra BetXperts CS:GO-ekspert, Il_Falco. Ligeledes plejer der også at falde mange tips af undervejs i turneringen fra kompetente brugere, så hold øje med forumtråden herunder.

Vinder

Bedste odds Bookmaker
North 2,85
Danske Spil
Heroic 4,00 Danske Spil
Kinguin 4,50 Danske Spil
Quantum Bellator Fire 7,00 Danske Spil

Favoritterne: Presset er på North

Det er kun de fire inviterede hold, der på forhånd er kendt. Når de fire øvrige hold er fundet via kvalifikationsturneringen, kan det være, at der bliver opdateret med en kommentar i forummet.

I den her turnering må der være meget pres på North. Efter en skuffende major erstattede man K0nfig og cajunb med Kjaerbye og mertz. På papiret to solide erstatninger - eller to opgraderinger om man vil - men spillet har ikke skaffet resultater endnu.

Man deltog umiddelbart efter tilføjelsen i cs_summit, hvor forventningerne naturligvis ikke var store, og det blev da også blot til en sejr over Vega Squadron, inden SK og Heroic ekspederede dem ud. Siden deltog de i IEM Katowice, hvor man slog NiP (Bo1) og Heroic (Bo3), men tabte til FaZe (Bo3) og NiP (Bo3). Efterfølgende har man spillet onlinekampe, men heller ikke her har man imponeret meget: blandt andet fire nederlag til Heroic (2) og Astralis (2).

Det er selvfølgelig forventet, at der er en tilvænningsperiode efter en rosterændring, men jeg synes godt, at man kan begynde at forvente, at de hæver deres niveau i den kommende tid, og her er Copenhagen Games en oplagt turnering. North har ikke rigtigt vundet noget siden de blev skabt, så en sejr her - selvom det er en lille turnering - kan give dem et stort skub i den rigtige retning.

De udfordres blandt andre af Heroic, der har været ret godt kørende i 2018 og i perioder set noget bedre ud end North. De har dog ét problem: deres AWP - JUGi - er ude på ubestemt tid. De har spillet fint uden ham, og faktisk slået North over to kampe i en onlineturnering, men alt andet lige er det naturligvis et slag, at deres bedste mand er fraværende.

Jeg er lidt spændt på, hvad de kan drive det til i den her turnering. Jeg tror ikke, man må udelukke dem, men omvendt er jeg heller ikke overbevist om, at de kan gå hele vejen uden JUGi. Jeg ser frem til at få svar.

Der er også russiske Quantum Bellator Fire, der overraskede ganske pænt ved Majoren. Det er et hold, der har spillet sammen i lang tid, og det begynder så småt at kunne mærkes. Man skal nok ikke overvurdere dem for meget efter deres Major-resultat, men de slog blandt andre mousesports og Gambit, så det er ikke et lille, ligegyldigt hold. De har evner.

De er dog vant til at spille på et lidt lavere niveau, end North er. Til gengæld er de mere sammenspillet end det danske mandskab, og det betyder bestemt meget i et holdspil som CS:GO. Det skal blive spændende.

Det sidste hold er polske Kinguin, der er interessant af flere årsager. Den primære er dog, at CS:GO-legenden TaZ er blevet en del af holdet, og skønt han så skidt kørende ud i den sidste del af tiden hos Virtus.pro, så er der ingen tvivl om at polakken er et stort navn for rigtig mange, og mange vil huske ham som den store rival til Astralis, da de to hold kæmpede om at være bedst i starten af 2017.

Turneringsformat ved Copenhagen Games 2018

Otte hold deltager i hovedturneringen ved Copenhagen Games 2018. De fire første hold kender vi allerede, da de er blevet inviteret, og de tæller blandt andre North og Heroic. De sidste fire hold findes ved en kvalifikationsturnering, der løber over det meste af torsdagen (og en enkelt afgørende kamp fredag morgen). 

De otte hold fordeles i to grupper.

I gruppespillet spilles der BO3-kampe. I alt kommer der fem kampe i hver gruppe, der fordeler sig således:

  1. Kamp 1: Hold 1 mod hold 4
  2. Kamp 2: Hold 3 mod hold 4
  3. Kamp 3: Vinder af kamp 1 - Vinder af kamp 2 (Vinderen går videre til playoff med seed #1)
  4. Kamp 4: Taber af kamp 1 - Taber af kamp 2
  5. Kamp 5: Vinder af kamp 4 - Taber af kamp 3 (Vinderen går videre til playoff med seed #2)

Veto-processen ved maps er meget simpel. Holdene skiftes først til at fjerne ét map, dernæst til at vælge ét map og så fjerner de igen ét map, hvorfor det sidste map bliver det afgørende map, skulle kampen gå ud i tre maps.