eSport overgår cykelsport når det kommer til bettingomsætning, og forventningen er, at det blot vækster mere i fremtiden. Læs ugens bettingnyheder...

eSport vækster voldsomt i disse år. Faktisk så voldsomt, at det er ved at udvikle sig fra nicheinteressere til en mere folkelig disciplin.

”eSporten er hastigt ved at udvikle sig fra en nicheinteresse til et folkeligt fænomen. Det er endnu et bevis på, at digitaliseringen tager fart – ikke mindst i underholdningsbranchen,” siger Janus Sandsgaard, der er digital fagchef i Dansk Erhverv, til danskerhverv.dk

Men hvor stort er det så?

Ifølge Danske Licens Spil er eSport et marked, der er i voldsom fremgang, og som allerede nu overgår markeder som cykelsport. Forventningen er blot, at den udvikling fortsætter i de kommende otte år.

”Vi var de første herhjemme, der begyndte at tilbyde betting på eSport, og vi kan allerede se nu, at det ikke er et nicheområde. Der er stadig langt op til sportsgrene som fodbold og tennis, men omsætningen på eSport overgår f.eks. cykelsport, badminton og volleyball. Vi forventer, at eSport i 2025 målt på omsætning bliver den 3. største kategori, vi udbyder odds på,” siger Niels Erik Folman, der er administrerende direktør for Danske Licens Spil, til danskerhverv.dk

Læs mere

Andre bettingnyheder fra 14

3/4 bwin* søger polsk licens på trods af bookmakerflugt

Bookmakeren bwin*, som i slutningen af 2016 også kom ind på det danske marked, har søgt polsk licens på trods af de ændringer, der har været i den polske spillelov. Disse ændringer har ført til en tilbagetrækning fra markedet fra flere prominente bookmaker herunder Pinnacle og Bet365*.

Læs mere

4/4 Mulig matchfixing i den tredjebedste spanske række

Barcelonas B-hold slog Eldenense i den tredjebedste spanske fodboldrække med hele 12-0 efter en pauseføring på 8-0. En spiller græd efter kampen over nederlaget og blev trøstet af Barcelona-spillerne, men nu har Chiekh Saad fra Eldenense anklaget fire spillere fra sit hold for matchfixing. Han deltog ikke selv i kampen. Holdet er suspenderet, og klubben har selv bedst ledelsen i ligasystemet om at undersøge sagen. Yderligere er samarbejdet med en italiensk investorgruppe, der kom ind i klubben for nyligt, afbrudt. 

Læs mere

4/4 Udbydere af onlinespil til kamp mod hvidvaskning i kiosker

Regeringen vil fortsat lade danskere spillere foretage spil i kiosker uden at skulle lade sig registrere, så længe beløbene er under 15.000 kr. Dette vil udbydere af online spil gøre op med, da det ikke vil bekæmpe hvidvaskning af penge ved spil. Danske Spil* er ikke enig i kritikken og mener, de i forvejen gør rigtig meget for at undgå hvidvaskning.

Læs mere

5/4 Illegal bettingring optrævlet i Vietnam

Vietnamesisk politi har anholdt periode for ulovlig bettingvirksomhed i Vietnam. Landet har først fornylig gjort betting ulovligt i landet, men denne bettingvirksomhed har håndteret over 39.000 væddemål, hvoraf de ældste er tilbage fra 2014. I alt skulle virksomheden have modtaget væddemål for 37 millioner euro.

Læs mere

5/4 Sky Bet udvider til Tyskland

Den engelske bookmaker Sky Bet udvider sine markeder til det tyske, hvor de bekræfter at starte op senere på året. Dette er en del af Sky Bets vision om at udvide internationalt, og nyheden kommer få måneder efter at Sky Bet gik ind på det italienske marked.
Læs mere (betalingsside)

5/4 Britiske myndigheder undersøger bookmakeres software

Flere britiske bookmakere bruger software som iesnare eller iovation, der automatisk downloades, når man logger ind på en bookmakers hjemmeside eller i nogle tilfælde bare besøger den. Bettere mener, at softwaren bruges til at overvåge deres bettinghistorik og derefter udelukke dem, mens bookmakere fortæller til BBC, at de bruger den til forebyggelse af snyd. Britiske myndigheder undersøger, om brugen af softwaren er ulovlig. 

Læs mere 

6/4 My4 vil revolutionere betting med ny app

I påsken lanceres en ny app kaldet My4, der vil bringe noget helt nyt til bettingverdenen - ved at kombinere betting og managerspil. Denne nye app skal gøre det muligt at vædde med sine venner, hvor man kombinerer sig eget hold af spillere ud fra virkelighedens fodboldhold. Disse virtuelle hold dyster så mod hinanden med om en angivet præmiepulje, hvor My4 tager 5% af præmiepuljen.

Læs mere

7/4 De Moderate vil sælge Svenska Spel

I Sverige er der stor debat om bettingmarkedet, og hvordan det skal reguleres. Næsten lige så stor debat er der om Svenska Spels fremtid, og nu blander De Moderate sig i debatten. Hvis de kommer til magten, vil de ikke tøve med at sælge Svenska Spel, så det ikke længere er et statsligt selskab.

Læs mere