Frygten for aftalt spil lurer i svensk fodbold, hvor bookmakere på stribe vælger at lukke ned for spil på fem specifikke svenske klubber. Suspenderingen skyldes blandt andet et usædvanligt spilmønster.

Helt usædvanligt har en række bookmakere valgt at suspendere alt spil på fem svenske klubber for resten af sæsonen. 

Unibet* var den første bookmaker til at lukke ned for alt spil på klubberne, som blandt andet tæller AFC United, Assyriska FF og Syrianska FC fra den næstbedste svenske fodboldrække Superettan. Årsagen er ifølge Eric Konings, Sports Betting Integrity Officer hos Unibet*, et "unormalt spilmønster".

Efter Unibets suspension har en lang række bookmakere fulgt trop, heriblandt Nordicbet*.dk og Betsafe.dk. Thomas Holm, SB Business Manager hos Betsson* Group - som ejer Nordicbet* og Betsafe - bekræfter, at de også har oplevet et usædvanligt spilmønster:

"Vi oplevede det specielt i én runde, og herefter sænkede vi limits, når de pågældende hold var involveret," siger han til BetXpert og forklarer, at de nu lukker helt ned for spil på de omtalte klubber:

"Det skyldes primært, at klubberne ingen motivation har rent tabelmæssigt," siger han.

Der resterer endnu tre runder af sæsonen i Superettan.

Også galt i sidste uge

På oddssammenligningssiden oddsportal.com kan man se antallet af bookmakere, som tilbyder spil på Superettan. Hvor der til en almindelig kamp i ligaen på nuværende tidspunkt er cirka 35 bookmakere, der udbyder odds, så står det anderledes til i de kampe, hvor de nævnte klubber er involveret.

Til kampen Assyriska FF - Mjallby er der pt. ingen bookmakere, som har odds ude. Ligesom der til kampen mellem AFC United og Brommapojkarna kun er 18 bookmakere, som har odds på kampen.

Det er langt fra første gang, at bookmakerne reagerer på mistænkelige spilmønstre i Superettan. Så sent som sidste uge kunne Aftonbladet berette, at både Unibet* og Svenska Spel havde suspenderet spil på kampen mellem Syrianska og J-Södra.

Udover de tre hold fra Superettan er også spil på de to lavere rangerende klubber Vasalund og Assyriska BK lukket ned.