Om to uger går det løs i Paris, hvor French Open afvikles, og denne uges Masters 1000 i Rom er den sidste rigtige styrkeprøve for topfeltet inden. Nadal har været ekstremt stærk på gruset i år, hvor han har vundet rub og stub, og det er umiddelbart svært at se, hvem der skal sætte en stopper for dominansen i Rom, som Nadal har vundet syv gange før.

Roger Federer sidder også over denne grusturnering, så de fire topseedede spillere i turneringen er de samme som ved sidste uges Masters 1000 i Madrid. Murray (1), Djokovic (2), Wawrinka (3) og Nadal (4). Markedet har blind tiltro til Nadal nu - næsten som i "gamle dage" - og der kan ikke hentes mere end 2,10 (Nordicbet*) på endnu en triumf til gruskongen.

Men Nadal har ikke vundet denne turnering i fire år, og med Murray som forsvarende mester, Djokovic med lille pil op og en Wawrinka med udmærkede meritter herfra, så tror jeg, Nadal får en smule mere kam til sit hår denne uge. Lad os tage et kig på lodtrækningen for de fire topseedede:

Andy Murray er seedet 1, og han har en rædselsfuld lodtrækning for en mand, der vel næppe har set dårligere ud i flere år. Han har Fognini i første runde, og allerede her kan det næppe chokere nogen, hvis det bliver til skotsk exit. Fognini er i god form (tog et sæt fra Nadal i Madrid) og har fordel af hjemmebane med altid entusiastiske italienske tilskuere. 

Skulle Murray komme igennem Fognini, hvilket er ekstremt vigtigt for ham både ift. pointene, han ellers vil miste som forsvarende mester, og den selvtillid han ellers kommer til at mangle i Paris, så venter formentlig endnu en voldsom hurdle i form af powerhuset, Alexander Zverev. Kommer han også igennem her, så begynder det at ligne en formmæssig optur, og så tvivler jeg på, Raonic/Berdych i kvarten kan gøre alverden ved ham, men semifinalen derimod kan blive temmelig vanskelig mod enten en formstærk Goffin eller en Wawrinka, der på dette tidspunkt i turneringen vil være som gift for enhver.

Stanislas Wawrinka er seedet 3 og i samme halvdel som førsteseedede Murray. Wawrinka har slet ikke fundet melodien siden finalenederlaget til Federer ved Indian Wells for et par måneder siden, og han slår mig ikke rigtigt som en specielt ærgerrig type i de her turneringer. Hvis han først lige bliver tændt, og det hele flasker sig for ham, så kan han spille tennis, så selv de romerske guder må løfte på hatten, men der er intet i sol og måne, der tyder på, at det skulle blive tilfældet nu og her. Det vil tværtimod være typisk Wawrinka at spille sig varm i løbet af French Open i stedet.

Wawrinkas lodtrækning er ikke helt tosset, synes jeg. Han har formentlig Paire i første runde, og jeg tvivler på, franskmanden slår Wawrinka igen i en turnering, som Wawrinka generelt føler sig fint tilpas i. Derefter har vi Ramos-Vinolas, som bestemt ikke er nogen let modstander, men til trods for en meget bedre form end Wawrinka, så har han ikke i nærheden schweizerens topniveau. Herefter begynder det for alvor at se svært ud for Wawrinka, men hvis han kommer så langt, så betyder det formentlig også, at han har ramt noget form, og så er det slet ikke umuligt, at han kan komme et par skridt videre fra potentielle kampe mod Goffin og Murray.

Novak Djokovic er seedet 2 og dermed finaleseedet fra den nederste halvdel. Endnu engang er han røget i samme halvdel som Nadal, og der var ikke meget positivt at spore hos serberen i det opgør mod Nadal, som han netop har haft i Madrid. Der var ganske enkelt klasseforskel både ift. intensitet og niveau.

Djokovic har en blid start på turneringen, men derefter kan helvede bryde løs, når først Kyrgios kan vente i tredje runde. Australieren viste prøver på sit talent mod Nadal i Madrid, men spillede stort set en frygtelig kamp uden ret megen tro på tingene. Der skal andre boller på suppen her, hvis han skal slå Djokovic, men serberen er så heller ikke den mentalt uoverstigelige udfordring for Kyrgios, som Nadal formentlig har været.

Skulle Djokovic komme videre fra dette opgør, så kan der meget vel vente en interessant duel med Del Potro eller Nishikori, som dog endnu engang måtte trække sig pga. fysikken i Madrid. Del Potro i grusform kan godt sende Djokovic hjem, men spørgsmålet er, hvor nøjagtigt Del Potro selv står pt. I semifinalen venter så med al sandsynlighed Nadal, og meget skal ændre sig i de første par runder, hvis ikke Nadal skal stå som storfavorit i det opgør.

Rafael Nadal er seedet 3'er og er tourens ubestridte gruskonge i år. Han har vundet rub og stub, og nu har han tilmed en relativt let lodtrækning (i hvert fald sammenlignet med den i Madrid). Bye i første runde, Seppi i anden runde og Schwartzman i tredje runde... det bliver umiddelbart ikke meget lettere på papiret. 

Herefter bliver det naturligvis sværere, og Thiem i kvartfinalen er bestemt ingen walk over. Thiem spillede næsten lige op med Nadal i finalen i Madrid, og han har før vist, at han godt kan holde til flere lange og hårde uger i træk. Kommer Nadal forbi den formstærke østriger, så kan vi som tidligere nævnt få endnu et opgør mod Djokovic.

Jeg synes ikke, 2,10 hos Nordicbet* er voldsomt fristende, men jeg tør heller ikke kaste mig ud i andre bets her. Nadal har ganske enkelt været så suveræn i årets forgangne grusturneringer, og modstanden har grundlæggende været for skuffende. Skulle jeg kaste mig ud i en overraskelse må det være enten i retning af David Goffin til odds 34,00 hos Bet365* eller Dominic Thiem til odds 17,00 hos Bet365*, men det kræver altså en modig sjæl at sætte penge på alle andre end Nadal på gruset pt.