Novak Djokovic ramte endelig sit niveau igen, da han vandt Wimbledon, men uden at dvæle for meget ved serberens succes, så iler vi videre til en knap så spændende uge, når det kommer til kvalitet fra ATP-toppen, men dog en uge hvor der bliver spillet en masse tennis, eftersom der er sat hele tre ATP 250-turneringer i kalenderen; Båstad, Umag og Newport. 

Båstad, Sverige

Rang: ATP 250
Underlag: Grus
Forsvarende mester: David Ferrer

Afhængigt af hvor i Danmark man bor, så er turneringen i Båstad det tætteste, mange danskere kommer på ATP-tennis, og selv om det kun er en lille turnering i 250-regi, så er det stadig hyggelige omgivelser og en altid god stemning i Båstad. Niveauet i feltet ser umiddelbart heller ikke helt tosset ud. Syv spillere fra top 40 har meldt deres ankomst, hvor forsvarende mester, David Ferrer, Richard Gasquet og Fabio Fognini vel nok er de mest prominente navne.

Det er dog ingen af de tre, der bærer topseedningerne i turneringen. Diego Schwartzman er seedet 1, mens Pablo Carreno-Busta er seedet 2'er. I den øverste halvdel ligner det på forhånd en spændende kamp mellem Schwartzman, Gasquet og Ferrer om avancement til finalen, og alle tre er muligvis ude på at revanchere dårlige præstationer ved Wimbledon, hvor det blev til exit i første runde for dem alle. Ferrer har vundet turneringen tre gange tidligere, men han har stort set ikke ramt noget rigtigt, siden han slog Kohlschreiber i Davis Cup, så jeg er lidt spændt på, hvor han står denne uge. Ferrer har altid været kendt som en slider, og en uge som denne, hvor mange andre spillere træder lidt på bremsen og hygger sig i Båstad, så kunne det meget vel tænkes, at Ferrer er én af dem, der har de ekstra procenter, der skal til. 

Gasquet og Schwartzman på grus vil dog pt. være prissat som favoritter mod Ferrer, og spanieren skal løfte sit niveau betragteligt, hvis han skal have en reel chance mod en spiller som Schwartzman, der de seneste sæsoner har fået slået sit navn fast på touren for alvor. Der er dog ingen garantier for motivationen hos topspillerne denne uge, så der kan også vise sig en åbning på den konto til norske Casper Ruud, der generelt gør det godt på grus og står til et møde med Ferrer i anden runde.

I den nederste halvdel er der også tre klare favoritter til at gå igennem til finalen. Carreno-Busta, Fognini og Verdasco. Verdasco har to finaler og tre semifinaler på cv'et fra denne turnering, mens ingen af de andre spillere fra den nederste halvdel har nævneværdige meritter at berette om herfra. Derfor har jeg også en lille fidus til spanieren, som dog skuffede fælt i græssæsonen med fire nederlag i rap. Af andre interessante emner fra halvdelen skal de to svenske Ymer-brødre nævnes, ligesom Delbonis også har niveauet til at drille de bedste i denne uge.

Umag, Kroatien

Rang: ATP 250
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Andrey Rublev

Et felt, som kvalitetsmæssigt minder lidt om dét, vi har i Båstad. Ingen af de helt store spillere, men ti spillere, der befinder sig i eller omkring top 50, vidner trods alt om en gruppe af spillere, der kan give denne turnering noget kolorit. Kyle Edmund er topseedet, og han er endt i en svær halvdel, hvor han skal igennem spillere som Lajovic, Pella (som slog Cilic ved Wimbledon), Bedene og Sousa bare for at kunne booke en plads i semifinalen. I en evt. semifinale kan han ende op mod forsvarende mester, Rublev, som er en fremragende grusspiller, men som ikke har spillet siden april og næppe kommer ind til denne turnering i den bedste kampform. Rublev har ovenikøbet bye i første runde, så han løber ind i enten det canadiske stjerneskud, Felix Auger, eller en kvalifikationsspiller i sin første kamp. Intet er næsten værre for Rublev end at møde en spiller, der allerede er spillet varm i turneringen, når han ikke selv har været i kamp i tre måneder. Sjetteseedede Robin Haase skal bestemt også regnes for en titelaspirant, hvis han finder sit niveau, men som altid med ham er det meget svært at spå om, hvor han nøjagtigt ligger ift. motivation og niveau.

I den nederste halvdel af lodtrækningen er Damir Dzumhur seedet til at gå videre til finalen, og bosnieren må komme ind til turneringen med selvtilliden det rette sted, efter han for tre uger siden vandt græsturneringen i Antalya. Det vrimler dog med kompetente modstandere i halvdelen - spillere som alle har niveau til at slå Dzumhur på grus. Cecchinato, Cuevas, Paire, Fucsovics, Marterer, Lorenzi, Vesely og Ramos-Vinolas befinder sig alle i halvdelen, og skal vi kigge på topniveau, så er spillere som Cuevas og Cecchinato i mine øjne de mest farlige. Skal vi samtidigt kigge lidt på formen, så synes jeg, Cecchinato og Marterer i denne sæson har vist sig som yderst duelige på gruset. Cecchinato nåede semifinalen ved French Open og i det lys, må han være en oplagt kandidat til at gå meget langt her. 

Newport, USA

Rang: ATP 250
Underlag: Græs
Forsvarende mester: John Isner

Sæsonens sidste græsturnering ligger vanen tro i Newport, og det er ikke ligefrem et felt, der stinker langt væk af toptennis. Det er sidste skud i bøssen for de gode servere, hvis der skal hentes en "billig" ATP-titel, men vi mangler forsvarende mester, John Isner, der nok stadig slikker sårene ovenpå sit bitre semifinalenederlag til Anderson ved Wimbledon. 

Mannarino er topseedet for anden gang på kort tid ved en ATP-turnering på græs (det var han også i Antalya), og det vidner egentlig bare om, at feltet ikke er særligt stærkt. Hans værste rivaler for en plads i finalen er Karlovic, som vandt turneringen i 2016 og har yderligere to finaler herfra på cv'et, Muller og Johnson. Derudover skal det blive spændende at se, hvad det australske stortalent, De Minaur, kommer med. Selv om Karlovic har haft en rædderlig sæson, så synes jeg, han virker som et interessant spilobjekt her. Hans historik i turneringen kan ikke negligeres, og han gjorde egentlig en udmærket figur ved Wimbledon, selv om han endte med at tabe 13-11 i femte sæt til Struff i anden runde (Karlovic førte 2-0 i sæt). Om hans selvtillid er god nok pt., kan jeg godt betvivle, men hans serv og meritter fra Newport bør kunne bringe ham langt - og til trods for et møde med De Minaur i første runde - så ser lodtrækningen ikke specielt hård ud.

I den nederste halvdel af feltet synes jeg ikke, der er helt så mange stærke titelkandidater som i den øverste. Mischa Zverev, der vandt græsturneringen i Eastbourne op til Wimbledon, er andenseedet og vel nok favorit til at gå igennem halvdelen. Han står til at møde Ebden i semifinalen, og australieren har virkelig spillet solidt på græsset i år. Ebden var tilmed i finalen her sidste år, og han kan vise sig som den hårdeste nød at knække for Zverev. Ryan Harrison, der har tabt fire gange i træk i første runde i Newport, kunne være et potentielt "lokalt" bud på en turneringsvinder, men hans form er mildest talt ringe, og jeg tvivler på, at en humørspiller som ham, kan gøre ret meget skade på spillere som Ebden og Zverev, hvis de som forventet kommer ind til denne turnering med selvtillid og motivation.