Danske Spil* har ingen planer om at stoppe med at udgive Programbladet, selvom mere og mere sportsbetting foregår digitalt.

Du husker det sikkert tydeligt fra din barndom.

Hver tirsdag og fredag skulle du lige forbi din lokale kiosk for at tage et eksemplar af Danske Spils – eller rettere Dansk Tipstjenestes – Oddset Programbladet med dig hjem.

Herefter studerede du det seks siders kampprogram for midtugen og weekenden ganske nøje.

Du gennemgik de 90 kampe på Den Lange minutiøst, satte ringe om de interessante odds og noterede med stor omhyggelighed de korrekte kampnumre, så oddskuponen var udfyldt korrekt, når du indleverede den hos kioskforhandleren.

Programbladet er flittigt brugt

I dag har digitaliseringen slået igennem stort set alle steder i samfundet - også i bettingbranchen.

Med få klik på skærmen - hvad enten det er på computer, tablet eller smartphone - er det muligt uanset tid og sted at se bookmakernes kampudvalg, odds og sætte spil.

På mange, særligt unge, kan det derfor synes som et levn fra fortiden at bevæge sig ned til kiosken for at hente et programblad og spille.   

Ikke desto mindre udgiver Danske Spil* stadig det fysiske kampprogram to gange om ugen hos landets spilforhandlere. Og det har de tænkt sig at blive ved med. 

"Det er ikke aktuelt at stoppe med at udgive Programbladet. Kunderne og forhandlerne er vant til at bruge bladet, og vi ser det stadig flittig brugt ude i butikkerne. Det tjener en vigtig rolle, parallelt med at vores digitale løsninger vinder frem," siger Jens Nielsen, sportsspilchef hos Danske Licens Spil.

Foto: Christian Lindgren, Danske Spil

Foto: Christian Lindgren, Danske Spil*.

Stigende omsætning online

Danske Spil* har ikke ønsket at oplyse, hvor meget af deres omsætning, der kommer fra henholdsvis online- og offline-spil, og hvordan det har udviklet sig igennem årene.

Fra Spillemyndighedens seneste kvartalsrapport fremgår det dog, at 64,5 % af de danske licensindehaveres overskud fra væddemål kom fra onlinespil, mens en to år gammel rapport fra Deloitte vurderer, at online-sportsbetting er vokset betydeligt i perioden 2003-2013 blandt de britiske bookmakere.

Fra at udgøre ti procent af den samlede sportsbetting-omsætning i 2003 i det britiske, udgjorde den i 2013 en tredjedel.  

I samme rapport forudses en fortsat vækst i sportsbettingen fra online- og mobile-platforme. Så selvom meget spil stadig foregår i fysiske butikker, og det på den baggrund kan synes fornuftigt stadig at udgive Programbladet, går udviklingen i retning af det digitale.      

  

Tror du, at Danske Spil* også vil udgive et fysisk programblad om fem-ti år?

"Det er umuligt at svare på, hvad vi gør så langt ude i fremtiden," siger Jens Nielsen.

Oddset Programbladet udkom første gang i 1994, da Oddset blev lanceret.

Programbladet indeholder i dag 354 udvalgte kampe på Den Lange, som blot er et lille udpluk af de tusinder af kampe, som spilleren reelt kan spille på hos Danske Spil*.

Udover at hente det aktuelle programblad i kiosken kan du også altid se det på https://danskespil.dk/programblad.