Efter VM-fiaskoen vil Spanien forsvare EM-titlen. Men både kroater og tyrkere har spillere der kan gøre forskellen, og Tjekkiet har et solidt kollektiv. Se optakten til EM-gruppe D.

Endnu et skridt er hermed taget i BetXperts store EM-sektion der skal klæde vores læsere på til sommerens slutrunde i Frankrig: Gruppe D-optakten er klar.

Se vores gennemgang og optakt til Gruppe D her, hvor Jesper Sørensen har analyseret samtlige fire hold. Se blandt andet forventede startopstillinger, nøglespillere og odds. Gå til BetXperts store EM-sektion her eller via forsiden ->EM 2016

Gruppe A, B og C blev udlagt forleden, og de øvrige to grupper følger de kommende dage. Læs og kommentér endelig. Og bemærk i øvrigt: De udlagte tekster vil blive opdateret løbende – i takt med at trupsituationerne ændrer sig, og i takt med at vi bliver klogere, bl.a. som følge af kloge læserinput.

Her følger nogle uddrag fra Gruppe D-analyserne, samt nogle odds:

Spansk revanche

Der står revanche på den spanske menu. Ganske vist vandt de EM, sidst det blev afholdt, men i mellemtiden er de blevet ydmyget i VM 2014. 

Kan den afgående landstræner del Bosque og det spanske hold rejse sig efter VM-fadæsen? Bookmakerne regner i hvert fald med at det bliver til en førsteplads i Gruppe D og har Spanien som turneringens tredjestørste favorit (efter Frankrig og Tyskland).

Land

Vinder Euro 2016: Odds Bookmaker Vinder Gruppe C: Odds Bookmaker
Spanien 6,80
Betfair
 1,57  Bet365
Kroatien 34,00 Bet365 4,15 888sport
Tjekkiet 101,00
Tonybet
10,00 Bet365
Tyrkiet 101,00 Tonybet 12,00 Unibet

I EM-kvalifikationen kunne spanierne cruise sig igennem en relativt nem gruppe, og heller ikke nogle sløve træningskampe i marts gav klare svar (udover at David de Gea nok er truppens bedste keeper - nu mangler landstræneren så bare at indse det). 

På papiret har spanierne en skarp trup, der burde kæmpe med om EM-sejren, men hvor sultne og skarpe er spillerne?

Kaos eller klassespil for Kroatien?

Den kroatiske landstræner Cacic er ubesejret siden han tog over i oktober sidste år. Men holdets fans ser ham som håndlanger for den stærke mand i kroatisk fodbold, Dinamo Zagreb-bossen Zdravko Mamic, og senest er Liverpool-forsvareren Dejan Lovren blevet uvenner med landstræneren.

Truppen ser ellers god ud med profiler som Rakitic, Modric og (delt) EM-topscorer fra 2012, Mandžukic, samt store talenter som Kovacic, Pjaca og Halilovic. Men gruppen ser ret svær ud. De forsvarende mestre fra Spanien er naturlige favoritter, men også Tjekkiet og Tyrkiet kan udgøre problemer for kroaterne.

Omvendt er potentialet stort. Er Kroatien undervurderet mod Spanien?

Kroatien-Spanien: 21. juni

Kroatien Uafgjort Spanien
4,10 3,40 2,15
NordicBet
Tipico
Unibet

Det tjekkiske kollektiv

Tjekkiets trup er fattig på profiler – den største stjerne er klassemålmand Cech – men det blev alligevel til en førsteplads i en giftig kvalifikationspulje hvor de bl.a. mødte Tyrkiet. Landstræner Pavel Vrba har nemlig gjort Narodak til et stærkt kollektiv.

Og netop kollektivt kan de godt spille op med i hvert fald Tyrkiet og Kroatien, og det er bestemt ikke udelukket, at tjekkerne tager en andenplads i Gruppe D. Omvendt kan det såmænd også blive til en sidsteplads – de andre lande ser individuelt stærkere ud.

Tjekkiet-Tyrkiet: 21. juni 

Tjekkiet Uafgjort Tyrkiet
2,55 3,30 2,95
Unibet
Tipico
888sport

Kan Tyrkiet overraske?

Tyrkiet er ifølge bookmakerne det svageste hold i Gruppe D. Men tyrkerne har faktisk et fint landshold med profiler som Barcelona-spilleren Arda Turan. Og ved trænerroret finder vi erfarne Fatih Terim, i gang med sin tredje tjans som tyrkisk landstræner.

Tyrkiet og Tjekkiet mødtes også i kvalifikationen, og selv om det gav en sejr til hver, er det tyrkerne der pt har håneretten via gevinsten i Prag i oktober sidste år.

Masser af tips allerede: Se diverse EM-spil her

Frank Pilantra og Estadisticas allerede lagt diverse EM-tips ud.
Se Pilantras spil her  Se Estadisticas' spil her