Sidste uge sluttede græssæsonen definitivt med afslutningen i Newport, hvor hjemmevante Steve Johnson tog den endelige sejr. Denne uge dedikerer ATP-touren sig derfor til grus i Europa og hardcourt i USA, og selvom de helt store stjerner holder en pause, er der alligevel to spillere fra top 10 (Isner og Thiem) repræsenteret.

Hamburg - Tyskland

Rang: ATP 500
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Leonardo Mayer

I Hamburg stiller flere spillere fra top 100 til start, men selvom der ikke er mange med fra den absolutte top, finder man dog både Thiem (nr. 9), Carreno-Busta (13) og Kohlschreiber (25). Topseedet er Thiem, men han er også endt i en svær halvdel, hvor både Carrena-Busta og Kohlschreiber befinder sig, samt stærke navne som Gasquet, Paire og Struff.

Den anden halvdel af turneringen ledes af 2. seedede Schwartzman, der nåede kvartfinalen i turneringen her sidste sæson. Han har allerede været i kamp og slået talentet Ruud ud efter 3 sæt, så han er godt i gang. Selvom han undgår Thiem i første halvdel af turneringen, er der dog bestemt også habile modstandere til ham, med eksempelvis Monfils og sidste sæsons vinder af turneringen Mayer.

Mayer ramte ikke meget rigtigt i Båstad, men han er kommet solidt fra start her i Hamburg og har vundet turneringen to gange. Ham ville det bestemt være dumt at afskrive.

Hvem af de deltagende går langt i turneringen i år? Det er bestemt svært at sige, men selvfølgelig vil Thiem være favorit til turneringssejren, og med stærke grusresultater denne sæson bør han heller ikke have de store problemer med at gå i semifinalen, hvor han sandsynligvis kan vente hård modstand fra Kohlschreiber eller Carro-Busta.

En mand, der netop kan være alt mulig grund til at holde øje med, er tyske Kohlschreiber. Han er ofte rigtig god på hjemmebane, og kommer fra to flotte sejre i Bundesligaen på grus. Sidste sæson gik han til semifinalen, hvor han dog måtte trække sig med en skade, og kan han holde sig fri for den slags problemer her, bør han have gode muligheder for at give Thiem kamp til stregen.

I den anden halvdel tror jeg en selvtillidsfuld fyr som Schwartzman kan gøre det godt - hvilket han da også har gjort hele sæsonen. I kvartfinalen render han formentlig ind i stærke Monfils eller sidste sæsons vinder af turneringen Mayer, og det kan sagtens blive slaget om, hvem der skal gå hele vejen til finalen og måske den endelige sejr.

Atlanta, USA

Rang: ATP 250
Underlag: Hardcourt
Forsvarende mester: John Isner

Hjemme i USA er der ingen tvivl om, at det er John Isner, der leder feltet den kommende uge. Siden 2010 har han deltaget i turneringen otte gange. Det er blevet til syv finaler og en semifinale, og han har løftet trofæet hele fire gange. HJvis han skal detroniseres her, skal modstanderne finde en løsning på hans vanvittige serv, og det er bestemt lettere sagt end gjort. Udover de flottet meritter her i turneringen kommer han desuden med fin form efter en semifinale i Wimbledon, så selvtilliden bør være på plads for den høje amerikaner.

Den største konkurrent til titlen må uden tvivl være det australske problembarn Nick Kyrgios, der befinder sig i den anden halvdel af turneringen. Kyrgios har blot deltaget en enkelt gang i turneringen før, men det gjorde han så til gengæld også med succes, da han vandt trofæet i 2016. Nu er han så tilbage, og efter en skuffende sæson indtil videre kan dette være turneringen, hvor han løfter sig og henter selvtillid, inden den senere står på US Open.

Det er ikke just et felt, der generelt strutter af selvtillid og god form, der møder op her i Atlanta, men en fyr, man med fordel kan holde øje med, er Lacko. Han kommer med pæn form fra græssæsonen, hvor det ikke er nogen skam at ryge ud af Wimbledon til Federer, og han er et par gange gået i kvartfinalen her i turneringen. Der har normalt skullet en god spiller til at slå ham ud, og det kan blive tilfældet igen i år. De første par runder bør han bestemt have muligheder, inden han i så fald vil rende ind i 3. seedede Chung. Lykkes det at spille sig forbi ham, står den på Kyrgios i semifinalen, og mon ikke det i så fald vil blive en for stor mundfuld?

Gstaad, Schweiz

Rang: ATP 250
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Fabio Fognini

Det er ikke navne fra den allerøverste tennishylde, der stiller op her i Schweiz, men der er alligevel masser af dygtige grusspillere, og det kan blive en særdeles underholdende turnering. Den forsvarende mester Fognini kommer med særdeles god form, efter han vandt titlen i Båstad sidste uge. Sidste sæson vandt han her i finalen over Hanfmann, men ham kommer han ikke til at møde igen her, da Zopp allerede har slået ham ud. Dermed bliver Zopp første modstander for Fognini, og kommer han forbi ham, bør han kunne gå hele vejen til finalen. 

Der er dog bestemt spillere i hans halvdel, der vil forsøge at stå i vejen, eksempelvis Lopez der måske ikke har den bedste form med sig, men som til gengæld ofte præsterer fremragende i netop turneringen her. To gange er han nået til semifinalen, og to gange i finalen, hvor han i 2016 vandt turneringen. Kan han kommer forbi en svær 1. runde-kamp mod Delbonis, kan han bestemt også lave ravage på gruset.

I den anden halvdel ser Haase ud til at være en mand, der vil og kan gøre en forskel. Han kommer med noget fin form fra Umag, og har de seneste to sæsoner gået i finalen og semifinalen her i turneringen. Han og særdeles formstærke Djere skal formentlig udkæmpe et slag i kvartfinalen, og vinderen af den kamp kan sagtens være at finde i en eventuel  finale. Dog kræver det nok, at de kan slå semifinalisten, som sagtens kunne hedde 2. seedede Bautista-Agut, men det kan der nu være tvivl om, eftersom han ikke har spillet i en måned, efter han blev skadet i græsturneringen i Halle.

Kom endelig med inputs, spilforslag mm. i tråden herunder både til de nævnte turneringer, men selvfølgelig også de andre, der er i gang. Bl.a. står kvindernes Tour jo heller ikke stille, hvor dygtige spillere som Goerges, Kasatkina, Linette og Zhang skal i aktion i Nanchang og Moskva.