Ronaldo & Portugal er klare favoritter, men østrigerne er talentfulde, de islandske vikinger fighter frygtløst, og de upåagtede ungarer undervurderes måske. Se optakten til EM-gruppe F.

BetXperts store EM-sektion der skal klæde vores læsere på til sommerens slutrunde i Frankrig, står klar: Gruppe F-optakten er lagt på.

Se vores gennemgang og optakt til Gruppe F her, hvor Estadisticas og Jens Bøye har analyseret samtlige fire hold. Se blandt andet forventede startopstillinger, nøglespillere og odds. Gå til BetXperts store EM-sektion her eller via forsiden ->EM 2016

Gruppe A, B, C, D og E blev udlagt forleden. Læs og kommentér endelig. Og bemærk i øvrigt: De udlagte tekster vil blive opdateret løbende – i takt med trupsituationerne ændrer sig, og i takt med at vi bliver klogere, bl.a. som følge af kloge læserinput.

Her følger nogle uddrag fra Gruppe F-analyserne, samt nogle odds:

Portugal: Rutine og motivation

Rutinerede og stjernespækkede Portugal er favorit foran tre nationer der umiddelbart ser overkommelige ud. Island er EM-debutant, og selv om Østrig og Ungarn begge har stolte traditioner i international fodbold, ligger deres resultater langt tilbage.

Land

Vinder Euro 2016: Odds Bookmaker Vinder Gruppe C: Odds Bookmaker
Portugal 23,44
Betfair
 1,95  888sport
Østrig 41,00
Tonybet
3,25 Unibet
Island 101,00
Tonybet
6,00 Bet365
Ungarn 401,00 888sport 13,00 Bet365

Østrigerne virker dog lovende nu, men Portugal har det bedste materiale med en god blanding af etablerede stjerner og unge stjernefrø. Der er dog en lille bekymring: Portugiserne er defensivt solide, men det kniber ofte med egen målfarlighed/effektivitet – selv om de råder over én af verdens allerfarligste målslugere i Ronaldo.

Bedste kuld i 60 år

Østrig drager til EM med det bedste kuld landet har set de seneste sådan cirka 60 år. Bayern-fænomenet Alaba er holdets største profil, men der er dygtige folk på alle pladser, inkl en række spillere fra Premier League og den tyske Bundesliga.

   

Østrigerne bør vinde naboopgøret mod Ungarn, er bestemt ikke uden chancer mod Ronaldo & Portugal – og så ligner opgøret mod Island nøglekampen om andenpladsen, med østrigerne som favoritter.

Island-Østrig: 22. juni 

Island Uafgjort Østrig
3,80 3,50 2,10
Unibet
Tipico
888sport

Strákarnir okkar

Vulkanøen sprudlede i kvalifikationen hvor Strákarnir okkar (”Vores Drenge”), og med lidt is i maven i de sidste kampe ville det endda være blevet til gruppesejr. Island råder over en frisk blanding af tidligere verdensstjerner og superligaspillere, men fælles for dem alle er at de fighter for fællesskabet og er fløjtende ligeglade med hvor store stjerner modstanderne stiller med.

Spændende om Lagerbäcks vikinger kan gøre landets første slutunde nogensinde til en succes, men bookmakerne ser i hvert fald ud til at have lært lektien, for Island er faktisk ikke sjokkandidat i Gruppe F - det er Ungarn.

Island-Ungarn: 18. juni 

Island Uafgjort Ungarn
2,30 3,30 3,40
Unibet
Tipico
Tipico

Magyarer uden magi

Ungarn er med ved EM for første gang siden 1972, men det ligner ikke et grandiost comeback for den engang så stolte fodboldnation. De Magiske Magyarer forventes at lande sidst i Gruppe F, og det forstår man godt.

  

En trup med tvivlsom kvalitet og en træner med tvivlsomme meritter. Desuden skadesproblemer på den defensive midtbane.

Men måske kan ungarerne alligevel drille med en kynisk-defensiv spillestil - evt hjulpet af at modstanderne undervurderer dem. Den slags er set før.

Masser af tips allerede: Se diverse EM-spil her

Frank Pilantra og Estadisticas allerede lagt diverse EM-tips ud.
Se Pilantras spil her  Se Estadisticas' spil her