I denne uge spilles der på hard court i Washington og Los Cabos, mens årets sidste grusturnering spilles i Kitzbühel. Da Masters-turneringerne i Nordamerika og US Open står for døren, er der klart flest af de store spillere, der har valgt at spille på hard court denne uge, mens grushajerne skal have det sidste grus med i Østrig. 

Washington, USA

Rang: ATP 500
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Alexander Zverev

Øverste halvdel af lodtrækningen
Zverev er både forsvarende mester og seedet ét i Washington. Han har haft en skidt græssæson, hvor han sluttede af med at få æg af Gulbis i femte sæt i Wimbledons tredje runde. Gode meritter her i Washington kan dog skyde ham godt i gang med hard court-sæsonen i Nordamerika, men han har fået en ret voldsom lodtrækning, hvor han udover at møde sin bror i tredje runde, kan stå overfor en så stærk hard court-spiller som Nishikori allerede i kvartfinalen og enten Goffin eller Kyrgios i semifinalen.

Meget kunne tyde på, at Nishikori er dén af de nævnte, der pt. befinder sig i bedste form. Han spillede et flot Wimbledon (ikke hans favoritunderlag), hvor han nåede kvartfinalen og tog den senere mester, Djokovic, til fire sæt. Kyrgios måtte trække sig med hofteproblemer i Atlanta i sidste uge, og Goffin har ikke sådan for alvor fundet formen i år, og han kommer da også ind til denne turnering med tre nederlag i træk. Som jeg ser det, står det til at være en duel mellem Zverev og Nishikori, hvem der skal gå i finalen fra den øverste halvdel. De to unge stortalenter, Shapovalov og Tiafoe, kan gå som outsidere her, ligesom det heller ikke kan afvises, at Donaldson og Tsitsipas finder noget niveau frem fra gemmerne. Derudover har vi også Wawrinka med på et wild card, og selv om jeg på ingen måde forventer noget stort fra ham foreløbig, så skal han altid medtænkes, fordi han på sit bedste har et så voldsomt højt niveau.

Nederste halvdel af lodtrækningen
Andenseedede John Isner kommer med fremragende form ind til turneringen. Han nåede semifinalen ved Wimbledon og har lige snuppet sin femte titel i Atlanta. Nu skal det så vise sig, hvor meget brændstof der er tilbage i tanken i en turnering, som han tre gange tidligere har stået i finalen i, men aldrig vundet. Han har fået en rigtig fin lodtrækning, og har han gemt lidt kræfter, så bør det ikke blive et problem for ham at nå kvartfinalen. Rublev, som han står til at møde i tredje runde, er ikke i form pt., så jeg tror, vi skal hen til kvartfinalen, før der i Khachanov eller Pouille kan vente modstand, der potentielt kan stoppe Isners fremmarch. 

I semifinalen kan det blive vældigt interessant, for i den del af lodtrækningen finder vi bl.a. Andy Murray, som dog kan se frem til endnu et møde med landsmanden, Kyle Edmund, som Murray tabte til forleden i Eastbourne. Netop Edmund er som 4'er i turneringen seedet til at gå igennem til semifinalen, men hvis Murray er i okay form, så har han en kamp i benene inden mødet med Edmund, der har bye i første runde, og det kan vise sig at være til Murrays fordel. Chung og Johnson er umiddelbart de største trusler for Edmund og Murray ift. at booke en plads i semifinalen.

Los Cabos, Mexico

Rang: ATP 250
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Sam Querrey

En lille 250'er i Mexico, hvor man har været så heldig at få Del Potro med på plakaten. Uden at have et ellers svagt felt samlet, kan vi vel godt vove den påstand, at det ikke just er det mest sindsoprivende sæt af spillere, der befinder sig i Mexico denne uge. Del Potro er seedet 1 og Fognini 2, men ellers er der ingen spillere fra top 20.

Del Potro har fået en lidt hård lodtrækning, hvor den forsvarende mester, Querrey, kan vente allerede i kvartfinalen. Querrey skal dog formentlig igennem Tomic i anden runde først, og det australske problembarn er efterhånden begyndt at vise tænder igen, så det kan muligvis blive en større opgave for Querrey, der skuffede så fælt ved Wimbledon, hvor han røg ud allerede i tredje runde efter at have været i semifinalen i 2017.

I den nederste halvdel, hvor Fognini er seedet til at gå igennem, finder vi flere spillere med gode meritter herfra. Karlovic vandt turneringen i 2016, men han virker slet ikke til at ramme den slags niveau længere. Lopez, der tabte finalen til Karlovic i 2016, befinder sig også i den her del af lodtrækningen, men også han kæmper hårdt med at finde tidligere tiders storhed. Karlovic og Lopez kan i øvrigt møde hinanden i kvartfinalen, hvis de hver især vinder deres to første runder. 

Af andre spændende spillere og aspiranter til at gå langt her er det værd at nævne de to seedede spillere, Mannarino og Taylor Fritz, ligesom sidste års tabende finalist, Kokkinakis også kan skabe problemer helt nede i bunden af lodtrækningen, hvor Fognini ganske vist er seedet 2'er, men næppe favorit til at vinde ret meget denne uge, eftersom han kommer direkte fra de europæiske grusbaner. Han tabte dog tidligt i Gstaad, så muligheden for hurtig tilvænning til den mexicanske luft og hard court-baner har bestemt været til stede.

Kitzbühel, Østrig

Rang: ATP 250
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Philipp Kohlschreiber

Noget af det mest iøjnefaldende ved lodtrækningen er, at samtlige fire østrigske spillere i feltet er samlet blandt de syv øverste spillere i feltets øverste fjerdedel. Det betyder, vi kan forvente nogle spændende lokalopgør, ligesom vi formentlig også kan påregne, at en lokal spiller vil nå temmelig langt i turneringen. Og mon ikke det bliver førsteseedede Thiem, der ellers næsten altid har skuffet i denne turnering, som han aldrig har vundet til trods for syv forsøg på at gøre det.

I år skal det være, har jeg på fornemmelsen, og jeg synes ikke, modstanden ser alt for uoverkommelig ud. Kohlschreiber, seedet 2, er nok den værste konkurrent, og normalt vil der på gruset være niveauforskel mellem dem. Kohlschreiber har dog vundet denne turnering i både 2015 og 2017, og de lidt hurtige forhold her bekommer ham formentlig bedre, end de gør Thiem, der også kommer direkte fra et lidt underligt nederlag i Hamburg til Jarry. Thiem virker dog ikke formsvag, og de ekstra dages kamprestitution fra Hamburg til Kitzbühel kan vise sig at være aldeles kærkomne for ham.

Sidste uges sensation, Basilashvili, der vandt i Hamburg, finder vi også i feltet her, ligesom Berettini, der næsten lige så sensationelt vandt turneringen i Gstaad, også er med i Østrig. Det er Kovalik, der var milimeter fra en finaleplads i Hamburg, også, men han var igennem kval'en i Hamburg og har næppe voldsomt meget i tanken til at gå lige så langt i denne uge. Verdasco er seedet 3'er og på papiret den største trussel for Kohlschreiber i kampen om finalepladsen, men jeg er ikke helt tryg ved Verdascos form pt., og jeg synes i høj grad, det lugter af en finale mellem Thiem og Kohlschreiber, selv om sidste uge i Hamburg og Gstaad i høj grad viste os, at det ofte går væsentlig anderledes, end præsten prædiker i disse "mindre" grusturneringer sidst på grussæsonen.