BetXperts divisionsekspert, Mads BS, kigger i denne optakt frem mod genopstarten af landets næstbedste fodboldrække, NordicBet* Ligaen. 

NordicBet* Ligaen nåede kun to spillerunder af forsårssæsonen, inden COVID-19 satte en stopper for den. Men 1. division har udviklet sig til en professionel række, hvilket betyder, at den er omfattet af samme genåbningsplan som Superligaen. Derfor ligger det fast, at den næstbedste række også vil blive genåbnet med henblik på at færdiggøre de resterende 13 spillerunder. 

Da det er én af de første rækker, der genåbner, må der nok forventes en del mere bevågenhed end normalt, og derfor guider BetXpert med denne genoptakt brugerne igennem, hvad der kan forventes af holdene efter de første to forårsrunder, samt hvordan klubberne står.

Træningskampe kan blive afgørende

Alle klubber i NordicBet* Ligaen har haft spillerne sendt hjem, hvorfor der ikke er store afvigelser i, hvornår de enkelte klubber har trænet igen. Men derfor kan der være forhold, der har ændret sig, og de to første runder gjorde os også klogere.

Et af de parametre, som adskiller klubberne i NordicBet* Ligaen, er adgangen til træningskampe før den første kamp. Kan det betyde noget? Ja, det kan det formentlig. Der er forskel på tændingen, når der er modstander på – også selvom det er træningskampe. Derfor vil optakten også fokusere på, om de enkelte klubber har haft mulighed for at spille træningskampe mod andre hold.

Derudover vil klubberne i NordicBet* Ligaen som i Superligaen have mulighed for fem udskiftninger. 

Vejle Boldklub

Vejle har udbygget føringen fra tre til syv point, og meget skal gå galt, hvis den ikke står på Superligafodbold i Nørreskoven, når 2020/2021-sæsonen begynder engang. Godt nok var sejren over Hvidovre i sidste spillerunde heldig med et mål langt inde i overtiden, men defensiven virker fortsat urokkelig med hele 12 clean sheets ud af 20 mulige. 

Vejle har valgt en utraditionel måde at komme igennem krisen på. De har stillet deres hjemmeside til rådighed for sponsorerne og dermed haft større fokus på at sikre sponsorernes økonomi end egen, hvilket viser, at Vejle næppe er i vanskeligheder.

Vejle var som den første klub herhjemme ramt af corona, hvilket skete før træningsopstart, og derfor bør det ikke have den store betydning. Det vides ikke, hvilken spiller der er tale om, men vedkommende kan nå at træne med i knap to uger inden premieren mod Næstved.

Vejle har mødt Silkeborg i opstarten, hvor man tabte 1-2, men fik afprøvet hele setuppet med kampafvikling.

Vejle bør derfor være klar til kamp, og de lægger ud mod bundproppen Næstved. De rødblusede har en rigtig bred trup og har gode forudsætninger for at kunne håndtere de mange kampe på kort tid.

Derfor bør Vejle også køre oprykningen sikkert hjem.

1X2 odds, Vejle - Næstved, Søn. 31. maj. 2020 kl. 14:00

Vejle

Uafgjort

Næstved

Hvilket hold rykker op i Superligaen? Højeste odds Bookmaker
Vejle BK 1,20
Viborg FF 4,50
FC Fredericia 16,00

Viborg

Viborg har en stor bredde og er garderet på samtlige pladser. Derudover er pausen brugt på at få Alassana Jatta tilbage i offensiven. Det er rigtig vigtigt for Viborg at få ham tilbage. Derudover er Mikkel Agger også tilbage. De er selvfølgelig begge ude af kampform, men det betyder mindre nu, hvor det også er tilfældet for resten af spillerne. Viborg har brugt pausen på at ophæve med reserven Albion Avdijaj, der ikke havde udsigt til spilletid.

Det store spørgsmål er, om de får forlænget med keeper Brandon Austin, da han ikke er omfattet af forlængelsesaftalen mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen.

Viborg indledte foråret med fire point i de to første kampe, hvilket er tilfredsstillende, selvom de nok havde forventet at slå Hvidovre og så få X med hjem fra Fredericia, men med sejren i Fredericia kom Viborg op på 2.-pladsen og er nu førsteudfordrer til Vejle.

Viborg har en enkelt træningskamp mod Hobro og står derfor også så stærkt som muligt frem mod det intensive program. De starter hjemme i et lokalopgør mod Skive, hvor de naturligvis er store favoritter og kun kan skuffe. Skal de byde Vejle op til dans, er det ufravigelige krav en sejr her.

1X2 odds, Viborg - Skive, Fre. 29. maj. 2020 kl. 18:00

Viborg

Uafgjort

Skive

FC Fredericia

Fredericia må siges at være den helt store taber efter de to første runder. Nederlag på Amager og hjemme til Viborg resulterede i nul point og ni point op til Vejle på 1.-pladsen med Viborg ind imellem.

Det betyder ret beset, at ambitiøse Fredericia igen må kigge langt efter oprykningen, da der kun er en enkelt plads at spille om, og truppen kan ikke matche hverken Vejle eller Viborg. Men Fredericia skal også bruge sæsonen på at stabilisere sig som tophold frem mod de kommende sæsoner, hvor der er to oprykkere.

På positivsiden er alle mand klar til første kamp i Vendsyssel. Og der er brug for alle mand fra start, da Fredericia med tre lejeaftaler i FC Midtjylland har en ubekendt mere end de fleste andre klubber i forhold til at lave en kontraktforlængelse på en måned med de spillere, der står til udløb 30. juni. Det er vigtigt at få forlænget med især Victor Torp, der virkede skarp i de første kampe og også har virket solid i opstarten her.

Fredericia fik 1-1 mod Esbjerg i den ene træningskamp før genopstarten. Her virkede især defensiven stærk. Og det er der behov for, da Fredericia har haft store defensive kvaler i de første kampe med syv mål lukket ind. Fredericia er da også det hold, der har lukket tredjeflest mål ind i hele rækken.

1X2 odds, Vendsyssel - Fredericia, Søn. 31. maj. 2020 kl. 15:00

Vendsyssel

Uafgjort

Fredericia

Kolding IF

Kolding har som Fredericia skuffet i foråret med det nok letteste startprogram af alle. Ét point samlet set mod de to absolutte bundhold gør, at Kolding nu er tættere pointmæssigt på nedrykningen end oprykningen. Der er heldigvis mange hold imellem, men hvis ikke det skal blive en gyserafslutning, har Kolding behov for point på kontoen i de kommende svære kampe ude mod Fremad Amager og hjemme mod Viborg.

Koldingenserne har spillet en enkelt træningskamp, hvor de fik 1-1 mod SønderjyskE, og er ellers ret meget under radaren. De vendte tilbage til træning som det første hold, og de bør være fysisk helt klar til kampen mod Fremad Amager. Kampen spilles dog på kunstgræs, hvor Kolding fortjent tabte med 0-1 til FC Roskilde lige inden pausen.

Kolding har som oprykker ikke så bred en trup, og netop bredden kan komme på prøve, når antallet af kampe for alvor tager til. Allerede i første kamp er Kolding fraværsramt med Simon Smidt og Christian Kudsk ude med karantæner.

Der er p.t. ikke odds på vinderspil i NordicBet* Ligaen, men hold øje med, om det kommer. Bookmakerne lukkede i odds 15 på Kolding som nedrykker inden pausen, og skulle det åbne igen, vil jeg være tilbøjelig til at sige, at den holder fin værdi med en chancevurdering på omkring otte procent. 

1X2 odds, Fremad Amager - Kolding IF, Lør. 30. maj. 2020 kl. 16:00

Fremad Amager

Uafgjort

Kolding IF

Vendsyssel FF

Vendsyssel ligger lunt midt i rækken og startede med pligtsejr over Roskilde for så at skuffe i Køge inden nedlukningen. Som det blev nævnt i optakten til forårssæsonen, havde Vendsyssel en noget svingende opstart. Efter mere end to måneders pause er det svært at vurdere, hvor de står, men de har haft mulighed for at få de skadede spillere tilbage i konditionel form. Det store spørgsmålstegn er dog den spillemæssige form, som var det, der haltede i vinteropstarten.

Vendsyssel har allerede styr på kontraktsituationen med forlængelser til alle mand samt fast kontrakt til Tobias Damsgaard, der hidtil har været på leje.

Vendsyssel tabte deres eneste træningskamp med 1-2 til Randers. De har dog fået værdifulde minutter i benene, hvilket der er behov for frem mod første kamp, som er hjemme mod Fredericia.

1X2 odds, Vendsyssel - Fredericia, Søn. 31. maj. 2020 kl. 15:00

Vendsyssel

Uafgjort

Fredericia

Fremad Amager

Storsatsende Fremad Amager startede som lyn og torden med sejr over Fredericia og var også tæt på at fortsætte stimen i Skive, der dog vendte et truende nederlag til sejr i de sidste ti minutter, hvilket var en bitter pille at sluge for Fremad Amager, der dermed ikke kan sige sig helt fri fra nedrykning.

Fremad Amager er den højest rangerende klub, der ikke har planlagt eksterne træningskampe, og de møder Kolding hjemme, som har haft træningskampe.  Amagerkanerne er relativt store favoritter, hvilket jeg også ville være enig i under normale omstændigheder, men det er svært at vurdere, hvor stor effekten er. Kolding er som skrevet fraværsramt, men Amager-holdet mangler også selv Koffi Atchou. Til gengæld er anfører Mads Gabel helt klar igen.

Fremad Amager bør ikke komme i nedrykningsfare med seks point ned og tre hold imellem dem selv og stregen. Det er dog vigtigt at lægge godt ud, da nedrykningsræset kun er et par tabte kampe væk.

1X2 odds, Fremad Amager - Kolding IF, Lør. 30. maj. 2020 kl. 16:00

Fremad Amager

Uafgjort

Kolding IF

HB Køge

HB Køge gik på pause med en flot 2-0-sejr over Vendsyssel og kan være ganske tilfredse med opstarten. Derfor var det også en bet at skulle stoppe turneringen. 

HB Køge har valgt en ambitiøs opstart med hele to træningskampe. Et 0-1-nederlag til FC Nordsjælland og så en kamp mod Nykøbing FC, hvor de tabte 1-2. HB Køge bør derfor også stå rigtig godt til de første runder og starter med at møde et af bundholdene fra Hvidovre.

Derudover har Køge allerede fået forlænget aftalerne, og samtidig har man tilknyttet Eddi Gomes igen, så han kan indgå i truppen, når det spidser til i sommerens løb. Jeg vurderer derfor også, at HB Køge står solidt rustet, og de kan opnå en fin hjemmefordel på deres kunstgræs, hvor de træner til hverdag. De er dog kun fire point over nedrykningsstregen og skal derfor fortsat kigge nedad. En sejr i weekenden over Hvidovre i weekenden vil dog give træner Auri Skarbalius en hel del arbejdsro.

1X2 odds, HB Køge - Hvidovre, Lør. 30. maj. 2020 kl. 14:00

HB Køge

Uafgjort

Hvidovre

Nykøbing FC

For Nykøbing kom pausen rigtig ærgerligt. De havde startet foråret bedst af alle bund 6-hold og øget forspringet til nedrykningsstregen. Samtidig så Mikkel Dahl utrolig skarp ud, og spørgsmålet er selvfølgelig som med alle andre klubber, hvor de står nu.

Det har til gengæld givet en smule ro, for der er fire point ned til Hvidovre under stregen, og Nykøbing starter også blidest af alle bund 6-hold med en hjemmekamp mod Roskilde og har generelt det relativt nemmeste program af alle. Derfor vil en nedrykning også være ekstremt skuffende, især med tanke på at Nykøbing så småt er ved at være fuldtidsprofessionelle modsat Skive og Hvidovre umiddelbart under dem.

Nykøbing har brugt pausen på at få Søren Christensen helt klar igen, og det bliver der brug for, da falstringerne ikke har den bredeste trup, hvilket kan blive en udfordring.

Nykøbing har haft en enkelt testkamp mod HB Køge (2-1-sejr), hvilket bør give dem en fordel mod FC Roskilde. Det er da også den eneste kamp, hvor der har været nævneværdige oddsbevægelser på favoritten.

1X2 odds, Nykøbing FC - Roskilde, Søn. 31. maj. 2020 kl. 12:00

Nykøbing FC

Uafgjort

Roskilde

Skive IK

Skive har brugt pausen, som de foretrækker det – forholdsvis anonymt. Inden pausen fik de en livsvigtig sejr, da de fik vendt et truende nederlag til sejr over Fremad Amager.

Skives store udfordring bliver bredden af truppen. Der er behov for alle mand i det tætte program, og Skive er sårbare over for skader og karantæner. Mikkel Jespersen er fortsat skadet, og anfører Christoffer Østergaard blev skadet for resten af sæsonen i kampen mod Nykøbing. I første kamp mangler Skive desuden Sebastian Grønning og Frederik Mortensen, der er ude med karantæne. Til gengæld vil André Bjerregaard formentlig være hurtigere i spil, end hvis pausen ikke havde været der. Men det ændrer ikke ved, at Skive er et af de hold, der nemt kan blive udfordret 

Skive har tilbudt alle spillere forlængelse, og det er tilkendegivet, at alle spillere har forlænget, hvilket skaber ro på kontraktsituationen.

Til gengæld har Skive ikke spillet en ekstern træningskamp inden sæsonstart. Med lokalopgør i Viborg lægger de således ud med en af sæsonens sværeste kampe, og bookmakerne levner da heller ikke Skive de store chancer for point i premieren.

Skibonitterne kan derfor gå en hård sommer i møde, hvor det konstant gælder om at holde Hvidovre på afstand.

1X2 odds, Viborg - Skive, Fre. 29. maj. 2020 kl. 18:00

Viborg

Uafgjort

Skive

Hvidovre IF

For Hvidovre kom pausen på den ene side på et belejligt tidspunkt i forhold til at få de sidste skadede spillere tilbage, men på den anden side kom pausen lige efter to svære kampe mod de to tophold. Det betyder, at Hvidovre er første hold under den kedelige nedrykningsstreg, og der skal hurtigt point på kontoen, hvis ikke man skal komme for langt bagefter Skive og Nykøbing.

Hvidovre var i efteråret hårdt ramt af skader og havde stadig nogle spillere ude med skader, da foråret begyndte. Der er stort set ikke nogle væsentlige skader tilbage, hvilket selvfølgelig er positivt. Det betyder også, at der er fin bredde på holdet frem mod det tætte kampprogram. Derudover har man som skrevet fået overstået to af de sværeste kampe. Især er det vigtigt, at Kim Aabech og Hakan Redzep er tilbage i fuld vigør.

Hvidovre har efter deadline på denne artikel haft en enkelt træningskamp mod Brøndbys reserver og har ellers spillet intern træningskamp.

Hvidovre kommer til at kæmpe mod nedrykning til det sidste og er med de tre point op til Skive naturligvis største favorit til at rykke ned foruden de to bundhold.

1X2 odds, HB Køge - Hvidovre, Lør. 30. maj. 2020 kl. 14:00

HB Køge

Uafgjort

Hvidovre

Næstved BK

Næstved leverede egentlig opløftende præstationer i de to første kampe med ny træner og spillertilgange, men fik kun to point ud af kampene mod Kolding og Nykøbing. Med Skives og Nykøbings sejre er der således seks point op til Skive på den rigtige side af stregen, og redning virker som en stort set umulig mission for Næstved.

Mange nye spillere skal spilles ind, og to måneder uden bold og ingen træningskampe har næppe forbedret mulighederne for sydsjællænderne.

Desuden blev Næstved ramt af en matchfixingsag, da deres ejer og bestyrelsesformand havde spillet på Næstveds egne kamp. Til al held fik den ikke den store mediefokus, måske fordi han med det samme erkendte sin fejl og modtog karantænen. Det påvirker måske ikke spillerne på banen, men det bidrager til den generelle uro, der har været i Næstved, siden de to nye ejere overtog klubben sidste år.

I min forårsoptakt afskrev jeg ikke Næstved helt, og deres spillemæssige niveau var også fint i de to første kampe, men pausen har næppe gjort noget godt, og Næstved skal virkelig overpræstere, hvis de skal overhale to hold i de resterende 13 kampe.

1X2 odds, Vejle - Næstved, Søn. 31. maj. 2020 kl. 14:00

Vejle

Uafgjort

Næstved

FC Roskilde

FC Roskilde ligger sidst med otte point op til Skive over stregen. Godt nok gik man på coronapause med en flot sejr over Kolding, men det er også det mest positive, der kan siges. Der er stadig uro i Roskilde, hvor der er krig mellem holdejer Salle og fanklubben. Derudover mangler FC Roskilde penge og har ansøgt kommunen om lån.

Disse elementer påvirker måske ikke holdet på banen, men her er det til gengæld værd at bemærke, at Roskilde har den klart smalleste trup. Selvom der måske er fin kvalitet i start 11’eren, daler kvaliteten hurtigt, når vi rammer 15.-16.-mand i truppen. Det betyder også, at de fem udskiftninger måske ikke nødvendigvis er en fordel for Roskilde sammenlignet med de øvrige klubber.

Til den første kamp må Roskilde desuden undvære Kyle McLagan, og Monday Etim er stærkt tvivlsom, da han er ude med et dårligt knæ. Det vil sige, at Roskilde allerede fra begyndelsen formentlig er bagud på trupkvaliteten.

Roskilde har heller ikke haft økonomi til at have en ekstern træningskamp og startede senest af alle, så det ser unægtelig ud til at blive en lang kamp i sommerens løb om at udskyde det uundgåelige: nedrykning!

1X2 odds, Nykøbing FC - Roskilde, Søn. 31. maj. 2020 kl. 12:00

Nykøbing FC

Uafgjort

Roskilde

Det var en gennemgang af samtlige hold i NordicBet* Ligaen, som starter fredag aften med lokalopgøret mellem Viborg og Skive. BetXpert vil forsøge at levere en solid dækning af rækken, som er en af de første, der åbner. Det er dog også en række, som bookmakerne relativt let kan sætte odds i. Viaplay streamer fortsat samtlige kampe, mens én-to kampe per runde vises på TV3 Sport.