Så er det ved at være tid til én af de store Masters 1000-turneringer igen, og bortset fra Roger Federer er hele ATP-kavaleriet fra top 10 klar til at kæmpe om masser af prestige, point og Euro i den spanske hovedstad, Madrid.

Rafael Nadal (seedet 4), der både har vundet Monte Carlo og Barcelona i årets grussæson, er turneringens naturlige favorit, men han har ingen imponerende statistik i denne turnering, som han "kun" har vundet fire gange i sin karriere. For alle andre ville det være en mesterlig rekordliste at have, men Madrid ER én af de grusturneringer, som Nadal typisk befinder sig dårligst i.

Hvis vi tager udgangspunkt i, at Nadal er favorit og derfor kigger på hans lodtrækning først, så ved vi allerede nu, at han har Fognini i anden runde. En spiller, der før har drillet Nadal voldsomt meget, men det må også siges, at det primært var i Nadals store kriseperiode, at Fognini spændte ben for ham nogle gange. Kommer Nadal igennem Fognini, hvilket jeg ikke har de store tvivl omkring, så kan hans vej til finalen se skræmmende brutal ud i form af Kyrgios, Raonic og Djokovic. Ikke ligefrem en let vej for en spiller, der ikke holder Madrid som sin favoritturnering.

Spændende skal det blive at se, hvor Novak Djokovic (seedet 2) står, efter han tidligere på ugen fyrede hele sin trænerstab. Djokovic har været en skygge af sig selv længe. Han har haft "personal issues" og småskader frem og tilbage den seneste tid, og han har slet slet ikke ramt det niveau i år, som vi ved, han har.

Djokovic har egentlig en på papiret grusom lodtrækning med spillere som Tsonga, Nishikori og Monfils i sin fjerdedel, men de er alle tre ude af form/døjer med skader, så jeg tror, Djokovic kommer igennem til semifinalen (evt. mod Nadal), om ikke på højt niveau så på rent trods og vilje, for han skal formentlig ud at bevise nu, at han godt kan klare sig uden Vajda og co.

I den øverste halvdel har vi verdensranglistens 1'er, Andy Murray (seedet 1), til at toppe feltet. Han har med lidt god vilje været med pil op den seneste tid, men det er alligevel spillere under hans normale standard, som han er røget ud til. Ramos-Vinolas og Thiem er udmærkede grusspillere, men hvis Murray var i topform, så tabte han næppe til dem - heller ikke på grus.

Murray har fået en yderst gunstig lodtrækning, og han kan stå i kvartfinalen ved potentielt "kun" at have slået Garcia-Lopez og Pouille. Pouille kan dog blive en vanskelig hurdle. Franskmanden er i form, og hans topniveau kan matche de bedste spilleres. Skulle Murray komme videre derfra, venter der ham formentlig enten et revancheopgør mod Thiem eller en duel med Dimitrov, der dog ser ud til at være gået en anelse i stå ovenpå en ellers forrygende sæsonstart. Det er naturligvis ikke sådan, at det er nogen walk over-vej for skotten, men sammenlignet med Nadals vej til semifinalen, så må Murray være godt tilfreds med sin lodtrækning. 

Stanislas Wawrinka (seedet 3) er umiddelbart favorit til at få en semifinale mod Murray om en finaleplads, men bortset fra en afstikker til finalen i 2013, så har Wawrinka altid været håbløst ringe spillende i Madrid, som ofte blot har virket som en opvarmningsturnering til Rom for ham. Wawrinka er dog uhyggelig stærk på grus, når han er motiveret og formstærk, og som altid kan man ikke afskrive, at han pludselig hiver noget op af hatten. 

Det virker dog ikke videre sandsynligt, at det allerede er nu, han begynder at toppe, men jeg kan godt se ham vinde et par runder her, og så blive endnu bedre i de kommende turneringer for så til sidst at toppe på gruset i Paris. Schweizeren har et par formstærke spillere i Carreno-Busta og Cilic i sin fjerdedel, og derudover gemmer der sig også Tomas Berdych, som godt nok bliver mere og mere forudsigelig i sine resultater, men som også generelt altid har præsteret fint i Madrid Masters.

Markedet

Bookmakerne er meget begejstrede for hjemmebanefavoritten og grusikonet, Rafael Nadal, men det kan man næsten heller ikke fortænke dem i. Nadal har været meget velspillende indtil videre på gruset i 2017, og de to største konkurrenter på papiret, Djokovic og Murray, har stadig intet ramt. Unibet* og 888sport ligger i 2,38, og det synes jeg dog er for lavt.

Djokovic giver 5,50 hos Bet365*, og det kunne godt være interessant. Jeg har svært ved at se ham ryge ud inden semifinalerne, og sidder man med en lidt utryg fornemmelse inden en evt. semifinale mod Nadal, så kan man overveje at handle ud inden kampstart.

Er man til et vildskud på karismatiske Nick Kyrgios, som ganske vist ikke er nogen naturlig grusspiller, men som alligevel har visse kompetencer, der kan bringe ham langt også på dette underlag, så kan der hentes pæne odds 29,00 hos både Bet365*, 888sport og Unibet*