Who needs Rooney? Et talentfuldt engelsk hold er favorit i EM-gruppe B, foran Rusland, Wales og upåagtede Slovakiet. Se vores optakt til EM-gruppe B her.

Et nyt skridt er hermed taget i BetXperts store EM-sektion der skal klæde vores læsere på til sommerens slutrunde i Frankrig: Gruppe B-landeteksterne er klar.

Se vores gennemgang og optakt til Gruppe B her, hvor Toke har analyseret samtlige fire hold. Se blandt andet forventede startopstillinger, nøglespillere og odds. Gå til BetXperts store EM-sektion her eller via forsiden ->EM 2016

Gruppe A blev udlagt i går, og de øvrige fire grupper følger de kommende dage. Læs og kommentér endelig. Bemærk: De udlagte tekster vil blive opdateret løbende – i takt med trupsituationerne ændrer sig, og i takt med at vi bliver klogere, blandt andet som følge af kloge læserinput.

Her følger nogle uddrag fra Gruppe B-analyserne, samt nogle odds:

Gruppe B: To store og to små

To traditionelle stormagter og to små EM-debutanter. De to store, England og Rusland, er da også favoritter til at tage de to øverste pladser i Gruppe B.

Den russiske bjørn havde en tung kvalifikationsstart, men blev vækket da manager Fabio Capello sidste år blev udskiftet med Leonid Slutsky. Russerne kan derfor igen tillade sig at være optimistiske på landsholdets vegne (omend de er vante til at blive skuffet når det gælder). Men Wales er faktisk ikke langt efter russerne, ifølge bookmakerne:

Land

Vinder Euro 2016: Odds Bookmaker Vinder Gruppe B: Odds Bookmaker
England 11,00 Tonybet  1,90  888sport
Rusland 81,00 888sport 4,33 Bet365
Wales 81,00
Unibet
4,50 Unibet
Slovakiet 151,00 Bet365 10,00 888sport

Ud over to stjerner i Gareth Bale og Aaron Ramsey har waliserne en profilfattig trup, men til gengæld et stærkt kollektiv og en evne til at omstille taktikken, så den passer til modstanderen.

Slovakiet anses som gruppens svageste hold, men det passer nok Jan Kozáks tropper meget godt at de kan flyve under radaren og måske udnytte et gunstigt program, der betyder, at de møder England i sidste runde (20. juni) hvor gruppefavoritten måske allerede har sikret sig avancement.

Slovakiet Uafgjort England
6,85 4,25 1,55
NordicBet
888sport
Tipico

Kane & Co strutter af talent og selvtillid

Det kan dog godt gå galt for England – som er turneringens fjerdestørste favorit (efter Frankrig, Tyskland og Spanien), men som typisk skuffer de forventningsfulde fans når det gælder.

Men englænderne stiller med et af de mest spændende mandskaber i lang tid, og grunden til optimismen er især de mange uimponerede, unge løver, der er brudt igennem i Premier League, heriblandt Kane, Dier, Alli og Stones.

Masser af tips allerede: Se diverse EM-spil her

Frank Pilantra har allerede lagt diverse EM-tips ud. Blandt andet kan du se hans bud på overraskelser i den engelske trup. Se spillene her

De unge løver kan måske få fans til at glemme at Rooney er lidt over-the-hill (eller få dem til at håbe at hans skadesproblemer holder ham ude). Rooneys problemer kan også ses (men måske ikke i tilstrækkelig grad?) af oddsene for Englands topscorer:

EM-topscorer for England

Bedste odds Bookmaker
Kane 2,50 Bet365
Rooney 5,00 Bet365
Vardy 6,00 Bet365
Sturridge 11,00 Bet365
Welbeck 11,00 Bet365
Alli 11,00 Bet365

Lillebror klar til at drille i britisk derby

Eet af gruppens mest fascinerende opgør står 16. juni mellem England og Wales, to britiske naboer der kender hinanden ud og ind. Kan lillebror drille storebror? Måske. England har måske nok de fleste talenter, men Wales har i fænomenale Gareh Bale en spiller England sagtens kunne bruge på sit hold. Og waliserne kan godt tænkes at gå mere ydmygt og dermed fornuftigt til opgaven.

England Uafgjort Wales
1,83 3,60 5,20
Bet365
888sport
NordicBet