Efter en spændende uge på græsset i Halle og Queen's Club, hvor både Federer og Djokovic tabte finaler til henholdsvis Coric og Cilic, så fortsætter karavanen til Eastbourne og Antalya, hvor de sidste styrkeprøver inden Wimbledon finder sted. Feltet i Eastbourne ser nogenlunde ud med spillere som Murray og Wawrinka i blandt, men i Tyrkiet har vi ingen spillere fra top 20 til start.

Eastbourne, England

Rang: ATP 250
Underlag: Græs
Forsvarende mester: Novak Djokovic

Den øverste halvdel af lodtrækningen ser klart svagest ud på papiret, men der gemmer sig alligevel nogle spillere, som kan vinde trofæet her i Eastbourne. 8. seedede, Fucsovics, har trukket sig, hvilket betyder, at der kun er tre seedede spillere i øverste lag. Schwartzman (1), Cecchinato (4) og Leonardo Mayer (5). Ikke ligefrem det mest skræmmende kavaleri af seedede spillere, og selv om Mayer ikke er nogen dårlig spiller på græs, så tvivler jeg på, det er blandt disse tre, vi finder en vinder af årets turnering i Eastbourne.

Det kan vi derimod meget vel gøre fra Gilles Muller, der er en fremragende græsspiller og langt om længe er begyndt at finde lidt form igen. Han tog sæt fra Cilic i sidste uge i Queen's, og niveauet var med klar pil op, ift. hvor ringe han faktisk har spillet stort set hele året. Muller har en lidt svær lodtrækning med Millman i første runde og vinderen af Mayer/Simon i anden runde, men kommer han igennem de runder, så skulle vejen være relativt åben for ham, eftersom han står til Cecchinato i kvartfinalen og Schwartzman i semifinalen. Ingen af de to spillere har særlige evner på græs.

I den nederste halvdel har vi fire seedninger i form af Johnson (7), Ferrer (6), Shapovalov (3) og Edmund (2). Ferrer virker ikke som en trussel for ret mange pt., men både Shapovalov, Johnson (som vandt Nottingham i 2016) og Edmund kan vinde titlen her. Shapovalov har dog skuffet lidt på græsset indtil videre i år, hvor han endnu ikke har vundet i to forsøg. Edmund er en virkelig kompetent titelbejler, men han er endt i et frygteligt lodtrækningsuheld, hvor han i anden runde (efter bye i første) står over for vinderen af Murray og Wawrinka. De tre nederste spillere i lodtrækningen er vel nærmest de tre bedste...

Kan Edmund komme forbi anden runde, så tror jeg på, han kommer i finalen, men det er ikke ligefrem nogen nem hurdle at slå Andy Murray i Storbritannien, selv om skotten stadig ikke er kommet sig helt over sin skade/operation. Han så dog ikke helt tosset ud mod Kyrgios i Queen's, og der er ikke noget at sige til, at bookmakerne allerede nu holder ham som én af turneringsfavoritterne i en lille turnering på "lokal" grund.

Outright
Bookmakerne holder Edmund og Murray som turneringsfavoritter, og det kan jeg sådan set godt følge. Jeg synes dog, der er større fidus i at kigge lidt i retning af Muller, som kan fås til odds 11,00 hos Bet365* eller Steve Johnson, der kan fås til odds 19,00 hos samme bookmaker. Om der ligefrem er værdi, ved jeg ikke rigtigt, men jeg ligger nok omkring 10% på Muller og 5% på Johnson. Johnsons lodtrækning er dog ret vanskelig, og min anbefaling går nærmere på Muller and Johnson. Skulle han ramme finalen mod eksempelvi Edmund eller Murray, så kan der handles ud med fin profit til følge.

Antalya, Tyrkiet

Rang: ATP 250
Underlag: Græs
Forsvarende mester: Yuichi Sugita

Helt ærligt en ret dødssyg turnering i Tyrkiet, det her. Førsteseedet er Adrian Mannarino (ATP 24), og de to eneste "navne" i feltet er vel nok Gael Monfils og Fernando Verdasco, uden at man på nogen måde kan kategorisere dem som klare turneringsfavoritter eller nogle, vi kan regne med, der vil tage denne lille turnering specielt alvorligt.

Sugita er forsvarende mester - det siger vel næsten det hele - og japaneren kommer ind til sit titelforsvar i fin form efter en kvartfinale i Halle. Mannarino var i finalen her sidste år, og Baghdatis, der også er i feltet i år, var i semifinalen. Ergo har vi i hvert fald tre spillere, som vi kan forvente os lidt af ift. at forsvare nogle point.

Skal vi tage et kig på lodtrækningen, så finder jeg det en anelse svært at se forskellen i niveauet på de to halvdele. Mannarino og Monfils er de store navne i den øverste halvdel, og kommer de begge med deres topniveau, så bliver det uden tvivl en semifinale mellem de to. Der er dog intet, der sådan rigtigt tyder på, at Monfils kommer med  superform i bagagen, og han kunne sagtens være en type, der på et eller andet tidspunkt tanker denne turnering, når han føler, han har fået kamptræning nok op til Wimbledon. Mannarino derimod fandt lidt form i Queen's, og med en finale at forsvare så bør han være motiveret for at gøre det godt denne uge.

I den nederste halvdel ser jeg Sugita og Verdasco som den oplagte semifinale. Verdasco er faktisk en ganske god græsspiller, og Sugita har med sit titelforsvar en masse på spil her. Jeg synes faktisk, det er temmelig svært at finde de oplagte kandidater til at gå i semifinalen udover de to nævnte. Herbert, Copil og Dzumhur (seedet 2) er at finde i nederste fjerdedel, og det er ikke umuligt, at én af dem kan vippe Sugita af pinden, men de typiske græsspillere i stærk form... de befinder sig ikke i Tyrkiet denne uge.

Outright
Mannarino til odds 8,00 og Sugita til odds 15,00 - begge hos Bet365* - er nok mine bedste bud på spilobjekter til at handle ud i løbet af turneringen. Rammer Verdasco topniveau, så vil jeg næppe lade Sugita køre videre i en potentiel semifinale, og rammer Monfils sit topniveau, så kan det også blive svært for Mannarino at komme over den hurdle. Jeg opfatter dog både Sugita og Mannarino som relativt sikre ift. motivation, og det er jeg altid fan af at gå med i et outright-spil tidligt i en turnering.