18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Superliga-sæson 2023/2024

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre

Superligaen 2023/2024 begynder 21. juli 2023 og afgøres d. 26. maj 2024. Hvilke hold ser stærkest ud? Hvad kan vi forvente af oprykkerne? Og ikke mindst; hvem bliver dansk mester? Læs her min optakt til Superliga-sæsonen 2023/2024 og få mit bud på, hvordan holdene kommer til at klare sig.

Hvordan vil Superligaen 2023/2024 udspille sig?

Jeg har taget et kig på, hvad vi kan forvente os af holdene i Superliga-sæsonen 2023/2024. Læs, hvilke spillere klubberne har købt og solgt, og hvor jeg forventer, at holdene slutter i tabellen.

Se eventuelt også BetXperts artikel med de bedste odds på Superligaen 2023/2024

1. FC København

Hatten af for FCK og på den måde, som Neestrup fik vendt skuden i sidste sæson.

Det så sort ud efter de første kampe. Der meget larm i kulisserne, og spillet haltede, hvilket også kunne ses på pointsnittet, som efter 10 runder var på bare 1,20.

Det var ensbetydende med en 9. plads, og det førte til en fyreseddel til Hr. Thorup. 

Jacob Neestrup fik herefter ansvaret, og det viste sig at være en god idé.

Han kom med friske øjne og en ny retorik, hvilket var med til at revolutione FCK og øge deres pointsnit. Kigger man på pointsnittet fra runde 11 og frem til afslutning på sæsonen, havde FCK et snit på 2,19 point, hvilket var nok til at indhente forspringet til konkurrenterne og vinde guld.

Kan FCK og Neestrup fortsætte og bygge på, så har jeg svært ved at se, hvem der skal kunne hamle op med dem i sæsonen 2023/2024. 

FCK har en stor og stærk trup, og de har lært at score mål igen. Under Neestrup scorede FCK 44 mål og endte med et xGF snit på 1,86. En flot forbedring efter den sløje start, hvor snittet trods alt var på 1,72.

I defensiven skulle FCK igennem den største revolution. De havde efter de første 10 runder lukket 17 mål ind og havde et xGA snit på 1,34 (det femtehøjeste i Superligaen). I de sidste 22 runder lukkede FCK kun 18 mål ind og havde et xGA snit på 1,03. 

Med andre ord – Neestrup kom ind på det rette tidspunkt og har forvandlet FCK, og de ser rigtig stærke ud forud for sæsonen 2023/2024.

Transfers

Spillere ind: Jordan Larsson har fået en permanent aftale med FCK, men derudover er der ikke kommet nye folk til.

Spillere ud: Mikkel Kaufmann er taget til Union Berlin, og Marko Stamenic, Karl-Johan Johnsson og Zeca er også draget mod nye græsgange. 

Forventninger

Jeg forventer, at FCK tager guldet igen i år. Holdet får rigeligt at se til i den nye sæson med europæisk fodbold på programmet. Men Neestrup har gjort et godt stykke arbejde, og jeg kan ikke se nogle hold være stærkere end dem.

Forventet slutplacering: 1

FCK vinder det danske mesterskab til odds 2.25 hos Unibet

Jeg tror, at FCK vinder Superligaen 2023/2024. De vil have en stærk trup, som Neestrup har haft tid til at arbejde med. Og så er der bare ingen andre hold, der op til sæsonen ser bedre ud - både offensivt og defensivt.

2. FC Midtjylland

Ulvene sluttede sæson godt af, hvor de i kvalifikationsspillet endte med et pointsnit på 2,30 og en samlet målscore på 23:10. Det var nok til at sende dem ud i en kamp mod Viborg, hvor de kvalificerede sig til Conference League.

Men 2022/2023 må klassificeres som en stor skuffelse for FCM, lige meget hvordan de vælger at spinne den. -To trænerfyringer, en masse fejlkøb og taktiske filosofier, som gik i forskellige retninger. Det er hårdt sat op, for de gjorde det rigtig flot i deres EL-kampagne, men i Superligaen var de i store dele af sæsonen en ynk at se på.

FCM skal altså oppe sig i den kommende sæson, og jeg mener, de har revanche til gode. Både spillerne og dem på direktionsgangen skal ud at bevise sig i Superliga-sæsonen 2023/2024.

Der har været mange svipsere. Jeg er dog ret fortrøstningsfuld ift. ansættelsen af Thomas Thomasberg, som har fået en flot start hos Ulvene. Det ligner et godt match, men jeg kan være usikker på, om han har evnerne til at tage FCM op til top-50 i Europa, som de har målsætninger om. Men mindre kan måske også gøre det i første omgang.

Til denne sæson tror jeg, vi kommer til at se et nyt FCM hold. Der er mange rygter ift. spillerkøb, og jeg glæder mig til at se, hvad det ender med. Sikkert er det, at FCM skal ud og forstærke sig, hvis de vil udfordre FCK. 

Transfers

Spillere ind: Sverrir Ingi Ingason, som har været en rigtig dyr herre. Talentet Franculino kommer til fra Benficas U23 hold, og derudover bliver Kristoffer Olssons lejeophold, vekslet til et permanent. Der er også en stor gruppe der kommer tilbage til FCM fra lejeophold. Sory Kaba, Marrony, Victor Lind, Nikolas Dyhr, Oliver Olse og Pablo Ortiz er igen at finde hos FCM. 

Kigger vi på rygterne, så er Gue-sung Cho på vej til FCM. En angriber, der har spillet 24 kampe og scoret 6 mål for det sydkoreanske landshold og har været rygtet til større adresser. 

Spillere ud: Mads Døhr Thychosen er taget til AIK, og Astrit Selamni afslutter sit lejeophold. Der er vedvarende rygter der sender Gustav Isaksen mod udlandet, men indtil videre er han stadig at finde hos Ulvene. 

Forventninger

Jeg glæder mig til at se, hvad FCM kan komme med i næste sæson, og hvordan de stiller op.

Jeg tror, at købet af Sverrir Ingi Ingason kan gå hen og blive afgørende for FCM og deres ambitioner. I sidste sæson var FCM skidt kørende i grundspillet, hvor de lukkede 29 mål ind i 22 kampe. Det er atypisk FCM, som igennem mange sæsoner har haft en stærk defensiv og formået at slå til på dødbolde.

Hvis Ingason kan leve op til det store prisskilt, så kan FCM måske kæmpe med om guldet. 

Forventet slutplacering: 2

3. FC Nordsjælland

I sidste sæson var der flere ting, der klikkede for FCN.

En ung Mads Bidstrup trådte blandt andet i karakter. Bidstrup tog faktisk allerede tilløb i 2021/2022 sæsonen, hvor han var med til at få vendt situationen for FCN.

I 2022/2023 lagde Bidstrup endnu mere på og blev en kæmpe Superligaprofil. Bidstrup var et løbemonster for Nordsjælland. Med 372,58 kilometer, hvoraf 24,72 af kilometerne foregik i højt tempo, var han den Superligaspiller, der løb allermest i sidste sæson.

En anden profil, som trådte frem på den store scene i sidste sæson, var Ernest Nuamah. Han blev FCN topscorer med 12 mål, og var en fornøjelse at se på. Den hurtige ghaneser havde 6,45 kilometer i sprint i sidste sæson, hvilket var tredjeflest sprintede meter i Superligaen. 

Jeg glæder mig til at se, om FCN igen kan blande sig i mesterskabsræset. Deres indkøb giver i hvert fald et præg om, at de vil tage kampen op i næste sæson. Tverskov er en spiller, der har bevist sig i Superligaen, og Ingvartsen er en kæmpe signing, som jeg har store forventninger til. Så det bliver spændende at følge holdet.

Transfers

Spillere ind: Marcus Ingvartsen, Carljohan Erisksson, Jeppe Tverskov og Maksim Stjopin. Førstnævnte er lidt en overraskelse. FCN plejer ikke kaste mange penge efter deres indkøb, men ifølge flere medier betaler FCN lige over tre millioner euro, hvilket svarer til cirka 22 millioner kroner for Ingvartsen.

Spillere ud: Jacob Christensen er eneste FCN spiller, som man har sagt rigtigt farvel til. Det skal også nævnes at nævne Mads Bidstrup er fortid for FCN. Han skal retur til Brentford. 
Der er hæftige rygter om, at Ernest Nuamah er på vej til en større adresse, men indtil videre er han stadig i Nordsjælland. 

Forventninger

FCN er nok det hold, jeg er mest spændt på at følge i Superliga-sæsonen 2023/2024, og jeg har et ømt punkt for deres nye frontmand, Marcus Ingvartsen. Jeg tror, at han og FCN er et perfekt match, og jeg ser også indkøbet som et signal fra FCN, om at man er mere end blot en talentfabrik. 

Forventet slutplacering: 5

4. AGF

Uwe Rösler og AGF tog bronze i sidste sæson, og det var ikke mindst takket været et defensivt fundament, som var yderst imponerende.

AGF var det hold i Superligaen, der lukkede færrest mål (31) ind i sidste sæson, og deres xGA var på 31,6, hvilket også var det bedste i Superligaen. Det er selvfølgelig en holdindsats, men der er alligevel en AGF-spiller, der skinner igennem, og det er Yann Bisseck. 

Udover at være en dygtig mand i bagkæden, spillede Bisseck også en stor rolle i det offensive, hvor han sluttede med 4 mål og 3 assists. Det lyder måske ikke af meget, men AGF scorede altså kun 42 mål. Det vil altså sige, at Bisseck var med i 17% af AGF’s mål i sidste sæson. (Bisseck fik faktisk også titlen for årets mål i sidste sæson.)

AGF har handlet godt ind, men det virker dog også til, at Bisseck har spillet sin sidste kamp for de hviie. Den dygtige midtstopper skal eftersigende til Inter, hvilket er et bet for AGF.

Så AGF får svækket deres defensiv, men offensivt tror jeg, de kommer til at gå styrket ind til den kommende sæson, og det mener jeg også er tiltrængt. 

Kigger man på AGF’s offensive stats fra sidste sæson, så scorede AGF blot 42 mål over 32 kampe og sluttede med en xGF på 41,6, hvilket var det ottende bedste i Superligaen. 

Meget af det offensive slutprodukt kom fra Patrick Mortensen, som sluttede på 16 kasser. Den næstmest scorende AGF’er var Mikael Anderson, som scorede 5. Så det vil klæde AGF at få flere offensive tangenter at spille på, og der tror jeg, at Tobias Bech kan gøre sig gældende. 

Transfers

Spillere ind: Magnus Knudsen på lån fra Rostov. Dernæst fortsætter Felix Bejimo og Mikkel Duelund hos AGF. Af nye indkøb kan Tobias Bech, Janni Serra og Michael Akoto nævnes. 

Tobias Bech kommer fra en flot sæson i FC Ingolstadt 04, hvor han scorede 13 mål og lavede 5 assists på 35 kampe. Så han bliver spændende at følge.

Spillere ud: Oliver Lund har indstillet karrieren, og Dawid Kurminowski er solgt til polske Zaglebie Lubin. Bisseck er ikke solgt endnu, men det er vist blot et spørgsmål om tid. 

Forventninger

Jeg regner med, at vi igen i år får AGF i toppen af Superligaen. Jeg mener, at holdet har evnerne, og at de i Uwe Rösler har en dygtig mand på sidelinjen. Det defensive fundament er stærkt, og det er ofte en god start. 

Jeg er spændt på, om AGF kan få lagt på offensivt. Det var ikke mange mål, de scorede i sidste sæson, men de sluttede godt af med 9 mål i deres sidste 3 kampe. Kan de bygge på offensivt, kan de gå en spændende sæson i møde.

Forventet slutplacering: 3

5. Brøndby

Kigger vi på sidste sæson for Brøndby, så blev det til nogle få lyspunkter. Men samlet set, så mener jeg ikke, at folkene på vestegnen kan være tilfredse med 2022/2023. 

De blev sendt ud af pokalen med et 4-0 nederlag til Aarhus Fremad. Og fik kun lige med nød og næppe kæmpet sig over i mesterskabsslutspillet, hvor det samlede billede - i min optik - var undervældende og til glemmebogen.

I mesterskabsslutspillet var der en flot 1-0 sejr over FCK i Parken og en 5-1 sejr over FCN i næstsidste runde, men alt i alt var det en dårlig sæson. Brøndby sluttede som nr. 5, 15 point efter FCK, hvilket også viser noget om, hvor langt Brøndby er efter dem.

Skal Brøndby få en mere mindeværdig sæson i 2023/2024, så er der flere ting, der skal klikke.

I sidste sæson lukkede Brøndby tredjeflest mål (52) ind i Superligaen, hvilket var 17 mål flere, end hvad FCN, FCK og Viborg lukkede ind. Brændby sluttede faktisk sæsonen af med en negativ målscore. Det er simpelthen ikke godt nok, og her må Brøndby sætte ind og få skabt et bedre defensivt fundament. 

Oppe foran er jeg ikke så bekymret for Brøndby. De har masser af kvalitet på banens sidste tredjedel og får også tilføjet en Yousef Salech, som kommer retur fra et flot ophold i HB Køge. 

Salech kan være med til at skærpe konkurrencen i oppe foran. Men den spiller, jeg virkelig glæder mig til at se fra Brøndby-offensiven, er Mathias Kvistgaarden, som jeg tror kan gå en rigtig spændende sæson i møde. 

Transfers

Spillere ind: Der er et par spillere, som er rykket op i førsteholdstruppen, og Yousef Salech kommet retur fra sit lejeophold. Men ellers er der ikke kommet nye spillere ind. Der har været rygter, både ift. indkøb og salg, men der er ikke kommet de store handler fra de blå gule.

Spillere ud: Andreas Pyndt er taget til Silkeborg, efter han har ladet sin kontrakt med Brøndby løbe ud. En spiller, som i sidste sæson gjorde en god figur i Hvidovre. Derudover er Frederik Winther taget tilbage til FC Augsburg, hvorfra han var udlejet.

Forventninger

Om Brøndby kan udfordre FCK og FC Midtjylland, det er jeg ikke så sikker på. Men jeg er ret overbevist om, at de vil gøre det bedre i denne sæson end sidste. Jeg har i hvert fald stor tro på, at Brøndby vil spille med i mesterskabskampen til det sidste. 

Forventet slutplacering: 4

6. Viborg

Hvor skal jeg snart starte med Viborg.

Jeg mener, der var så mange ting, som fungerede for dem i sidste sæson. Offensivt var der nogle individualister, der folede sig ud. Sadiq, Leemans og ikke mindst Achouri viste deres værd og scorede tilsammen 16 mål (4-6-6). 

Defensivt virkede de afstemt, og lukkede faktisk også færrest mål ind i mesterskabsspillet. Så det begyndte da også at lugte af medaljer i domkirkebyen, hvor viborggenserne også fik mod på at se fodbold. Viborg FF var faktisk det hold, der oplevede den største tilskuervækst med en stigning på 671% i forhold til sæsonen før. 

Så jeg håber, at det er de mange positive ting, man vil huske Viborgs 2022/2023 sæson for, og ikke deres afslutning imod FCM, som var en skændsel.  

Jeg er usikker på, om Viborg FF kan præstere på samme høje niveau i 2023/2024 sæsonen. Der er i hvert fald én ting, som jeg mener skal adresseres, hvis Viborg har forhåbninger om at ende i toppen, og det er deres 9’er. Viborgs topscorer i sidste sæson var Jay-Roy Grot, som scorede 9 mål på 17 kampe, og man har ikke for alvor fundet en erstatning for ham. Det klarede Viborg på grund af de andre offensive esser, som de havde, men i næste sæson er modstanderne bedre forberedt, og Viborg har derfor brug for endnu flere offensive muligheder.  

Transfers

Spillere ind: Ikke nogen endnu, men de skal måske forberede sig, og have nogle navne i skuffen, får der er konstant rygter om folk der er på vej væk fra Viborg, og derudover så har de også allerede mistet en profil, som skal erstattes. 

Spillere ud: Clint Leemans har forladt Viborg, og det samme har Mikkel Andersen. Begge på en fri transfer. Derudover er Paulinho sendt på et låneophold. Af de tre er Leemans ham, man vil komme til at savne mest, men det kan ende med, at Viborg mangler endnu flere profiler, når de starter d. 24. juli. Både Lucas Lund, Anton Gaaei og Elias Achouri er alle rygtet til andre klubber, og med deres 2022/2023 sæsoner kan man egentlig godt forstå det. 

Forventninger

I sidste sæson sluttede Viborg med 37 point efter grundspillet, og jeg er også fortrøstningsfuld på Viborgs vegne i næste sæson. Især hvis de kan holde på deres profiler, og måske finde en ny 9'er. Så kan det godt blive spændende, og så mener jeg, at et spil på, at Viborg får over 30,5 point i grundspillet kunne være en vej at gå. 

Forventet slutplacering: 8

7. Silkeborg

Sidste sæson blev til en lunken to’er. Silkeborg hentede bronze i oprykningssæsonen 2021/2022, men kunne ikke helt følge op på den præstation. Det blev derfor til en 7. plads i grundspillet, og en lidt halv skidt kampagne i kvalifikationsspillet. 

Jeg er spændt på, hvad Silkeborg vil komme med i den kommende sæson. Der er kommet nogle interessante typer ind, som jeg tror, kan løfte holdet, men som Silkeborg måske også kan løfte til en anden adresse. Der er en masse gode cases, hvor Silkeborg har gjort 1.divisionsspillere til Superligaprofiler, og måske kan de lave endnu et Vallys-nummer. 

Sportschefen for Silkeborg, Jesper Stücker, har i hvert fald talt godt om Carlsen og McCowatt, som han forventer, har niveauet til at gå direkte ind på SIF-holdet. Sådan siger han i et interview med MidjyllandsAvis.

Det er også nødvendigt med noget nyt blod. For Silkeborg har solgt mange profiler siden deres flotte 2021/2022 sæson. Her kan nævnes spillere som Sebastian Jørgensen, Nicolai Vallys, Rasmus Carstensen og Nicklas Helenius. Så jeg glæder mig til at se Silkeborgs nye folk, men om det er nok til at få dem i top-6, det er jeg usikker på. 

Transfers

Spillere ind: Frederik Carlsen, Callum McCowatt, Andreas Pyndt og Jacob Pryts. Alle spillere der kommer fra første division, men hvor de tre førstnævnte har været profiler, og det er nogle spiltyper, som jeg tror passer rigtig godt til Silkeborgs pasningsspil. 

Spillere ud: Sebastian Jørgensen er solgt til Malmø, og derudover har Lasse Vigen, Mads Kaalund og Oscar Hedvall forladt Silkeborg. 

Forventninger

Silkeborg var det mest boldbesiddende hold i 2022/2023 og kan spille noget besnærende fodbold til tider. Problemet i sidste sæson var bare, at det kun var i perioder at spillet flød. Selvom holdet havde meget tid på bolden, så var de ikke gode til at omsætte det til chancer, hvilket man også kunne se på deres xGF, som sluttede på 40,6, hvilket var i den lave ende af Superligaen. 

Forventet slutplacering: 6

8. OB

OB går ind til denne sæson med en masse nye folk.

Man har dog også sagt farvel til to store profiler i Yankuba Minteh og Jeppe Tverskov. Førstnævnte trak overskrifter i sidste sæson - både på og udenfor banen. På banen var Minteh noget råt og spændende. Minteh fik i sidste sæson 17 kampe og scorede 4 mål, hvilket var nok til, at Newcastle åbnede checkhæftet, og sendte en stor pose penge til det fynske.

Der er hentet flere offensive profiler ind som mulige erstatninger, og det bliver spændende at se, om de kan udvikle endnu en ny Minteh.

Jeppe Tverskov er en helt anden case. Han var OB-anfører og har spillet mere end 200 kampe for holdet. Han er taget til FCN på en fri transfer og bliver svær at erstatte. I sidste sæson syntes jeg, han var rigtig spændende at følge. Her spillede han ofte på 6’eren og fik mere indflydelse på spillet. 

Hvordan OB vil lukke hullet efter Tverskov og erstatte Mintehs fart og x-faktor, er jeg spændt på at se. Sikkert er det dog, at der stadig er nogle ting, OB skal arbejde på, hvis næste sæson skal blive en større succes end de foregående fire, hvor de ikke har været med i mesterskabsslutspillet.

Et sted, hvor de måske kunne sætte ind, er defensiven. I sidste sæson var OB det hold, der lukkede flest mål ind i grundspillet, hvilket sendte dem i kvalifikationsspillet. Det blev ikke mærkbart bedre i slutfasen af sæsonen, og efter de 32 kampe i 2022/2023 sæsonen havde OB lukket 53 mål ind, hvilket var næstflest i Superligaen. Så her kan OB forbedre sig. For offensivt mener jeg, de har spændende profiler.

Transfers

Spillere ind: Sven Köhler, Louicius Don Deedson, Rami Al-Haji, Sauli Väisänen, Leeroy Owusu, Johannes Elvén og Mohamed Buya Turay. Det er mange nye folk, og det kan gå begge veje, men Mohamed Buya Turay har i Sverige vist, at han ved, hvor målet står, og Deedson gjorde også en god figur for Hobro i sidste sæson. Så jeg glæder mig til at følge OB i næste sæson, og hvem ved, måske har de igen fundet en usleben diamant.

Spillere ud: Yankuba Minteh, Joel King, Jeppe Tverskov, Jakob Breum, Aron Elis Thrandarson, Kenneth Zohore og Jörgen Skjelvik er draget videre. 

Forventninger

Jeg har sat OB som 8’er, og dermed tror jeg det bliver endnu en tur i kvalifikationsspillet. OB skal spille flere nye folk ind, og derudover skal de få skabt et bedre defensivt fundament, og disse ting tager tid. Dermed ikke sagt, at OB ikke kan bringe sig selv i spil til en plads i top-6. Men som jeg ser Superligaen, så tror jeg, deres konkurrenter er bedre rustet til en top seks placering.

Forventet slutplacering: 9

9. Randers

I sidste sæson spillede kronjyderne til par - i min optik.

De startede som lyn og torden og var efter 10 runder både ubesejret og 1’er i Superligaen med 20 point, hvilket var ganske imponerende. Men luften gik også lidt ud af ballonen, og det hele endte med 32 point og en 5. plads i grundspillet.

Det var nok til en plads i mesterskabsslutpillet, hvor de ikke gjorde meget væsen af sig og blot fik 9 point og en 6.plads. 

I den kommende sæson har jeg ikke så stor tiltro til Randers, og jeg tror, de kommer til at kæmpe med det. Især hvis de siger farvel til deres store profil, Lasse Berg Johnsen, som på rygtebasis er på vej videre. Lasse Berg Johnsen var den spiller, der løb tredjemest i Superligaen i sidste sæson, og han vil være svær at erstatte.

En anden mand, der er uundværlig for Randers, er Patrick Carlgren, som havde en rigtig flot 2022/2023-sæson. Går vi lidt ned i Calgrens, så er hans stats faktisk af en anden verden. Randers FC stod over for en xGOT på 61,74, hvilket var den højeste af alle hold i Superligaen, men Calgren lukkede blot 45 mål ind. Calgren forhindrede altså 16,74 scoringer. Til sammenligning var Andreas Hansen fra FCN den i ligaen, set ud fra mål lukket ind ift. xGOT, der var næstbedst, og han lå på 8,01. 

Transfers

Spillere ind: Wessel Dammers og Oskar Snorre, men derudover er der ikke kommet meget ind på Randers-holdet. Der er kommet nogle U-spillere op, men ikke noget der får mig til at tro på, at Randers går en stor sæson i møde.

Spillere ud: Tosin Kehinde, Jakob Ankersen og Nicolai Brock-Madsen er ikke længere at finde hos Randers. Især førstnævnte er jeg ærgerlig over, da han var en spiller, som gav Randers lidt kolorit. 

Forventninger

Randers skal leve på deres kollektiv og bredden. En sjov statisk som viser, hvordan deres bredde var en styrke i sidste sæson, er at kigge på mål fra indskrifterne. Her var Randers bedst til at udnytte truppens bredde, og i 2022/2023 sæson kom 38% af kronjydernes mål fra indskiftede. Skal Randers få en flot sæson i 2023/2024, så skal der også komme mål fra bænken.

Forventet slutplacering: 7

10. Vejle (Oprykker)

Jeg får lyst til at sætte Jung-nummeret "Tur Retur" på.

Vejle har nemlig taget turen op til Superligaen og retur - et par gange efterhånden.

Vejle rykkede op i 2017/2018 og ned i 2018/2019. De rykkede op igen i 2019/2020 og ned igen i 2021/2022, og så rykker de op igen, igen i 2022/2023, og så må vi se, om projektet er mere bærdygtigt denne gang. – Jeg tror på dem.

Vejle rykkede op ganske suverænt i sidste sæson med 67 point, ni point ned til nr. 2. Så de var for gode i 1.division. Dykker man lidt ned i tallene, så var det defensiven, som skabte fundamentet for oprykningen.

Vejle lukkede kun 30 mål ind i sidste sæson, og kigger man på deres xGA, så burde de faktisk have lukket endnu færre mål ind.

Modstanderne formåede nemlig blot at spille sig til en samlet xG mod Vejle på 26 mål. Vejle var også det hold, der indkasserede færreste afslutninger, og 90 gange tillod Vejle modstanderne at afslutte inden for rammen. Så hvis Vejle kan fortsætte de defensive dyder, så tror jeg på overlevelse. 

Derudover har Vejle også en fin bredde, i hvert fald hvis man kigger på deres fordeling af mål. Seks spillere scorede minimum fem mål i sidste sæson. (Kirkegaard 9 mål, Sukuta-Pasu og Emmanouilidis 8 mål, Mucolli 7 mål, Onugkha 6 mål og Drammeh 5 mål.) 

Transfers

Spillere ind: Musa Juwara og Gilli Sørensen. Førstnævnte har et spændende CV, men blev dog fundet for let i OB, så han er måske lidt et sats.

Spillere ud: German Onugkha, Abnor Mucolli, Narthan Trott og Lucas Hägg Johansson er alle fortid hos Vejle. Af disse spillere er Abnor Mucolli en mand, jeg er ærgerlig over, ikke er i Superligaen i næste sæson. Han er en finurlig type, som har X-factor, og som før har bevidst at han kan skabe magi på egen hånd. Hvem husker ikke hans drømmemål mod SønderjyskE i 2020, som også blev kåret til årets mål. Hvis du ikke husker det, så skynd dig ind på YouTube!  

Forventninger

Hvor mange point der skal til for at overleve, er jeg spændt på. Men jeg er meget fortrøstningsfuld på Vejles vegne. I sidste Superliga-sæson sluttede 10 hold med et point snit på over 22 efter grundspillet. Det har jeg en tro på, at de kan klare.

Forventet slutplacering: 11

11. Lyngby

Når man kigger tilbage på Lyngbys 2022/2023-sæson, kan man godt få den idé, at Lyngby solgte deres chancer for overlevelse i venterens transfervindue.

Her sagde Lyngby farvel til Adam Sørensen, Emil Nielsen og Kasper Jørgensen. Det var helt sikkert ikke en del af Freyr Alexandersson planer. Men den sympatiske træner formåede at skabe en gnist, og Lyngby overlevede efter uafgjort mod AC Horsens i sidste runde. 

Til denne svære sæson nummer to skal Lyngby ligge på og holde fast i deres profiler.

Spillere som Lucas Hey, Tochi Chukwuani, Mads Kikkenborg og Kolbeinn Finnsson er folk, som helst ikke må forlade de kongeblå.

Kigger vi lidt på sidste sæson, så var Kikkenborg især en vigtig faktor, da han erobrede pladsen imellem stængerne. Kikkenborg stod fremragende i de afgørende kampe i slutningen af sæsonen, og hans stats ift. scorede mål forhindret ift. xGOT lå han over bl.a. Jesper Hansen, Nico Mantl og Nicolai Larsen.

Så Kikkenborg skal gerne blive sammen med især Lucas Hey, da de kan udgøre et defensivt fundament, der bliver utrolig vigtigt for Lyngby i denne sæson.

Transfers

Spillere ind: Jonathan Amon og derudover er Magnus Kaastrup og Zean Dalügge kommet retur efter lejeaftaler. Det er ikke meget der er kommet ind, og det kan godt bekymre mig lidt. Amon er lidt en lottokupon, som har været mere skadet end han har været klar, og når man kigger på Lyngby i sidste sæson, så er offensiven skrøbelig, og det kunne sagtens tænkes at der vil blive handlet lidt ind til de forreste positioner.

Spillere ud: Kristian Dirks Riis, Frederik Ibsen, Petur Knudsen og Sebastian Koch har forladt Lyngby, men det er ikke spillere der havde en afgørende rolle i sidste sæson.

Forventninger

Jeg tror, det bliver en rigtig svær anden sæson for Lyngby. Man har før set, at et oprykkerhold klarer sig godt i den første sæson, men at de i sæsonen efter har svært ved at klare mosten. Det tror jeg kan blive tilfældet for Lyngby. 

Skal Lyngby overleve, så skal det være på defensiven og deres hårde fight. Jeg syntes, at fighten er interessant at kigge på i forhold til at oddse på, hvilket hold der får flest kort.

Forventet slutplacering: 10

12. Hvidovre (Oprykker)

Når jeg kigger på oprykkerne, er der flere ting, der springer i øjnene.

Først og fremmest en legendarisk træner i Per Frandsen, som i de gode gamle dage foldede sig ud primært hos Bolton Wanderers. Men også sportschefen, Peter Lassens, som er gammel Superligatopscorer.

Dette makkerpar har fået skabt noget rigtig spændende, og Hvidovre spiller noget rigtig interessant fodbold, som jeg glæder mig til at se, om de kan praktisere i Superligaen. 

Det er blevet til 26 års fravær for Hvidovre, men nu er de tilbage i det fine selskab, og de bliver i bogstavelig forstand kastes for Ulvene, når de står overfor FCM d. 21. juli.

Det er måske meget fint, at de får en ilddåb og en kamp, hvor de har alt at vinde og intet at tabe.

Jeg tror, at Hvidovre vil gribe den kamp an, som de vil med de andre Superligakampe. Hvidovre vil holde fast i deres meget klare taktik og filosofi, som går ud på at holde på bolden og tage styringen.

Det var det mind-set, som fungerede i sidste sæson, hvor Hvidovre var det hold i NordicBet-ligaen, der havde klart mest boldbesiddelse. Hvidovre endte på hele 57,8% bolbesiddelse, hvilket også ville have været højest, hvis de havde været i Superligaen. 

Et sted, hvor man godt kan blive bekymret for Hvidovre, er deres udnyttelsesprocent i sidste sæson. Hvidovre scorede 65 mål over 32 kampe. Men deres xG var faktisk kun på 50,3. Så kan Hvidovre blive ved med at spille over evne? Det tror jeg ikke, og derfor har jeg dem til en plads retur til NordicBet-ligaen. 

Transfers

Spillere ind: Adrian Kappenberger, Mathias Gehrt, Nicolai Geertsen, Jeffery Papa Adjei-Broni, Mads Kaalund og senest Marco Ramkilde. Flere af spillerne har vist sig på Superliganiveau, men ingen af dem har for alvor slået igennem. Af de nyankomne er Ramkilde den spiller, jeg glæder mig mest til at følge, og jeg kunne sagtens se ham få en flot sæson hos oprykkerne. 

Spillere ud: Fredrik Carlsen, Nicklas Halse og Andreas Pyndt. Både Pyndt og Carlsen havde stor ære af oprykningen.

Forventninger

Jeg har sat dem på sidstepladsen i grundspillet, og det har jeg af flere grunde.

Jeg syntes, de har fået ”stjålet” nogle store profiler i Andreas Pyndt og Fredrik Carlsen, som er smuttet til Silkeborg, og jeg tror ikke, Hvidovre kan opretholde den høje udnyttelsesprocent ift. xG.

Så jeg tror, at det ender med en retur for Hvidovre. Det gør de fleste bookmakere også, som har Hvidovre som favorit til at rykke ned efter sæsonen.

Forventet slutplacering: 12

Auto-created group

Kommentarer

Feedback