MitSpil er en app fra Spillemyndigheden, der skal hjælpe brugere med at skabe et overblik over ens spilforbrug. Tilsynsmyndigheden håber, at mange vil bruge appen. 

Spillemyndigheden lancerede den gratis app MitSpil i november sidste år, hvor man kunne teste, om man var i farezonen for at have problemer med spilafhængighed. I samme omgang meldte de ud, at det senere ville blive muligt også at registrere ens spilforbrug i appen, så man kan få et overblik over, hvor mange penge man bruger på spil. Og det er nu blevet tilføjet til MitSpil.

Spillemyndigheden håber, at især unge mennesker, der har et spilforbrug, der risikerer at tage overhånd, vil hente appen og dermed få et overblik over deres spilforbrug. 

"Vi har fået udviklet denne app, fordi vi som myndighed har et ansvar for, at spil om penge foregår på en fair måde. Vi skal altid sørge for at beskytte særligt sårbare spillere mod at havne i en situation, hvor de ikke længere har kontrol over deres spil, og her kan MitSpil være et godt værktøj. Appen er lettilgængelig og brugervenlig, så jeg håber, at mange vil finde den værdifuld, siger Birgitte Sand, direktør i Spillemyndigheden i en pressemeddelelse.

"Vi bruger appen som medie, fordi vi ved, at især mange sportsvæddemål foregår på telefonen, og så er det nemt at bruge vores app, når man lige har spillet," fortsætter direktøren. 

Nye initiativer er velkommen

Når man har indtastet sit spil i appen, kan man indstille den til at sende push-notifikationer om, at man skal huske at opdatere sit spil med gevinst eller tab, når spillet er afsluttet. Appen giver herefter et overblik over, hvor meget man har vundet eller tabt på spil på ugentlig, månedlig og årlig basis. Det er også muligt at registrere sig i ROFUS (Registeret Over Frivilligt Udelukkede Spillere) gennem appen. 

Hos Center for Ludomani hilser man alle initiativer velkommen, der er er med til at hjælpe unge med at styre deres spilforbrug:

"Vi ser flere og flere unge med spilproblemer hos Center for Ludomani. Derfor hilser vi alle nye initiativer velkommen, der klæder de unge bedre på til at holde styr på deres spilforbrug. MitSpil kan give et tiltrængt overblik over ens forbrug - både hvad angår tid og penge. Det er fantastisk, hvis MitSpil-appen vil blive den enkelte forbrugers wake-up call, inden spillet begynder at løbe løbsk, og dermed støtte den enkelte til en mere afbalanceret spiladfærd, hvor plusser og minusser går i vater," siger Michael Bay Jørsel, centerleder ved Center for Ludomani, i pressemeddelelsen. 


Den opdaterede version af MitSpil følges op af online markedsføring på blandt andet sociale medier, ligesom der også vil være to TV-reklamer om appen. Der blev blandt andet vist en reklame for appen i pausen af torsdagens landskamp mellem Montenegro - Danmark.