En rapport har konkluderet, at Danmark er den eneste nation i EU, der overholder retningslinjerne for forbrugerbeskyttelse i forbindelse med spil hos online bookmakere. Læs mere om det i ugens nyhedsopsamling.

The European Gaming and Betting Association (EGBA) har en bøn til alle øvrige EU-lande end Danmark: Styrk jeres forbrugerbeskyttelse.

Det sker efter, at en ny rapport, der er blevet lavet på ønske af EGBA, og som går under navnet "Consumer Protection in EU Online Gambling Regulation" har vist, at der kun er ét land inden for EU, der for alvor lever op til retningslinjerne for god forbrugerbeskyttelse: Danmark. 

Retningslinjerne stammer fra 2014, og her var der fokus på at bookmakerne skulle have styr på, hvem deres spillere var via en identifikationsproces, ligesom mindreårige ikke må få adgang til spil. Slutteligt er der også fokus på de sociale ansvarstiltag, og her er det altså blot Danmark, der lever op til alle tre krav.

I sidste ende er disse retningslinjer med til at forbedre spillernes sikkerhed ifølge EGBA.

Læs mere

Øvrige bettingnyheder fra uge 49:

03/12 Danske Spil skal have Virtual Sports

Danske Spil har indgået en aftale med firmaet Inspired. Inspired sælger virtuelle spil på eksempelvis fodbold og heste. I første omgang vil aftalen med Danske Spil dog gå på virtuel fodbold. Spillet bliver kaldet Rush Football Matchday, som er et spil, hvor fodboldkampene bliver vist virtuelt, og der kan spilles på dem som på normale oddsmarkeder.
Læs mere

03/12 Legalisering af sportsbetting tiltrækker fans

Boston Red Sox's CEO, Sam Kennedy, mener, at der nu vil komme flere fans til baseball-kampene, når man kan spille på dem. Det kan også betyde, at fans ser kampene helt færdigt i stedet for at zappe frem og tilbage på deres tv. Specielt liveodds, mener han, vil tiltrække folk til kampen, men også tv-skærmen.
Læs mere

03/12 "Watchdog"-gruppe for spilleindustrien i USA er dannet

Flere store bookmakere, casinoer og komiteer i USA er gået sammen for at danne gruppen "Sports Wagering Integrity Monitoring Association (SWIMA) . Gruppens formål er at holde industrien ren og pletfri for onde hensigter som matchfixing, manipulation af oddsmarkeder mv. 
Læs mere

04/12 VAR implementeres i Champions League allerede i denne sæson

Video Assistent Referees (VAR) er snart et kendt fænomen for det meste af fodboldverden, og nu skal det også indføres i dette års Champions League. Planen var i første omgang at implementere det i næste års turnering, men efter enighed om at skubbe det frem, kan det nu ses allerede fra i år af. VAR bruges første gang i 1/16-finalerne den 16. februar 2019. 
Læs mere

04/12 Svenske spillicenser flyver afsted

Efter liberaliseringen af det svenske spillemarked, som træder i kraft 1. januar 2019, har den svenske spillemyndighed modtaget 90 ansøgningerne oom licens. I alt er 18 spiludbydere blev godkendt og har fået tildelt en spillicens i Sverige.
Læs mere

05/12 Oddschecker vil vise trafik til bookmakere

Oddssammenligningssiden Oddschecker vil i starten af 2019 lancere et nyt værktøj målrettet bookmakerne. Oddschecker vil give bookmakerne mulighed for i realtime at følge antallet af klik på de forskellige bookmakere, så de kan måle sig mod deres konkurrenter.
Læs mere (betalingsside)

06/12 Slut med bettingreklamer under sport i England

Efter et stort og folkeligt pres har flere bookmakere i England gennem The Remote Gambling Association (RGA) accepteret at lukke ned for bettingreklamer i forbindelse med sportsbegivenheder i landet som et såkaldt whistle-to-whistle-forbud. Dette vil dog ikke gælde for hestesport. Forslaget mangler endelig godkendelse.
Læs mere

06/12 Undersøgelse understreger sammenhæng mellem tv-seere og betting

"Seton Hall Sports Poll" har lavet en undersøgelse blandt amerikanere, hvor de fastslår, at 70% af de adspurgte har en tendens til at se kampe, som de har bettet på. Dette er godt nyt for de mange sportsligaer i USA, da flere og flere stater lovliggør betting - og dermed vil seertallene sandsynligvis stige.
Læs mere

07/12 Hver femte ville ikke bette ved reklameforbud

En stor undersøgelse foretaget af Harris Interactive viser, at hver femte ikke ville bette, hvis der ikke var tv-reklamer under livesport. Undersøgelsen er aktuel i øjeblikket, fordi snakken går på at forbyde bookmaker-reklamer under livesport i Storbritannien som nævnt tidligere i opsamlingsartiklen. 
Læs mer

08/12 Oddset-svindel var tæt på at koste købmandsbutik livet

To forhenværende ansatte i en lille købmandsbutik har svindlet for op til flere hundrede tusinde kroner i den lille butik i Sandved. Det var tæt på at resultere i, at butikken måtte lukke, men resultatet går nu i den bedre retning. De to ex-ansatte er endnu ikke blevet politianmeldt.
Læs mere