Unibet* oplyser til BetXpert, at der igen og igen har været mistænkelige spilmønstre knyttet til fem nu suspenderede svenske klubber. Danske Spil* lukker også ned for spil på klubberne.

BetXpert skrev forleden, at en række bookmakere har lukket ned for spil på fem specifikke svenske klubber for resten af sæsonen. Det skyldes, at der er blevet observeret et usædvanligt spilmønster i forbindelse med klubbernes kampe.
 
Der er blandt andet tale om klubberne AFC United, Assyriska FF og Syrianska FC, der spiller i den næstbedste svenske fodboldrække Superettan. Unibet* var første bookmaker, som stoppede al spil på klubberne. Ikke bare for én kamp, men for resten af sæsonen, hvor der endnu resterer tre kampe. Udover de tre Superettan-klubber gælder suspensionen også de lavere rangerende klubber Vasalund og Assyriska BK .
 
BetXpert har været i kontakt med Unibet*, som uddyber beslutningen.
 
"Vi har gentagne gange set mistænkelige spilmønstre på kampene fra de fem klubber og har derfor besluttet ikke at udbyde spil fra klubbernes kampe indtil - som minimum - sæsonen er slut," udtaler Eric Konings, Integrity Officer ved Unibet*, til BetXpert.com.
 
Han forklarer yderligere, at Unibet* allerede har videregivet oplysningerne til den svenske anklagemyndighed, som kigger på sagen.
 

Svensk sport ikke immum

Normalt lukker man ned for spil på blot én mistænkelig kamp, men I har valgt at suspendere spil på hele fem klubber for resten af sæsonen. Hvorfor?
"Jeg kan ikke komme nærmere ind på den eksakte forklaring, da der er en undersøgelse i gang lige nu. Men jeg vil gerne nævne, at vi ikke tager nemt på disse beslutninger. Det er et resultat af, at vores sikkerhedsafdeling monitorerer spilmarkedet 24/7," siger Eric Konings.
 
Er disse mistænkelige spilmønstre noget, I ofte ser i de lavere svenske rækker?
"Det vidner om, at svensk sport ikke er immum over truslen for aftalt spil. Vi som bettingoperatør har taget vores ansvar ved at suspendere spil på disse klubber. Og baseret på det gode forhold, vi har med den den offentlige anklager, så kan vi også informere dem. Vi fortsætter også med at række ud til det svenske fodboldforbund, da samarbejde i vores øjne er afgørende i kampen mod matchfixing," siger Eric Konings til BetXpert.
 

Danske Spil* følger efter

Også hos Danske Spil* har man valgt lukke ned for spil på de fem svenske klubber. Kommunikationschef Thomas Rørsig forklarer til BetXpert, at man har fulgt de svenske kolleger hos Svenska Spel.

"Ligesom Svenska Spel har Danske Spil* valgt ikke at udbyde spil på de pågældende hold. Men det er naturligvis en løbende vurdering. Vores GLMS-afdeling (Global Lottery Monitoring System - instans, som monitorerer og overvåger spilmarkedet, red.) har holdt flere af holdene under observation," siger Thomas Rørsig.