Sidste kapitel i tennisåret skrives de kommende to uger med finalerne i Davis Cup fordelt på tre værtsbyer: Innsbruck, Torino og Madrid faciliterer verdens bedste spillere, der skal kæmpe om det store Davis Cup-trofæ. Klaus F ser på holdenes chancer og kommer med spilforslag.

For tre år siden ændrede man Davis Cup-formatet fra de sædvanlige hjemme- og udekampe i løbet af året med en afsluttende finale bestående af to hold til en stor finaleturnering med 18 hold. Det blev en blandet succes i Madrid uden mange tilskuere, men hjemmenationens Spaniens titel og dermed succes reddede turneringen. 


I år er spanierne uden Nadal ikke favoritter som i 2019. Serbien med Djokovic og Rusland med Medvedev indtager i stedet favoritværdigheden. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

Davis Cup 

En af de mest traditionsrige turneringer i tennisspilet blev grundlæggende ændret i 2019. Det har skabt en masse debat og utilfredshed i tennismiljøet. Barcelona-stjernen Gerard Pique gik ind i kampen om rettighederne til turneringen sammen med selskabet Cosmos. De ville ændre formatet helt fundamentalt og fjerne en af grundstenene i formatet; hjemme- og udekampene. De kampe, der både havde skabt tilskuerrekorder rundt omkring i verden og emotionelle scener, der ikke ses i individuelle turneringer.

Det blev ikke godt modtaget i tennisverdenen, men da afstemningsresultatet forelå havde Pique og co. fået rettighederne til Davis Cup. Derfor ændrede man det til et stort finalestævne i slutningen af året, og dermed undgik spillerne at skulle spille flere kampe i løbet af året. Samtidig ændrede man det berømte bedst af fem sæt-format i Davis Cup til bedst af tre sæt. Og i stedet for bedst af fem kampe skulle der nu kun spilles tre kampe: to singler og en double. 

De 18 lande i dette års turnering er delt ind i seks puljer med tre hold. Gruppevinderne samt de to bedste toere går videre til et knockout-system, som vi kender det fra tennis.

Spanien uden Nadal

Der er et Spanien med Rafael Nadal, og et Spanien uden Rafael Nadal. Det bliver sidstnævnte i år, og derfor er de ikke favoritter til at genvinde trofæet, selvom de er på hjemmebane. Holder ser dog ganske solidt ud med Albert Ramos Vinolas, Pablo Carreno-Busta og Carlos Alcarez. I double har de Feliciano Lopez og Marcel Granollers. I min optik skal de prioritere Alcarez i singlerne. Han er sulten og formstærk modsat Busta og Ramos. Hvis Alcarez finder momentum, og Busta rammer sit topniveau, så kan Spanien godt genvinde titlen. Dertil behøver de ikke Nadal, men deres vinderchancer er kraftigt reduceret uden legenden. Og så er de i pulje med Rusland, hvilket er endnu en hindring af de store. 

Rublev og Medvedev med mange kampe i 2021

De helt naturlige favoritter på grund af den enorme bredde. Andrey Rublev, Daniil Medvedev, Aslan Karatsev og Karen Khachanov. Så bliver det ikke meget bedre. Skal man se på nogle negative vinkler, så er det alt den tennis, som Rublev og Medvedev har spillet i denne sæson. Rublev har været helt ved siden af sig selv siden US Open. Han virker heller ikke i mental balance. Medvedev sagde efter finalen i Torino, at han manglede energi. Det kan blive kostbart for russerne, men så har de bredden og kan sætte kvalificerede navne som Karatsev og Khachanov ind. Jeg vil se på en vinkel mod russerne fremfor et spilforslag på dem. 

Djokovic kan gøre det igen

Den serbiske verdensetter var sønderknust, da han tabte i kvartfinalen ved Davis Cup-kvartfinalerne i 2019. Det revancherede han ved ATP Cup i 2020, da han gik hele vejen med Serbien. Det er forskellen på Djokovic og de to andre i Big 3. Serberen har en patriotisk glød, der overgår de fleste konkurrenter. Når man så antænder den glød og kombinerer det med den bedste tennisspiller igennem tiderne, så skal Serbien altid være blandt favoritterne. Dette uanset, hvilke holdkammerater han har ved sin side. 
Filip Krajinovic og Dusan Lajovic kommer som altid til at agere en form for statister. Lajovic ramte dog sit topniveau ved ATP Cup i 2020, og gør han det igen, så kan han give Serbien de procenter, der skal bringe dem titlen. Serberne er værd en overvejelse i forhold til et spilforslag.

Spændende hjemmehold

I Torino tørner Jannik Sinner, Fabio Fognini, Lorenzo Sonego og Lorenzo Musetti ud for de azurblå. Deres chancer fik et ordenligt hak nedad, da Berrettini blev skadet i sidste uge. Samtidig kan de mangle noget på doublesiden, hvor de ikke har en etableret double. De er i gruppe med USA, der kan blive et farligt bekendtskab med typer som Isner, Tiafoe og Opelka. Men går Italien videre har de en relativ gunstig lodtrækning. Derfor skal man bestemt have dem blandt favoritterne.

Falmende tennisstormagter

Sverige, Tyskland og Frankrig har store traditioner i Davis Cup, da spillere som Mats Wilander, Stefan Edberg, Boris Becker, Michael Stich, Yannick Noah og Guy Forget tørnede ud for dem i 80'erne og 90'erne. Det er dog alt andet end store profiler, som repræsenterer disse lande nu. De mangler i den grad store navne, der kan bringe dem lette point, og jeg bliver overrasket, hvis nogle af disse lande går videre fra puljerne. Især Tyskland er hårdt ramt af afbuddet fra Alexander Zverev.

Spilforslag til Davis Cup

Det bliver et spilforslag med en klang af Balkan: 

Serbien til at vinde Davis Cup: Odds 7 hos Mr.Green**

Der er få ting, der kan få Novak Djokovic til at ramme sit topniveau: Grand Slams, rekorder og holdkonkurrencer, hvor han repræsenterer sit land. Netop sidstnævnte styrker min tro på Serbien. Derudover har han to holdkammerater, der også finder det høje niveau, når de spiller i nationens farver. Dusan Lajovic og Filip Krajinovic kan blive trukket op i niveau af Djokovic' tilstedeværelse. Det er sket før.

Lodtrækningen er fin, da puljen består af Tyskland og Østrig, hvilket ikke bør give dem store problemer. Vinder de puljen, så hedder den Frankrig eller Storbritannien i kvartfinalen, hvilket også er overkommelige modstandere. Derfra er de blandt de sidste fire, hvor alt kan ske.

Der må spøge nogle traumer fra 2019-kvartfinalen mod Rusland hos Djokovic, hvor han sammen med Troicki smed nogle matchbolde i den afgørende double. Et hjerteskærende nederlag, hvor Troicki brød sammen. Det vil Djokovic ud og revanchere.

 Følg Klaus F's spilforslag hos Mr. Green

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 79
Vundne spil: 17
Tabte spil: 62
Profit: 30,56
Tilbagebetalingsprocent: 139