Oddsene er tydelige: Frankrig er storfavorit i Gruppe A ved EM 2016. Logisk: De gæve gallere har hjemmebane, og modstanderne – skønt ikke ufarlige – har problemer. Se vores optakt til EM-gruppe A her.

Første skridt er hermed taget i BetXperts store EM-sektion, der skal klæde vores læsere på til sommerens slutrunde i Frankrig: Gruppe A-landeteksterne er klar - dvs for værtslandet, Schweiz, Rumænien samt Albanien (de øvrige fem grupper følger de kommende dage).

Se vores gennemgang og optakt til Gruppe A her, hvor Jens Bøye har analyseret samtlige fire hold. Se blandt andet forventede startopstillinger, nøglespillere og odds. Gå til BetXperts store EM-sektion her eller via forsiden ->EM 2016

Læs og kommentér endelig. Og bemærk i øvrigt: De udlagte tekster vil blive opdateret løbende – i takt med at trupsituationerne ændrer sig (og i takt med at vi bliver klogere, blandt andet som følge af kloge læserinput).

 

Her følger nogle uddrag fra Gruppe A-analyserne, samt nogle odds:

Gallere og gangstere

Gruppe A domineres på forhånd af de franske værter. Franskmændene har andet og mere end hjemmebanen i ryggen – de har også en klar, effektiv taktik og et stærkt hold. Selv om Real Madrid-angriber Benzema er suspenderet for gangster-adfærd.

Værtslandet er turneringens vinderfavorit (tæt fulgt af Tyskland) og er naturligvis også klar favorit til at snuppe førstepladsen i Gruppe A. Det siger bookmakernes odds, og det siger den sunde fornuft.

Land

Vinder Euro 2016: Odds Bookmaker Vinder Gruppe A: Odds Bookmaker
Frankrig 4,40
Tonybet
1,36 Bet365
Tyskland 4,45
Betfair
   
Spanien 6,50
888sport
   
England 11,00 Tonybet    
...        
Schweiz 71,00 Tonybet 4,50 Bet365
Rumænien 261,00
Unibet
10,00 Unibet
Albanien 501,00 Bet365 28,00 888sport

Bevares, Schweiz har et talentfuldt hold, men alpelandets knøse fik tæv af Frankrig ved VM og virker svagere nu end dengang, Rumænerne er defensivt solide (lige nu plages forsvaret dog af skader og begrænset klub-spilletid), men virker begrænset offensivt.

Og lille Albanien har ganske vist drillet franskmændene i to træningskampe, men albanerne er også ramt af begrænset klub-spilletid, og når det går løs ved slutrunden, bør den større franske klasse og bredde være udslagsgivende.

Nervøs åbningskamp?

Men selv om Frankrig nok lægger nok ud med en sejr i turneringens åbningskamp, 10. juni, mod Rumænien, kan det nu godt være at det bliver tæt.

Frankrig-Rumænien (0-1): X: Odds 3,6 hos Bet365*

Rumænerne spiller defensivt og er typisk solide i forsvaret. Desuden kan al hurlumhejet og forventningspresset gøre det til en nervøs affære for værtsholdet. Den forventede sejr kan blive smal. Er der værdi i odds 3,6 for en eetmåls-hjemmesejr?

Schweizerne bør på papiret tage gruppens andenplads, og tredjepladsen (de fire bedste treere går videre) burde så være et Balkan-opgør med rumænerne som favoritter - men ud over en fransk førsteplads der virker meget sandsynlig. kan alt i virkeligheden ske. Rumænien og Albanien kan fx drille Schweiz, og i det interne Balkan-opgør (19. juni) virker albanerne måske også en smule undervurderet. Eller hvad? 

Rumænien Uafgjort Albanien
1,95 3,50 4,30
888sport
Tipico
NordicBet