Årets store fodboldbegivenhed på det amerikanske kontinent bliver Copa América 2024, som spilles d. 20. juni – 14. juli. Vi kigger her nærmere på de store verdensstjerner, som vil underholde os, når de skal kæmpe om Copa América-trofæet.

Se alle odds på Copa America 2024 hos Expekt

.

Hvem kommer til at stå med guldmedaljerne, når det hele kulminerer med Copa América-finalen søndag den 14. juli på Hard Rock Stadium i Miami Gardens med 70.000 tilskuere på lægterne?

Copa America 2024 samler nogle af de største stjerner og talenter, og vi har her samlet en række af de spillere, der helt sikkert kommer til at stjæle overskrifterne.

De bedste spillere ved Copa America 2024

1. Lionel Messi - Argentina

Den største stjerne ved Copa America 2024 bliver uden tvivl Lionel Messi, der førte Argentina frem til triumf ved Copa America 2021, Finalissima samt VM i Qatar 2022.

Det bliver nu nok sidste Copa America-turnering for den 37-årige Lionel Messi, der inden turneringen har spillet 182 landskampe og scoret 108 mål i den argentinske landsholdstrøje.

Den lille argentinske troldmand er allerede vant til amerikanske forhold. Han spiller nemlig til daglig spiller for Inter Miami i Major Soccer League.

Lionel Messi har vundet Ballon d'Or otte gange: 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021 og 2023.

Læs mere om Argentina ved Copa América 2024.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

2. Vinicius Júnior – Brasilien

Hvis Brasilien skal til tops, så skal Vinicius Júnior finde sit Real Madrid-niveau frem. Den 24-årige brasser kan blive den helt store oplevelse ved Copa América, og han kommer til at bære meget af ansvaret for et kanariegult mandskab uden den korsbåndsskadede Neymar.

Vinicius Jr. kan se frem til god støtte fra kammeraten Rodrygo. De to danner en giftig angrebsduo i den spanske kongeklub, og måske vil brassernes landstræner Dorival Júnior kopiere denne model i en tid, hvor de kanariegule tropper mangler en formstærk 9'er.

Der bliver sikkert fokus på Vinícius' mentale balance efter en sæson, hvor bølgerne til tider har gået højt i den spanske La Liga. På landsholdet er den måske kommende Ballon D'Or vinder noteret for 30 kampe og bare tre scoringer.

Læs mere om Brasilien ved Copa América 2024.

Foto: Manan Vatsyayana / AFP

3. Federico Valverde - Uruguay

Omdrejningspunktet hos Uruguay er midtbanespilleren Federico Valverde, der med sit pasningsflow, store arbejdsradius, dybdeløb og lederegenskaber er kørt i stilling til en hovedrolle hos Sydamerikas mest formstærke landshold under Copa América. .

Den 25-årige Real Madrid-spiller passer som fod i hose til legendetræneren Marcelo Bielsas spilfilosofi. og manden med de 56 landskampe og seks mål for Uruguay har allerede båret anførerbindet for 'La Celeste' (De lyseblå) i flere omgange.

Uruguay er igennem et generationsskifte, hvor tidligere tiders profiler såsom Edinson Cavani er væk, mens Luís Suárez nu om dage indtager en plads på bænken. I den proces er Federico Valverde bare blevet en endnu vigtigere figur på landsholdet.

Læs mere om Uruguay ved Copa América 2024.

Foto: Alberto Valdes / POOL / AFP

.

4. Luis Díaz - Colombia

Den colombianske angriber har etableret sig som den vigtigste spiller hos Colombia, hvor han bl.a. brillerede med tre scoringer i årets flotte sejre på hhv. 2-0 og 2-1 over giganterne Tyskland og Brasilien.

Især målene mod brasserne aftvinger respekt, idet de kom på bagkant af, at 'Luchos' (Luis Díaz' kælenavn) forældre var blevet løsladt efter at være kidnappet af en colombiansk guerillabevægelse.

Den 27-årige kantangriber er en fantastisk underholdende spiller at se i aktion med sin hurtighed, driblestyrke og teknik. Luis Díaz står også i høj kurs hos Liverpool, der skulle forlange mellem 120 og 145 mio. € for at slippe sin guldfugl.

Læs mere om Colombia ved Copa América 2024.

5. Santiago Giménez - Mexico

Den argentinsk-fødte mexicaner har gang i noget af en kometkarriere, og den 22-årige angriber har udviklet sig til en sand målmaskine for Feyenoord.

Det gør også, at det forventes, at Santiago Giménez nok er at finde på en større adresse efter Copa América. Han er udover sine kliniske afslutninger kendt for sin fremragende boldkontrol og evner som opspilsstation.

Det er bare blevet til fire mål i 27 kampe for 'El Tri', og det viser, at der endnu er ting, som Santiago Giménez skal have forløst i landsholdstrøjen, men spillestilen er også en anden end på klubholdet, hvor han har mere overskud til at komme i feltet.

Læs mere om Mexico ved Copa América 2024.

6. Alphonso Davies - Canada

Den 23-årige venstre back har spillet 47 kampe og scoret 15 mål i den canadiske landsholdstrøje. Alphonso Davies kommer med masser af erfaring fra Bundesligaen og Champions League for Bayern München, hvor han har imponeret med fart, godt overblik og offensive kvaliteter.

Alphonso Davies vurderes til at være en at verdens bedste på sin position, når vi snakker offensive aktioner, og Real Madrid skulle være klar med et godt tilbud til spilleren, hvis kontrakt med Bayern München udløber med udgangen af juni 2025. 

7. Moisés Caicedo - Ecuador

Den 22-årige Chelsea-spiller er Ecuadors vigtigste spiller fra sin position i maskinrummet på den centrale midtbane. Moisés Caicedo imponerede stort ved VM i 2022 samt på Brightons hold i Premier League,. Det banede vejen for en transfer til Stamford Bridge på hele 115 mio. £.

Moisés Caicedo er noteret for 41 kampe og tre mål for Ecuador. Midtbanespilleren er ikke bare eminent bolderobrer. Han er også dygtig til at holde flow i spillet med sine afleveringer, og under Ecuadors seks kval-kampe til VM 2026 står Moisés Caicedo for tre assists til de bare fem ecuadorianske fuldtræffere.

Ofte stillede spørgsmål

Er Lionel Messi med ved Copa America 2024?

Ja, vi får lov til at opleve den argentinske superstjerne Lionel Messi ved Copa America 2024.

Er Neymar med ved Copa America 2024?

Nej, Brasilien må klare sig uden Neymar, der må melde fra grundet en skade.