Spillemyndigheden lancerer torsdag appen MitSpil, så du fremover kan teste, om du har spilleproblemer og måske burde udelukke dig selv.

Fremover kan du helt konkret teste, om du skulle være i farezonen for at have problemer med spilafhængighed.

Torsdag har Spillemyndigheden lanceret den nye app MitSpil, som gratis kan downloades til din telefon.

Appen indeholder en test, hvor du skal svare på ni spørgsmål om dine spillevaner, hvad enten det er onlinekasino eller sportsbetting. Herefter vil appen give dig en indikation af, om du er i fare for eller måske allerede har udviklet tendenser på spilafhængighed.

Skulle det være tilfældet har du også muligheden for at udelukke dig selv fra online-spil via ROFUS (Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere). Det sker med få klik på appen.

"Det er første gang, at vi i Spillemyndigheden prøver kræfter med appen som kommunikationskanal," siger Birgitte Sand, direktør i Spillemyndigheden, i en pressemeddelelse.

Spillemyndigheden er en styrelse under Skatteministeriet som fører tilsyn med - og regulerer - det danske spillemarked.

"Vi ved, at især mange unge mænd spiller, og nogen af dem kan være i risiko for at udvikle spilafhængighed. Vi vil gerne kommunikere så nutidigt som muligt, og derfor var appen et oplagt valg. Det er en af vores væsentligste opgaver at beskytte spillerne, og jeg synes, vi har taget et vigtigt skridt med denne app," fortsætter Birgitte Sand.

TV-kampagne på vej

"Det at man kan teste sig selv på mobilen anonymt og hurtigt få et resultat gør det forhåbentligt nemmere at holde øje med, om man er ved at udvikle et usundt spilforbrug. Vi har været meget bevidste om, at appen skal gøre det nemt at søge hjælp, enten via udelukkelse i ROFUS eller via kontakt til et behandlingssted," siger Birgitte Sand.

Udover lanceringen af appen så varsler Spillemyndigheden også en offensiv i danske medier. I løbet af december og januar måned vil Spillemyndigheden stå bag en kampagne på TV, der skal oplyse om ROFUS.

I løbet af 2017 vil der desuden komme en opdatering til appen, så du også kan føre regnskab over dit spilforbrug.

MitSpil er udviklet i samarbejde med SKAT Innovation og it-udvikling.