I foråret blev en kamp aflyst i den svenske Allsvenskan grundet matchfixing-mistanke. Nu er det kommet frem, at en tidligere Premier League-spiller er involveret i sagen. Læs denne og resten af ugens bettingnyheder her. 

Den tidligere Premier League-spiller, Dickson Etuhu, skulle efter sigende have været manden, der kontaktede AIK Stockholms keeper, Kenny Stamatopoulos, med hensigten til at han skulle underpræstere i en kamp mellem AIK og IFK Göteborg. Kampen blev udsat efter, at Stamatopoulos gik til myndighederne om forsøget på matchfixing.

Det vides dog ikke, om Dickson Etuhu, der nu arbejder som fodboldagent, kontaktede Stamatopoulos direkte eller gjorde det gennem en anden. Dickson Etuhu har spillet for det nigerianske landshold og i Premier League for Fulham.

Ifølge The Times blev Stamatopoulos tilbudt, hvad der svarer til 1,5 millioner danske kroner, hvis han ville være med til at fixe kampen. 

Læs mere

Andre bettingnyheder i uge 41

9/10 Stor fusion på vej i bookmakerbranchen

To af sværvægterne i bookmakerbranchen kan være på vej mod en fusion, hvilket kan være starten på en bølge af sammenlægningerne. Ladbrokes Coral og GVC Group, der bl.a. ejer Bwin*, Sportingbet og Partypoker synes at være tæt på en fusion.

Læs mere

10/10 UKGC styrker deres position for at beskytte børn fra betting-reklamer

En artikel i avisen the Times, der beskylder online-betting operatører for at bruge tegnefilm til at lokke børn til at spille online, har fået Storbritanniens Gambling-kommission til styrke deres position for at beskytte børn mod onlinespil.

Læs mere

10/10 e-Sports-bettingplatform vil ekspandere i Europa efter ny licens på Malta

e-Sports-bettingplatformen Unikrn vil ekspandere i Europa efter, at virksomheden har modtaget en licens, der giver dem mulighed for at operere på Malta. Unikrn har hidtil opereret med spil for rigtige penge i Australien og play money i UK.

Læs mere

10/10 Ny schweizisk spillelov vedtaget efter sidste behandling

Den nye schweiziske spillelov er blevet vedtaget efter at have været igennem den sidste behandling i landets parlament. Den nye spillelov betyder dog, at kun operatører, der også har landbaserede butikker, må tilbyde deres ydelser online.

Læs mere

11/10 Betfair* Exchange opgraderer cash-out funktion

Betfair* Exchange har gjort det mere fleksibelt at benytte deres cash-out funktion, så det nu er muligt at foretage cash-out på flere markeder samtidigt på samme kamp.

Læs mere (betalingsside)

11/10 Mislykket amerikansk kvalifikation dyrt for Fox

Det amerikanske fodboldlandshold skuffede stort ved ikke at kvalificere sig til VM i Rusland, men også 21st Century Fox vil være meget skuffede over den mislukkede kvalifikation. Tilbage i 2015 overbød de ESPN i kampen om slutrunderne i 2018 og 2022, hvor de betalte 400 mio. dollars for begge slutrunder.

Læs mere

12/10 Var der matchfixing i den sydamerikanske VM-kval?

Efter det uafgjorte resultat 1-1 mellem Peru - Colombia, der sendte begge mandskaber videre i den sydamerikanske VM-kval (Colombia direkte videre, mens Peru skal møde New Zealand i en afgørende playoff-kamp) florerede der videoer på sociale medier, hvor man kan se Falcao tale med flere colombianske spillere, mens han holder hånden for munden. Falcao afviser, at der blev aftalt noget. 

Læs mere