Wozniacki viser fremragende form på græsset i Eastbourne denne uge, og det er næppe nogen overraskelse for mange, at hun trives noget bedre her, end hun har gjort på gruset de seneste måneder. I årets udgave af Wimbledon får hun hård modstand fra et bredt og jævnbyrdigt felt, hvor Serena Williams, Maria Sharapova og Victoria Azarenka er nogle af de "gamle" stjerner, der svømmer rundt i feltet og kan vise sig yderst ubehagelige at rende tidligt ind i.  

Wimbledon, England

Rang: Grand Slam
Underlag: Græs
Forsvarende mester: Garbine Muguruza

Øverste fjerdedel

Simona Halep, der kommer direkte fra sin karrieres største triumf med titlen ved French Open, er seedet 1'er i turneringen, og det skal blive spændende at se, om hun er landet mentalt ovenpå succesoplevelsen. Hun har endnu ikke spillet på græs i år, og umiddelbart er det ikke hendes foretrukne underlag, selv om hun bestemt har visse brugbare kompetencer her, og selv om hun faktisk har stået i én semifinale og to kvartfinaler tidligere ved Wimbledon.

Umiddelbart er det ikke verdens hårdeste lodtrækning, hun er blevet udsat for, men det kan alligevel blive svært for hende at komme langt. I fjerde runde står hun til at møde enten Mertens eller Konta, og særligt Konta, som har en semifinale fra 2017 at forsvare, og som spillede godt mod Wozniacki i en tresætter i sidste uges turnering i Eastbourne, kan meget vel blive rumænerens endestation. 

Hvem der end går videre fra ottendedelsfinalen af Halep, Konta, Mertens, Pavlyuchenkova eller en helt femte, så vil der formentlig vente et bjerg at bestige i kvartfinalen. Der er nemlig flere deciderede græsspecialister, der kæmper om dén billet. Kvitova er seedet 8'er og bookmakernes favorit til at vinde sin tredje Wimbledon-titel. Hun skal i sin ottendedel forbi spillere som Sharapova, Ostapenko, Stosur, Peng, Flipkens og Gavrilova. Der er flere af de nævnte, der kan drille Kvitova, hvis tjekken rammer et niveau under middel, men jeg forventer et fjerderundeopgør mellem Sharapova og Kvitova.

Mit bud på en kvartfinale:
Johanna Konta - Petra Kvitova

Næstøverste fjerdedel

Forsvarende mester, Garbine Muguruza, er seedet 3'er og dermed også til at gå igennem denne fjerdedel. Muguruza nåede semifinalen ved French Open, hvor hun skuffende blev pløjet over af Halep i to korte sæt. Hun har kun spillet Birmingham som optakt til Wimbledon, og her blev det til en sejr over Pavlyuchenkova og et nederlag til Strycova. Spanieren er lidt af en uberegnelig størrelse, hvilket hendes generelle Wimbledon-statistik også bevidner. Fire gange er hun røget ud inden tredje runde, én gang har hun tabt finalen og én gang har hun vundet trofæet.

Kontaveit i tredje runde, Barty eller Kasatkina i fjerde runde og Kerber, Kanepi, Garcia eller Osaka i kvartfinalen kan sagtens vise sig at være for vanskeligt for den svingende spanier, men mon ikke hun i det mindste kommer ind til turneringen med masser af motivation for at forsvare point og ære. Ikke at det er nogen garanti for succes - vi så ved French Open, hvordan Ostapenko som forsvarende mester måtte lade livet allerede i første runde.

Kerber har et godt spil til græsset, og hun så faktisk rigtigt velspillende ud i Eastbourne, hvor hun efter at have misset en matchbold røg ud i tre tætte sæt til Wozniacki. Jeg har lidt fidus til, at tyskeren, der vel egentlig startede 2018 bedst af alle på touren, kan skabe noget ravage i årets Wimbledon. Hun er fremragende i det lave leje og en tilsvarende fantastisk kontraspiller.

Mit bud på en kvartfinale:
Garbine Muguruza - Angelique Kerber

Næstnederste fjerdedel

Pliskova og Stephens er seedede til at møde hinanden i denne fjerdedels finale, men det er nok yderst tvivlsomt, at det er sådan, det hele kommer til at forløbe. Pliskova er egentlig en fortrinlig græsspiller med sin tunge serv og sit powerfyldte flade grundspil, men hun har besynderligt nok aldrig været forbi anden runde ved Wimbledon. Det er ret uhørt for en spiller af hendes kaliber med så store forcer på underlaget, og det hjælper ikke meget på optimismen, at hun i år har haft meget lidt succes ved opvarmningsturneringerne, og at hun samtidigt ser ud til at skulle møde Azarenka allerede i anden runde. I tredje runde kan hun stå overfor Sabalenka, som hun netop har tabt til i Eastbourne, og som om det ikke var nok, så kan Venus Williams vente i ottendedelsfinalen.

Anderledes "let" ser det ud for Stephens i sin del af lodtrækningen. Stephens, der har stået i en enkelt kvartfinale ved Wimbledon, har dog ikke spillet på græs i optakten og har ikke været i kamp, siden hun tabte finalen ved French Open til Halep. Stephens bør på papiret ikke have de store vanskeligheder ved at vinde sine tre første runder, og i fjerde runde venter der hende med al sandsynlighed et opgør mod enten Goerges eller Strycova. Goerges har dog en rædderlig Wimbledon-historik, så det kan meget vel i denne del af feltet, at vi finder en større overraskelse - også særligt i det lys, at Stephens er lidt af en hit and miss-type, som meget vel kan være en smule ude af form på græsset. 

Det er dog umiddelbart være svært sådan lige at finde en naturlig favorit blandt underdogsene her, men en spiller som Babos har nogle brugbare færdigheder på græsset, og så kan det heller ikke afvises, at den forsvarende olympiske mester, Monica Puig, kommer godt afsted i turneringen. Hun har Goerges i første runde, og vinderen af det opgør kunne godt ske at gå hele vejen til kvartfinalen.

Mit bud på en kvartfinale:
Pliskova - Strycova

Nederste fjerdedel

Her finder vi vores danske darling, Wozniacki, som kommer ekstremt formstærk ind til den turnering, som hun nok mere end noget andet drømmer om at vinde. Wozniacki kommer direkte fra en titel i den stærkt besatte turnering i Eastbourne, og allerede nu er forventningerne skruet voldsomt op til succes for den danske verdenstoer. Hun har dog fået en modbydelig lodtrækning, hvor hun i anden runde kan møde Makarova, i tredje runde Radwanska eller Safarova og i fjerde runde Vandeweghe, der slog hende ud af Wimbledon sidste år. Det taler dog klart til Wozniackis fordel, at hun ser noget mere formstærk ud end samtlige nævnte spillere.

Skulle Wozniacki komme igennem de første fire runder, så venter balladen formentlig for alvor i kvartfinalen, hvor 25. seedede Serena Williams, der har vundet Wimbledon hele syv gange før, kan vente. Serenas form er der nok ikke rigtigt nogen, der for alvor kender til, men hun så faktisk udmærket ud i Paris, før hun skadet måtte trække sig inden fjerde runde. Serena har to på papiret lette modstandere i de første runder, og det kan meget vel være lige præcis dét, hun har brug for, så hun kan spille sig i form og ende med at ramme et niveau, som er mere end rigeligt for at avancere langt her.

Serena skal dog formentlig igennem Svitolina eller Rybarikova i tredje runde, og i fjerde runde kan Madison Keys vente. Alle tre spillere kan begå sig på underlaget og volde en lidt rusten Serena Williams store kvaler.

Mit bud på en kvartfinale:
Serena Williams - Wozniacki

Outright

Kvitova, Serena og Muguruza er feltets største favoritter, og selv om jeg nok er enig med bookmakerne i dét, så synes jeg, de er sat for lavt oddsmæssigt. Wozniackis lodtrækning er vanskelig, men måske det ikke er det værste tidspunkt at møde spillere som Radwanska, Vandeweghe, Serena. Nordicbet* har odds 25,00 på en dansk Grand Slam-triumf, og hvis ikke det er værdi, så er det i hvert fald ikke milevidt fra.