Belgisk talentoverflod, italiensk organisation og irsk fight. Kan Zlatan & Sverige markere sig i EM-gruppe E? Læs vores optakt.

Endnu et skridt er hermed taget i BetXperts store EM-sektion der skal klæde vores læsere på til sommerens slutrunde i Frankrig: Gruppe E-optakten er klar.

Se vores gennemgang og optakt til Gruppe E her, hvor Frank Pilantra har analyseret samtlige fire hold. Se blandt andet forventede startopstillinger, nøglespillere og odds. Gå til BetXperts store EM-sektion her eller via forsiden ->EM 2016

Gruppe A, B, C og D blev udlagt forleden, og den sidste gruppe følger een af de kommende dage. Læs og kommentér endelig. Og bemærk i øvrigt: De udlagte tekster vil blive opdateret løbende – i takt med trupsituationerne ændrer sig, og i takt med at vi bliver klogere, bl.a. som følge af kloge læserinput.

Her følger nogle uddrag fra Gruppe E-analyserne, samt nogle odds:

Belgien: Masser af klassespillere

Den belgiske landstræner Wilmots har adskillige spændende profiler at bringe i spil fra en gylden generation og typisk mindst to klassespillere til hver plads. Belgierne har et hold der måske kan gå hele vejen og overraske favoritfeltet med Tyskland, Frankrig og Spanien.

Men først skal Gruppe E overstås, dvs duellerne med traditions-stormagten Italien, fightende Irland samt Zlatans Sverige.

Land

Vinder Euro 2016: Odds Bookmaker Vinder Gruppe C: Odds Bookmaker
Belgien 13,00
Unibet
 2,20  Unibet
Italien 18,00 888sport 2,70 888sport
Sverige 101,00
Bet365
7,00 Bet365
Irland 151,00 Bet365 12,00 888sport

Belgien er gruppens favorit, men forsvarsstyrmand Vincent Kompany har døjet med skader, mens kreatør Eden Hazard har haft en tung sæson hos Chelsea. Desuden havde De Røde Djævle faktisk ikke en særligt overbevisende kvalifikation i en umiddelbart overkommelig gruppe.

  

Italien mangler vildskab

Hos Italien satser landstræner Antonio Conte, i hvert fald i forsvaret, på nogle af de velkendte landsholdskæmper, og de gik ubesejrede igennem kvalifkationen. Bookmakerne har dog ikke Italien helt med fremme blandt favoritterne.

Det kan skyldes den skuffende indsats ved VM´14 i Brasilien, hvor Gli Azzurri blev elimineret allerede i gruppespillet. Men der mangler nok også noget vildskab og uforudsigelig eksplosivitet. Et par deciderede målslugere i front ville også pynte.

 

Sverige = Zlatan

Det svenske mandskab står og falder med Zlatan Ibrahimovic, PSG-superstjernen der er på hjemmebane i Frankrig, i hvert fald i første kamp hvor Sverige møder Irland i Pars (PSG og Zlatan er ikke synderligt populære uden for hovedstaden).

EM-Topscorer - udvalg fra Gruppe C

Bedste odds Bookmaker
Lukaku (Portugal) 13,00 Bet365
Zlatan (Sverige) 34,00 Bet365
Pellé (Italien) 41,00 Bet365
Long (Irland) 151,00 Bet365

Resultatet af Irlandskampen kan blive afgørende for de svenske chancer i gruppespillet, da Italien og især Belgien virker som en stor udfordring.

Irland-Sverige: 13. juni 

Irland Uafgjort Sverige
3,20 3,30 2,50
Tonybet
Tipico
888sport

Unluck of the Irish: Knæskader

Der er ikke de store forventninger til det stjernefattige irske hold. Bookmakerne vurderer, at Irland sandsynligvis parkeres på sidstepladsen.

Men Irland leverede flere overraskelser undervejs i kvalifikationen (fx 4 point mod Tyskland), og irerne trives vist ganske glimrende i rollen som undervurderede underdogs. Det er kollektivet og en stærk defensiv der skal bære Irland igennem gruppespillet – evt krydret med nogle dødbolde samt en portion held. Luck of the Irish.

Det kan også bære langt, men den irske trup plages af knæskader. At veteranerne Given og Keane er ramt, er én ting – de er alligevel ikke helt hvad de har været – men der er også tvivl om kval-topscorer Walters.

Masser af tips allerede: Se diverse EM-spil her

Frank Pilantra har allerede lagt diverse EM-tips ud.
Se spillene her