Wozniacki har et par kvartfinaler (2010 og 2017) at skue tilbage på fra French Open, og der er ingen tvivl om, at denne Grand Slam er dén, som hun umiddelbart vil have sværest ved at opnå succes i. Hun kommer ind til turneringen med en Australian Open-titel i bagagen, men kan det bringe hende afgørende selvtillid i jagten på mere Grand Slam-succes, eller er French Open bare en turnering, hvor vi ikke skal forvente os det større fra hendes ketcher?

French Open, Paris

Rang: Grand Slam
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Jelena Ostapenko

Wozniackis form

Efter den fantastiske triumf ved Australian Open har Wozniacki ikke rigtigt fundet melodien. Hun har vundet 12 kampe og tabt 7 siden finalesejren over Halep i Melbourne, og om det skyldes mæthed eller blot manglende interesse for "mindre" turneringer, ved jeg ikke, men én ting er sikkert; hendes niveau er dalet en anelse siden den længe ventede Grand Slam-sejr i Australien. 

På gruset i år har der heller ikke været meget meritterende at berette om. Hun har sådan set fået et par gode skalpe i hus i form af Sevastova og Barty, men det er lidt bekymrende, at hun bogstaveligt talt bliver blæst af banen af både Bertens og Kontaveit. To hardhittere af den slags som Wozniacki traditionelt har haft det svært med, men som hun også ellers i et stykke tid har været god til at neutralisere. 

Wozniackis lodtrækning

Danskeren er seedet 2 og har fået den vel nok bedst tænkelige lodtrækning. De første tre runder ser overkommelige ud med Collins, Jakupovic/Perez og formentlig Cornet. Vinder hun de tre runder, så er hun blandt de sidste 16 og med den jævnbyrdighed, der er på WTA-touren for tiden, så kan der ikke forventes lette kampe herfra. Holder seedningerne, så rammer hun ind i Kasatkina i fjerde runde - en spiller, der er brudt igennem i år og allerede har slået Wozniacki to gange i 2018. Kasatkina er i mine øjne en mere komplet grusspiller end Wozniacki, og formen ser tilmed en anelse bedre ud end danskerens, så selv om der kan ske meget i løbet af den første uge, så vil jeg næsten vove at påstå, at Wozniacki næppe er favorit i dét opgør.

Skulle hun alligevel gå videre til kvartfinalen, så kan det ende ud i et opgør mod den tjekkiske verdensstjerne, Kvitova, som Wozniacki heller ikke ligefrem har haft det let mod gennem årene. Udover Kvitova gemmer der sig også spillere som Stephens og Kontaveit i den fjerdedel - to spillere, som Wozniacki heller ikke på papiret bør have det særligt let mod. Det kunne derfor på forhånd ligne en svær turnering for danskeren, men når hun fjerde runde eller kvartfinalen, føler jeg mig også ret overbevist om, at kriteriet for succes alligevel er nået.

Hvem kan så løbe med titlen?

Svitolina og Kvitova kommer umiddelbart ind til turneringen her med bedst form blandt favoritterne. Svitolina vandt den nyligt afsluttede Premier-turnering i Rom, mens Kvitova vandt en tilsvarende stor turnering kort forinden i Madrid. Svitolina har et par kvartfinaler som sit bedste i Paris, mens Kvitova har en semifinale helt tilbage fra 2010. Svitolina er efter min mening den mest komplette spiller på touren, og vi er nok mange, der bare går og venter på, at hun for alvor for forløst sit potentiale i Grand Slam-turneringerne. Kvitova har vundet Grand Slams, så den mentale hurdle er overvundet til sammenligning med Svitolina. Jeg tror, de begge har gode chancer for at gå langt her. Svitolina er ekstremt stabil med et højt topniveau, mens Kvitova måske har det højeste topniveau af alle, men af og til kæmper hun med stabiliteten over disse lange turneringer. 

Simona Halep er førsteseedet og bestemt en konkurrent til titlen, men efter nederlaget til Wozniacki i Melbourne er det svært ikke at se hende som en "lige ved og næsten"-spiller. Hendes finalenederlag til Svitolina i Rom bekræfter også, at hun i de helt store kampe ofte mangler det sidste, og jeg betragter ikke hendes topniveau som lige så højt som hverken Svitolinas eller Kvitovas.

Muguruza har vundet French Open før, men hun er ikke i sit livs form pt., og så er hun havnet i en temmelig eksplosiv fjerdedel med spillere som Serena Williams, Sharapova, Stosur, Bencic, Goerges, Karolina Pliskova, Safarova og Barty. Det er et vanvittigt mix af store navne, der ligger i denne fjerdedel, og selv om der er spørgsmålstegn og tvivl ved mange af spillerne, så er det ikke en let lodtrækning at gå i møde for den spanske verdenstreer. 

Sharapova, der vandt her i 2012 og 2014, ser ud til at være kommet sådan rigtigt i gang ovenpå sin dopingkarantæne. Hun slog Ostapenko, som i øvrigt allerede er ude af årets French Open, i Rom, og nu har russeren bevæget sig op som nummer 29 i verden. Lodtrækningen er hård med alle de tidligere nævnte navne i fjerdedelen, men er der én, der kommer ind til en turnering som denne med mord i øjnene, så er det en type som Sharapova. Hun har et par "lette" runder til at starte med, hvorefter hun formentlig brager løs mod Pliskova i en kamp, der meget vel kan afgøre, hvem der for alvor kan betragtes som titelkandidat i Paris. Jeg vil på forhånd ikke afskrive hverken den ene eller den anden.


Bud på kvartfinaler:
Simona Halep - Kiki Bertens
Garbine Muguruza - Maria Sharapova​
Victoria Azarenka - Elina Svitolina
Petra Kvitova - Daria Kasatkina

Bemærk at optakten er skrevet på førstedagen af French Open.