I den kommende uge har vi at gøre med to grusturneringer på ATP-touren. En ATP 500-klassiker fra Barcelona og en helt ny 250'er fra Budapest. Feltet i den lille turnering i Ungarn er slet ikke dårligt, men det er stadig ikke i nærheden af, hvad Barcelona kan tilbyde af klassespillere som Nadal, Murray, Thiem og Goffin.

Barcelona, Spanien

ATP 500

Forsvarende mester: Rafael Nadal

Ingen kan sige sig fri for at lade sig begejstre bare en lille smule af Rafael Nadals gruspræstationer gennem de sidste 12-13 år, og han har om nogen vist, hvordan man kan rejse sig på fornemste vis efter et par sæsoner med middelmådige resultater. I den forgangne uge vandt han sin 10. titel i Monte Carlo Masters 1000-turneringen, og i denne uge kan han komme op på samme antal titler i Barcelona. Vel at mærke i en æra i tennissporten fyldt med konkurrencedygtige modstandere.

Nordicbet* er markedsførende med 1,90 for endnu en Nadal-triumf i Barcelona, og det er i mine øjne ikke et helt dårligt odds.

Nishikori har trukket sig fra Nadals halvdel, hvilket betyder, at den spanske matador får hårdest modstand i halvdelen fra spillere som Goffin, Ferrer og Cuevas. Derudover gemmer der sig en Bellucci, som ganske vist sjældent vinder de helt store sejre, men som stadig har et voldsomt højt topniveau. Ingen af de nævnte bør dog på en normal dag give Nadal problemer, og jeg tror, fysikken bliver et større spørgsmålstegn, end hvorvidt modstanderne fra nederste halvdel kan slå ham.

I øverste halvdel har vi Murray, som gik helt ned mod Ramos i Monte Carlo. 4-0 førte verdensetteren i tredje sæt. Selv om han har et par "lette" kampe her i Barcelona, så virker det temmelig usandsynligt, at han skal kunne slå Nadal på grus pt. Bautista-Agut ser farlig ud i øverste halvdel, ligesom Thiem har en fremragende lodtrækning og må formodes at gå efter en god pointhøst her.

Budapest, Ungarn

ATP 250

Forsvarende mester: Ingen (ny turnering i kalenderen)

Pouille, Karlovic, Fognini og Verdasco er de fire øverst seedede i denne nye turnering i den ungarnske hovedstad. Pouille og Fognini er i fin form, Karlovic skal vi nok ikke regne med på grus, og Verdasco kan på en god dag slå alle i feltet.

Pouille er seedet 1, og han gjorde en rigtig god figur med en semifinale i Monte Carlo. Han har bye i første runde, hvilket kan være ret afgørende ift. restitutionen ovenpå den lange uge i Monaco. Hans lodtrækning ser ikke specielt fordelagtig ud med potentielle opgør mod gode spillere som Coric og Simon før en evt. semifinale, hvor Fognini så kan vente.

Netop Fognini kan der hos Bet365* hentes odds 8,50 på, og det er måske ikke helt tosset. Han har før vist sig rigtig godt spillende i disse små ATP-turneringer, og formen kan han bestemt ikke klage over. Det kan han heller ikke over lodtrækningen, hvor jeg faktisk ikke rigtigt ser de helt store udfordringer for ham før semifinalen, hvor han så med meget stor sandsynlighed får masser at se til.

I nederste halvdel kunne der godt ligge en "overraskelse" at lure i Schwartzman, som gjorde det rigtig stærkt mod Nadal i Monte Carlo. Argentineren er for alvor ved at slå sit navn fast på touren, og der kunne godt gemme sig en kommende top 20-spiller i ham. 

Generelt er den nederste halvdel ikke nært så stærkt besat med prominente navne sammenlignet med øverste halvdel. Verdasco, Schwartzman og Delbonis er umiddelbart de stærkeste grusspillere pt., selv om de lidt finere navne som Youzhny, Troicki og Karlovic også er her. En lille overraskelse kunne måske findes i nybritiske Bedene, der er kval'et ind og har vundet 19 af sine seneste 20 spillede kampe. Bedene har dg en lidt vanskelig lodtrækning, og så må det også efterhånden have sat sine spor, at han har spillet SÅ mange kampe på det seneste, som tilfældet er.